Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #142
14 Gener 2020
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Seminari Urgocis regeneració urbana

Parlem de desigualtats socials i segregació urbana amb Oriol Nel·lo i Marie-Helène Bacqué.

IGOP open seminar
+ info
Targetó de l'activitat

20/01/2020 - Open seminar Urgocis
Desigualtats socials, segregació urbana i polítiques de regeneració urbana. França-Espanya

Activitat: Seminari obert sense inscripció prèvia
Data: Dilluns 20/01/2020
Lloc: Escola de l'IGOP (Pg. Urrutia, 17 - BCN)
Hora: de 12 a 14h
Idioma: Anglès
Ponents:

  • Marie-Helène Bacqué “Barris Populars i participació: politique de la ville a França”
  • Oriol Nel·lo “El Pla de Barris de Barcelona“
Notícies IGOP
Carlos Delclós
Dr. Carlos Delclos


Podeu consultar el reportatge i una entrevista amb dues de les mares aquí 

Més informació sobre el projecte

14/01/2020 - Projecte internacional
Primer output del projecte ERC “Property and Democratic Citizenship

Primer output del projecte ERC “Property and Democratic Citizenship: The Impact of Moral Assumptions, Policy Regulations, and Market Mechanisms on Experiences of Eviction”

L’investigador Carlos Delclos (incorporat a l’IGOP des de novembre 2019) participa del projecte PaDC: Property and Democratic Citizenship que coordina la Universitat de Ghent (amb Marianne Maeckelbergh com a investigadora principal).

Aquest projecte s’ha fet ressò en el programa nord-americà Democracy Now! on s’ha emes el reportatge de Brandon Jourdan i Marianne Maeckelbergh sobre el col·lectiu “Moms 4 housing”. Es tracta d’un grup de mares desnonades que lluiten contra l’especulació immobiliària exigint solucions permanents a la crisi de l’habitatge a l’àrea de la Baia de San Francisco on ocupen un habitatge buit amb els seus fills.

Iolanda Bianchi
Dra. Iolanda Bianchi

Desde febrero de 2020 es investigadora post-doctoral con una ayuda Juan de la Cierva- Formación (convocatoria 2018).

14/01/2020 - Juan de la Cierva
Iolanda Bianchi, investigadora post-doctoral Juan de la Cierva Formación del IGOP

Iolanda Bianchi ha colaborado con el IGOP en numerosas ocasiones y ha formado parte de los proyectos de investigacion “Coproducció pro-comú i desenvolupament territorial a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La territorialització de les polítiques econòmiques i la coproducció amb la ciutadania”, Protolocal, Austerity Governance y el reciente financiado “Lloguem/Yes We rent” (Urban Innovative Action) donde se ha encargado de elaborar un marco teórico del cambio vinculado a modelos alternativas de vivienda, como es la vivienda cooperativa.

Iolanda Bianchi tiene un doctorado en Politics, Policies and International Relations (UAB) y en Planificación Regional y Políticas Públicas (programa de Planificación Urbana y Políticas Públicas, Universidad de Venecia, IUAV). Es licenciada en Arquitectura por la Universidad de Ferrara, especializada en Regeneración Urbana por la UCL-The Bartlett School of Planning e interesada en todos los aspectos críticos de la planificación. Defendió su tesis doctoral en noviembre de 2018 en Italia. Recientemente ha estado como Research Fellow en la Universidad de Antwerp (Urban Studies Institute) investigando sobre nuevos acuerdos entre las iniciativas de bienes comunes y los gobiernos locales

Su investigación se centra en las formas alternativas de satisfacer las necesidades básicas y los derechos fundamentales en la ciudad, estudiando la articulación entre las iniciativas comunitarias y las políticas públicas bajo el marco teórico de los Bienes Comunes.

Treball Final Màster PSiAC
+ info:

Consulta el TFM d’Hug Luchetti a l’apartat Treballs de recerca, del web de l’Escola de l’IGOP.

4-5/12/2019 - Future is public
Presentat un treball de Fi de Màster a conferència internacional

El Treball de Fi de Màster ESTUDI DE CAS DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA, d’Hug Luchetti, ha format part de l’article que aquesta entitat ha presentat a la conferència internacional Future is public. Democratic ownership of the economy, celebrada els dies 4 i 5 de desembre a Amsterdam.

L’article “Spain/Catalonia: Can Terrassa’s new public water service be a model?”, de Míriam Planas i Juan Martínez, dona compte del moviment per a la remunicipalització de l’aigua inciat l’any 2010 a Catalunya, on ja s’han efectuat 23 remunicipalizacions i s’esperen 7 més.

La recerca aborda també el cas del propi Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT), una aposta per la concertació amb els actors socials i polítics de la ciutat per a la coproducció de polítiques i la governança col·laborativa. Aquesta experiència de discussió pública permanent comporta la participació ciutadana dins d’una administració local altament burocratitzada, un gran repte per als grups socials donat l’elevat temps i desgast que això implica.

Al seu TFM, l’exalumne del Màster en Polítiques Socials i Acció Comunitària Hug Lucchetti es pregunta si l’Observatori de l’Aigua de Terrassa encaixa com a òrgan de gestió comunitària dins de l’organigrama institucional municipal, i conclou que no. L’OAT no encaixa com a òrgan de gestió comunitària perquè no hi ha encara una cultura política institucional receptiva a aquest control públic i perquè tampoc hi ha una arquitectura institucional i legislació que ho facilitin.

El TFM de Luchetti assenyala que la coproducció de polítiques públiques comporta canvis en els reglaments de participació per incloure la perspectiva de la coproducció i cogestió de serveis i polítiques, així com construir nous relats que ajudin a canviar l’actual cultura política. Ara bé, serà difícil transitar cap a aquests nous models sense un empoderament ciutadà previ.

Màster Polítiques Socials i Acció Comunitària
 

18/12/2019 - Visita a l'IGOP
L'alumnat del Màster en Polítiques Socials i Acció Comunitària visita l'IGOP i el campus UAB

L'alumnat de l'edició 2019-20 del Màster en Polítiques Socials i Acció Comunitària va visitar el campus de la UAB i les instal·lacions de l'IGOP. La visita s'emmarca en l'oferta formativa del curs i va servir per mostrar-los els recursos a la seva disposició (biblioteques i sales de recerca) per poder realitzar les seves recerques de Treball Final de Màster (TFM).

TFM Màster
+ info:

Consulta els treballs disponibles
El màster PSiAC

18/12/19 - Treballs de màster
Consulta les recerques del nostre alumnat del Màster en Polítiques socials i Acció Comunitària.

L'IGOP ha defensat sempre el compromís de generar recerca per transformar la societat. En aquest sentit volem oferir-vos diferents treballs de final de màster que l'alumnat del Màster en polítiques socials i acció comunitària han presentat al llarg de les darreres edicions.

Aquesta divulgació està disponible a la secció Treballs de recerca del Màster en polítiques socials i acció comunitària al web de l'Escola de l'IGOP. Allà podràs accedir als darrers Treballs de Fi de Màster que anirem publicant. Ja pots consultar una primera selecció, amb temàtiques com la sostenibilitat a llarg termini de l’acció comunitària, la gestió de l’aigua, l’educació o les cures.

Novetats editorials
Estudio 6: 'Derechos y deberes de las personas mayores en situación de dependencia y su ejercicio en la vida cotidiana'          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Derechos y deberes de las personas mayores en situación de dependencia y su ejercicio en la vida cotidiana

Antoni Vilà i Mancebo, Pilar Rodríguez Rodríguez y Víctor Omar Dabbagh Rollán (Coordinadores); Derechos y deberes de las personas mayores en situación de dependencia y su ejercicio en la vida cotidiana; Estudios de la Fundación Pilares para la autonomía personal. N.º 6, 2019, ISBN: 978-84-09-13045-0 | Depósito Legal: M-25014-2019.

Futur Serveis Socials 

Novetat IGOP Consulta ]
El futur dels serveis socials

Pelegrí, Xavier (comp.); El futur dels serveis socials; Col·lecció Textos de Política Social, Servei de publicacions de la Fundació Apip-Acam: Editorial Hacer, 2019, ISBN: 978-84-96913-57-7, 2019.

Policy Studies          

Novetat IGOP Consulta ]
Facilitators and challenges of community action for health. Comparative analysis of four case studies in neighbourhoods of Barcelona

Nicolás Barbieri, Raquel Gallego, Ernesto Morales, Carolina Muñoz-Mendoza & Bernat Quintana Terés (2019) Facilitators and challenges of community action for health. Comparative analysis of four case studies in neighbourhoods of Barcelona, Policy Studies. 
DOIhttps://doi.org/10.1080/01442872.2019.1645323

REIS          

Novetat IGOP Consulta gratuïta ]
La innovación social, ¿prácticas para producir autonomía, empoderamiento y nueva institucionalidad?

Martínez, Rubén; Cruz, Helena; Blanco, Ismael y Salazar, Yunailis; “La innovación social, ¿prácticas para producir autonomía, empoderamiento y nueva institucionalidad?”; Revista Internacional de Sociología, Vol 77, No 2 (2019) https://doi.org/10.3989/ris.2019.77.2.17.022

Geoforum Mara Ferreri          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Vacancy at the edges of the precarious city

Mara Ferreri, Alexander Vasudevan, Vacancy at the edges of the precarious city, Geoforum, 2019, ISSN 0016-7185, https://doi.org/10.1016/j.geoforum.2019.03.009.

Publication of the peer-reviewed article "Vacancy at the edges of the precarious city" in Geoforum, by Dr Mara Ferreri (IGOP, UAB) and Dr Alexander Vasudevan (University of Oxford), on Property Guardianship and historical short-life 'licensed squatting' as precarious inhabitation of vacancy at the 'edge' of wider urban transformations.

Berlinguer Repensar la Smart City          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Repensar la Smart City

Marco Berlinguer (ed.); Repensar la Smart City. Barcelona: ciudad abierta, colaborativa y democrática; Editorial Icària, 2019, 164 pàg.; ISBN: 978-84-9888-883-6

Subirats i Gomà Canvi Epoca          

Novetat IGOP Consultar ]
Canvi d'època i de Polítiques públiques a Catalunya

Subirats, Joan i Gomà, Ricard (coords.); Canvi d'època i de polítiques públiques a Catalunya; Ed. Galaxia Gutenberg, 2019, 568 pàg.; ISBN:9788417355074

Urban Affairs          

Novetat IGOP Consultar ]
Urban governance and political change under a radical left government: The case of Barcelona

Ismael Blanco, Yunailis Salazar & Iolanda Bianchi (2019) Urban governance and political change under a radical left government: The case of Barcelona, Journal of Urban Affairs, DOI: 10.1080/07352166.2018.1559648

Memòria Activitats IGOP 2018
Descarrega't
Memòria IGOP 2018

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015
Memòria IGOP 2016
Memòria IGOP 2017

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2018

Us recordem que esta disponible la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2018. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2020 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp