Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #98
14 Novembre 2017
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Trobada Alumni Escola IGOP 2017
Sessió alumni Escola de l'IGOP - 30/11/2017 (19h)

Trobada Alumni Escola IGOP
Descarrega el pòster de la Jornada aqui.

Si us plau confirmeu la vostra
assistència a l’enllaç:

http://bit.ly/igopalumni

Aquest any és el 10è aniversari de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) i hem pensat que pot ser una molt bona excusa per retrobar-nos...

L’objectiu de la trobada entre els diferents exparticipants de l'Escola de l'IGOP és compartir què estem fent i compartir possibles idees per impulsar junts, així com passar una bona estona mentre fem un pica pica.

Adreçat a exparticipants de:

  • Postgrau en Economia Cooperativa
  • Postgrau de Dinamització Agroecològica
  • Màster de Polítiques Socials i Mediació Comunitària
  • Màster de Polítiques Socials i Acció Comunitària
  • Projecte IAP a les escoles (Mestre Morera)
  • Programa EstArter
AGENDA IGOP
Smart City Expo Subirats
Wednesday, 15
15:50 - 16:30h
Gran Via, Hall 2,
Congress Area - Auditorium

Acte tancat que requereix compra d'entrada.

15/11/2017. Mayors Dialogue: Empower Cities
Joan Subirats modera Ada Colau i Manuela Carmena

Cities can have a powerful global voice because they have to tackle similar challenges all over the world. They can generate opportunities for action taking advantage that they are the closest level of government in relation to its people. Cities are better positioned to listen to the real needs of its population and to solve global problems. This dialogue session will focus in the imperative need to empower cities and which strategies are available from a bottom-up approach to empower people and reinforce their common capacities.

IGOP Open Seminars 4T 2017
Al finalitzar les sessions a Urrutia continuarem amb la Ruta de Tapes “Pinxu-Panxo” de Nou Barris de 19 a 22h.

A la ruta “Pinxu-Panxo” es pot gaudir de les especialitats de diversos establiments de Nou Barris en format de tapa i acompanyades de beguda per un preu de 2,25 eur.

4rt trimestre 2017. Open Seminars
En obert i sense inscripció prèvia

Els seminaris són en obert, sense inscripció prèvia i s'imparteixen al Campus UAB (Edifici MRA) i a l'Escola de l'IGOP (Pg. Urrutia, 17 BCN)

Seminaris oberts previstos 4rt trimestre 2017

16/11/17, 17:30h-19:00h. URRUTIA
Ugo Rossi (Geógrafo del Politécnico de Turin)
Creative, smart, startup, platform urbanism: exploring the variegated urbanisation of technology-based capitalist economies

20 /11/17, 13h-14:30h. MRA
Ismael Blanco, Yuni Salazar, Iolanda Bianchi
Límits i oportunitats del canvi radical: l’experiència de Barcelona en Comú en el govern municipal

5/12/17, 13h-14h. MRA
Lara Maestripieri + Antonio Firinu (IGOP + Università di Cagliari). Discussant: Oscar Molina (sociology, UAB)
The Jobs (F)act: marginalisation processes and flexicurity in Italy
Campus Bellaterra, MRA (seminari en anglès)

11/12/17, 13h-14:30h. MRA
Ernesto Morales + equip Escola IGOP
Projectes recerca Escola IGOP. Una proposta de marc d’anàlisi per a l’acció comunitària institucional i una proposta de recerca inspirada en la IAP

14/12/17, 17:30h-19:00h. URRUTIA
Vítor Peiteado (Doctorand en estada).
Institucionalización de la movilización social después del 15-M: De la PAH y la lucha por el derecho a la vivienda, al nuevo municipalismo y lucha por el derecho a la ciudad.

BCNGOV Cursos
Gestión de la Innovación Social
Del 28 de noviembre al 1 de diciembre de 2017

Ficha completa del curso 
(programa, profesorado, inscripción, becas, etc.)

www.barcelonagov.net
info@barcelonagov.net

Noviembre 2017. Inscripciones abiertas
Curso Gestión de la Innovación social en Barcelona'Gov

El curso, coordinado por Joan Subirats e Ismael Blanco, pretende estimular una reflexión crítica sobre el significado y las implicaciones de la innovación social como tema de política urbana. ¿Qué significados puede tomar la innovación social y de qué manera ésta se vincula con otras nociones como la emprendeduría social, la economía social y la acción comunitaria? ¿Cuáles son las potencialidades y los límites de la innovación social como respuesta a problemas urbanos como la pobreza y las desigualdades? En segundo lugar, nos preguntaremos por el tipo de políticas públicas que pueden promover la innovación social en las ciudades y, más en general, por las dinámicas de reforzamiento mutuo que pueden establecerse entre innovaciones sociales e innovaciones públicas. ¿De qué manera las instituciones pueden promover y reforzar la innovación social respetando a su vez la autonomía de los procesos sociales? ¿Pueden las innovaciones sociales ser fuente de nuevas políticas y de nuevas institucionalidades en la ciudad? ¿Podemos imaginar escenarios de coproducción de políticas urbanas?

La formación está dirigida a responsables políticos locales, técnicos y responsables de departamento y de programas relacionados con la innovación social, la emprendeduría social, la acción comunitaria, la economía social y activistas sociales y comunitarios.

Capflo project
Brussels
European Commission
DG European Civil Protection & Humanitarian Aid Operations – ECHO
Rue Jozef II-79, 1049 Brussels/Belgium

12 December 2017. CAPFLO project: final Open Seminar (Brussels)
Local Resilience Capacity Building For Flood Risk Mitigation (CAPFLO)

Objective: The purpose of the final open seminar is to present the main results of the CAPFLO project, among which Guidelines for participatory social capacity building for flood risk mitigation.

Participants: The event is open to the general public, but we particularly welcome EU policy and decision makers, stakeholders and professionals on flood risk management, public participation, risk governance and capacity building.

Please, register at: https://goo.gl/fYvtsp, or contact alba.ballester@uab.cat for any question. The conference language will be English.

Programme: Targeted presentations on the relevance of social capacities for flood risk mitigation and the link between social capacities and civil protection comprises the first part of the program. The second part of the program introduces the CAPFLO project and presents the 5 case studies and the main results of the implemented participatory social capacity building processes. Finally, Guidelines for participatory social capacity building for flood risk mitigation are illustrated along with future research needs in this domain.

NOTICIES IGOP

Mara Ferreri
La Dra. Mara Ferreri

"Squatting in Catalonia: Experiences, conditions and socio-economic realities".

2/11/2017. Mara Ferreri
Participació IGOP als seminaris Critical Urban Health Discussion Series

El passat 2 noviembre la recercadora de l'IGOP Mara Ferreri va realitzar una presentación al IMIM (Institut Hospital del Mar d’investigació mediques), en el marc de la serie de seminaris anomenats Critical Urban Health Discussion Series
 
Le presentació, realizada conjuntament amb la Dra. Melissa García, portava per títol "Squatting in Catalonia: Experiences, conditions and socio-economic realities".

Resum: S'estima que més de 87.000 famílies -unes 270.000 persones- estan actualment ocupant a Espanya. Es desconeix la xifra exacta de Catalunya, però és probable que sigui significativa. Però més enllà de les xifres, quines són les realitats que condueixen i caracteritzen la ocupació avui a Catalunya? Aquest seminari presentarà els resultats preliminars d'un projecte d'investigació activista dut a terme a través de l'Obra Social Catalana com a part d'una campanya de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca (PAH) per despenalitzar i legitimar l'ocupació com a dret a l'habitatge davant d'una precarietat creixent, i escassa o cap solució institucional. Després d'explicar el context, el propòsit i els mètodes de recerca, detallarem els resultats preliminars d'una enquesta a gran escala (n = 610 llars), integrada amb més de 20 entrevistes qualitatives semiestructurades amb persones que actualment ocupen a Catalunya. Conclourem el seminari reflexionant sobre els propers passos i les implicacions més àmplies dels nostres resultats.

Projecte IAP Joel Marti
Podeu seguir els avanços del Projecte a través del twitter de l'Escola de l'IGOP (@EscolaIGOP) i a les newsletters de l'IGOP.

En breu, també, a un apartat a la web.

Novembre 2017. Formació Escola IGOP
Projecte "Recerca - Acció Participativa"

El curs de formació del Projecte "Recerca - Acció Participativa a centres educatius" continua en marxa.

Aquestes últimes setmanes les hem dedicat a treballar la metodologia Recerca (o Investigació) - Acció Participativa amb el professor de la UAB Joel Martí. Concretament, el passat dimarts, vam aprofundir en tècniques de treball grupal i d'anàlisi d'informació, així com en la definició i priorització de propostes.

A partir d'avui mateix el relleu l'agafa la Cooperativa NUS Processos Socials i Creatius, amb qui compartirem formació durant unes quantes sessions. La primera girarà al voltant de llenguatges artístics en processos participatius.

Mica en mica anem posant-nos a punt per entrar a les aules. Haurem d'esperar fins al gener.

Lara Maestripieri
Dra. Lara Maestripieri

El plazo para enviar contribuciones finaliza el 30 de noviembre y las contribuciones deben dirigirse a andrea.bellini@unifi.it, especificando en asunto: “CfP CAMBIO – Paper proposal”.

Call for papers (hasta 30/11/17).
Varieties of Professionalism in a Globalising World 

La revista italiana CAMBIO (revista open source que está indexata en ERIN Plus) va a promover un número especial dedicado a los grupos profesionales titulado “Varieties of Professionalism in a Globalising World: New Theoretical Perspectives and Analytical Approaches”. Los editores invitados son Lara Maestripieri, investigadora del IGOP y Andrea Bellini, investigador postdoctoral de Universidad de Florencia.

Esto número especial pretende recoger contribuciones sobre las tendencias emergentes en las profesiones y en particular investigar la precariedad, desregulación/regulación, las desigualdades territoriales, de género y de edad entre los profesionales. El call for paper esta accesible en researchgate.

El plazo para enviar contribuciones finaliza el 30 de noviembre y las contribuciones deben dirigirse a andrea.bellini@unifi.it, especificando en asunto: “CfP CAMBIO – Paper proposal”.

NOVETAT EDITORIAL IGOP
Social Indicators Research
Novetat [ Consultar ]
Measuring and Analysing Community Action for Health: An Indicator-Based Typology and Its Application to the Case of Barcelona
Barbieri, N., Gallego, R., Morales, E. et al. Soc Indic Res (2017). https://doi.org/10.1007/s11205-017-1703-4
Social Indicators Research
Novetat [ Consultar ]
Does Social Innovation Reduce the Economic Marginalization of Women? Insights from the Case of Italian Solidarity Purchasing Groups
Lara Maestripieri; Journal of Social Entrepreneurship; Pages 1-18 | Published online: 23 Aug 2017
http://dx.doi.org/10.1080/19420676.2017.1364289
Cultural Geographies
Novetat [ Consultar ]
Self-precarization and the spatial imaginaries of property guardianship
Ferreri, M. and G. Dawson (2017) Self-precarization and the spatial imaginaries of property guardianship, Cultural Geographies. 
DOI: https://doi.org/10.1177/1474474017724479.
PACO Review
Novetat [ Consultar ]
Crisis, Urban Segregation and Social Innovation in Catalonia
Cruz, H.; Martínez Moreno, R.; Blanco, I. (2017). “Crisis, Urban Segregation and Social Innovation in Catalonia”, PACO, Issue 10 (1), pp. 221-245.
Social Innovation and Democratic Leadership
Novetat [ Consultar ]
Challenging collaborative urban governance under austerity
Parés, M.; Boada, J.; Canal, R.; Hernando, E.; Martínez, R. 2017. "Challenging collaborative urban governance under austerity: how local governments and social organizations deal with housing policy in Catalonia (Spain)" Journal of Urban Affairs.
Social Innovation and Democratic Leadership
Novetat [ Consultar ]
Social Innovation and Democratic Leadership. Communitites and Social Change from Below
Parés, M.; Ospina, S. & Subirats, J. (2017): Social Innovation and Democratic Leadership. Communitites and Social Change from Below; Published by Edward Elgar Publishing Limited, UK, ISBN 978 1 78536 788 5. 
Transformar la Ciutat amb la Ciutadania
Novetat [ Descarregar ]
Transformar la Ciutat amb la Ciutadania
Consell Assessor del Pla de Barris (2017). Transformar la ciutat amb la ciutadania. Criteris i reflexions per al Pla de Barris de Barcelona. Barcelona: Ajuntament de Barcelona. Publicació elaborada pel Consell Assessor del Pla de Barris amb la coordinació de l'IGOP.
ESCOLA DEL IGOP
IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2017 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp