Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #30
07 d'Octubre 2014
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
share on Twitter    Google Plus One Button    Like Newsletter Corporatiu de l'IGOP #30 on Facebook
Hola <<Nombre>>, aquesta setmana estem d'estrena...

El destacat /  La notícia de la setmana


Nova web i Presentació segona edició estArter

Activitat: Presentació estArter
Dia: 17 Octubre 2014
Lloc:  Escola de l'IGOP
Hora: 19h

Inscripció: nova web
Video presentació
............................

Una proposta on posem en valor el bagatge, les pràctiques i l'experiència d'espais universitaris, moviments socials i associatius, entorn cooperativista i d'economia solidària. En la barreja hi ha la força. 
............................
Segueix el projecte a les xarxes amb el HT #estarter
Després de l'èxit de la primera edició ja tenim preparat estàrter 2015 i amb web nova!. 
 • Si estàs dins d'alguna emprenedoria, iniciativa o projecte col·lectiu i creus que necessites més eines, idees, o suports per seguir... 
 • Si estàs donant voltes o començant una iniciativa i volies una empenta, una excusa per posar-t'hi, una xarxa on recolzar-te... 
 • Si no tens un pla però t'agradaria emprendre col·lectivament i vols anar acumulant força, idees, inspiració, eines... 
 • ... estArter et pot interessar !! 
En aquesta edició hem fet alguns canvis però a grans trets l'essència de la proposta és la mateixa. Pots conèixer els detalls al nostre web: www.estarter.cat 

Aquesta vegada ens hem permès fer un
video amb testimonis de participants de la primera edició. I en la nostra web podràs trobar més vídeos explicatius de cada apartat de estArter. 

El divendres 17 d'octubre a les 19h farem una presentació on podràs entendre en detall la proposta, compartir l'experiència dels participants del primer any, conèixer algunes de les coordinadores d'esferes, conèixer l'espai físic on realitzem les activitats...
AGENDA ACTIVITATS IGOP
Novetat Editorial
fins 10 novembre 2014
Call for papers i abstracts Vè Congrés REPS
S’obre el termini per a l’enviament d’abstracts fins al 10/11/2014.  Tots els enviaments d’abstracts s’hauran d’adreçar a secretaria@repsbarcelona2015.es
Per al V Congrés REPS introduïm com a novetat la possibilitat d’enviar una proposta de paper (que serà comunicació o ponència) o una proposta de pòster.


Temes: Consultar panells / +Info: congrés REPS / 
Dates importants ]
6 octubre de 2014
Coursera: Democracia y Decisiones Públicas
Oferim un curs online gratuït que tracta sobre com es decideix, quins problemes abordar i quines solucions adoptar. Un procés primordialment polític i social que sol escapar a l'anàlisi purament racional. T'ho perdràs?.

Activitat: Curs coursera
Dia: Inici 6 Octubre 2014
Lloc:  Online
Hora: 8 setmanes

Inscripció: + info i video
gener 2015
1a edició Postgrau Dinamitació Local Agroecològica (DLA)
Aquesta diplomatura semipresencial de postgrau pretén cobrir una important mancança en la formació vinculada amb el desenvolupament rural sostenible. Per tal de capacitar l'alumnat en el disseny i la implementació de nous projectes de DLA, el postgrau combinarà la docència on-line i les classes presencials al voltant d'aspectes teòrics i metodològics, així com la visita a experiències pràctiques de DLA de referència.

Organitzen: IGOP i Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (ICTA) de la UAB

+ Info [ web ]
NOTÍCIES IGOP
30 setembre de 2014
Les polítiques socials a través de l’anàlisi pressupostari
En el marc del Seminari del Laboratori de Serveis Socials de l'IGOP varem parlar de polítiques socials i pressupostos amb Maite Vilalta (Professora d’Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona). Podeu veure els materials de la sessió en aquest enllaç: LAB 07.

Properament posarem a disposició les gravacions de les sessions al canal vimeo de l'IGOP
2-3 octubre de 2014
Simposi Crisis urbanes a Europa i Brasil: de la protesta a la proposta
L’IGOP-UAB i la Fundació la Caixa, a través de l’espai Macaya, varen promoure l’intercanvi d’experiències i coneixements entre professionals europeus i brasilers per parlar d'innovació i món local amb conferències de Sonia Fleury i Donatella della Porta.
 • “Las ciudades como escenarios de la crisis y su superación” a cargo de Sonia Fleury (FGV-RJ)
 • Expresiones de las crisis urbanas (Elisabeth Matos, Marga León, Joan Subirats)
 • Nuevos tipos de protesta urbana (M. Carvalho, Andrés Walliser, Natalia Rosetti)
 • Protesta, Internet y nueva política (Mayo Fuster, Claudio Penteado, Rubén Martínez)
 • Innovación en la sociedad (Bruno Lazzarotti, Oriol Nel·lo, Ismael Blanco)
 • Innovación en el sector público local (Ivan Beck, Quim Brugué, Toni Merino)
 • “The future of social movements in globalisez cities” per Donatella della Porta (Instituto Universitario Europeo – Florència)
Simposi / 2-3 Octubre 2014 /  Palau Macaya (Barcelona)
HT: #DprotestaAproposta   /   Programa del simposi [ pdf ]

María Casado i Antoni Vilà

ISBN: 978-84-475-3839-3
Data d'edició: 2014.
comprar ]
Novetat editorial
La Declaració Universal sobre Bioètica i Drets Humans de la Unesco i la discapacitat

La Unesco propugna que la Declaración Universal sobre Bioética y Derechos Humanos puede y debe ser considerada como un marco de principios y pautas bioéticas que se deben aplicar, también, en el tratamiento de las cuestiones de la discapacidad.

Este libro aporta claves que permiten a los estados y al resto de agentes implicados adoptar la perspectiva de la diversidad funcional y las capacidades diferenciadas que evite la exclusión, desde un enfo­que basado en los derechos humanos.
Lideratges Ordit
Novetat editorial
Nous lideratges en moments de canvi
Marc Parés, Marc; Castellà, Carola Castellà i Subirats, Joan; Nous lideratges en moments de canvi. Reflexions sobre lideratge i transformació social; Col·lecció: Informes Breus, 52; 2014
ISBN: 978-84-15526-52-0.

[ descarregar informe ]


Video Projecte Ordit ]    [ + info ]    
1 Octubre 2014
Es va presentar la recerca "nous lideratges en temps de canvi"
“Nous lideratges en temps de canvi. Reflexions sobre lideratge i transformació social”, una recerca de la Fundació Jaume Bofill i l’IGOP, coordinat per en Marc Parés, la Carola Castellà i en Joan Subirats. La recerca ha tingut per objectiu posar en relació el canvi d’època que estem vivint i les noves formes de lideratge que estan sorgint, mitjançant una òptica intencionadament generacional.

L’acte, al que hi van assistir més de cent persones, va comptar amb una taula rodona, moderada per en Joan Subirats, on es va reflexionar sobre maneres de promoure el lideratge social i en la que hi van participar Carles Campuzano (CiU) Gala Pin (activista veïnal), David Fernàndez (CUP), Eloi Badia d'Enginyers sense Fronteres i portaveu d'Aigua és Vida.

L’acte va continuar amb un debat al voltant de la pregunta: Quins dilemes apareixen en les noves formes d'exercir el lideratge? amb una fila 0 on hi assistiren joves que havien participat en alguna de les edicions del Programa Ordit, com Jordi Valls (Federació d'Escoltisme i Guiatge de Catalunya), Elisenda Alamany (l'ALTRAVEU i CAV), Salvador Grané (Minyons Escoltes i Guies de Catalunya) i Marta Pascal (CIU).


Programa GIGAPP ]        
29 setembre a 1 Octubre 2014
Hem participat a l'INAP al V Congreso Internacional en Gobierno, Administración y Pol. Públicas 
Organitzat pel GIGAPP (Fundación Ortega y Gasset) i l'INAP (Gobierno de España).

L'IGOP va participar a través del patrocini i de l'organització d'una sessió especial amb el títol: "Contra la segregación urbana: políticas públicas, innovación social y capacidad cívica", coordinat pels Drs. Ismael Blanco i Quim Brugué. En el marc d'aquesta sessió, s'hi varen presentar 4 ponències que varen permetre contrastar els resultats de la recerca Barris i Crisi amb altres estudis similars a Espanya i a Amèrica Llatina.

Ponències presentades i treballs:
 • Ismael Blanco: "Resiliencia comunitaria frente a la crisis: innovación social y capacidad cívica en barrios desfavorecidos", elaborada en coautoria amb Helena Cruz i Quim Brugué.
 • Carles Donat: (investigador de l'IERMB i membre de l'equip de Barris i Crisi), "Crisis, desigualdad social y segregación urbana en Cataluña" (en co-autoria amb Oriol Nel·lo i Eduard Jiménez).
 • Els treballs de Luis Abad (Instituto de Economía, Geografía y Demografía, CSIC) i Erik Navarro (Instituto Nacional de Desarollo Social de México). 
ACTIVITATS ESCOLA DEL IGOP
Setembre de 2014
INSCRIPCIONS POSTGRAU OBERTES fins el dia 13
Postgrau Economia Cooperativa. 
Setena edició del Postgrau en Economia Cooperativa, que té per objectiu generar coneixement, donar a conèixer la contribució de l’empresa d’economia cooperativa a la reducció de la pobresa, la generació de treball digne, la sostenibilitat i la cohesió social i, molt especialment, formar persones expertes en els diferents aspectes de la gestió de l’empresa d’economia cooperativa i el seu entorn polític, econòmic i social.

Activitat: POSTGRAU
Quan: 23/10/14 a 18/06/15
Lloc: Escola de l'IGOP
Pg. d'Urrutia, 17
- Barcelona
Organitzen: Joan Subirats i Albert Recio

Inscripció: oberta mail aqui
+ info: postgrau
Horari Escola / Horario Escuela
 
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dj: 9h - 14h i 15h a 21h
Dv: 9h - 14h.
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03

 
CONVOCATÃ’RIES RECERCA
Premio UAM-Accenture en Economía y Gestión de la Innovación 2014
La Cátedra UAM-Accenture convoca el Premio correspondiente a 2014 para un trabajo de investigación inédito en Economía y Gestión de la Innovación, dotado con 5.000 euros. El lema del Premio 2014 es "Agenda Digital e Innovación".
Data límit de la convocatòria: 30 d'octubre | + INFO
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2014 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp