Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #130
07 Maig 2019
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Jornada Portes Obertes IGOP
La recerca en polítiques socials i urbanes a debat: què, com i per a què fer-la?

DADES D'INTERÈS:

Què: Jornada Portes Obertes
Quan: 23/05/19
Hora: de 16:30 a 19h
On:
Escola de Polítiques Socials i Urbanes de l’IGOP
Passeig d’Urrútia, 17 Barcelona

Inscripció: gratuïta via formulari per temes d'aforament


+ informació: Jornada 23 maig

VÍDEO
Video Promocional Jornada Portes Obertes IGOP 2019

Vols conèixer part de la recerca de qualitat que es fa a Catalunya?

Us convidem a una nova edició de la Jornada de Portes Obertes de l’IGOP, que tindrà lloc a la seu de l’Escola de l’IGOP a Barcelona el proper 23 de maig a les 16:30h.

La jornada porta per títol La recerca en polítiques socials i urbanes a debat: què, com i per a què fer-la? És un debat obert a investigadors/es, professionals, col·lectius... A tothom interessat en el tema.

A la primera part de la sessió us presentarem alguns projectes desenvolupats pel nostre institut que creiem poden ser del vostre interès i que abasten temàtiques d’actualitat, com ara: habitatge, joves i conflicte social, cultura i equitat, primera infància, pobresa i desigualtat, educació 0-3 i mercat laboral... Tindreu a la vostra disposició a investigadors/es de les recerques per comentar, debatre i aprendre més sobre la nostra agenda de recerca.

A la segona part de la sessió iniciarem un debat obert on ens agradaria comptar amb la vostra participació per reflexionar sobre la recerca en polítiques socials i urbanes, i per respondre preguntes com: Sobre quins temes es fa recerca? Com es fa la recerca? Quin impacte social té?

Agenda IGOP
Open Seminars AGAPP

15/05/2019 (13h) - Open Seminar Agapp
Cross-national Heteregeneity in Atypical Employment and its Implications for Political Inclusionn  / Dani Marinova (edifici MRA Campus Bellaterra)
Dani Marinova #agapp

22/05/2019 (13h) - Open Seminar Agapp
Health Social Movements in anti-austerity contexts, through thecases of Greece and Spain  / Stella Christou (edifici MRA Campus Bellaterra)
Stella Christou #agapp

LAB19 Serveis socials
Daisuke Abe

29/05/2019 (13h) - Open Seminar Urgocis
Ponent  / Daisuke Abe (edifici MRA Campus Bellaterra)

Daisuke Abe (Ryukoku University)
Catedràtic d'Urbanisme i investigador a la Ryukoku University, Kyoto, Japó, des de 2011. Es va formar com a enginyer-urbanista i va obtenir el seu doctorat en 2006 en enginyeria urbana de la Universitat de Tòquio, Japó. Així mateix va obtenir el Diploma d'Estudis Avançats per la UPC-ETSAB amb el treball "Estratègia urbanística de Ciutat Vella de Barcelona (1979-2002). Avaluació del procés de la recuperació a través d'una comparació amb Tòquio". La seva activitat investigadora es centra en l'estudi dels instruments, mètodes i teories de la política urbana i territorial, i en la relació entre recursos socials i desenvolupament local. Treballa com a funcionari dels comitès de diversos municipis com ara Kyoto, amb responsabilitats per als programes de gestió socio-urbanística.

Programa provisional Escola Estiu 2019
Programa provisional

Ubicacions:
Centre Cívic Trinitat Vella

Escola de l'IGOP

17 al 21 juny 2019 - Escola Estiu IGOP
Desigualtat i barris, com fer-li front? 

Us oferim el programa provisional de la nova escola d'Estiu de l'IGOP que tindrà lloc del 17 al 21 de juny.

Des de fa 9 anys, l’escola d’estiu de l’IGOP intenta ser un espai de reflexió col·lectiva i aprenentatge orientat a intentar donar respostes als reptes actuals. Les desigualtats socials al nostre sistema econòmic i social són cada cop més evidents i es veuen traduïdes en clars processos de segregació urbana, on els recursos i possibilitats es distribueixen de forma desigual als barris, posant en qüestió les capacitats de les administracions per a garantir la igualtat d’oportunitats.

Enguany volem continuar aprofundint sobre aquesta qüestió, no des de l’anàlisi de les pròpies desigualtats, sinó fixant-nos en les respostes i les estratègies que actualment s’estan articulant dia a dia als nostres barris per fer front a aquesta situació. I ho volem fer des d’una perspectiva diversa, des del punt de vista temàtic però també des del qui i com dona aquestes respostes.

Activitats (descarrega el programa)

 • 17/06 Cultura i desigualtat: Obra vista, La Trini
  Performance Itinerant Hay Ropa Tendía, passejada i teatre fòrum al barri de la Trinitat de la mà de:
  - Associació Els Triniteiros / @elstriniteiros
  - Peluquitas / @peluquitas.barcino
  - Col·lectiu Maletas Viejas / @maletasviejas
 • 18/06 Nous lideratges als barris
 • 19/06 Joves i col·librís
 • 20 i 21/06 Col·loqui internacional. Un municipalisme transformador? La experiència de Barcelona en perspectiva.
Call for papers Bilbao 2019
Más información

Hasta 25/05/19 - Call for papers
PARTICIPACIÓN. Continuidades y rupturas. Estrategias metodológicas y debates sustantivos en el estudio de la participación 

Se ha abierto la convocatoria de Call for Papers para la Jornadas sobre participación organizadas por la Red de investigación en Participación y renovación democrática que tendran lugar los días 28 y 29 de noviembre en Bilbao. 

El objetivo central de estas jornadas es analizar los desafíos metodológicos que enfrentamos cuando queremos abordar el estudio de la participación política. Para ello, se proponen un listado provisional de 7 mesas temáticas para el debate, aunque la estructura final de las mismas dependerá de las propuestas recibidas.

 1. OPINIONES Y ACTITUDES HACIA LA PARTICIPACIÓN
 2. PROTESTA Y MOVIMIENTOS SOCIALES
 3. PARTICIPACIÓN Y POLÍTICAS PÚBLICAS SECTORIALES
 4. PARTICIPACIÓN Y DESARROLLO URBANO
 5. MECANISMOS INSTITUCIONALES DE PARTICIPACIÓN
 6. PARTICIPACIÓN Y GÉNERO
 7. PARTICIPACIÓN Y DESIGUALDAD SOCIAL
Notícies IGOP
Radical Housing Journal
Mara Ferreri
 

10 Abril 2019 - Nueva Revista.
Radical Housing Journal

El pasado 10 de abril de 2019, la investigadora en el IGOP Dra. Mara Ferreri, presentó el primer número de la revista Radical Housing Journal (RHJ) en el congreso anual de la Housing Studies Association, en Sheffield, Reino Unido.

Mara es cofundadora y co-editora de la revista online, que es peer-reviewed y de acceso libre. La RHJ busca generar pensamiento crítico y acción sobre diversas experiencias de vivienda, hogar y sinhogarismo, reconociendo las desigualdades sistémicas detrás de cómo se producen y reproducen nuestros entornos habitacionales. La revista apunta tanto a académicos como a no académicos, activistas, profesionales, políticos y administraciones interesados en ofrecer respuesta a las injusticias habitacionales en distintos países y contextos a nivel global. El primer número se titula ‘“Post-2008” as a field of action and inquiry in uneven housing justice struggles’:

Sage Chapter Lara Maestripieri
Lara Maestripieri
 

Marzo 2019 - Publicación.
El muestreo en la investigación cualitativa

La investigadora de IGOP Lara Maestripieri anuncia la publicación de un capítulo, coautorado con Elena Spina y Arianna Radin, sobre el muestreo en la investigación cualitativa. El capitulo, titulado “Methods of Sampling in Qualitative Health Research”, puede encontrarse en la tercera edición del manual SAGE “Researching Health”, publicado por M. Saks y J. Allsop.

El capitulo discute las principales características que definen el proceso de muestreo en la investigación cualitativa y cuales son las principales dimensiones que definen sus peculiaridades en comparación con el muestreo probabilístico. Finalmente, se proponen diferentes ejemplos en el marco de la sociología de la salud para los cuatros tipos principales de muestreo cualitativo: quota, purposive, snowball y self-selection.

El capitulo puede consutarse en la pagina del editor SAGE: https://uk.sagepub.com/en-gb/eur/researching-health/book254604

Informe Agenda Besòs
 

Maig 2019 - Informe Online.
Pla d'acció integral per a persones en situació d'alta vulnerabilitat residencial al Besòs

Ja està disponible en obert l’informe “Pla d’acció integral per a persones en situació d’alta vulnerabilitat residencial al Besòs” realitzat per l’IGOP-UAB, conjuntament amb l’IERMB per encàrrec del Consorci Besòs.

Entre 2016 i 2018, l’IGOP i l’IERMB han col·laborat amb el Consorci del Besòs i Barcelona Regional en l’elaboració i desplegament de l’Agenda Besòs, com a conjunt d’accions socials i urbanes orientades a generar el desenvolupament sostenible i inclusiu del territori. El juliol del 2017 es van fer accessibles els documents de diagnosi i propostes de l’Agenda Besòs. Des de llavors i fins ara, el treball, que per part de l’IGOP ha estat coordinat per Helena Cruz, s’ha centrat en l’elaboració del Pla d’Actuació Integral per a Persones en situació d’Alta Vulnerabilitat Residencial. Us podeu descarregar el document en aquest enllaç.

Novetats editorials
Berlinguer Repensar la Smart City          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Repensar la Smart City

Marco Berlinguer (ed.); Repensar la Smart City. Barcelona: ciudad abierta, colaborativa y democrática; Editorial Icària, 2019, 164 pàg.; ISBN: 978-84-9888-883-6

Subirats i Gomà Canvi Epoca          

Novetat IGOP Consultar ]
Canvi d'època i de Polítiques públiques a Catalunya

Subirats, Joan i Gomà, Ricard (coords.); Canvi d'època i de polítiques públiques a Catalunya; Ed. Galaxia Gutenberg, 2019, 568 pàg.; ISBN:9788417355074

Urban Affairs          

Novetat IGOP Consultar ]
Urban governance and political change under a radical left government: The case of Barcelona

Ismael Blanco, Yunailis Salazar & Iolanda Bianchi (2019) Urban governance and political change under a radical left government: The case of Barcelona, Journal of Urban Affairs, DOI: 10.1080/07352166.2018.1559648

Solidarity Purchasing Groups Lara Maestripieri

Novetat IGOP Consultar ]
Solidarity Purchasing Groups in Italy : a critical assessment of their effects on the marginalization of their suppliers 

Maestripieri, Lara; Giroletti, Toa and Podda, Antonello; "Solidarity Purchasing Groups in Italy : a critical assessment of their effects on the marginalization of their suppliers"; International Journal of Sociology of Agriculture and Food, Vol. 24 Núm. 3 (2018) , p. 393-412, ISSN 0798-1759

Social innovation and Women Lara Maestripieri

Novetat IGOP Consultar ]
Does social innovation reduce the economic marginalization of women? insights from the case of italian solidarity purchasing groups 

Maestripieri, Lara; "Does social innovation reduce the economic marginalization of women? insights from the case of italian solidarity purchasing groups"; Journal of social entrepreneurship, Vol. 8 Núm. 3 (2017) , p. 320-337, ISSN 1942-0676

Memòria Activitats IGOP 2017
Descarrega't
Memòria IGOP 2017

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015

Memòria IGOP 2016

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2017

Us recordem que esta disponible online la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2017. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2019 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp