Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #118
06 Novembre 2018
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Publicació Recerca Barris i Crisis
Surt publicada la recerca Barris i Crisi

Com ha afectat la crisi a les dinàmiques de segregació urbana? Quines iniciatives d'innovació social s'han organitzat des dels barris? La resposta a aquestes preguntes de recerca les trobareu publicades al llibre "Barrios y Crisis". Una obra acabada de sortir del forn que sintetitza molt bé els principis IGOP: generar i compartir coneixement per al progrés de la societat.

"Barrios y Crisis" és el resultat d'un treball de recerca desenvolupat al llarg de més de cinc anys per un equip multidisciplinari liderat per l'Institut de Govern i Polítiques Públiques i codirigit pels professors Ismael Blanco i Oriol Nel·lo. Partint del treball realitzat, el llibre analitza la relació entre la segregació urbana i les iniciatives d'innovació social a Barcelona i a Catalunya en els anys de la crisi.

Agenda IGOP
Repensar el Barri
Més informació
:
Repensar el barri

On: La model
(Entença, 155 - Barcelona)

7/11/2018 - 18:30h Taula Rodona
Repensar EL BARRI, perquè sigui amable, accessible i inclusiu

Us convidem a la taula rodona, moderada per la recercadora Helena Cruz, que tindrà lloc en el marc de la Smart City Week i comptarà amb la participació de:

  • Ton Salvadó, Director de Model Urbà del Ajuntament de Barcelona
  • Anna Vergés, Directora del Observatori Metropolità de l’Habitatge (OHB)
  • Xavier Masip, Profesor asociado de la Universitat Politècnica de Catalunya, Centre de Recerca i d’Arquitectures Avançades de Xarxes (CRAAX-UPC)
  • Verónica Kuchinow, Fundadora y CEO de SÍMBIOSY. Comisaria del Congreso en Economía Circular de la Cumbre Europea
Share BCN
Consulta el programa i inscriu-t'hi al següent enllaç: Meet up Barcelona

12/11/2018 - Sharing Cities Summit (Meet up públic)
L'IGOP, com a part del grup BarCola ha contribuït a la seva organització

Del 12 al 15 de Novembre tindrà lloc a Barcelona la Sharing Cities Summit una cimera de ciutats i d'actors de l'ecosistema d'innovació socio econòmica en matèria de polítiques d'economia col.laborativa. Entre totes les seves activitats, el dia 12 us convidem a un esdeveniment públic del Sharing Cities Summit: la trobada Procomuns sobre Polítiques col·laboratives per a l’economia col·laborativa a Barcelona, al Hall del MediaTic (c/ Roc Boronat 117).

L'esdeveniment reunirà a tots els actors de l'ecosistema: governs municipals, empreses, fundacions, xarxes, centres d'investigació i empresaris. En aquesta reunió, es presentarà la Declaració de la Cimera de Ciutats Compartides. També podeu, de forma paral·lela, participar a diverses activitats de creació conjunta i xarxes.

Margo Mecca Seminar
28/11/18 - 12h (IRMB)

Edifici MRA 2a planta
(Campus UAB, Bellaterra).

28/11/2018 - 12h  Seminari compartit Metropoli (IRMB) - Urgocis (IGOP)
Conflictes en l'espai públic a la ciutat de Florència

Margot Mecca (ponent)
Margot Mecca ha estudiat linguística, geografia i antropologia a la Universitat de Florencia on ha treballat com a investigadora del 2012 al 2013 i és doctora en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona. En la seva tesi doctoral ha investigat les pràctiques d'oci nocturn juvenil a Barcelona des d'una perspectiva de gènere, utilitzant mètodes qualitatius i visuals. Ha realitzat estades d'estudi i de recerca a Paris (Université Paris 7) i Lisboa (Universidade de Lisboa, ICS).

Notícies IGOP
Dra. Mara Ferreri
Dra. Mara Ferreri

Noviembre 2018 - Estancia en Malmö
La investigadora Mara Ferreri es visiting fellow en Suecia

En Noviembre 2018 Mara Ferreri está de visiting fellow en el Departamento de Estudios Urbanos de la Universidad de Malmö (Suecia), un departamento que destaca por su enfoque multidisciplinario hacía el estudio de procesos de urbanización, politicas de vivienda y cambio social. Durante su estancia, Mara participará en seminarios con estudiantes e investigadores, y presentará resultados del proyecto Commoning Housing: Emerging Social Innovation across Spain and the United Kingdom (H2020 MSCA Actions grant No 665919) como parte del programa 'Urban Seminar Series: Urban Commons and The Right to the City'.

Helena Cruz IGOP
Dra. Helena Cruz

Octubre 2018 - Debat
VIDEO Rehabilitació urbana i dret a la ciutat

Ja està disponible el vídeo del debat "Sense barris no hi ha Barcelona. Rehabilitació urbana i dret a la ciutat” que la recercadora de l'IGOP Helena Cruz va moderar el passat 16 d'octubre en el marc de la Biennal Ciutat Oberta i va comptar amb Oriol Nel·lo, Gaia Redalli, Jaime Palomera i Carme Trilla.

Vídeo: Debat Ciutat Oberta Barris
Resum de la sessió: Ciutat Oberta Barris

Novetats editorials
GAPP Article Blanco, Gomà, Subirats

Novetat IGOP Consultar ]
El nuevo municipalismo: derecho a la ciudad y comunes urbanos

Blanco, Ismael; Gomà, Ricard y Subirats, Joan: “El nuevo municipalismo: derecho a la ciudad y comunes urbanos” en GAPP. Nueva Época – N.o 20, noviembre 2018 – ISSN: 1989-8991 – DOI: 10.24965/gapp.v0i20.10491 – [Págs. 14-28] Número monográfico – Gobernanza y políticas de desarrollo urbano: teoría y práctica.

Book Chapter Mara Ferreri

Novetat IGOP Consultar ]
Refurbishment vs demolition? 

Ferreri, M. (2018) Refurbishment vs demolition? Social housing campaigning for degrowth, in Housing for Degrowth: Principles, Models, Challenges and Opportunities. Edited by A. Nelson and F. Schneider. Routledge: London, pp. 109-119.

City Journal Article Mara Ferreri

Novetat IGOP Consultar ]
This is a private-public park

Ferreri, M., & Trogal, K. (2018). ‘This is a private-public park’ Encountering architectures of spectacle in post-Olympic London. City, 22(4), 510-526. 

Memòria Activitats IGOP 2017
Descarrega't
Memòria IGOP 2017

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015

Memòria IGOP 2016

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2017

Us recordem que ja esta disponible online la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2017. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2018 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp