Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #157
11 Novembre 2020
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Projecte Solivid

Crece Solivid: proyecto colaborativo a escala global sobre prácticas de solidaridad ciudadana frente la Covid

Instituciones Solivid
Web del proyecto

 

Crece #Solivid. El Proyecto colaborativo a escala global sobre prácticas de solidaridad ciudadana frente a la #covid, iniciado en abril de 2020 e impulsado por el @igopbcn, el @iermbcn y el #GURB acoge ya a 34 centros de investigación, más de 2.100 iniciativas en 28 paises y 158 artículos de opinión.

De acuerdo con el planteamiento colaborativo de la red, todos los datos reunidos se ofrecen a los investigadores y usuarios en formato open data. Todo en abierto: https://www.solivid.org/


Nuestra red queda constituida por 34 grupos en 11 países diversos de Europa y América Latina: Argentina, Bolivia, Brasil, Chile, Colombia, España, Francia, Italia, México, Perú y Portugal.

A inicios de noviembre la frecuentación de nuestro web site superó los 6.000 usuarios únicos, las 10.000 sesiones y las 30.000 consultas de página.

Projecte Solivid

Os presentamos los 5 últimos artículos publicados en su sección de notícias


Poveri vecchiFrancesco Indovina (02/11/20)


Coronavirus: El Estado explica el éxito asiáticoRamón Pacheco (01/11/20)


Pandemic Fatigue. Reinvigorating the Public to Prevent COVIDWorld Health Organization (octubre 2020)


Can COVID-19 Change the Welfare State? Richard Sennett (30/10/20)


Vacunas anticoronavirus: ¿mercado ordenado o salvaje? Félix Lobo (28/10/20)

Jornades municipalisme 2020

18/11/20 - 16h Plataforma Webex
Presentació de la Comunitat de Recerca i Coneixement

Des de fa uns mesos, l’IGOP i els seus dos SGRs formen part de la “Comunitat de Recerca i Coneixement” liderada per l’Àrea de  Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona.  El proper 18 de novembre tindrà lloc una sessió de presentació de la Comunitat. Hi esteu convidats/des.


Consulta aquí el programa: 
La Recerca Aplicada Col·laborativa a l’àmbit social


Enllaç a la sessió:
https://bit.ly/demopolis_Chile

24/11/20 - 17:30h Webinari
L’experiència xilena, llums i ombres sobre la democràcia directa

Reflexions generals sobre la democràcia directa. Com es va produir el referèndum (o plebiscit)? Paper dels moviments socials. Hi ha algun tipus d’organització amb capacitat de mantenir el moviment? Què és la convenció constituent? Relació amb els sistemes de selecció per sorteig. Avantatges i riscos per a la política dels canals de democràcia directa. 

Ponents: (sessió en castellà)

David Altman, Profesor de Ciencia Política de la Pontificia Universidad Católica de Chile.
Quim Brugué, Catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Girona.
Arantxa Mendiharat, cofundadora de democraciaporsorteo.org i deliberativa.org.
Les ràdios lliures i comunitàries durant la Covid 19
11/11/20
Núria Reguero i José Emilio Pérez
#reflexionscovid19
Notícies IGOP
P CUBE project

Ixchel Pérez

10/11/20 - Nuevo proyecto
Inicio del proyecto de innovación docente “P-CUBE” –The Policy Game.

Desde el 1 de septiembre de 2020 está en marcha el proyecto europeo “P-CUBE” (convocatoria Erasmus+, Key Action2, Strategic Partnerships), el cual tiene por objetivo crear juegos educativos para la enseñanza del análisis de políticas públicas, con especial énfasis en la teoría del cambio.

P-CUBE es un proyecto ideado y  liderado por el profesor Bruno Dente (profesor honorario del Politecnico di Milano) y coordinado por la Fondazione Politécnico di Milano en el que participan también:  Technische Universiteit DelftUniversite du Luxembourg; Science for Democracy; Alda (Association des Agences de la Democratie Locale) y la UAB a través del Instituto de Gobierno y Políticas Públicas.

Durante los próximos de 3 años y con un presupuesto global de 390.317€ el consorcio diseñará y pondrá en marcha un conjunto de juegos destinados facilitar el aprendizaje en el aula de cómo se toman las decisiones en la esfera pública y, por lo tanto, qué tipo de estrategias de decisión pueden emplear los emprendedores de una política. Estos juegos se orientan principalmente a estudiantes universitarios, pero también a directivos públicos, urbanistas, miembros de ONGs y asociaciones sociales o trabajadores sociales, entre otros.

Desde el IGOP, y liderado por Ixchel Pérez Durán, nos encargaremos del diseño de casos sobre inclusión social e innovación social y urbana.

P-CUBE busca aportar innovación en la manera de enseñar políticas públicas. Estos juegos, que se materializarán digitalmente, ayudarán a los estudiantes y practitioners a familiarizarse con las complejidades de la elaboración de políticas y mostrará que existen formas diferentes de superar los obstáculos que impiden que los sistemas de gobierno actuales aborden los problemas colectivos.

Para más información podéis consultar una primera versión de la web del proyecto.


Biennal Pensament Margarita León
La Dra. León en un moment de la seva intervenció

15/10/20 - Taula Rodona
La complejidad del igualitarismo

La recercadora de l'IGOP Margarita León va formar part de la segona edició de la Biennal de Pensament celebrada a Barcelona. León va formar part d'una taula rodona integrada també per Clara Serra i David Casassas sota la moderació de Rubén Martínez. La sessió pretenia donar resposta a la pregunta: ¿Qué retos afrontan los proyectos igualitaristas en sociedades cada vez más complejas de su propio pluralismo y complejidad?

Podeu veure el vídeo de la sessió en aquest enllaç.


IAP
IAP a les escoles

Novembre 2020 - Formació
Iniciem la formació gratuïta Investigació Acció Participativa a les Escoles!

Una vintena d'estudiants de Barcelona i voltants han iniciat ja la 7a edició de la IAP a les Escoles, que enguany és semipresencial. Després d'una introducció a les desigualtats educatives, les sessions se centren en les metodologies de recerca participativa, així com en l'experiència del treball a les aules, amb joves d'entre 11 i 14 anys.

L’objectiu principal del Projecte IAP és acompanyar els centres educatius en el vincle amb els seus territoris i comunitats properes, així com la voluntat de generar consciència crítica i reflexió entre les i els estudiants de primària i secundària. Per fer-ho realitzem una recerca social on l’equip d’investigació el formem persones vinculades a l’IGOP i l’alumnat d’aquests centres educatius. Junts recorrem totes les fases d’una investigació i presentem els resultats obtinguts a la comunitat, amb la intenció de poder fer una acció per fer front a la situació estudiada i treballada. La formació permet obtenir 2 crèdits de lliure elecció atorgats per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Màster Oficial Interuniversitari Polítiques Socials i Acció Comunitària
El màster, de títol oficial proporcionat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és resultat de la participació interuniversitaria de la Universitat Autònoma de Barcelona a través de l’IGOP (Institut de Govern i Polítiques Públiques) i de l’Escola Adscrita Doctor Robert, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida i la Universitat de Vic.

Treballs finals de Màster
Culmina el curs 2019-2020 del Màster Oficial en Polítiques Socials i Acció Comunitària 

Amb la defensa d'uns treballs finals de gran qualitat tanquem aquesta edició 2019-2020 del Màster en Polítiques Socials i Acció Comunitària. Alguns dels Treballs de Fi de Màster han versat sobre experiències d'acció comunitària que incideixen en les polítiques públiques, la capacitat de resposta de la comunitat migrada davant la pandèmia del Coronavirus, una perspectiva de promoció de la salut al concepte d’habitus institucional, anàlisi de les necessitats de les dones joves en situació de vulnerabilitat amb infants a càrrec. Aviat els podreu consultar a la web de l'Escola de l'IGOP.

Felicitem enormement l'alumnat per tot l'esforç realitzat en aquest curs marcat per la pandèmia mundial i animem les persones interessades a matricular-se a l'edició 2021-2022, al gener iniciem inscripcions!

El Màster en Polítiques Socials i Acció Comunitària és una proposta professionalitzadora i de recerca construïda des de l’abordatge de les polítiques públiques i l’acció comunitària.  Combina l’adquisició de coneixements teòrics i pràctics amb la participació de professorat acadèmic i professional i utilitza el treball de casos per fer una aproximació complexa i participativa a la realitat del territori.

ICPP5 Barcelona 2021
Visit the dedicated webpage

30th June - 2nd July 2021 ICPP5
5th International Conference on Public Policy (Barcelona)

The 5th International Conference on Public Policy (ICPP5) is coming to Barcelona in 2021! Jointly organized with the Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI), the Conference will take place at the Raval Building of the University of Barcelona, from June 30th to July 2nd, 2021 with a pre-conference at IBEI's headquarters on June 29th. The Universitat de Barcelona (UB), the Universitat Pompeu Fabra (UPF) and the Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) also collaborate in the organization of this edition. As for the previous Conferences, we expect eminent researchers to present their work during plenary sessions and multi sessions. In the evening, social events will be organized, such as a Welcome Drink Reception or a Gala Dinner.
 
Following the success of the previous editions of the Biennial International Conference on Public Policy (ICPP) (Grenoble 2013, Milan 2015, Singapore 2017, Montreal 2019 with more than 1300 attendees), the ICPP5 will become the most important international conference for Policy Research. 

Novetats editorials
          

Novetat IGOP Descarrega ]
Più uguali, ma non troppo

Maestripieri, Lara and Insarauto, Valeria; Più uguali, ma non troppo. I problemi irrisolti del lavoro femminile tra fragilità territoriali e squilibri nella divisione dei lavori familiari. Fondazione Giangiacomo Feltrinelli, Milano, Collana: Utopie (2020). ISBN: 978-88-6835-405-3

Cambio Climático Icaria Editorial          

Novetat IGOP Consulta ]
El cambio climático y sus metáforas. Cómo dar sentido a las narrativas mediáticas sobre un riesgo global difuso e invisible

Espluga Trenc, J. (coord.); Gonzalo, J.; Prades, J.; Capdevila, A.; Farré, J.; López, B.; Moragas-Fernández, C.; Prades, A., Gómez-Puertas, L. (2020). El cambio climático y sus metáforas. Cómo dar sentido a las narrativas mediáticas sobre un riesgo global difuso e invisible. Barcelona: Icària. ISBN: 978-84-9888-945-1

Quartieri e Crisi          

Novetat IGOP Consulta ]
Quartieri e crisi

Blanco, Ismael e Nel·lo, Oriol; Quartieri e crisi. Segregazione urbana e innovazione sociale in Catalogna. (Edizione italiana a cura di Angelino Zazza e Raffaele Paciello). INU Edizioni, 2020. ISBN 978-88-7603-205-9 (print), 978-88-7603-206-6 (ebook).

Crisis y políticas sociales en el sur de Europa          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Crisis y Políticas Sociales en el sur de Europa

Margarita León (Universidad Autónoma de Barcelona) i Emmanuele Pavolini (Università di Macerata); Crisis y Políticas Sociales en el sur de Europa. VIII Informe Foessa. Documento de trabajo 4.2. Fundación Foessa. 

Memòria Activitats IGOP 2018
Descarrega't
Memòria IGOP 2018

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015
Memòria IGOP 2016
Memòria IGOP 2017

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2018

Us recordem que esta disponible la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2018. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

Actualment les nostres instal·lacions romanen tancades fins a nou avís.
IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP Twitter IGOP
Escola IGOP Escola IGOP
Website Website
Email Email
YouTube YouTube
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2020 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp