Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #88
31 Maig 2017
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Projecte COPHAB

Iniciem el projecte COPHAB sobre coproducció i gestió participativa d'habitatge

Marc Parés URGOCIS
Marc Parés, Director del projecte COPHAB.

S’inicia el projecte COPHAB, finançat per la convocatòria DEMOC de la Generalitat de Catalunya i dirigit per l’investigador de l’IGOP Marc Parés. El projecte sorgeix a partir de la multiplicació de les iniciatives socials que pretenen donar resposta a la problemàtica de l’habitatge a Catalunya. La creació del sindicat de llogaters n’és el darrer exemple. En aquest context, es pretén analitzar aquelles iniciatives socials que tenen a veure amb la coproducció d’habitatge a Catalunya, tals com les cooperatives d’habitatge, l’habitatge col·laboratiu o l’ocupació d’habitatges buits amb finalitat social. Ens interessarem, en primer lloc, en identificar les iniciatives existents i analitzar-ne les seves característiques. Centrarem la nostra recerca al voltant de tres dimensions analítiques: la qualitat democràtica, l’impacte social i l’escalabilitat de les iniciatives. En segon lloc, ens interrogarem sobre les barreres que obstaculitzen aquest tipus d’iniciatives socials i sobre les capacitats que faciliten el seu desenvolupament.

AGENDA IGOP

Jornada DLAe
Postgrau DLAe

2-4/06/17. Postgrau DLAe
Trobada presencial al Pallars

Aquest cap de setmana tindrà lloc el tercer cap de setmana presencial del Postgrau de Dinamització Local Agroecològica. Les sessions s'iniciaran la tarda del divendres 2 de juny a les instal·lacions de l'Escola de Piraguisme de Sort (Pallars Sobirà), amb un disseny de taller participatiu per a promoure la transició agroecològica, continuaran el dissabte amb visites a l'Escola de Pastors a Montenartró i a diverses iniciatives agroecològiques del Pallars, i es clouran diumenge 4 de juny amb visita guiada a experiències vinculades al projecte Gustum promogut per l'Ajuntament de Tremp (Pallars Jussà). Les trenta persones matriculades al Postgrau coneixeran de primera mà una sèrie d'iniciatives agroecològiques, amb les que s'establiran debats teòrics i pràctics sobre les circumstàncies que les envolten, les polítiques que les faciliten i les conseqüències socioeconòmiques, ambientals i alimentàries que comporten.

Seminari Urgocis
Seminaris previstos

19/06/17. Seminari URGOCIS
Algunas reflexiones metodológicas de un análisis de impacto social de la regeneración urbana en el Raval-Sur

Teresa Tapada, Dep. d’Antropolgia Social i Cultural (UAB)

Lloc: Edifici MRA (IGOP). Campus UAB
Sense inscripció prèvia
+ info: marc.pares@uab.cat

PhD seminars
Seminaris previstos

Lloc:
Edifici MRA (IGOP).
Campus UAB
Sense inscripció prèvia

Juny. Seminaris Doctorat (PhD)
Edificio MRA (IGOP)

PhD/ 6 de juny de 2017,​ 12:30h
Alejandra Peña “Reforma estatal y capacidad institucional para la implementación de políticas públicas. Análisis del sector de la salud pública en Ecuador”
Discussant: Quim Brugué

PhD/ 6 de juny de 2017,​ 13:45h
Carolina Muñoz “Control sociopolítico y Evaluación de Políticas Públicas. Un estudio comparado sobre la evaluación de políticas sociales de Chile y Uruguay.
Discussant: Quim Brugué

PhD/ 12 de juny de 2017,​ 13h
Rubén Martínez “Innovación social y políticas públicas: los casos de Madrid y Barcelona”
Discussant: Margarita León

PhD/ 14 de juny de 2017,​ 13h
Núria Reguero “De les ràdios lliures al procomú digital. Polítiques públiques i sostenibilitat dels mitjans lliures i comunitaris”
Discussant: Salvador Martí

NOTICIES IGOP

Master Oficial Politiques socials i Acció comunitària
Web Escuela del IGOP - Master
Video presentación Master

Admisiones abiertas. Master 
Nueva edición del Màster Oficial en Políticas sociales y Acción comunitaria

El programa se presenta como una propuesta profesionalizadora y de investigación que combina la adquisición de conocimientos teóricos y prácticos y utiliza el trabajo de caso para hacer un enfoque participativo y complejo a la realidad del territorio.

El máster, de Título oficial proporcionado por la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) es el resultado de la participación Interuniversitaria de la Universidad Autónoma de Barcelona a través del IGOP (Instituto de gobierno y políticas públicas) y la escuela adjunta Doctor Robert, la Universidad de Girona, la Universitat de Lleida y la Universitat de Vic.

Barbieri_Foto Jordi Pascual
Foto: Jordi Pascual

25 abril 2017
Nicolàs Barbieri al Debat sobre Cultura en transformació

La Farinera del Clot va acollir dimarts 25 d'abril el primer dels quatre debats del nou cicle 'Cultura en transformació' que l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya organitza. Judit Font i Nicolás Barbieri, moderats per Jordi Baltà, van debatre sobre Cultura i agents públics.

Mayo Fuster at LF Show
Video Laura Flanders

31 / maig / 2017
Mayo Fuster al NightShow de Laura Flanders

Mayo Fuster Morell participa a la trobada "Crisis de la política, la política de la crisis" organitzada pel Transnational Institute a Ciutat del Cap, junt amb altres 60 activistes i recercadores d'arreu del mon. La periodista Laura Flanders de Estat Units es fa ressò al seu popular NightShow de la intervenció de Mayo Fuster a la trobada a una entrevista, junt amb Graça Samo activista feminista de Moçambic, on reflexionen sobre els comuns com a marc per confrontar el neoliberalisme global.

Taller Urrutia

Taller Urrutia
 

19 maig 2017
Taller Salut, Feminisme i Acció Comunitària al Barri

El passat 19 de maig a l'Escola de IGOP es va dur a terme el “Taller Salut, Feminisme i Acció comunitària al Barri" realitzat en el marc del projecte Ciutat vivibles, on IGOP-UAB col·labora donant suport a la recerca i la formació en matèries de salut comunitària. L'activitat va ser dinamitzada per Esperanza Aguilà Ducet, del Centre d'Anàlisi i Programes Sanitaris (CAPS) i per Carolina Muñoz-Mendoza, investigadora de IGOP.
 
Les i els participants van ser professionals, tècnics i activistes de la salut de Nou Barris, amb qui es va poder reflexionar sobre elements centrals que aporten la perspectiva feminista, especialment en quan a la visió androcèntrica predominant de la salut, i l'enfocament de salut comunitària, que promou el treball col·lectiu especialment en el context de barris. Es va realitzar també un exercici diagnòstic de la situació de l'acció comunitària en salut dins del districte, revisant les "concepcions predominants", les "accions concretes que es realitzen" i la "forma en què elles es desenvolupen", analitzant especialment el paper de els actors i la seva participació en aquests processos.
 
Els que van assistir van valorar de manera positiva la metodologia i els temes abordats per la rellevància que tenen per a potenciar la salut en el districte i la possibilitat de conèixer experiències entre els seus barris. Dins dels desafiaments, els principals van ser promoure aquests enfocaments i enfortir les xarxes a nivell de districte.

NOVETAT EDITORIAL IGOP
Social Innovation and Democratic Leadership
Novetat [ Consultar ]
Challenging collaborative urban governance under austerity
Parés, M.; Boada, J.; Canal, R.; Hernando, E.; Martínez, R. 2017. "Challenging collaborative urban governance under austerity: how local governments and social organizations deal with housing policy in Catalonia (Spain)" Journal of Urban Affairs.
Social Innovation and Democratic Leadership
Novetat [ Consultar ]
Social Innovation and Democratic Leadership. Communitites and Social Change from Below
Parés, M.; Ospina, S. & Subirats, J. (2017): Social Innovation and Democratic Leadership. Communitites and Social Change from Below; Published by Edward Elgar Publishing Limited, UK, ISBN 978 1 78536 788 5. 
Transformar la Ciutat amb la Ciutadania
Novetat [ Descarregar ]
Transformar la Ciutat amb la Ciutadania
Consell Assessor del Pla de Barris (2017). Transformar la ciutat amb la ciutadania. Criteris i reflexions per al Pla de Barris de Barcelona. Barcelona: Ajuntament de Barcelona. Publicació elaborada pel Consell Assessor del Pla de Barris amb la coordinació de l'IGOP.
Els buits urbans com a oportunitat
Novetat [ Consultar Index ]
I si «mentrestant» creem institucions comunitàries? Els buits urbans com a oportunitat
Cruz Gallach, Helena i Martínez Moreno, Rubén (2016). "I si «mentrestant» creem institucions comunitàries? Els buits urbans com a oportunitat". A:  Fernández, M. i Gifreu, J. (dir). La utilització temporal dels buits urbans. Barcelona: Diputació de Barcelona, pp. 172-183.
Edades en transición
Novetat [ Leer Primer capítulo ]
Edades en transición. Envejecer en el siglo XXI
Sandra Ezquerra,Mercè Pérez Salanova,Margarida Pla,Joan Subirats (eds.); Edades en transición.Envejecer en el siglo XXI. Edades, condiciones de vida, participación e incorporación tecnológica en el cambio de época; Barcelona, Ariel Ciencias Sociales; 1.ª edición: noviembre de 2016.
ISBN: 978-84-344-2443-2
ESCOLA DEL IGOP
IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h

 
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.

 
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2017 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp