Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #89
13 Juny 2017
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Escola Estiu

4a escola d'estiu IGOP. Fer front a les desigualtats: El paper de les polítiques socials i l'acció comunitària

Escola Estiu IGOP
Consulta aquí el programa complert i les Inscripcions.

L'Escola d'Estiu és una proposta descentralitzada que té llocs a diferents espais de la ciutat de Barcelona.

Es realitza simultàniament amb la Trobada Procomuns dels dies 27 i 28 de juny.

Ja esta disponible el programa de la 4 Escola d'Estiu de l'IGOP que tindrà lloc del 26 al 29 de juny de 2017.

La crisi i l’austeritat han actuat com a potents acceleradors de les desigualtats socials i territorials a les ciutats, colpejant amb especial duresa els col·lectius i els barris més vulnerables. La feble recuperació econòmica actual no sembla suficient per a revertir aquesta tendència. La crisi ens deixa com a llegat unes ciutats més polaritzades a nivell social i territorial, i també un sector públic més afeblit, amb un marge de maniobra fortament restringit per la política de l’austeritat.

En aquest context, aquesta Escola d’Estiu es proposa analitzar el paper que poden jugar les polítiques socials i l’acció comunitària a l’hora de garantir i d’ampliar els drets socials per a tothom, reduint les desigualtats.

En el marc d’aquesta temàtica general, posarem l’accent en tres aspectes que posen en valor diferents línies de recerca desenvolupades per l’IGOP en els darrers anys: 1) els impactes de l’austeritat sobre les polítiques locals i el marge de maniobra de les ciutats en aquest context; 2) les estratègies comunitàries en l’àmbit escolar com a estratègia de reducció de les desigualtats educatives; 3) les desigualtats que existeixen en l’àmbit de la  cultura i les accions per promoure l’equitat d’oportunitats i recursos.

AGENDA IGOP

Seminari Urgocis
Seminaris previstos

19/06/17. Seminari URGOCIS
Algunas reflexiones metodológicas de un análisis de impacto social de la regeneración urbana en el Raval-Sur

Teresa TapadaTeresa Tapada, Dep. d’Antropolgia Social i Cultural (UAB)

Lloc: Edifici MRA (IGOP). Campus UAB
Sense inscripció prèvia
+ info: marc.pares@uab.cat

PhD seminars
Seminaris previstos

Lloc:
Edifici MRA (IGOP).
Campus UAB
Sense inscripció prèvia

Juny. Seminaris Doctorat (PhD)
Edificio MRA (IGOP)

PhD/ 14 de juny de 2017,​ 13h
Núria Reguero “De les ràdios lliures al procomú digital. Polítiques públiques i sostenibilitat dels mitjans lliures i comunitaris”
Discussant: Salvador Martí

21 de juny de 2017, 12h
Janaína Ruviaro da Silva, Universidad Federal del Río Grande del Sur – Porto Alegre – Brasil
Políticas Públicas de vivienda y derecho a la ciudad en Brasil: el papel del Estado y del Mercado en la actual gobernanza urbana


PhD/ 21 de juny de 2017,​ 13h
Leandro Grass, Universidad de Brasilia – Brasil
Participación ciudadana más allá del Estado: el caso de la cultura en Brasilia

NOTICIES IGOP

MATES project
European Project MATES
(Multi Agency Training Exit Strategies for Radicalized Youth)

Project Mates

29-31 Mayo 2017. Proyecto Europeo MATES 
Segunda reunión del proyecto MATES en Roma

¿Cómo combinar integración, prevención y desradicalización sin estigmatizar?
Los pasados 29, 30 y 31 de Mayo tuvo lugar en Roma la segunda reunión del Proyecto MATES sobre programas dirigidos a jóvenes susceptibles de radicalización violenta. El IGOP participó junto a otros centros de investigación europeos (El IPRS y La Universidad de La Sapienza italianos, La Tartu University (TU) de Estonia, La Universidad Alma Mater Europea de Eslovenia, el Instituto CJD alemán, La Universidad Católica de Oporto de Portugal), con el objetivo de elaborar materiales de apoyo para equipos multidisciplinares que trabajan con jóvenes en libertad vigilada. Los investigadores abordaron varios de los temas que constituyen una de las prioridades de la agenda de política de seguridad europea: evitar la radicalización violenta yihadista entre los jóvenes.

Se valoraron algunas de las iniciativas europeas recientes como: el Channel Program británico, la VPN (Violence Prevention Network) alemana, el Plan Estratégico Nacional de Lucha contra la Radicalización Violenta del Gobierno español, o el protocolo catalán PRODERAI (Procedimientos de Detección de Radicalización Islamista).

Aunque de naturaleza y escala muy distinta, estos programas comparten en sus propósitos serios debates teóricos, metodológicos y de diseño político. Queda por aclarar el mayor o menor peso de los factores culturales y socioeconómicos que pudieran estar detrás de posibles radicalizaciones violentas; el equilibrio entre las políticas de prevención y las específicas de seguridad según distintos niveles de radicalización; y, sobre todo, como contextualizar cualquier medida concreta destinada a determinados grupos sociales dentro de apuestas claras por la integración y cohesión que eviten cualquier estigmatización en sociedades cada vez más plurales.

Subirats i Gomà
Enlace Video de la sesión

23 a 26 maig 2017
Joan Subirats i Ricard Gomà a Mèxic

L'investigador de l'IGOP Joan Subirats, conjuntament amb Ricard Gomà (IERMB) va participar a diferents activitats académiques a Mèxic.

En concret es va impartir el Seminari "Áreas Metropolitanas del siglo XXI. Nuevas perspectivas y retos de Gobernanza" que va tenir lloc a Jalisco (Mèxic) i el conversatorio "Democracia y evaluación de políticas en el nuevo escenario global" impulsat per la Subsecretaría de Planeación y Evaluación i on varen participar funcionaris, acadèmics, avaluadors i ONG's per parlar sobre els reptes de l'avaluació en contextos democràtics.

Dr. Ismael Blanco
Dr. Ismael Blanco

31 / maig / 2017
Ismael Blanco, nou Professor Agregat del Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB

L'investigador de l'IGOP Ismael Blanco ha aconseguit una plaça com a professor agregat al Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB, consolidant així la seva posició com a membre de la Unitat de Ciència Política d'aquest departament. L'assoliment d'aquesta plaça comporta el reconeixement d'una dilatada i intensa trajectòria acadèmica en diferents institucions catalanes, britàniques i del Brasil.  

Venecia
Seminari IUAV de Venècia

Abril-Maig 2017
Participacions internacionals a cursos, seminaris i congressos B

L'investigador de l'IGOP i membre de URGOCIS, Ismael Blanco, ha realitzat diverses participacions en diferents tipus d'esdeveniments acadèmics al llarg de les últimes setmanes. Entre el 4 i el 7 d'abril, va assistir al 48è congrés de la Urban Affairs Association dels Estats Units celebrat a la ciutat de Minneapolis, presentant els resultats de la recerca "Collaborative Governance Under Austerity: an Eight-Case Comparative Study". El 27 d'abril, impartí una conferència a la Universitat Politecnico di Milano sobre el cas de Barcelona en el marc del cicle de seminaris "Resilient Cities. Dealing with the fallout from the economic and refugee crises". Finalment, el 19 de maig va participar en el seminari internacional "Social movements and Public Policies. An overview on European Cities", organitzat per l'Universitat IUAV de Vènecia. 

NOVETAT EDITORIAL IGOP
PACO Review
Novetat [ Consultar ]
Crisis, Urban Segregation and Social Innovation in Catalonia
Cruz, H.; Martínez Moreno, R.; Blanco, I. (2017). “Crisis, Urban Segregation and Social Innovation in Catalonia”, PACO, Issue 10 (1), pp. 221-245..
Social Innovation and Democratic Leadership
Novetat [ Consultar ]
Challenging collaborative urban governance under austerity
Parés, M.; Boada, J.; Canal, R.; Hernando, E.; Martínez, R. 2017. "Challenging collaborative urban governance under austerity: how local governments and social organizations deal with housing policy in Catalonia (Spain)" Journal of Urban Affairs.
Social Innovation and Democratic Leadership
Novetat [ Consultar ]
Social Innovation and Democratic Leadership. Communitites and Social Change from Below
Parés, M.; Ospina, S. & Subirats, J. (2017): Social Innovation and Democratic Leadership. Communitites and Social Change from Below; Published by Edward Elgar Publishing Limited, UK, ISBN 978 1 78536 788 5. 
Transformar la Ciutat amb la Ciutadania
Novetat [ Descarregar ]
Transformar la Ciutat amb la Ciutadania
Consell Assessor del Pla de Barris (2017). Transformar la ciutat amb la ciutadania. Criteris i reflexions per al Pla de Barris de Barcelona. Barcelona: Ajuntament de Barcelona. Publicació elaborada pel Consell Assessor del Pla de Barris amb la coordinació de l'IGOP.
Els buits urbans com a oportunitat
Novetat [ Consultar Index ]
I si «mentrestant» creem institucions comunitàries? Els buits urbans com a oportunitat
Cruz Gallach, Helena i Martínez Moreno, Rubén (2016). "I si «mentrestant» creem institucions comunitàries? Els buits urbans com a oportunitat". A:  Fernández, M. i Gifreu, J. (dir). La utilització temporal dels buits urbans. Barcelona: Diputació de Barcelona, pp. 172-183.
Edades en transición
Novetat [ Leer Primer capítulo ]
Edades en transición. Envejecer en el siglo XXI
Sandra Ezquerra,Mercè Pérez Salanova,Margarida Pla,Joan Subirats (eds.); Edades en transición.Envejecer en el siglo XXI. Edades, condiciones de vida, participación e incorporación tecnológica en el cambio de época; Barcelona, Ariel Ciencias Sociales; 1.ª edición: noviembre de 2016.
ISBN: 978-84-344-2443-2
ESCOLA DEL IGOP
IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h

 
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.

 
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2017 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp