Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #124
05 Febrer 2019
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Debats pel Dret a la Ciutat
Cicle de debats pel Dret a la Ciutat

Cicle debats 16 barris 1000 ciutats
Dates: tots els dijous del 21 de febrer al 28 de març 2019

Hora: de les 18 a les 20h

Lloc: edifici El Borsí (Pl. de la Verònica, Barcelona)

 

En el marc del Pla de Barris de Barcelona tindrà lloc el Cicle de debats pel Dret a la Ciutat entre el 21 de febrer i el 28 de març. El cicle, organitzat pel Consell Assessor del Pla de barris i Foment de ciutat, té per objectiu suscitar el debat sobre l’exercici del dret a ciutadania en els barris i el paper que l’organització del veïnat i les polítiques públiques han de jugar a l’hora de garantir-los.

El cicle consistirà en 6 debats temàtics que es realitzaran a El Borsí en el marc de l’exposició fotogràfica “Setze barris, mil ciutats” que s’inaugura el dia 16 de febrer. En cada un d’aquests debats s’abordarà la discussió d’un dret i la forma com les actuacions del Pla de Barris, amb les seves potencialitats i les seves limitacions, hi estan relacionades. Essencialment, els debats es centraran en exposar quines actuacions s’estan desenvolupant des de les institucions i la ciutadania en l’àmbit temàtic en qüestió, quins reptes existeixen i quines accions es podrien dur a terme durant el proper mandat tant des de la ciutadania com des de l’administració.

El cicle de debats constarà dels debats següents:

21 de febrer 2019 (18:00h)
EL DRET A L’EDUCACIÓ: igualtat d’oportunitats i palanca de canvi

28 febrer 2019 (18:00h)
EL DRET A LA SALUT: equitat social i autonomia personal

7 març 2019 (18:00h)
EL DRET A L’HABITATGE: instrument per combatre la desigualtat i la segregació

14 març 2019 (18:00h)
EL DRET AL  PATRIMONI, A LA MEMÒRIA I AL PROJECTE: patrimoni i identitats col·lectives

21 de març 2019 (18:00h)
EL DRET AL MEDI AMBIENT: sostenibilitat i recursos

28 de març 2019 (18:00h)
EL DRET A LA CONVIVÈNCIA: interculturalitat i intergeneracionalitat

 

Consulta la programació detallada amb els ponents en el següent enllaç. La moderació i la presentació aniran a càrrec d’Oriol Nel·lo, president del Consell assessor, i Helena Cruz, investigadora de l’IGOP.

Agenda IGOP
Biennal Ciutat i Ciència
Hora:
11 febrer 2019 
10:00 - 20:30
Ubicació:
Espai Francesca Bonnemaison
Barcelona (La Sala)

11 febrer 2019 - Biennal ciutat i ciència
Coneixement, compromís i transformació urbana

En el marc de la Biennal Ciutat i Ciència que impulsa l'Ajuntament de Barcelona, tindrà lloc la Jornada Coneixement, compromís i transformació urbana, per mostrar
 els instruments de coneixement i de mesura que tenim sobre el fet urbà. Dades, interpretació i anàlisi posats al servei de la transformació social. Unes ciències socials compromeses. 

Un dels tallers que s'impartirà (el Taller 3. Ciutat, valors i governança urbana, de 16.45 a 18.30 h) comptarà amb la participació del recercador de l'IGOP Ismael Blanco per parlar de Ciutat i democràcia.

Més informació i inscripcions

Aquesta jornada és una iniciativa coorganitzada per l'IERMB, l'IGOP i l'Ajuntament de Barcelona amb places limitades. Cal inscripció prèvia a: dolors.minarro@uab.cat

Transforming Care Conference
Calendar
:
Abstract submission will be open from November 1st to January 31st, 2019

24-26 June 2019 - Call for papers open
4th Transforming Care Conference – Copenhagen. Changing priorities: The making of care policy and practices

Call for Papers open
Information about Thematic panels (TP) of the Transforming Care Conference 2019 and other general information: http://www.transforming-care.net/.

We also invite scholars to express their interest in submitting an abstract to thematic panels 11 & 12 organized by our colleagues Marga León (Universitat Autònoma Barcelona), Emmanuele Pavolini (University of Macerata) and Stefania Sabatinelli (Politecnico di Milano).

Thematic Panel 11:  "Care as a labour market: Care occupations and professions between quality and contractual arrangements".  Conveners and Discussants Emmanuele Pavolini, and Margarita León.

Thematic Panel 22:  "What ECEC services in the context of rising child  poverty?". Conveners and Discussants: Margarita Leòn and Stefania Sabatinelli.

Notícies IGOP
RyC Program IGOP
Calendar

Expressions of interest must be submitted by 15 February 2019 to: raquel.gallego@uab.cat.

Specific Requirements

Until February 15, 2019 - Call for expressions of interest 
Ramon y Cajal Program 2018

The Department of Political Science and Public Administration and the Institute for Government and Public Policy (IGOP) at the Autonomous University of Barcelona (UAB) are seeking candidates interested in applying to the Ramón y Cajal post-doctoral Program.

For more information and the full text of the calls (in Spanish), please follow these links: Ramón y Cajal Program for those who obtained their PhD between January 1st 2008 and December 31th 2015.

Call for Papers ISA RC52
Lara Maestripieri

Puedes descargarte la convocatoria en este enlace

Hasta 15/03/2019 - Call for paper
Profesionalidad #Within and #Between en el Sur de Europa y America Latina

En el marco de la próxima conferencia ISA RC52 Interim Meeting (Florencia, 2019), la investigadora del IGOP Lara Maestripieri promueve un call for paper titulado “Varieties of Professionalism. Exploring heterogeneity within and between professions”.

En esta sesión se invita a trabajos teóricos y empíricos que tienen como objetivo investigar la heterogeneidad, diferenciación y cambio entre las profesiones tradicionales y emergentes Particularmente interesante sería recibir comunicaciones que exploren la precariedad, les desigualdades territoriales, de género y de edad dentro de las profesiones (#within) o contribuciones comparativas que exploren las diferencias de regulación entre profesiones emergentes y liberales, o entre diferentes países en la misma profesión (#between). También invitamos cálidamente a las contribuciones que exploran el profesionalismo y sus particularidades nacionales / locales / contextuales en el sur y este de Europa, así como en Asia, África y América Latina.

El plazo para enviar una contribución es el 15 de marzo de 2019 y las contribuciones deben dirigirse a rc52florence2019@gmail.com, especificando en asunto: “Session 1”. La sesión es organizada conjuntamente con A. Bellini, Assistant Professor – Universidad de Florencia y K. Parding Professor en la Universidad Tecnica de Luleå.

Barcelonagov Curs IGOP
Si t'ho vas perdre has de saber que estem editant els vídeos d'algunes de les conferències per oferir-los al nostre canal de youtube.

23-25/01/2019 - Curs Barcelonagov
Governança Urbana i polítiques de ciutat

Els passats 23, 24 i 25 de gener va tenir lloc el curs de l'escola d'hivern Barcelonagov "Governança urbana i polítiques de ciutat", unes jornades que van comptar amb professionals de primer nivell per tal de reflexionar, intercanviar experiències i debatre al voltant de la producció de polítiques públiques a les ciutats.

Es va contrastar l’experiència de Barcelona amb la d’altres ciutats de l’estat espanyol i d’arreu del món per tal de reflexionar sobre les oportunitats i els reptes que suposen les relacions público-privades i público-comunitàries en el procés de producció de les polítiques urbanes.

Mara Ferreri en el debat
Foto: @ItaTrigueroMas

4/02/2019 - Gentrificació i Salut
Investigadores de la UAB parlen sobre gentrificació a Barcelona

Isabelle Anguelovski i Mara Ferreri, investigadores de l’ICTA-UAB i de l’IGOP, respectivament, han participat el dilluns, 4 de febrer, en un col·loqui sobre gentrificació i els seus efectes en la salut de la població, organitzat per El Periódico de Catalunya, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona al Centre Cívic Vil·la Urània.

Mara Ferreri va parlar de la supergentrificació a Londres on ni els més rics poden viure als millors habitatges perquè es mantenen buits com a mesura d'especulació. 

Novetats editorials
Publicación Community action for health

Novetat IGOP Consultar ]
Community action for health in socioeconomically deprived neighbourhoods in Barcelona

Gallego, Raquel; Morales, Ernesto; Barbieri, Nicolàs et al: "Community action for health in socioeconomically deprived neighbourhoods in Barcelona: Evaluating its effects on health and social class health inequalities". Health Policy, Volume 122, Issue 12, December 2018, Pages 1384-1391
https://doi.org/10.1016/j.healthpol.2018.10.007

Publicación Barrios y Crisis

Novetat IGOP Consultar ]
Barrios y crisis

Blanco, Ismael; Nel·lo, Oriol (Eds.); "Barrios y Crisis. Crisis económica, segregación urbana e innovación social en Cataluña", 2018, Ed. Tirant lo Blanch, Colección: Crónica, 1ª Edición / 225 págs. ISBN13 9788417203313.

GAPP Article Blanco, Gomà, Subirats

Novetat IGOP Consultar ]
El nuevo municipalismo: derecho a la ciudad y comunes urbanos

Blanco, Ismael; Gomà, Ricard y Subirats, Joan: “El nuevo municipalismo: derecho a la ciudad y comunes urbanos” en GAPP. Nueva Época – N.o 20, noviembre 2018 – ISSN: 1989-8991 – DOI: 10.24965/gapp.v0i20.10491 – [Págs. 14-28] Número monográfico – Gobernanza y políticas de desarrollo urbano: teoría y práctica.

Book Chapter Mara Ferreri

Novetat IGOP Consultar ]
Refurbishment vs demolition? 

Ferreri, M. (2018) Refurbishment vs demolition? Social housing campaigning for degrowth, in Housing for Degrowth: Principles, Models, Challenges and Opportunities. Edited by A. Nelson and F. Schneider. Routledge: London, pp. 109-119.

City Journal Article Mara Ferreri

Novetat IGOP Consultar ]
This is a private-public park

Ferreri, M., & Trogal, K. (2018). ‘This is a private-public park’ Encountering architectures of spectacle in post-Olympic London. City, 22(4), 510-526. 

Memòria Activitats IGOP 2017
Descarrega't
Memòria IGOP 2017

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015

Memòria IGOP 2016

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2017

Us recordem que ja esta disponible online la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2017. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2019 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp