Lees in deze nieuwsbrief een verslag van de afgelopen maanden, met extra veel foto's!

Uit de vallei naar de overwinning

Toen ik begin December voorlopig voor de laatste keer naar de psychologe ging, keken we terug op de afgelopen maanden, en ze vroeg mij om een titel te geven aan hoe ik dat jaar zag, als een hoofdstuk van ons ‘levensverhaal’.  “Do vale para vitoria” oftewel vanuit de vallei naar de overwinning. Het is voor ons een veelbewogen jaar geweest in vele opzichten. Vandaar dat we dit jaar bijna geen nieuwsbrieven hebben geschreven, en ook geen updates op de blog (we zijn alleen actief geweest op facebook!). We zijn dankbaar dat we desondanks hebben mogen rekenen op alle ondersteuning uit Nederland, hartelijk dank voor het vertrouwen!
 

Rond April verstuurden we onze laatste nieuwsbrief waarin we vertelden over de toch wel plotselinge beslissing om een sabbatsjaar in te lassen. De eerste paar maanden van 2013 waren zwaar en heftig voor ons als gezin, alsof al de moeilijke dingen van de afgelopen jaren allemaal op een grote hoop kwamen om er stuk voor stuk mee aan de slag te gaan. Dankbaar ben ik voor de goede behandeling van een psychiater en een geweldige christelijke psychologe die mij/ons door dat proces hebben heengeholpen. De combinatie van lichte medicatie, sporten, meer rust, veel creatief bezig zijn en wekelijkse  gesprekken zorgden ervoor dat ik halverwege het jaar van harte kon zeggen dat het moeiljkste achter ons lag.
De donkere vallei waren we uiteindelijk uit, nu langzaamaan verder op klimmen!  Dat we toen onverwachts naar Nederland konden komen, zagen we dan ook echt als een mooie aflsuiting van die zware maanden. En ook al was de aanleiding van onze trip naar Nederland niet zo fijn (mijn moeder werd behandeld voor een blaastumor), we hebben wel enorm genoten van een zomer in Nederland (mijn laatste zomer in nederland was in 2001!!!!). Het voelde voor ons echt als vakantie en we hebben enorm genoten van het heerlijke zomerweer, leuke uitjes en tijd met familie en vrienden.

 

Eenmaal terug in Brazilie pakten we de draad weer op van ons leven daar. Het was een tijd van onze stabiliteit terugvinden, onderzoeken, erkennen en herkennen van wat we belangrijk vinden in ons werk en relaties. We hebben veel geinvesteerd in relaties met vrienden en de kerk en dat heeft ons enorm goed gedaan, we kunnen duidelijk zien hoe God deze maanden heeft gebruik om herstel te brengen op al de gebieden van ons leven. En opnieuw werd deze periode afgesloten met een reis naar Nederland, maar dit keer ben ik hier alleen ivm met de operatie die mijn moeder moest ondergaan op 18 december om een cyste te verwijderen op de alvleesklier, waarbij helaas ook de milt verwijderd moest worden.  Gelukkig was ze voor kerst weer thuis en het herstel gaat voorspoedig!

Wat is er veel gebeurd en veranderd in dit jaar, in de afgelopen jaren zijn we misschien wel meer gegroeid dan in de afgelopen jaren. Van de vallei naar de overwinning! We gaan nu vol goede moed en vol verwachting het nieuw jaar in. We geloven dat God ons in deze laatste fase van ons sabbatsjaar (nog 3 maanden) duidelijk zal maken waar Hij ons wil hebben en we hebben ook al wat voorzichtige stappen ondernomen. Eén ding is zeker, de komende tijd blijven we nog in Brazilie om God te dienen waar Hij ons wil hebben! 
Omdat plaatjes soms meer zeggen dan worden heb ik voor deze laatste nieuwsbrief van dit jaar extra veel foto’s gezet, zodat jullie een beetje kunnen zien hoe ons jaar er uit zag!

We wensen jullie allemaal heel veel zegen voor het komende jaar,
Jander & Efraim vanuit het warme Brazilie, en ik (tot 17-01) vanuit het koude Nederland!
Jander, Melanie & Efraim

10 jaar getrouwd!
Efraim 7 jaar
Weekendje op bezoek in Natal bij Mirjam
Jander's band
Reunië met de meiden van het projekt
Dagje Dolfinarium
Dagje Apenheul
Dagje Ouwehands Dierenpark
Met Jander's familie
Met Jander's oma
Jander met zijn moeder
Jander & ik
Efraim had eind november zijn afstudeerfeestje van de 1e klas, een héél groot en officieel gebeuren, nu door naar de 2e klas!
Copyright © 2014 Vida Nova Ceara Brazilie, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp