Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #72
27 de Setembre 2016
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
share on Twitter    Google Plus One Button    Like Newsletter Corporatiu de l'IGOP #72 on Facebook
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats IGOP de la quinzena. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Projecte Salut Comunitària

Participació i premi del projecte Salut comunitària a la reunió anual de la Sociedad Española de Epidemiologia (SEE)

Vols conèixer el Projecte Salut Comunitària?
El Projecte Salut comunitària


Laia Pineda
Laia Palencia recollint el premi a millor comunicació per personal investigador jove

Els passats 14, 15 i 16 de setembre va tenir lloc a Sevilla la XXXIV Reunió Anual de la Sociedad Española de Epidemiología (SEE) y XI Congresso da Associação Portuguesa de Epidemiologia (APE).

La Laia Palència, de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, va presentar la comunicació “La influencia de la acción comunitaria en la salud de las personas residentes en barrios de baja renta de Barcelona”. El document presenta els resultats de la 2a fase del projecte RecerCaixa Salut Comunitària, obtinguts en l’avaluació de l’impacte de l’acció comunitària en la salut, amb l’anàlisi de les Enquestes de Salut de Barcelona dels anys 2001 i 2011.

Els autors de la comunicació presentada han estat Laia Palencia, Maica Rodriguez-Sanz, Raquel Gallego, Ernesto Morales, Nicolas Barbieri i Maribel Pasarin, en representació del grup que forma part de la investigació i del treball: María José López Medina, Nuria Calzada Lombana, Xavier Blancafort Sansó, Felipe Herrera, Glòria Muniente, Carles Valero Garcia i Montse Petit.

A més, la Laia va ser mereixedora d’un dels premis a les millors comunicacions presentades per personal investigador jove. Ens enorgullim d’aquest premi, tant per ella i per l’equip, com perquè, en el marc d’un congrés d’una societat científica (com és la SEE), on les eines metodològiques tenen una importància rellevant, es reconeix un treball d’avaluació de la salut comunitària, amb les dificultats metodològiques que comporta. Felicitats a la Laia i a tot l’equip pel premi!

AGENDA IGOP

Cercles urbans Sessió 5
+ info: 
Díptico Cercles urbans

 

20/10/16 - Círculos Urbanos
La ciudad como espacio de acción

Los Círculos urbanos se realizan desde 2012 en la Escuela del IGOP. Es un espacio informal, autogestionado y reflexivo entorno a las lecturas sobre temáticas urbanas en sentido amplio (espacio urbano, governanza, ecologia urbana, etc.)

Jueves 20 de octubre de 2016.
La ciudad como espacio de acción
Lugar de realización : Espacio Hermanitas
(Consejo de Ciento 150, Eixample – Barcelona)

Horario: de 19.00 a 21.00h.

La entrada es libre pero necesitamos saber si vendrás para prepararte una silla. INSCRÍBETE HACIENDO CLIC AQUÍ

Lectura recomendada:

De las ciudades y los ciudadanos: cinco historias urbanisme tácticos, capítulo 4 del llibre táctico Urbanismo: acción a corto plazo para el cambio a largo plazo Mike Lydon y Anthony Garcia, Island Press, 2015. (pàgines 89 a 169).

Laboratori Serveis Socials IGOP

25/10/16. Laboratori Serveis Socials
Polítiques locals i Globalització

EL PAPER DELS SERVEIS PÚBLICS EN L’ACCIÓ COMUNITÀRIA
Entre el lideratge de l’Administració i l’autonomia ciutadana
Coordinació: Raquel Gallego, directora de l’IGOP

Data: 25 d’octubre de 2016, a les 16 h.
Lloc: Escola de l’IGOP (Passeig d’Urrutia, 17 - Barcelona)

NOTÍCIES IGOP

Dra. Margarita León (IGOP)
La Dra. León durant la seva intervenció 
(Foto: Begirada)
 

Presentació a les Jornades sobre "Organización social de los Cuidados y Ciudadania"
La Dra. Margarita León va parlar-hi sobre "Las políticas de cuidados en Europa"

La recercadora del IGOP Dra. Margarita León ha participat a les Jornades sobre Organització social de les cures i ciutadania organitzades pel Govern Basc i el Diari Social Begirada els passats 21 i 22 de setembre de 2016.

L'objecte d'aquestes Jornades era crear un espai de reflexió sobre quin model de cures hem de construir després d'importants canvis tant a les bases ideològiques de les polítiques implementades com en les qüestions relatives a la gestió dels recursos de cura.

Noticia a Begirada (21/09/2016). Margarita León: “hablamos de sostenibilidad económica y nos olvidamos de la sostenibilidad social”

 Case Studies Transgob project
Casos disponibles
Cardiff, Leicester, Barcelona, Donostia-San Sebastián, Madrid y Lleida
 

Proyecto TRANSGOB. Informes online
Disponibles los informes de estudio de caso del proyecto Transgob

El proyecto TRANSGOB aborda el impacto de la crisis económica en las formas de gestión urbana en España, contrastando la experiencia de nuestro país con la del Reino Unido. Más concretamente, se pretende analizar cómo las prácticas de gobierno participativo están evolucionando y cuáles son sus perspectivas de futuro en un contexto marcado por la austeridad presupuestaria, el conflicto social y crisis política. En términos más generales, queremos explorar las implicaciones de este tipo de dinámica de cambio de las relaciones entre los actores estatales y no estatales en el ámbito local.
Postgrau DLAe

Periode d'inscripció:
Del 8 de setembre al 15 d'octubre de 2016

Obert el periode d'inscripció Postgrau DLAe
III Edició de la Diplomatura de Postgrau en Dinamització Local Agroecológica

Després de l'èxit d'inscripcions i l'elevada valoració realitzada per l'alumnat de les edicions anteriors, el pròxim gener (2017) començarà la 3a edició d'aquesta diplomatura semipresencial de postgrau. Per a aquesta edició s'actualitzaran continguts, es reforçarà l'estratègia docent basada en el treball en projectes aplicats a territoris i processos reals i concrets; i se seguirà posant èmfasi en les metodologia participatives per als processos de Dinamització Local Agroecològica (DLAe).

El curs es desenvoluparà entre gener i juny de 2017, i està organitzat per l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) i l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).


Més informació:
http://dlae.cat/alumnat/inscripcions/?lang=es (castellà)
http://dlae.cat/alumnat/inscripcions/ (català)

Master Oficial Polítiques socials i Acció comunitaria
Fecha límite inscripción:

9 octubre 2016

Consulta el Plan de Estudios

Plan estudios master


Novedad
Tienes la posibilidad de cursar el programa de máster en Políticas Sociales y Acción Comunitaria en dos años académicos.

Últimas plazas Máster
Máster oficial interuniversitario en Políticas Sociales y Acción Comunitaria (2016-17)

El programa se presenta como una propuesta profesionalizadora y de investigación que combina la adquisición de conocimientos teóricos y prácticos y utiliza el trabajo de caso para hacer un enfoque participativo y complejo a la realidad del territorio.

Este curso 2016-2017, el Master se consolida como título oficial interuniversitario, con la participación de la Universidad Autónoma de Barcelona a través del IGOP (Instituto de gobierno y políticas públicas) y la escuela adscrita Doctor Robert, la Universidad de Girona, la Universidad de Lleida y la Universidad de Vic.


Inscripciones y más información: Consulta toda la información sobre los criterios de selección, así como formaliza tu admisión en info Masters UAB 

NOVETAT EDITORIAL IGOP
Science Direct Sheila Gonzalez
Tesi Doctoral link ]
Redes de amistad del alumnado estrangero en los institutos

La tesi doctoral realitzada en el marc del Doctorat IGOP per Sheila González Motos estarà disponible durant uns dies en obert al web de Science Direct

González Motos, Sheila; Friendship networks of the foreign students in schools of Barcelona: impact of class grouping on intercultural relationships; Autonomous University of Barcelona, Spain. Received 13 November 2015, Revised 2 August 2016, Accepted 28 August 2016, Available online 13 September 2016
NOVETAT EDITORIAL IGOP
Innovación social y políticas urbanas
Article link ]
Social innovation, reciprocity and contentious politics

Blanco, Ismael & León, Margarita; Social innovation, reciprocity and contentious politics: Facing the socio-urban crisis in Ciutat Meridiana, Barcelona; Urban Studies Journal Limited 2016. Published online before print July 26, 2016, doi: 10.1177/0042098016659044 Urban Stud July 26, 2016 0042098016659044
Innovación social y políticas urbanas
Novetat Editorial descarregar pdf ]
Innovacion social y políticas urbanas en España. Experiencias significativas en las grandes ciudades

Joan Subirats Humet y Ángela García Bernados (ed.); Innovacion social y políticas urbanas en España. Experiencias significativas en las grandes ciudades; Barcelona: Icaria Editorial; Colección Ακαδημεια, 157; 2015, 336 pp.; ISBN: 9788498886818.
Innovación y empoderamiento
Novetat Editorial descarregar pdf ]
Ciudades y pueblos que puedan durar
Ramon Canal (ed.); Ciudades y pueblos que puedan durar. Políticas locales para una nueva época. Barcelona: Icaria editorial, Primera edición: julio de 2013; ISBN: 978-84-9888-405-0; Depósito legal: B. 15.018-20136.
Memòria extensa IGOP 2010-13
Novetat link ]
Memòria d'activitats IGOP 2010-2013
Ja pots consultar la memòria d'activitats IGOP amb informació sobre l'Institut, activitats de recerca i formació, publicacions, etc...
Innovación social y políticas urbanas
Novetat editorial link ]
El municipalisme del bé comú

Blanco, Ismael i Gomà, Ricard; El municipalisme del bé comú; Barcelona, Icària Editoria; Ακαδημεια, 159; Participación democrática; Política; 2016, 184 pàg.
ESCOLA DEL IGOP
IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h

 
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.

 
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2016 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp