Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #163
02 Març 2021
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Informes BMincome

Ja estan disponibles els  informes de resultats de l'avaluació del Projecte B-MINCOME.

BMincome project
Consulta la Nota de Premsa de l'acte de presentació.

S'han fet ressó dels resultats els següents mitjans:

Diari Ara
El País

El passat 17 de febrer va tenir lloc la sessió de presentació de resultats de l'avaluació del projecte  B-MINCOME que va comptar amb la intervenció de l'àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI,  l'IGOP i Ivàlua. 

Durant els 3 anys de vida del projecte, l'IGOP s'ha encarregat de dur a terme l'avaluació d'una de les polítiques actives, el programa de participació comunitària i també el seguiment del procés d'implementació i de governança del projecte. Més recentment, l'IGOP també s'ha encarregat d'elaborar un informe d'integració de resultats de les diferents avaluacions dutes a terme pels diferents socis del projecte (Ivalua, The Young Foundation, ICTA).

Els informes estan publicats a la web municipal:
Informes BMincome

Jornada Solivid Online
Inscripción a la jornada.
Jornada Solivid 12/03/21

Descargar el programa
Programa de la Jornada


 

12/03/21 - Jornada Solivid
Acción Colectiva ante la crisis sanitaria y social

El 12/03 se realizará la jornada "Acción colectiva ante la crisis sanitaria y social" con la presentación de los resultados de #SOLIVID, una red de investigación y divulgación de iniciativas solidarias y comunitarias.

El programa consta de tres bloques destinados, respectivamente, a presentar la trayectoria y situación general del proyecto, a debatir las experiencias de diversos países integrados en la red y a analizar aspectos temáticos de la acción colectiva en tiempos de pandemia

Nacida en el mes de abril del año 2020, agrupa en la actualidad 34 grupos de investigación en 12 países de Europa y de América Latina. A través de un ejercicio de cartografía colaborativa ha censado y difundido la existencia de cerca de 3.000 iniciativas solidarias en 28 países del mundo.

DEC Seminars

Els seminaris tenen lloc a la Facultat de CCPP de la UAB (Campus Bellaterra)

Seminaris DEC
Democràcia, Eleccions i Ciutadania

March 8, 2021 13:00
Angel Torres (UAB)  
“Exploring factors influencing the gender gap in support for international organizations in the AA countries” Venue: Sala de Juntes Discussant: Berta Barbet


April 7, 2021 13:00
Daniel Baliñas (UAB) & Carol Galais (UAB)
“Covid-19 & affective polarization in Spain. The pandemic as a ’focusing event’ ”
Venue: Sala de Juntes Discussant: Macarena Ares

Qüestionari Innovació Social

Anar a enquesta Iniciatives d'Innovació Social

Qüestionari iniciatives Innovació Social
Busquem experiències solidàries i d'ajuda mútua

La pandèmia i el confinament a causa del COVID-19 ha fet emergir moltes iniciatives solidàries. Si formeu part d'alguna entitat o institució que desenvolupa iniciatives solidàries d'ajuda mútua essencials per pal·liar els efectes sanitaris i socials de la crisi us proposem respondre un petit qüestionari per conèixer quines són les vostres activitats en el context de la crisi del coronavirus, i per saber com us organitzeu.

Respondre a totes les preguntes us durà entre 5 i 10 minuts. Totes les dades aplegades quedaran a la vostra disposició i a la de tots els grups que responguin a l’enquesta. 

Podeu obtenir més informació sobre el projecte SOLIVID al web del projecte on trobareu un mapa amb les iniciatives identificades així com un Banc de recursos. Per a qualsevol dubte o aclariment, no dubteu a contactar-nos a la nostra adreça info@solivid.org

Margarita León
Investigadora principal:
Margarita León

Finançament: 
Observatori Social de “La Caixa”.

Periode d’execució:
Desembre 2020-Juny 2021

Manuel Alvariño
Manuel Alvariño

Llorenç Soler
Llorenç Soler

Nou projecte IGOP
Un nou Pacte Social per reduir la desigualtat

El projecte té com a objectiu principal indagar en els condicionants de l’acord polític des d’una perspectiva comparada. És a dir, per què en uns països és més fàcil arribar a acords polítics que en uns altres? Així, a través d’una revisió del comportament parlamentari en els diferents àmbits de política pública, analitzem quins són els diferents conflictes de caràcter econòmic, moral i territorial que dificulten en major o menor mesura l’acord polític. A més, estudiem com el context  econòmic i l’ opinió pública intervenen en aquest procés. A posteriori, avaluem quins són els mecanismes institucionals – comissions, decrets-llei i PGE – que obstaculitzen o faciliten el diàleg parlamentari.

Liderat per la Doctora Margarita León, l'equip es complementa amb Manuel Alvariño i Llorenç Soler.

Manuel Alvariño:
Manuel Alvariño és tècnic de suport a la recerca en l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), investigant en el projecte sobre Pacte Social d’OSLC. Màster de Economia Política per la Universitat de Àmsterdam. Graduat en Filosofia, Política i Economia por la Universitat Pompeu Fabra. Els seus interessos d'investigació giren al voltant de les polítiques de reconciliació família-treball i de les desigualtats de gènere i de classe al mercat laboral. També forma part del col·lectiu d’economistes “Espai 0.8”.
 
Llorenç Soler:
Llorenç Soler és tècnic de suport a la recerca a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques. és graduat en Ciència Política i Administració Pública per la UB, i va estudiar un màster en Política Social, Treball i Benestar a la UAB. Participa en el projecte de recerca internacional “Euroship – Closing Gaps in Social Citizenship. New Tools to Foster Social Resilience in Europe”, investigant sobre els drets socials dels treballadors en l’economia digital i sobre les rendes mínimes garantides. A més, també forma part de l’equip que fa recerca sobre els condicionants del Pacte Social, del projecte d’OSLC. Els seus interessos acadèmics se centren en les polítiques socials i les actituds dels ciutadans envers l’Estat de Benestar.

 Webinar Ismael Blanco

25/02/21 - Webinar internacional
Proteção social no século XXI: possibilidades, desafios e riscos

El passat dijous 25 de febrer Ismael Blanco, director de l'IGOP, va presentar "Programas locais de garantia de renda mínima. A experiência do projeto B-MINCOME en Barcelona" en el marc d'un webinar internacional organitzat per l'Observatorio das Desigualdades Sociais de la Fundaçao Joao Pinheiro de Brasil.

Blanco va intervenir a la mesa "Dispositivos de proteção: o lugar da renda básica", on entre d'altres, van participar-hi Tereza Campello que va ser Ministra de Desenvolupament Social amb la Presidenta Dilma Roussef, així com Leandro Ferreira, president de la Rede Brasileira de Renda Básica.

Ismael Blanco: Programas locais de garantia de renda mínima.
A experiência do projeto B-MINCOME en Barcelona (Catalunha, Espanha)
Solivid Project
https://www.solivid.org/

02/03/21 - Projecte Solivid
Us presentem els 5 darrers articles publicats de la seva secció de notícies


Agenda Global: Inmunizar al mundoAndrés Ortega (23/02/21)


Vacunas, un bien público globalRebeca Grynspan (21/02/21)


Post-Pandemia? Il futuro è ancora nelle città. Franceso Indovina (09/02/21)


El vacunacionalismo contraproducente de la UE y el Reino Unido? Armin von Bogdandy & Pedro Villareal (08/02/21)


Vaccines have gave us hope, but they won’t end the global battle against COVIDAndrew Pollard (04/02/21)

Estudi de Cas Trinitat Vella
Estudi de Cas Trinitat Vella
Aquest cas està permetent als alumnes adquirir coneixements partint d'una experiència vivencial, emotiva i intensa.

Master PSiAC 2021-22
Més informació

26/02/2021- Màster PSiAC
Primer estudi de cas pràctic a Trinitat Vella 

En el Màster de Polítiques Socials i Acció Comunitària hem iniciat el primer cas pràctic sobre "la dimensió social i de proximitat de les polítiques culturals al barri de Trinitat Vella" seguint estrictament totes les mesures de seguretat establertes en el Pla de contingència i protocol d'organització de la UAB.
 
El cas pràctic ha estat dissenyat i organitzat pel Youssef Sultan (director del Centre Cívic de Trinitat Vella i membre de la cooperativa Reflexes) i Nicolás Barbieri (investigador especialitzat en polítiques culturals i socials), on els alumnes han pogut conèixer de primera mà el barri de Trinitat Vella i la seva vida cultural gràcies a les explicacions d'Amador Expósito (militant cultural), Nabila Abouayad, Oskar González (Ateneu Lliure Pensament), Edwin Gabriel (integrador social a través del hip hop), Emma Armengod (directora de la biblioteca de Trinitat Vella), Juan Miguel Iglesias i Maria Muñoz del Servei de Gestió de Conflictes, Fàtima Hassoun del Servei d'Interculturalitat de la Franja Besos, la Bianca Gonzàlez (la perruquera del barri), l'Anna Pacheco (periodista i escriptora), Albert Le Waack (director artístic i coreògraf), les veïnes del barri Manuela Martínez, Yolanda Benítez, Inma Castro implicades en diferents projectes com la Trini Solidària, la Guingueta Vella, el Carnaval de la Trini i els joves de l'associació Maletas Viejas que creen cultura des de la perifèria. Els alumnes també han pogut aprendre amb en Lucas Martínez (director de Serveis a les Persones del Districte de Sant Andreu) el dia a dia de la gestió de les polítiques culturals en un barri com el de Trinitat Vella.
 
Al acabar el cas els alumnes compartiran les seves reflexions i anàlisi sobre com s'exerceix el dret a la vida cultural a Trinitat Vella amb en Gerard Sentís (Conseller Tècnic del Districte de Sant Andreu) i en Joan Subirats (Comissionat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona).

Projecte IAP escoles
Participants projecte Investigació Acció Participació

Febrer 2021- Projecte IAP
IAP a les escoles. Reflexionem sobre els tipus de violències

Ja comptem tres sessions d’Investigació Acció Participació a les escoles. La setmana passada vam ser al CEIP Turó de la Peira, on vam compartir què pensem sobre els TIPUS DE VIOLÈNCIA, a través de la dinàmica del semàfor. Ens vam quedar impressionats de la maduresa que tenen amb només 10 anys!

També vam ser a l’Institut Escola Trinitat Nova, on vam conèixer les fases d’una investigació i vam formular preguntes sobre possibles problemàtiques on podem incidir. Pròximament us presentarem resultats i propostes d’acció!

MEINS màster UAB 
Web del MEINS
Màster oficial MEINS UAB

01/03/21 - Emprenedoria Social
Obertes les inscripcions al Màster en Emprenedoria i Innovació Social (MEINS)

Us animem a que doneu un cop d’ull al programa, una coproducció entre diferents departaments i grups de recerca de la UAB que segur donarà bons fruits (psicologia social, antropologia cultural, empresa, enginyeria de la informació i comunicacions, comunicació audiovisual, dret, entre d'altres). Des de l’IGOP aportem com a docents al programa a l’Ismael Blanco i l’Ernesto Morales, incorporant la innovació social des de  la vinculació territorial i comunitària.

 Dossier CIDOB Blanco Nello

Novetat IGOP Consulta ]
Pandemic, cities, and mutual support: The role of urban social innovation in the COVID-19 crisis  

Blanco, Ismael and Nel·lo, Oriol; Pandemic, cities, and mutual support: The role of urban social innovation in the COVID-19 crisis, 2021. Cidob Dossier. COVID BRIEFS BUILDING BACK BETTER:POST-PANDEMIC CITY GOVERNANCE.

CIDOB Carlos Delclós

Novetat IGOP Consulta ]
La vivienda en la era digital: tendencias e implicaciones  

Delclós, Carlos; La vivienda en la era digital: tendencias e implicaciones. CIDOB Notes internacionals 245 (12/2020). E-ISSN: 2013-4428; D.L.: B-8439-2012
disponible en castellano e inglés.

In the eye of the storm again   

Novetat IGOP [ Consulta ]
In the eye of the storm... again! Social policy responses to COVID19 in Southern Europe

Moreira, A, Léon, M, Coda Moscarola, F, Roumpakis, A. In the eye of the storm…again! Social policy responses to COVID19 in Southern Europe. Soc Policy Adm. 2021; 1– 19. 
https://doi.org/10.1111/spol.12681
First published: 29 December 2020. 

Comparative European Politics 

Novetat IGOP Consulta ]
Drivers of Integration? The Role of European Union Agencies in Transboundary Crises

Jordana, J., Pérez-Durán, I., and Triviño-Salazar, J.C. (2020). Drivers of Integration? The Role of European Union Agencies in Transboundary Crises. Comparative European PoliticsOnlinefirst, https://doi.org/10.1057/s41295-020-00221-6

Diaspora policies   

Novetat IGOP Consulta ]
Diaspora Policies, Consular Services and Social Protection for Turkish Citizens Abroad

Aydin S., Østergaard-Nielsen E. (2020) Diaspora Policies, Consular Services and Social Protection for Turkish Citizens Abroad. In: Lafleur JM., Vintila D. (eds) Migration and Social Protection in Europe and Beyond (Volume 3). IMISCOE Research Series. Springer, Cham. https://doi.org/10.1007/978-3-030-51237-8_25

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2021 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp