Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #131
21 Maig 2019
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Jornada Portes Obertes IGOP
Jornada portes obertes. La recerca en polítiques socials i urbanes a debat: què, com i per a què fer-la?

DADES D'INTERÈS:

Què: Jornada Portes Obertes
Quan: 23/05/19
Hora: de 16:30 a 19h
On:
Escola de Polítiques Socials i Urbanes de l’IGOP
Passeig d’Urrútia, 17 Barcelona

Inscripció: gratuïta via formulari per temes d'aforament


+ informació: Jornada 23 maig

VÍDEO
Video Promocional Jornada Portes Obertes IGOP 2019

Vols conèixer part de la recerca de qualitat que es fa a Catalunya?

Us convidem a una nova edició de la Jornada de Portes Obertes de l’IGOP, que tindrà lloc a la seu de l’Escola de l’IGOP a Barcelona el proper 23 de maig a les 16:30h.

La jornada porta per títol La recerca en polítiques socials i urbanes a debat: què, com i per a què fer-la? És un debat obert a investigadors/es, professionals, col·lectius... A tothom interessat en el tema.

A la primera part de la sessió us presentarem alguns projectes desenvolupats pel nostre institut que creiem poden ser del vostre interès i que abasten temàtiques d’actualitat, com ara: habitatge, joves i conflicte social, cultura i equitat, primera infància, pobresa i desigualtat, educació 0-3 i mercat laboral... Tindreu a la vostra disposició a investigadors/es de les recerques per comentar, debatre i aprendre més sobre la nostra agenda de recerca.

A la segona part de la sessió iniciarem un debat obert on ens agradaria comptar amb la vostra participació per reflexionar sobre la recerca en polítiques socials i urbanes, i per respondre preguntes com: Sobre quins temes es fa recerca? Com es fa la recerca? Quin impacte social té?

Agenda IGOP
Open Seminars AGAPP

22/05/2019 (13h) - Open Seminar Agapp
Health Social Movements in anti-austerity contexts, through thecases of Greece and Spain  / Stella Christou (edifici MRA Campus Bellaterra)
Stella Christou #agapp

Avenç propers seminaris

5/06 Lara Maestripieri, investigadora post-doctoral Marie Skłodowska-Curie fellow. / Presentació de resultats del projecte VINE sobre gènere i vulnerabilitat social des d’una perspectiva intersectional.

12/06 Pablo Beramendi, Associate Professor, Department of Political Science, Duke University. / “Progressive taxation and redistribution

19/06 Miriam Ureta, investigadora pre-doctoral en estada, Department of Political Science and Public Management of the University of the Basque Country (EHU/UPV) / “New Emerging Municipalism and Democratic Deepening: The Paradigmatic Case of Decidim Ripollet

LAB19 Serveis socials
Daisuke Abe

29/05/2019 (13h) - Open Seminar Urgocis
Ponent  / Daisuke Abe (edifici MRA Campus Bellaterra)

Daisuke Abe (Ryukoku University)
Catedràtic d'Urbanisme i investigador a la Ryukoku University, Kyoto, Japó, des de 2011. Es va formar com a enginyer-urbanista i va obtenir el seu doctorat en 2006 en enginyeria urbana de la Universitat de Tòquio, Japó. Així mateix va obtenir el Diploma d'Estudis Avançats per la UPC-ETSAB amb el treball "Estratègia urbanística de Ciutat Vella de Barcelona (1979-2002). Avaluació del procés de la recuperació a través d'una comparació amb Tòquio". La seva activitat investigadora es centra en l'estudi dels instruments, mètodes i teories de la política urbana i territorial, i en la relació entre recursos socials i desenvolupament local. Treballa com a funcionari dels comitès de diversos municipis com ara Kyoto, amb responsabilitats per als programes de gestió socio-urbanística.

Programa provisional Escola Estiu 2019
Programa provisional

Ubicacions:
Centre Cívic Trinitat Vella

Escola de l'IGOP

17 al 21 juny 2019 - Escola Estiu IGOP
Desigualtat i barris, com fer-li front? 

Us oferim el programa provisional de la nova escola d'Estiu de l'IGOP que tindrà lloc del 17 al 21 de juny.

Des de fa 9 anys, l’escola d’estiu de l’IGOP intenta ser un espai de reflexió col·lectiva i aprenentatge orientat a intentar donar respostes als reptes actuals. Les desigualtats socials al nostre sistema econòmic i social són cada cop més evidents i es veuen traduïdes en clars processos de segregació urbana, on els recursos i possibilitats es distribueixen de forma desigual als barris, posant en qüestió les capacitats de les administracions per a garantir la igualtat d’oportunitats.

Enguany volem continuar aprofundint sobre aquesta qüestió, no des de l’anàlisi de les pròpies desigualtats, sinó fixant-nos en les respostes i les estratègies que actualment s’estan articulant dia a dia als nostres barris per fer front a aquesta situació. I ho volem fer des d’una perspectiva diversa, des del punt de vista temàtic però també des del qui i com dona aquestes respostes.

PREN NOTA!
La setmana vinent emetrem una newsletter monogràfica especial dedicada a l'Escola d'Estiu amb el formuarli d'inscripció.

Call for papers Bilbao 2019
Más información

Hasta 25/05/19 - Call for papers
PARTICIPACIÓN. Continuidades y rupturas. Estrategias metodológicas y debates sustantivos en el estudio de la participación 

Se ha abierto la convocatoria de Call for Papers para la Jornadas sobre participación organizadas por la Red de investigación en Participación y renovación democrática que tendran lugar los días 28 y 29 de noviembre en Bilbao. 

El objetivo central de estas jornadas es analizar los desafíos metodológicos que enfrentamos cuando queremos abordar el estudio de la participación política. Para ello, se proponen un listado provisional de 7 mesas temáticas para el debate, aunque la estructura final de las mismas dependerá de las propuestas recibidas.

  1. OPINIONES Y ACTITUDES HACIA LA PARTICIPACIÓN
  2. PROTESTA Y MOVIMIENTOS SOCIALES
  3. PARTICIPACIÓN Y POLÍTICAS PÚBLICAS SECTORIALES
  4. PARTICIPACIÓN Y DESARROLLO URBANO
  5. MECANISMOS INSTITUCIONALES DE PARTICIPACIÓN
  6. PARTICIPACIÓN Y GÉNERO
  7. PARTICIPACIÓN Y DESIGUALDAD SOCIAL
Notícies IGOP
ICREA Margarita León
La Dra. Margarita León

30 abril 2019 - Lliurament Guardons ICREA
Margarita León, entre les premiades

La Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) va resoldre el mes de març passat la convocatòria 2018 del Programa ICREA Acadèmia, amb la concessió de 45 distincions amb l’objectiu d’impulsar i premiar l’excel·lència de la recerca dels professors de les universitats públiques de Catalunya, 12 d’elles per a investigadors i investigadores de la UAB. I entre aquestes, la recercadora de l'IGOP, Margarita León.

El proppassat dimarts 30 d'abril, al Palau de la Generalitat, va tenir lloc l’acte de lliurament de les distincions presidit per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón i amb la presència del secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau.

Radiopolis Project
Dr. Nicolàs Barbieri

 

Mayo 2019 - Investigador premiado
Nicolás Barbieri recibe el IIº Premio AECPA a la Innovación Docente

El premio, que otorga la Asociación Española de Ciencia Política y de la Administración. Barbieri ha sido por el proyecto "Radiopolis: innovación en la docencia en ciencia política a través de la radio".

En este proyecto, los alumnos de la asignatura "Análisis de políticas públicas" elaboran su trabajo de curso en formato de reportaje de radio en colaboración con el alumnado de comunicación audiovisual, la Facultad de Ciencias de la Comunicación y la plataforma UAB Campus Mèdia. Los reportajes se emiten por UABRàdio y están disponibles en la web. Los objetivos de este proyecto son: mejorar el proceso de aprendizaje mediante una metodología de aprendizaje activo, promover la colaboración entre estudiantes de ciencia política y de comunicación audiovisual e impulsar la transversalidad en la innovación docente.

Raquel Gallego Estudi models de previsió de cures
Descarregar estudi comparatiu


 

Maig 2019 - Publicada recerca.
Publicat l’estudi “Models de provisió de les cures a les persones i suport a la llar”

L'Ajuntament de Barcelona acaba de publicar el seu darrer estudi que porta per títol “Estudi comparatiu: Models de provisió de les cures a les persones i suport a la llar”. El document explora i analitza diferents models d’intervenció en l’economia de les cures i la llar amb l’objectiu de generar nous models d’intervenció i abordatge que promoguin la universalitat, dignificació i sostenibilitat d’aquests serveis.

L'estudi s’ha realitzat conjuntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) i analitza sis casos que representen formes jurídiques i societàries diferents; així com una gran diversitat en la seva trajectòria i l’entorn territorial on s’ubiquen. Les experiències escollides són el Grupo SSI (cooperativa de segon grau del País Basc), Mujeres Pa’lante (cooperativa de treball i provisió de cures de Barcelona), Senda de Cuidados (associació sense afany de lucre de Madrid), les cooperatives de mares i pares de Suècia, les cooperatives socials de serveis assistencials d’Itàlia, i els serveis d’ajuda a domicili de França. Aquests heterogeneïtat ha permès fer una exploració comparada de les fortaleses, oportunitats i febleses dels diferents instruments i de la seva relació amb l’entorn.

Barbieri al FESABID
Nicolàs Barbieri

 

Mayo 2019 - Ponència
Nicolás Barbieri parla de Cultura i Equitat

El recercador de l'IGOP Nicolás Barbieri va participar a les Jornades "Obrint portes a alternatives, oportunitats i impacte de l'accés a la informació" organitzades per la Federación Española de Sociedades de Archivística, Biblioteconomía, Documentación y Museística (FESABID) que varen tenir lloc a l'Auditori del World Trade Center de Barcelona els passats 16 i 17 de maig.

Barbieri  va presentar-hi la ponència El valor público de las bibliotecas y museos: ¿hablamos de equidad?

Novetats editorials
Geoforum Mara Ferreri          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Vacancy at the edges of the precarious city

Mara Ferreri, Alexander Vasudevan, Vacancy at the edges of the precarious city, Geoforum, 2019, ISSN 0016-7185, https://doi.org/10.1016/j.geoforum.2019.03.009.

Publication of the peer-reviewed article "Vacancy at the edges of the precarious city" in Geoforum, by Dr Mara Ferreri (IGOP, UAB) and Dr Alexander Vasudevan (University of Oxford), on Property Guardianship and historical short-life 'licensed squatting' as precarious inhabitation of vacancy at the 'edge' of wider urban transformations.

Berlinguer Repensar la Smart City          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Repensar la Smart City

Marco Berlinguer (ed.); Repensar la Smart City. Barcelona: ciudad abierta, colaborativa y democrática; Editorial Icària, 2019, 164 pàg.; ISBN: 978-84-9888-883-6

Subirats i Gomà Canvi Epoca          

Novetat IGOP Consultar ]
Canvi d'època i de Polítiques públiques a Catalunya

Subirats, Joan i Gomà, Ricard (coords.); Canvi d'època i de polítiques públiques a Catalunya; Ed. Galaxia Gutenberg, 2019, 568 pàg.; ISBN:9788417355074

Urban Affairs          

Novetat IGOP Consultar ]
Urban governance and political change under a radical left government: The case of Barcelona

Ismael Blanco, Yunailis Salazar & Iolanda Bianchi (2019) Urban governance and political change under a radical left government: The case of Barcelona, Journal of Urban Affairs, DOI: 10.1080/07352166.2018.1559648

Memòria Activitats IGOP 2017
Descarrega't
Memòria IGOP 2017

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015

Memòria IGOP 2016

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2017

Us recordem que esta disponible online la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2017. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2019 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp