Lees in deze mail meer over onze belevenissen van de afgelopen weken! Lees over de ontwikkelingen van Efraim, het werk in Vida Nova, het werk van Jander in de jeugdgevangenis. Ook kan je erin lezen over wanneer we naar Nederland komen!
Lieve allemaal, nog heel eventjes en  kunnen wij samen met jullie genieten van heerlijk herfstweer! Natuurlijk zullen we tegen die tijd ook wel heerlijk op zijn hollands mee klagen over de regen en de kou, maar wij zien na een aantal maanden extreme droogte en hitte enorm uit naar een echte grote regenbui. Heerlijk op de fiets door de regen, warme choco met slagroom, kaarsje aan etc! Het duurt niet lang meer want 26 oktober komen we aan in Nederland voor 3 maanden verlof! De laatste keer dat we zo  lang  in Nederland waren is alweer 3 jaar geleden! Dit keer zullen we bij mijn ouders in Kampen verblijven. Ook zijn we die periode natuurlijk weer beschikbaar om in groepen, kerken, kringen e.d. wat te vertellen over ons werk. Daarnaast verdien ik die periode graag een centje bij door creatieve workshops te geven, zoals een schilderijtje maken, deco-patch, vilt, kerstdecoraties en sieraden. Dus als jullie daarin geinteresseerd zijn  hoor ik dat graag (ook een leuk idee voor een vrouwenavond, verjaardag, zussenmiddag, noem maar op!). Onze ontmoetingsdag zal plaatsvinden op 3 november in Elburg daar zijn jullie van harte welkom!  Lees snel verder want deze brief staat bomvol leuke nieuw-tjes!

In de vorige nieuwsbrief had ik beloofd wat meer te schrijven over ´onverwacht bezoek´. Het is een heel  verhaal, maar uiteindelijk komt het erop neer dat begin juni mijn vriendin Jennifer bij mij op bezoek kwam via het EO programma ´onverwacht bezoek´ Het was een hele rare, leuke, drukke en intensieve week van filmen op het projekt en bij ons thuis, de spanning werd aardig opge-voerd tot na 3,5 dag filmen eindelijk het hoogtepunt kwam: zomaar opeens stond Jennifer bij mij thuis! Het hele verhaal eromheen zal ik hier niet uit de doeken doen, dat kunnen jullie mooi zelf op tv  gaan bekijken, da´s nog veel leuker! Het wordt uitgezonden op zondag 14 oktober om 18:10 op Nederland 1. Ook wij zijn erg benieuwd en nieuwsgierig en een beetje gespannen over hoe alles aan elkaar geknipt en geplakt op tv zal verschijnen!!! Jennifer bleef nog een paar dagen na het vertrek van de tv crew en dat was echt een supergoede tijd!!! Op onze blog zijn nog meer foto´s te vinden!


We hebben niet stilgezeten in Vida Nova de laatste tijd. We hebben weer een paar nieuwe meiden in onze  groep, we hebben dit jaar al zo´n 20 meiden begeleid. De één wat intensiever dan de      ander maar toch! Ons werk in de  lokale kliniek begint ook zijn vruchten af te werpen, we hebben nu al 3       nieuwe meiden in het projekt die we hebben leren kennen in de kliniek. De mensen raken nu zo´n beetje echt bekend met ons projekt en vragen ons er zelfs naar! Op donderdagochtend doen we creatieve activiteiten met zowel de zwangere meiden als de    moeders en op vrijdag begeleiden we alleen de zwangere meiden, de jongste is 13 (!) jaar en de oudste 17. Eén van de favoriete dingen van de vrijdag is hun zwangersschapsdagboek, elke week krijgen ze ongeveer 2 nieuwe pagina´s om in te vullen, ze doen er erg hun best op!
Eind  september hebben we ook een vrouwenconferentie georganiseerd, het was een hele klus, maar wel de moeite waard! We hadden een team uit Amerika, van Living Aternatives die ons al vele malen training hebben gegeven en we hebben er met z´n allen een mooi weekend van gemaakt! Danzij de conferentie hebben we er zelfs een nieuwe vrij-willigster bij! Op de blog kan je ook  meer foto´s van de conferentie bekijken. In November zullen de vrijwilligers het projekt overnemen, daarna pikken we de activiteiten weer op na de grote schoolvakantie eind januari. Ook Janders werk zal doorgaan met behulp van vrijwilligers.

Pffff  ik had zo nog wel een nieuwsbrief vol kunnen schrijven met van alles en nog wat maar misschien kunnen we maar beter gewoon wat afspreken in Nederland, is ook veel gezelliger!!! Maar hierbij nog even wat korte nieuwtjes:
 • Janders´band  is druk bezig om de CD met zelf geschreven liederen nog voor ons vertrek naar Nederland klaar te hebben!
 • Ik bezig weer met het maken van een nieuwe (verjaardagskalender) om te verkopen, en ook heb ik in de loop van het jaar veel creatieve dingetjes  gemaakt om in nederland te verkopen.
 • Met Efraim op school gaat alles  goed,  hij kan al een beetje  schrijven en zal ook in nederland nog wat dingen voor school moeten doen zodat hij straks in januari zonder problemen aan de eerste klas kan beginnen!  (Nederlandse groep 3)
 • In juli ben ik van mijn verjaardagsgeld nog een weekendje weggeweest naar mijn vriendin Mirjam die met haar man in Natal woont, niet echt om de hoek, maar wel stukken dichterbij dan     Nederland! We hebben onder genot van vele koppen thee heerlijk bijgekletst!
 • Naast een hond (herder) hebben we nu ook een poesje, door moederkat te vondeling gelegd in onze schuur, onze hond vond hem, hij was nog geen week oud en dus moesten we hem zelfs een flesje geven! Efraim is helemaal weg van hem!

Hopelijk tot gauw in Nederland! Liefs, Jander, Melanie &


Welkom!

We hopen jullie via onze nieuwsbrieven zoveel mogelijk op de hoogte te houden van onze belevenissen in Brazilie waar we werken voor Jeugd Met Een Opdracht in Fortaleza. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen klik dan onderaan dit bericht op únsubscribe'. Veel leesplezier en we horen graag van je!
 

Doop in de gevangenis

Het team van Jander heeft de laatste tijd meer geinvesteerd in het doen van gerichte bijbelstudie met een groepje jongens in de gevangenis. Een aantal weken achter elkaar heben ze met het zelfde groepje bijbelstudie gedaan, en ter afsluiting hebben 6 van de jongens zich laten dopen, in de gevangenis! Een heel bijzonder moment!
 

Gebed:

 1. Gezinsuitbreiding!

 2. De meiden van Vida Nova

 3. Sponsors voor het werk in de febem

 4. Onze auto is binnenkort echt aan vervanging toe

 5. Ons verlof in Nederland eind dit jaar

 6. Cd opnames va Jander

 7. Het werk in onzeprojekten tijdens onze afwezigheid

Danzegging:

 1. Doop  van de jongeren in de gevangenis

 2. Efraim´s schoolprestaties

 3. De groei van Vida  Nova

 4. De vrouwenconferentie

 5. De tijd met mijn ouders hier 

Contact

Familie de Oliveira
Caixa Postal 72
Aquiraz - CE
61.700-000
Brazilie
tel. (0055)85-33612983 / 91224035

Skype: jandermelanie
mel_m78@hotmail.com
mel_m78@yahoo.com

http://jandermelanie.blogspot.com
http://sweetasmel.blogspot.com
http://vidanovafortaleza.blogspot.com

Voor giften:
M. De Oliviera-Meijer,
Rabobank Elburg, 38.47.09-974

Belastingaftrekbare giften:
Rafaëlgemeenschap Elburg
Postbank 4469-442

Contact in Nederland

Concertlaan 60,
8265 RX Kampen
Telefoon: 0382301939
Copyright © 2012 Vida Nova Ceara Brazilie, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp