Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #123
22 Gener 2019
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Cultura i desigualtat a Barcelona
Indicadors i reflexions per al debat i la recerca sobre la participació cultural a la ciutat

Cultura i desigualtat
Vols participar?
Us convidem a participar del grup de treball "Cultura i desigualtat a Barcelona". Per formar-ne part (o rebre informació sobre el que fem) us animem a escriure a culturaidesigualtat@gmail.com

Pots descarregar aquí el document.

Tothom té cultura, però, tothom pot desenvolupar-la amb oportunitats i recursos equitatius? Hem elaborat un document de treball que posa de relleu determinades desigualtats que existeixen en l'àmbit cultural a la ciutat de Barcelona. Aquestes desigualtats estan condicionades per aspectes com la classe social, el territori, el nivell d'estudis, el gènere o l'edat, entre d'altres.

La cultura, en sentit ampli, inclou les formes de vida i els sistemes de valors. Per tant, no es redueix a les activitats promogudes o desenvolupades per l'administració pública. Ara bé, entenem que la desigualtat ha de ser una preocupació central de les polítiques culturals. La promoció de l'equitat en l'àmbit cultural ha de formar part del nucli de l'acció pública, molt especialment a les ciutats.

Amb la voluntat d'avançar en aquest sentit, des del grup de treball “Cultura i desigualtat a Barcelona” hem elaborat un document per a la reflexió i l'acció sobre les desigualtats en l'àmbit cultural i el seu abordatge des de les polítiques públiques. Es tracta d’un document obert al debat i a les aportacions, dividit en cinc apartats:

1) Una definició operativa del que entenem en aquest document per activitat cultural.

2) La identificació dels factors condicionants de les desigualtats en aquest àmbit.

3) La presentació d'algunes dades clau per a la ciutat de Barcelona.

4) Una proposta del que anomenem “actius culturals”.

5) El resum del debat desenvolupat sobre aquest tema a la darrera Escola d'Estiu de l'IGOP.

El document ha estat elaborat pel grup de treball “Cultura i desigualtat”, integrat per persones de l'àmbit acadèmic, de la gestió pública, d'entitats culturals de la ciutat i d'organitzacions internacionals.

Una de les principals conclusions del document és que necessitem més informació i millors indicadors sobre les desigualtats en cultura. També necessitem més participació (i més diversa) per debatre aquesta informació i generar coneixement útil per prendre decisions. 

Agenda IGOP
Barcelonagov Curs IGOP
Informació rellevant
Programa (CAT)
Programa (ES)
23, 24 i 25 gener 2019

23-25/01/2019 - Curs Barcelonagov
Governança Urbana i polítiques de ciutat

Un curs de tres dies, del 23 al 25 de gener, per tal de reflexionar, intercanviar experiències i debatre al voltant de la producció de polítiques públiques a les ciutats. Podeu inscriure'us a les 3 jornades, a jornades concretes, al pack de matins o al pack de tardes.

Contrastarem l’experiència de Barcelona amb la d’altres ciutats de l’estat espanyol i d’arreu del món per tal de reflexionar sobre les oportunitats i els reptes que suposen les relacions público-privades i público-comunitàries en el procés de producció de les polítiques urbanes.

Transforming Care Conference
Calendar
:
Abstract submission will be open from November 1st to January 31st, 2019

24-26 June 2019 - Call for papers open
4th Transforming Care Conference – Copenhagen. Changing priorities: The making of care policy and practices

Call for Papers open
Information about Thematic panels (TP) of the Transforming Care Conference 2019 and other general information: http://www.transforming-care.net/.

We also invite scholars to express their interest in submitting an abstract to thematic panels 11 & 12 organized by our colleagues Marga León (Universitat Autònoma Barcelona), Emmanuele Pavolini (University of Macerata) and Stefania Sabatinelli (Politecnico di Milano).

Thematic Panel 11:  "Care as a labour market: Care occupations and professions between quality and contractual arrangements".  Conveners and Discussants Emmanuele Pavolini, and Margarita León.

Thematic Panel 22:  "What ECEC services in the context of rising child  poverty?". Conveners and Discussants: Margarita Leòn and Stefania Sabatinelli.

Notícies IGOP
RyC Program IGOP
Calendar

Expressions of interest must be submitted by 15 February 2019 to: raquel.gallego@uab.cat.

Specific Requirements

Until February 15, 2019 - Call for expressions of interest 
Ramon y Cajal Program 2018

The Department of Political Science and Public Administration and the Institute for Government and Public Policy (IGOP) at the Autonomous University of Barcelona (UAB) are seeking candidates interested in applying to the Ramón y Cajal post-doctoral Program.

For more information and the full text of the calls (in Spanish), please follow these links: Ramón y Cajal Program for those who obtained their PhD between January 1st 2008 and December 31th 2015.

Helena Cruz e Ismael Blanco
Barris i Crisis Video 2018

Entrevista a Ismael Blanco, Oriol Nel·lo y Quim Brugué sobre "Barrios y Crisis" (CAT)

#PolítiquesUrbanes
#Desigualdad
#BarriosyCrisis

14/01/2019 - Debate en Palau Macaya
En ocasión de la publicación del libro "Barrios y Crisis"

Con gran afluencia de público tuvo lugar el debate del libro: BARRIOS Y CRISIS. Crisis económica, segregación urbana e innovación social en Cataluña publicado por la Editorial Tirant lo Blanch.

El acto, celebrado en el Palau Macaya de Barcelona (con la colaboración de la Obra Social LaCaixa) contó con la participación de Margarita León (UAB), Ismael Blanco (IGOP), Helena Cruz (IGOP - IERMB), Oriol Nel·lo (UAB) y Laia Ortiz (Ajuntament de Barcelona).

Ismael Blanco apuntó tres cuestiones fundamentales 1) la importancia del espacio urbano 2) la importancia de la escala territorial (más allá de lo municipal y pensando en clave metropolitana) y 3) Los límites del discurso de la innovación social.

Margarita León destacó el aumento de la desigualdad social y la importancia del ámbito local en los nuevos paradigmas de la inversión social. 

Oriol Nel·lo puso de relieve que la segregación urbana es un fenómeno estructural, tiende a incrementarse tanto en los barrios con niveles de renta más alta como en aquellos de renta más baja, y tiene un carácter marcadamente metropolitano.

Laia Ortiz habló sobre la importancia de las investigaciones y los mapas en el diseño e implementación de las políticas sociales, educativas, de salud comunitaria y de vivienda.

Novetats editorials
Publicación Community action for health

Novetat IGOP Consultar ]
Community action for health in socioeconomically deprived neighbourhoods in Barcelona

Gallego, Raquel; Morales, Ernesto; Barbieri, Nicolàs et al: "Community action for health in socioeconomically deprived neighbourhoods in Barcelona: Evaluating its effects on health and social class health inequalities". Health Policy, Volume 122, Issue 12, December 2018, Pages 1384-1391
https://doi.org/10.1016/j.healthpol.2018.10.007

Publicación Barrios y Crisis

Novetat IGOP Consultar ]
Barrios y crisis

Blanco, Ismael; Nel·lo, Oriol (Eds.); "Barrios y Crisis. Crisis económica, segregación urbana e innovación social en Cataluña", 2018, Ed. Tirant lo Blanch, Colección: Crónica, 1ª Edición / 225 págs. ISBN13 9788417203313.

GAPP Article Blanco, Gomà, Subirats

Novetat IGOP Consultar ]
El nuevo municipalismo: derecho a la ciudad y comunes urbanos

Blanco, Ismael; Gomà, Ricard y Subirats, Joan: “El nuevo municipalismo: derecho a la ciudad y comunes urbanos” en GAPP. Nueva Época – N.o 20, noviembre 2018 – ISSN: 1989-8991 – DOI: 10.24965/gapp.v0i20.10491 – [Págs. 14-28] Número monográfico – Gobernanza y políticas de desarrollo urbano: teoría y práctica.

Book Chapter Mara Ferreri

Novetat IGOP Consultar ]
Refurbishment vs demolition? 

Ferreri, M. (2018) Refurbishment vs demolition? Social housing campaigning for degrowth, in Housing for Degrowth: Principles, Models, Challenges and Opportunities. Edited by A. Nelson and F. Schneider. Routledge: London, pp. 109-119.

City Journal Article Mara Ferreri

Novetat IGOP Consultar ]
This is a private-public park

Ferreri, M., & Trogal, K. (2018). ‘This is a private-public park’ Encountering architectures of spectacle in post-Olympic London. City, 22(4), 510-526. 

Memòria Activitats IGOP 2017
Descarrega't
Memòria IGOP 2017

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015

Memòria IGOP 2016

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2017

Us recordem que ja esta disponible online la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2017. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2019 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp