Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #128
02 Abril 2019
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

RecerCaixa Primera infancia
Models d’educació i cura de 0 a 3 anys i participació en el mercat laboral: Estudi de la innovació social a la ciutat de Barcelona.


Amb el suport de:
Obra Social La Caixa

Pàgina web del projecte

Us presentem un projecte de recerca que té l’objectiu de conèixer per què les famílies (pares/mares) prefereixen i/o trien un determinat model d’educació i cura de 0 a 3 anys per als seus fills/es, i un determinat model de participació en el mercat laboral.

En els últims anys, a l’oferta tradicional institucionalitzada (pública/privada) d’educació de 0 a 3 anys s’hi han afegit models alternatius innovadors. Quines són les característiques d’aquests models? Com es distribueixen en els barris de Barcelona? Quin perfil de família tria cada opció i per què? Aquest estudi aporta coneixement útil per al disseny d’instruments de política pública que poden influenciar les decisions dels pares/mares i millorar la igualtat d’oportunitats per ells i pels seus fills/es.

Agenda IGOP
Jornada Efecto Barrio
Data i hora:
5 abril 2019 (9 a 17:30h)
Ubicació:
Sala de Juntes
Facultat de Filosofia i Lletres (UAB)


+ informació

05/04/2019 (9h) - Jornada
Efecto barrio. El impacto social de la segregación residencial en las ciudades ibéricas

El dia 5 d’abril, els recercadors/es de l’IGOP Helena Cruz i Ismael Blanco, participaran a la Jornada “Efecto barrio. El impacto social de la segregación residencial en las ciudades ibéricas” organitzada pel Departament de Geografia de la UAB (Grup d’Estudis sobre Energia, Territori i Societat).

La Jornada té per objecte posar en comú i debatre els principals resultats obtinguts en la investigació i els materials elaborats en el marc del projecte “Efecto barrio: el impacto social de la segregación residencial en las ciudades ibéricas” impulsat pel MINECO en el període 2017 -2019, i en el qual hi han participat vint investigadors de sis universitats espanyoles i portugueses.

Ricard Gomà (IERMB), Helena Cruz i Ismael Blanco de l’IGOP-UAB presentaràn la ponència: “Asociacionismo ciudadano, capital social y segregación urbana”.

LAB19 Serveis socials

11/04/2019 (13h) - Open Seminar Urgocis
The Social (Re)Production of Architecture Politics, Values and Actions in Contemporary Practice  / Doina Petrescu (edifici MRA Campus Bellaterra)
Doina Petrescu #urgocis

Open Seminars AGAPP

30/04/2019 (13h) - Open Seminar Agapp
Upholding the myth of best practice policies: epistemic practice and rendering space technical in a European Commission expert group  / Natalie Papanstasiou (edifici MRA Campus Bellaterra)
Natalie Papanastasiou #agapp

Notícies IGOP
Master PSiAC Visita Empordà
Màster PSiAC Nou Barris

Visites a l'Empordà i Nou Barris

 

Març 2019 - Màster Polítiques socials i Acció Comunitària.
Comencen les visites a experiències rellevants del territori català en el camp de l'acció social i comunitària

El Màster en Polítiques Socials i Acció Comunitària inicia el vessant pràctic, amb l'intercanvi d'experiències a diferents iniciatives del territori català. Els casos s’han iniciat a Nou Barris, on diversos actors socials han compartit coneixements sobre les desigualtats educatives i l’acció comunitària.

Els estudiants també s’han desplaçat a L'Empordà, on han debatut sobre l’acció social del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, i en els propers dies reflexionaran sobre mediació comunitària en l’àmbit de l’habitatge, a Santa Coloma. A la Catalunya central es donaran a conèixer inciatives en l’àmbit de les economies alternatives, i a Lleida estudiaran l’urbanisme i les polítiques socials. Els casos del Màster PSAC culminaran al Raval, on es debatrà sobre l’acció comunitària.

Taller BMINCOME
BMINCOME

30/03/2019 - Taller de co-creació de respostes col·lectives als reptes d’inclusió.
L'IGOP participa en la relatoria de les taules de treball

En el marc del projecte B-MINCOME, l’IGOP va participar en la VI Trobada d’Energies Comunitàries organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, fent la relatoria de les cinc taules de treball del taller de co-creació de respostes col·lectives als reptes d’inclusió. Aquestes taules tenien com a eixos temàtics la inclusió sociolaboral, el disseny d’equipaments comunitaris, la relació i els suport entre serveis públics i els usuraris, l’educació i la formació, i el treball de cures i benestar emocional cap a les persones.

La jornada va tenir lloc a l’Institut Escola El Til·ler, al barri de Bon Pastor de Barcelona, i van assistir prop d’un centenar de persones entre tècnics de serveis i equipaments municipals i veïnes i veïns participants del B-MINCOME. Dels espais de debat van sorgir un seguit de propostes col·lectives per respondre als reptes plantejats. Ara l’equip de l’IGOP té el compromís d’elaborar un estudi de viabilitat per cadascuna d’elles.

Promise Project
Zyab Ibañez Promise

Resultados e informes disponibles en la web del proyecto

Promise web


 

8-10 abril 2019 - Conferencia final
Proyecto Europeo Promise

Los próximos 8-10 de Abril, tendrá lugar en la Universidad de Manchester, Reino Unido, la conferencia final del proyecto PROMISE.

Se presentaran los resultados principales de la investigación y las recomendaciones políticas apoyadas en los mismos. Entre ellas, ampliar la magnitud y el repertorio de las políticas que más afectan a los jóvenes (empleo, educación, alojamiento, participación política, equipamientos colectivos) de manera que respondan a una diversidad creciente de trayectorias vitales. Desde el reconocimiento de formas de participación económica distintas del empleo asalariado, a la acreditación de aprendizajes informales; desde la promoción de alternativas de alojamiento accesible, a la consideración de rentas monetarias más o menos condicionadas. Con el objetivo de favorecer la emancipación  y autonomía de los jóvenes, ampliando sus posibilidades objetivas de realizar elecciones informadas sobre qué hacer y cómo hacerlo en su día a día, que resulten en más oportunidades de participar en actividades sociales relevantes.

Junto a los investigadores de los 12 equipos participantes, asistirán expertos, y representantes de distintas administraciones, actores y grupos sociales. Entre ellos, jóvenes participantes en los distintos casos de estudio. Por la UAB/IGOP asistirán: Nieves Frías y Santiago Cirugeda del colectivo Recetas Urbanas; Jorge Ramírez Escude e Ilham Arbiine Arbai del Casal dels Infants del Raval de Barcelona y Zyab Ibáñez del IGOP.

Nicolàs Barbieri Cultura
 

Febrer 2019 - Entrevista
Nicolàs Barbieri parla de Cultura i Equitat

En el butlletí de febrer de l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva han entrevistat al recercador de l'IGOP Nicolàs Barbieri per parlar de cultura i desigualtat. Podeu veure'n el contingut en el següent enllaç: Equitat i Cultura.

L’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva és l’espai de participació, de cooperació publico-privada i d’acció conjunta entre institucions i organitzacions de la ciutat que treballen per construir una Barcelona més inclusiva i amb major qualitat de vida per a totes les persones. En definitiva, és un espai compartit entre el govern de la ciutat i la societat civil per a la inclusió social.

Novetats editorials
Berlinguer Repensar la Smart City          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Repensar la Smart City

Marco Berlinguer (ed.); Repensar la Smart City. Barcelona: ciudad abierta, colaborativa y democrática; Editorial Icària, 2019, 164 pàg.; ISBN: 978-84-9888-883-6

Subirats i Gomà Canvi Epoca          

Novetat IGOP Consultar ]
Canvi d'època i de Polítiques públiques a Catalunya

Subirats, Joan i Gomà, Ricard (coords.); Canvi d'època i de polítiques públiques a Catalunya; Ed. Galaxia Gutenberg, 2019, 568 pàg.; ISBN:9788417355074

Urban Affairs          

Novetat IGOP Consultar ]
Urban governance and political change under a radical left government: The case of Barcelona

Ismael Blanco, Yunailis Salazar & Iolanda Bianchi (2019) Urban governance and political change under a radical left government: The case of Barcelona, Journal of Urban Affairs, DOI: 10.1080/07352166.2018.1559648

Solidarity Purchasing Groups Lara Maestripieri

Novetat IGOP Consultar ]
Solidarity Purchasing Groups in Italy : a critical assessment of their effects on the marginalization of their suppliers 

Maestripieri, Lara; Giroletti, Toa and Podda, Antonello; "Solidarity Purchasing Groups in Italy : a critical assessment of their effects on the marginalization of their suppliers"; International Journal of Sociology of Agriculture and Food, Vol. 24 Núm. 3 (2018) , p. 393-412, ISSN 0798-1759

Social innovation and Women Lara Maestripieri

Novetat IGOP Consultar ]
Does social innovation reduce the economic marginalization of women? insights from the case of italian solidarity purchasing groups 

Maestripieri, Lara; "Does social innovation reduce the economic marginalization of women? insights from the case of italian solidarity purchasing groups"; Journal of social entrepreneurship, Vol. 8 Núm. 3 (2017) , p. 320-337, ISSN 1942-0676

Memòria Activitats IGOP 2017
Descarrega't
Memòria IGOP 2017

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015

Memòria IGOP 2016

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2017

Us recordem que esta disponible online la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2017. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2019 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp