Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #121
18 Desembre 2018
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Curs BarcelonaGov
Curs Governança urbana i polítiques de ciutat

BarcelonaGov curs hivern
Informació rellevant
Programa provisional (CAT)
Programa provisional (ES)
23, 24 i 25 gener 2019

Data límit inscripcions
15 gener 2019 (100 places)

Inscripcions aquí.

Contacte i més informació a: Yunailis.Salazar@uab.cat

Us presentem un curs de tres dies, del 23 al 25 de gener, per tal de reflexionar, intercanviar experiències i debatre al voltant de la producció de polítiques públiques a les ciutats. Podeu inscriure'us a les 3 jornades, a jornades concretes, al pack de matins o al pack de tardes.

Contrastarem l’experiència de Barcelona amb la d’altres ciutats de l’estat espanyol i d’arreu del món per tal de reflexionar sobre les oportunitats i els reptes que suposen les relacions público-privades i público-comunitàries en el procés de producció de les polítiques urbanes.

L’activitat es desenvoluparà al llarg de 3 dies, cadascun dels quals es dividirà en dues sessions (de matí i de tarda) articulades al voltant d’un eix temàtic concret: 1) gestió pública en el context de la governança plural; 2) governança metropolitana i desigualtats socials; 3) ciutat i globalització; 4) ciutats intel·ligents i empresarialisme urbà; 5) democràcia participativa i dret a la ciutat; 6) moviments socials i veïnals: economia social i comuns urbans.

Al llarg de les sessions es compaginaran tres tipus d’activitats: 1) Conferències magistrals a càrrecs de persones de gran renom en les matèries tractades; 2) Seminaris a càrrec d’experts i de persones de referència en el seu àmbit professional; 3) Taules rodones per a la presentació i el contrast d’experiències de Barcelona amb altres ciutats.

Agenda IGOP
Seminari Marc Balaguer i Alcides Fernando
19/12/18 - 12h (Campus UAB)

IGOP-UAB (Campus Bellaterra)
Idioma: Castellà

19/12/2018 - 12h  Presentació projecte
Coproducció procomú i desenvolupament territorial a l’AMB

El projecte “Coproducció pro-comú i desenvolupament territorial a l’AMB”, finançat per la Càtedra Política Econòmica Local de la UPF i impulsat conjuntament per l’IGOP i l’ICTA, pretén analitzar la concentració i articulació territorial d’iniciatives de coproducció pro-comú a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els seus efectes en termes de desenvolupament territorial i justícia sòcioambiental. Per fer-ho, es proposa dur a terme una cartografia analítica (a partir de les cartografies ja existents) i dos estudis de cas territorialitzats. En aquest seminari l’equip investigador del projecte presentarà breument la recerca que es vol dur a terme i s’obrirà el debat amb el públic assistent. L’objectiu és poder debatre i recollir aportacions al voltant dels principals conceptes amb els que treballa el projecte (coproducció pro-comú, concentració territorial, desenvolupament territorial…), les variables que s’utilitzaran i la metodologia.
Presentació Projecte Procomú AMB

Transforming Care Conference
Calendar
:
Abstract submission will be open from November 1st to January 31st, 2019

24-26 June 2019 - Call for papers open
4th Transforming Care Conference – Copenhagen. Changing priorities: The making of care policy and practices

Call for Papers open
Information about Thematic panels (TP) of the Transforming Care Conference 2019 and other general information: http://www.transforming-care.net/.

We also invite scholars to express their interest in submitting an abstract to thematic panels 11 & 12 organized by our colleagues Marga León (Universitat Autònoma Barcelona), Emmanuele Pavolini (University of Macerata) and Stefania Sabatinelli (Politecnico di Milano).

Thematic Panel 11:  "Care as a labour market: Care occupations and professions between quality and contractual arrangements".  Conveners and Discussants Emmanuele Pavolini, and Margarita León.

Thematic Panel 22:  "What ECEC services in the context of rising child  poverty?". Conveners and Discussants: Margarita Leòn and Stefania Sabatinelli.

Notícies IGOP
Seminari Marc Balaguer i Alcides Gussi
Seminari Marc Balaguer AGAPP
Seminari AGAPP  Marc Balaguer

Seminari AGAPP

4 Desembre 2018 - Seminari Avaluació polítiques
Enfocaments per a l'avaluació de polítiques públiques

Amb una nodrida assistència, el passat 4 de desembre es va realitzar el Seminari “Enfocaments per a l'avaluació de polítiques públiques" organitzat pel Grup Anàlisi Gestió i Avaluació de Polítiques Públiques (AGAPP), on van assistir estudiants de màster i doctorat, i professors de la UAB, de la Universitat Pompeu Fabra, de la Complutense de Madrid i de la Universidad de Oviedo.
 
Es va comptar amb les exposicions de Alcides Gussi, PhD en antropologia, Coordinador del Mestratge en Avaluació de Polítiques Públiques de la Universitat Federal de Ceará (Brasil), i de Marc Balaguer, PhD en Polítiques Públiques, Director Executiu d'Ivàlua (Catalunya).
 
El professor Gussi va compartir els fonaments epistemològics de l'enfocament d'avaluació "contra-hegemònica", sorgit a llatinoamèrica com a alternativa a la predominança d'aproximacions racional-positivistes i tecnocràtiques a la regió. Marc Balaguer, per altra banda, va compartir l'experiència d'IVALUA, els models avaluatius que apliquen i actors amb que es relacionen, destacant un últim estudi sobre els usos que han tingut les avaluacions d'aquest organisme, un dels aspectes centrals de l'actual gestió.
 
Entre les conclusions de la jornada destaquen alguns desafiaments: 1) complementar enfocaments i metodologies avaluatives que aportin evidències sobre l'acció pública, respectant els contextos i subjectivitats dels actors involucrats, 2) enfortir les aliances entre països i regions iberoamericanes, intercanviar experiències avaluatives i d'institucionalització de l'avaluació, i 3) enfortir la recerca sobre avaluació de polítiques, com a disciplina rellevant per al debat públic, en la qual convergeixen diferents àrees de coneixement.

Novetats editorials
Publicación Community action for health

Novetat IGOP Consultar ]
Community action for health in socioeconomically deprived neighbourhoods in Barcelona

Gallego, Raquel; Morales, Ernesto; Barbieri, Nicolàs et al: "Community action for health in socioeconomically deprived neighbourhoods in Barcelona: Evaluating its effects on health and social class health inequalities". Health Policy, Volume 122, Issue 12, December 2018, Pages 1384-1391
https://doi.org/10.1016/j.healthpol.2018.10.007

Publicación Barrios y Crisis

Novetat IGOP Consultar ]
Barrios y crisis

Blanco, Ismael; Nel·lo, Oriol (Eds.); "Barrios y Crisis. Crisis económica, segregación urbana e innovación social en Cataluña", 2018, Ed. Tirant lo Blanch, Colección: Crónica, 1ª Edición / 225 págs. ISBN13 9788417203313.

GAPP Article Blanco, Gomà, Subirats

Novetat IGOP Consultar ]
El nuevo municipalismo: derecho a la ciudad y comunes urbanos

Blanco, Ismael; Gomà, Ricard y Subirats, Joan: “El nuevo municipalismo: derecho a la ciudad y comunes urbanos” en GAPP. Nueva Época – N.o 20, noviembre 2018 – ISSN: 1989-8991 – DOI: 10.24965/gapp.v0i20.10491 – [Págs. 14-28] Número monográfico – Gobernanza y políticas de desarrollo urbano: teoría y práctica.

Book Chapter Mara Ferreri

Novetat IGOP Consultar ]
Refurbishment vs demolition? 

Ferreri, M. (2018) Refurbishment vs demolition? Social housing campaigning for degrowth, in Housing for Degrowth: Principles, Models, Challenges and Opportunities. Edited by A. Nelson and F. Schneider. Routledge: London, pp. 109-119.

City Journal Article Mara Ferreri

Novetat IGOP Consultar ]
This is a private-public park

Ferreri, M., & Trogal, K. (2018). ‘This is a private-public park’ Encountering architectures of spectacle in post-Olympic London. City, 22(4), 510-526. 

Memòria Activitats IGOP 2017
Descarrega't
Memòria IGOP 2017

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015

Memòria IGOP 2016

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2017

Us recordem que ja esta disponible online la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2017. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2018 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp