Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #116
9 Octubre 2018
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Máster Acción Comunitaria IGOP
Novena edició del Màster en polítiques socials i acció comunitària

Pla Estudis Màster Acció Comunitària 2018-19
Podeu descarregar-vos el Pla d'Estudis pel curs 2018-19.

El proper dilluns 15 d’octubre s’inicien a l’Escola de l’IGOP les sessions del Màster Oficial en Polítiques Socials i Acció Comunitària, que celebra un nou èxit d’inscripcions per al curs 2018-2019. Enguany celebrem la 9 edició (tercera com a màster oficial).

L’equip acadèmic i de coordinació espera amb il·lusió l’arribada d’una quarantena d’estudiosos i professionals que aprofundiran en els seus coneixements teòrics i pràctics gràcies al treball de casos per fer una aproximació complexa i participativa a la realitat del territori català. El Màster és fruit de la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona, a través de l’IGOP i l’Escola Adscrita Doctor Robert, i les universitats de Girona, Lleida i Vic.

Agenda IGOP

Seminari en anglès

Edifici MRA
(Campus UAB, Bellaterra).

10/10/2018 - Open seminar
Ways to gain influence for residents

Open seminar Kristin R
Kristin Reichborn-Kjennerud
“Ways to gain influence for residents. Do politics or participatory systems work better? A comparison between the Tøyen district of Oslo and Lavapiés in Madrid”. 

IAP 9 Barris
Dossier del projecte
Formulari inscripció

Fins 15/10/2018 - Obertes inscripcions
Per a participar al projecte recerca – acció participativa a centres educatius de Nou Barris

Projecte IAP Nou Barris 2018
L’Escola de l’IGOPNUS Processos Socials i Creatius i la Fundació Autònoma Solidària estem impulsant, amb el suport del Districte de Nou Barris, el Projecte Recerca – Acció Participativa a diversos centres educatius del Districte de Nou Barris.

L’objectiu principal del projecte és acompanyar als centres educatius en el vincle amb els seus territoris i comunitats properes, així com la voluntat de generar consciència crítica i reflexió entre les i els estudiants de primària i secundària. Posem en relació als infants i joves de 4 centres educatius dels barris de Roquetes, Ciutat Meridiana i La Guineueta amb el seu entorn, aproximant-los al seu territori en clau propositiva i de recerca.

Jornades La metròpoli propera
Podeu consultar el programa en aquest enllaç  

22-23/10/2018 - Jornades
“La metròpoli propera”

Les jornades, organitzades amb l'objectiu de promoure el debat sobre la descentralització i la participació en els districtes de Barcelona, tindran lloc el 22-23 octubre a La Farinera del Clot i estan organitzades per la Regidoria de Participació i Districtes amb el suport tècnic de l’Institut d’Estudis Regionals de Barcelona (IERMB). Ismael Blanco moderarà la taula rodona sobre Descentralització i treball en xarxa i Helena Cruz la que debatrà sobre Descentralització i redistribució territorial.

IGOP PhD Seminars
Seminari en anglès

Edifici MRA
(Campus UAB, Bellaterra).

24/10/2018 - Open seminar
In the Name of Competitiveness: a Discursive Institutionalist Analysis of the EU’s Approach to Labour Market Structural Reform, 2007-2016

Open seminar Joan Miró
Joan Miro and Monica Clua-Losada (discussant)
“In the Name of Competitiveness: a Discursive Institutionalist Analysis of the EU’s Approach to Labour Market Structural Reform, 2007-2016”. 

IGOP PhD Seminars
Seminario abierto (castellano)

Edifici MRA - 12h
(Campus UAB, Bellaterra).

25/10/2018 - 12h Presentación Tesis doctoral
“Dentro, en contra, más allá y a través del Estado. Límites y posibilidades de los Comunes Urbanos en Barcelona”

Iolanda Bianchi ha realizado su doctorado entre la IUAV de Venecia (programa de Planificación Urbana y Políticas Públicas) y la Universidad Autónoma de Barcelona (programa de Política, Políticas Públicas y Relaciones Internacionales). Defenderá su tesis doctoral el próximo mes de Noviembre en Italia. Iolanda es licenciada en Arquitectura por la Universidad de Ferrara, especializada en Regeneración Urbana por la UCL-The Bartlett School of Planning e interesada en todos los aspectos críticos de la planificación. Se interesa por todos los aspectos críticos de la planificación y su tesis doctoral se centra en los bienes comunes en el entorno urbano barcelonés.

Share BCN

12-15/11/2018 - Sharing Cities Summit
L'IGOP, com a part del grup BarCola està contribuïnt a la seva organització

Del 12 al 15 de Novembre tindrà lloc a Barcelona la Sharing Cities Summit una cimera de ciutats i d'actors de l'ecosistema d'innovació socio econòmica en matèria de polítiques d'economia col.laborativa.

Aquestà serà la tercera edició després de les celebrades a Amsterdam 2016 i NY 2017. Alcaldes i vicealcaldes de les ciutats més punteres en aquesta matèria hi participaran, així com els principals actors locals i internacionals del món empresarial, de recerca i societat civil. El 12 de Novembre a la tarda al DHUB tindrà lloc un meet up públic.  

Notícies IGOP
Núria Reguero IGOP
Dra. Núria Reguero 
 

Setembre 2018 - Benvinguda, Núria
Nova incorporació a l'Escola de l'IGOP

Núria Reguero ha entrat a formar part de l'Equip de l'Escola per cobrir la vacant que va deixar Marta Bautista i donar suport als diferents projectes de recerca i formació, entre ells, el Màster en Polítiques Socials i Acció Comunitària. La Núria és periodista, investigadora i docent especialitzada en polítiques de comunicació i procomú. A la seva tesi doctoral, defensada a l’Igop el setembre de 2017, analitza l’acció política i la governança dels mitjans lliures i comunitaris a Europa i Amèrica Llatina.

Curs Helena Cruz Regeneració Urbana
La Dra. Helena Cruz

3-7 Setembre 2018 - Conferència
Polítiques de regeneració urbana a Catalunya

La Dra. Helena Cruz ha impartit una conferència sobre les polítiques de regeneració urbana a Catalunya en el curs “Politiche urbane e sistemi di informazione territoriale a Barcellona”. El curs ha tingut lloc a la UAB del 3 a 7 de setembre, organitzat conjuntament pel Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Centre d’Investigació Interdepartamental LUPT “Raffaele d’Ambrosio” de la Universitat de Nàpols “Federico II” (UNINA). Ha estat dirigit a arquitectes professionals i acadèmics italians del camp de l’urbanisme i ha tingut per objectiu oferir una visió general de les polítiques urbanes que s’estan duent a terme a la ciutat de Barcelona amb especial atenció als aspectes tècnics i disciplinaris.

VII Congreso REPS Zaragoza
Web del congreso

4-5 octubre 2018 - Congreso REPS
Políticas sociales ante horizontes de incertidumbre y desigualdad

Los días 4 y 5 de Octubre de 2018 tuvo lugar en Zaragoza el VII Congreso de la Red Española de Política Social (REPS) en el marco de Espanet-Europe (The European Network for Social Policy analysis).

Organizado por la Universidad de Zaragoza da continuidad a las ediciones anteriores iniciadas en en Oviedo en 2009, continuado en Madrid, Pamplona, Alcalá de Henares, Barcelona y Sevilla. El congreso ha supuesto una nueva oportunidad para el intercambio y aprendizaje del conocimiento en políticas sociales. En el mismo, varios investigadores/as del IGOP han presentado sus trabajos.

VII Congreso REPS Zaragoza
Web del congreso

5 octubre 2018 - Ponencia REPS
Panel Evaluación de programas sociales: el debate entre la rendición de cuentas y la mejora continua

El día 5 de Octubre de 2018 en el marco del VII Congreso de la Red Española de Política Social (REPS) el investigador del IGOP Nicolas Barbieri presentó, juntamente con Yolanda Fierro del Ayuntamiento de Barcelona, la ponencia: ¿Qué relevancia tienen los proyectos de buenas prácticas como estrategia para la gestión del conocimiento? Análisis del caso del banco de buenas prácticas del área de derechos sociales del ayuntamiento de Barcelona

Doctorat PPIR
Benvinguda a càrrec de la Dra. Margarita León

08 octubre 2018 - Sessió benvinguda al Doctorat
Politics, policies and International Relations

Dilluns 8 d’octubre va tenir lloc la sessió de benvinguda del programa de doctorat “Politics, policies and International Relations” a càrrec de la seva coordinadora acadèmica la Dra. Margarita León. Aquest programa de doctorat neix de la fusió de tres programes anteriors, que amb trajectòries diverses, presenten un balanç molt significatiu de recerques i de tesis presentades i defensades amb èxit. Aquests programes són el doctorat en Ciència Política, el doctorat de Polítiques Públiques i el doctorat en Relacions Internacionals i Integració Europea. El programa de doctorat “Politics, policies and International Relations” ofereix cada any 15 places i es cursa totalment en anglès. Per a més informació consulteu: http://ppir.uab.cat/

Novetats editorials
City Journal Article Mara Ferreri

Novetat IGOP Consultar ]
This is a private-public park

Ferreri, M., & Trogal, K. (2018). ‘This is a private-public park’ Encountering architectures of spectacle in post-Olympic London. City, 22(4), 510-526. 

Memòria Activitats IGOP 2017
Descarrega't
Memòria IGOP 2017

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015

Memòria IGOP 2016

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2017

Us recordem que ja esta disponible online la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2017. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2018 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp