Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #112
19 Juny 2018
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

5a escola estiu IGOP 2018

Una setmana per a l'Escola d'Estiu IGOP

Pòster Cinquena Escola Estiu IGOP
Descarrega't el pòster de la Escola d'Estiu.

NUS Processos Socials i Creatius col.labora en l'organització de les jornades

Continuen obertes les inscripcions gratuïtes per la 5a Escola d'Estiu de l'IGOP. Posaren èmfasi en la necessitat de proximitat per a l’adaptació de les estratègies del canvi, tant des de la perspectives de la política pública i el serveis públics, com des de les lògiques comunitàries que busquen la col·laboració i co-producció per trobar millors respostes.

Programa 5a Escola Estiu IGOP

DLL 25/06 / Serveis socials i proximitat des de dins.
DM 26/06 / Cultura i desigualtat.
DX 27/06 / Medi obert i acció comunitària.
DJ 28/06 / L’Economia solidària com a política de proximitat.

I obrirem el 25 amb... Serveis Socials

16:30h Benvinguda a l'Escola d'estiu. La dimensió de la proximitat a les polítiques socials. 

16:40h Ponència marc i diàleg amb experiències.

  • Ponència " Evolució i repte de les polítiques socials des de la proximitat".a càrrec de Ismael Blanco i Ernesto Morales (IGOP).
  • Diàleg amb experiències de serveis socials (programa de renda garantida i de serveis socials d'atenció primària). 

18:00 Descans
18:15h Presentació d'experiències i debat. 

  • Estratègia Serveis Socials de Ripoll per a l'abordatge comunitari post-atemptat d'agost del 2017.
  • Projecte Comunitari BarristopIniciativa  que vol promoure el coneixement mutu entre el veïnat del barri de les Planes incidint  facilitant la mobilitat en la zona, caracteritzada per importants dificultats orogràfiques.
  • Altres experiències

19:45h Tancament

Formulari d’inscripció (activitat gratuíta):
Cinquena escola d'Estiu IGOP

AGENDA IGOP
IGOP seminars

 

20/06/2018 - 13h Open seminar AGAPP
Projecte PROMISE “Promoting Youth Involvement and Social Engagement”
Open seminar Podda Maestripieri
Zyab IBAÑEZ i Clara RUBIO
“Projecte PROMISE “Promoting Youth Involvement and Social Engagement”. 

Tota la info sobre el projecte i el seu equip a 
http://igop.uab.cat/es/promise/ 

Edifici MRA (Campus UAB, Bellaterra)
Seminari obert del SGR AGAPP IGOP

NOTICIES IGOP
Projectes actius IGOP 2018
Projectes actius
Històric de projectes
Llistat 1998-2018


 

19/06/2018 - Projectes actius IGOP
Recerca bàsica i aplicada

Hem actualitzat i redissenyat l'apartat de projectes del nostre web per oferir-vos una informació més clara, estructurada i visual.

Us convidem a conèixer els principals projectes que estem desenvolupant actualment així com a descobrir la llarga feina feta en el període 1998-2018.


Cada projecte destacat esta vinculat a una fitxa resum així com a l'enllaç a la seva web corresponent. Es tracta d'un apartat viu i dinàmic que anirem actualitzant periòdicament.

Plenari IGOP 2018
Más información (italiano)

More info (english)

13/06/18. Participación en Milan
Lara Maestripieri participa en la tercera edición de Jobless Society Forum

La investigadora de IGOP Lara Maestripieri ha participado en el evento “Il lavoro conta? Sfide, pratiche e politiche per un lavoro di qualità”, organizado por la Fondazione Giangiacomo Feltrinelli de Milano el de 13 junio. Lara fue la coordinadora de una mesa de trabajo sobre trabajo y mujeres, con el objetivo de discutir los asuntos, buenas practicas y soluciones de políticas con académicos, innovadores sociales, stakeholder y policy-makers. En su mesa, participaron 12 expertas con diferentes perfiles profesionales.

En particular, Lara ha presentado sus recientes investigaciones sobre el trabajo a tiempo parcial involuntario y, junto con las participantes a su mesa, ha propuesto tres acciones principales para combatirlo. Respecto a la demanda de empleo, sostener incentivos condicionados a las empresas para incentivar la aceptación de mujeres con competencias tecnológicas y mujeres con biografías de inactividad o carreras intermitentes. Respecto a la oferta de empleo, sostener la participación de las mujeres a carreras científicas y técnicas. Al final, promover protecciones monetarias y servicios de empleo orientados a los trabajadores intermitentes.

Postgrau DLAe IGOP de congrés a Còrdova
Postgrau DLAe IGOP-ICTA

Video promocional DLAe

Inscripció: del 10 de juliol al 10 de desembre.

Matriculació: del 10 d'octubre al 15 de desembre. 

19/06/18. Obert període inscripció 5a edició Postgrau Dinamització Local Agroecològica
El període d'inscripció comença el proper 10 de juliol

Després de l'elevada valoració realitzada per l'alumnat de les edicions anteriors, el pròxim gener (2019) començarà la quarta edició d'aquesta diplomatura semipresencial depostgrau. Per a aquesta nova edició s'actualitzaran continguts, es reforçarà l'estratègia docent basada en el treball en projectes aplicats a territoris i processos reals i concrets; i se seguirà posant èmfasi en les metodologia participatives per als processos de Dinamització Local Agroecològica (DLAe).

Per capacitar l'alumnat en el disseny i la implementació de nous projectes de DLAe, el postgrau respon a un enfocament transdisciplinar que articula les ciències socials i naturals; combina els continguts teòrics amb els metodològics, la docència on-line amb sessions presencials, i la visita a iniciatives de DLAe de referència. Les sessions presencials es concentraran en tres caps de setmana; el primer tindrà lloc a l'inici del curs, el segon a mitjans i el tercer al final.

Aquesta formació està orientada a persones que treballen en els àmbits agroalimentari i del desenvolupament local des d'administracions públiques, organitzacions de la societat civil o empreses, així com a estudiants i investigadors. L'idioma vehicular de la formació és el castellà.

El curs es desenvoluparà entre gener i juny de 2019, i està organitzat per l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) i l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

IAP als centres educatius
IAP als centres educatius
IAP als centres educatius

L’objectiu principal del Projecte és acompanyar als centres eductius en el vincle amb els seus territoris i comunitats properes, així com la voluntat de generar consciència crítica i reflexió entre les i els estudiants de primària i secundària

18/06/18. Projecte Investigació Acció Participació
4 centres educatius de Nou Barris presenten les seves conclusions

Els 4 centres educatius ja han tancat les seves conclusions i les noves preguntes sorgides en tot aquest procés. 

- L'Escola Àgora va presentar els seus resultats a la comunitat educativa el dimecres 13 de juny. I la veritat és que l'equip d'investigació format per alumnes de 5è de primària va fer una gran feina. Han volgut conèixer quina és la percepció de la ciutadania de La Guineueta sobre la pobresa al barri, i sobretot s'han adonat que la pobresa té moltes "cares". També han pogut observar com les "propostes o solucions" que es proposen tenen molt a veure amb paraules com dignitat i justícia, paraules que generen noves preguntes.

- L'IE Antaviana va presentar els seus resultats el dilluns 18 de juny. L'equip d'investigació format per alumnat de 6è de primària ha mirat de conèixer quina percepció té la gent al voltant de la salut física i emocional de Roquetes. L'Agència de Salut Pública de Barcelona ens ha demanat els resultats per mirar d'utilitzar-los en la recerca que estan fent al barri i intentaran realitzar alguna acció de cares al curs vinent amb ells/es.
A més, l'alumnat de 1r d'ESO que l'any passat va fer la recerca sobre convivència i feminismes ha realitzat diverses accions durant aquest curs.

- A l'IE Turó de Roquetes la presentació de les conclusions es realitzarà el dimecres 20 a les 13.30h al mateix centre. Amb l'equip d'investigació format per l'alumnat de 1r d'ESO hem conegut què opinen les i els joves de 12 a 16 anys sobre el barri de Roquetes.

- I a l'Escola Mestre Morera, on hem parlat sobretot de cultura i tecnologia. Dels efectes a la nostra societat i de les desigualtats en l'accés i la participació. I com es tradueix això al barri de Ciutat Meridiana. La presentació serà el dimecres 20 de juny a les 15.00h a l'Escola. A més, algunes de les estudiants participaran també a l'Escola d'Estiu de l'IGOP el dia 26 de juny parlant de cultura i desigualtats a les 16.30h.

Des d'aquí volem agrair la feina feta pels centres educatius i el seu professorat, les entitats i associacions que ens han ajudat en el procés de recollida d'informació, i en especial als magnífics infants i joves investigadors/es. Ha estat un plaer.

NOVETAT EDITORIAL IGOP
Revista Metamorfosis
Novetat [ Consultar ]
De trabajar sin cobrar a aprender ¿cobrando? Estrategias de "empoderamiento"/autonomía entre jóvenes

IBÁÑEZ, Zyab; RUBIO ROS, Clara. De trabajar sin cobrar a aprender ¿cobrando? Estrategias informales de "empoderamiento"/autonomía entre jóvenes. METAMORFOSIS, [S.l.], p. 101-111, ene. 2018. ISSN 2341-278X.
Revista Territorio
Novetat [ Consultar ]
Can Social Innovation be the Answer? The Role of Citizen Action in the Face of Increasing Socio-Spatial Segregation

Blanco, Ismael; Nel·lo, Oriol (2017) "Can Social Innovation be the Answer? The Role of Citizen Action in the Face of Increasing Socio-Spatial Segregation", Territorio, 83, pp. 7-16. DOI: 10.3280/TR2017-083001 
Austerity urbanism
Novetat [ Consultar ]
Austerity urbanism: Patterns of neo-liberalisation and resistance in six cities of Spain and the UK
Jonathan S Davies, Ismael Blanco; Austerity urbanism: Patterns of neo-liberalisation and resistance in six cities of Spain and the UK; Environment and Planning A: Economy and Space; Volume: 49 issue: 7, page(s): 1517-1536. Article first published online: April 10, 2017; Issue published: July 1, 2017
https://doi.org/10.1177/0308518X17701729
Social Indicators Research
Novetat [ Consultar ]
Measuring and Analysing Community Action for Health: An Indicator-Based Typology and Its Application to the Case of Barcelona
Barbieri, N., Gallego, R., Morales, E. et al. Soc Indic Res (2017). https://doi.org/10.1007/s11205-017-1703-4
Social Innovation and Democratic Leadership
Novetat [ Consultar ]
Social Innovation and Democratic Leadership. Communitites and Social Change from Below
Parés, M.; Ospina, S. & Subirats, J. (2017): Social Innovation and Democratic Leadership. Communitites and Social Change from Below; Published by Edward Elgar Publishing Limited, UK, ISBN 978 1 78536 788 5. 
Transformar la Ciutat amb la Ciutadania
Novetat [ Descarregar CAT ] [ Descargar ES ]
Transformar la Ciutat amb la Ciutadania
Consell Assessor del Pla de Barris (2017). Transformar la ciutat amb la ciutadania. Criteris i reflexions per al Pla de Barris de Barcelona. Barcelona: Ajuntament de Barcelona. Publicació elaborada pel Consell Assessor del Pla de Barris amb la coordinació de l'IGOP.
ESCOLA DEL IGOP
IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2018 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp