Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #147
24 Març 2020
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Entrevista LV Ismael Blanco

La Vanguardia entrevista a nuestro director para reflexionar sobre el capital social en tiempo de crisis.

La Vanguardia
Entrevista Dr. Blanco en La Vanguardia

 

La edición digital de la Vanguardia ha entrevistado a nuestro director para analizar cual esta siendo el impacto social de la pandemia del Covid19 en nuestro entorno y que similitudes o diferencias ha supuesto respecto a otros períodos de crisis como la sufrida en 2008. La entrevista reflexiona sobre lo que aprendimos en la crisis financiera y podemos utilizar ahora.

En palabras del Dr. Blanco: "En contraste con los comportamientos egoístas que destacan algunos medios, creo que la respuesta social dominante a la crisis del coronavirus es la cooperación y la solidaridad. En parte, es el resultado de un aprendizaje colectivo derivado de la crisis de 2008".


Se puede leer toda la entrevista realizada por Jaume Vallès Aroca en el siguiente enlace.

Comunicat oficial
Reunió Virtual Escola de l'IGOP
Seguim en actiu via teletreball.
 

Benvolgudes, benvolguts,

A rel de la declaració d’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, us informem que des de l’IGOP s’han habilitat les mesures necessàries per tal de continuar prestant els nostres serveis amb la modalitat de teletreball.

Estem reorganitzant les agendes institucionals, mantenint virtualment les reunions i convocatòries necessàries i posposant les no urgents. Anirem actualitzant les informacions a través de les pàgines web de l'IGOP i l'Escola de l'IGOP.

Donada l’excepcionalitat de la situació, durant el període de confinament atendrem les gestions de forma no presencial. Per això us demanem que si heu de contactar amb nosaltres us adreceu a les diferents unitats i serveis (direcció, administració, coordinació, etc) mitjançant el correu electrònic. Podeu trobar les dades de contacte del nostre personal en el següent enllaç: https://igop.uab.cat/igop/

Us agraïm la vostra comprensió i tot i que la situació és complexa estem convençuts/des que ens en sortirem.

Especial Covid19
Coursera Democracia y decisiones públicas
Nuestro curso gratuito online en coursera

Propuesta #01 Coursera
Os iremos presentando diferentes iniciativas y propuestas interesantes para que podáis sacar el máximo provecho a vuestro tiempo durante este periodo.

Como apuntava Joan Subirats "Aprovechando el momento, podéis quizás seguir este curso gratuito on line que ya han seguido 37.500 personas. Un curso introductorio al análisis y gestión de políticas públicas. Una políticas públicas que demuestran su importancia en momentos como éste" 
https://www.coursera.org/learn/democracia

Open seminar IGOP
+ Informació: Seminari

25/03/2020 - Open seminars (AJORNAT)
“Models educació 0-3 i participació” i “Cities as playgrounds for social experiments”

Open seminar IGOP 25/03/20

Convocatoria Seminario Doctorado Participación
+ Informació: Seminari

Fins 31/03/2020 - Convocatoria oberta
Per presentar a Seminari de doctorat sobre Participació Política un article o capítol de la futura tesi

La xarxa de recerca RedeM convoca el Seminari de Doctorat sobre Participació Política dirigit a estudiants de doctorat que estiguin realitzant la seva tesi doctoral. El seminari té com a objectius ajudar a definir o enfortir els projectes de tesi, contribuir a la formació i projecció acadèmica de l’alumnat, així com a l’intercanvi de coneixements i establiment de contactes personals i professionals.

En aquest context, animem a participar a estudiants de doctorat de diferents perfils i disciplines. Aquesta és una oportunitat per presentar els seus treballs de recerca i discutir sobre ells, així com rebre comentaris per part d’altres candidats i candidates i investigadors amb experiència que treballen en temes similars.

Descarrega’t la convocatòria (pdf)

Activitat: Candidatures per participar a Seminari de doctorat
Places: 11
Data: 15 i 16 juny 2020
Lloc: Universitat Autònoma de Barcelona
Data límit per enviar propostes: 31/03/2020
Contingut (400 paraules): pregunta de recerca, hipòtesis i metodologia (incloent dades i tècniques d’anàlisi)
On enviar? carolgalais@gmail.com
Resolució candidatures: 15/04/2020

Call for candidates PPIR UAB
+ Info: 
Call for candidates

Deadline 04/30/2020 - 18h - Open Joint Call
Call for Candidates – Politics, Policies and International Relations Doctoral Programme. Thesis Topic: Innovation Policy Design and Evaluation

The Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), through the Institute of Government and Public Policy - IGOP (Faculty of Political Sciences and Sociology) and the Centre for Entrepreneurship and Social Innovation Research - CREIS (Faculty of Economics and Business) open a joint call for proposals for one position as: PhD student under the programme “Politics, Policies and International Relations” to work in the field of “Innovation policy: governance, design and evaluation”. The UAB will support the candidacy of the chosen candidate to apply for the scholarship provided by EURECAT Technology Centre of Catalonia, through the backing of the academic team of both IGOP and CREIS at UAB.

RESEARCH LINES
Topics of analysis

  • Innovation policy design, including strategies, instruments, and governance.
  • Innovation ecosystems and stakeholders participatory processes.
  • Direct and indirect impact of research and innovation projects.
  • Impact evaluation of Technology innovation policies
Expected methodology

Literature review, case and field studies involving qualitative and quantitative data, data analysis (existent data, collection and experiments)

FUNDING, REQUIREMENTS and APPLICATION PROCESS: 
Call for candidates (pdf)

Notícies IGOP
19/03/2020 - Proyecto Euroship
Primer vídeo de presentación

El equipo de Florencia ha presentado el primer vídeo del proyecto Euroship. Os recordamos que el proyecto Euroship tiene por objetivo estudiar el efecto de los sistemas de protección social en grupos vulnerables. Se trata de un proyecto H2020, que tiene por objetivo proporcionar una evaluación original y sensible al género de las brechas actuales en la Protección Social en toda Europa. Puedes obtener más información en nuestra newsletter anterior o en su ficha resumen.
Primer video del proyecto Euroship: "The focus on social resilience".
Dras. Maestripieri y León
Dra. Maestripieri y Dra. León
(@laramaest / @leon_marga)

2-4/09/2020 - Coordinación Panel en Bélgica
Presentación de abstracts y papers hasta el 15 de abril

Las investigadoras Margarita León y Lara Maestripieri coordinaran el panel Social Investment and inequality: exploring redistributive dilemmas en el próximo congreso anual Espanet Europe que bajo el título "Up for the Future? Social policies in challenged societies" tendrá lugar en Lovaina (Bélgica) del 2 al 4 de septiembre de 2020. 

La presentación de abstracts y papers para los panels esta abierta hasta el día 15 de abril. Consulta en los enlaces el resumen del panel Social Investment and inequality (Panel 26) y el proceso para enviar los abstracts (Espanet Europe Abstracts).

Novetats editorials
Revista Clad 74          

Novetat IGOP Descarga ]
¿Qué relevancia tienen los proyectos de buenas prácticas como estrategia para la gestión del conocimiento? Análisis de caso del Banco de Buenas Prácticas en Derechos Sociales del Ayuntamiento de Barcelona

Nicolás Barbieri y Yolanda Fierro; ¿Qué relevancia tienen los proyectos de buenas prácticas como estrategia para la gestión del conocimiento? Análisis de caso del Banco de Buenas Prácticas en Derechos Sociales del Ayuntamiento de Barcelona; Revista del CLAD Reforma y Democracia, No. 74, Jun. 2019, pp. 95-118, ISSN 1315-2378

Crisis y políticas sociales en el sur de Europa          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Crisis y Políticas Sociales en el sur de Europa

Margarita León (Universidad Autónoma de Barcelona) i Emmanuele Pavolini (Università di Macerata); Crisis y Políticas Sociales en el sur de Europa. VIII Informe Foessa. Documento de trabajo 4.2. Fundación Foessa. 

Futur Serveis Socials 

Novetat IGOP Consulta ]
El futur dels serveis socials

Pelegrí, Xavier (comp.); El futur dels serveis socials; Col·lecció Textos de Política Social, Servei de publicacions de la Fundació Apip-Acam: Editorial Hacer, 2019, ISBN: 978-84-96913-57-7, 2019.

Memòria Activitats IGOP 2018
Descarrega't
Memòria IGOP 2018

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015
Memòria IGOP 2016
Memòria IGOP 2017

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2018

Us recordem que esta disponible la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2018. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

Actualment les nostres instal·lacions romanen tancades fins a nou avís.
IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2020 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp