Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #117
23 Octubre 2018
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Projecte Europeu Lloguem amb participació IGOP
Desenvolupem en consorci el projecte europeu "Yes we rent"

Presentació Projecte europeu Lloguem a Mataró
Foto: Ajuntament de Mataró

El projecte “Yes we rent / Lloguem”, liderat per l'Ajuntament de Mataró, obté 2,5 milions d’euros d’Europa per incrementar l’habitatge de lloguer assequible i compta, entre d'altres, amb la participació de l'IGOP. 

Amb una durada de 3 anys, busca mobilitzar l’habitatge desocupat per incrementar l’oferta de lloguer a preu assequible amb fórmules experimentals i innovadores basades en l’economia social i cooperativa. La proposta ha estat seleccionada pel programa europeu Urban Innovative Actions (UIA) que enguany celebrava la tercera convocatòria.

Aquest projecte és la segona vinculació de l'IGOP al programa Urban Innovative Actions de la UE, un programa que aposta per possibles solucions a problemes urbans que no hagin estat testades anteriorment i tinguin un alt nivell de risc. A l'anterior convocatòria es va seleccionar el projecte B-MINCOME, un projecte pilot de lluita contra la pobresa i la desigualtat a zones desafavorides de Barcelona on l'IGOP també hi pren part.  

Agenda IGOP
IGOP PhD Seminars
Seminari en anglès

Edifici MRA
(Campus UAB, Bellaterra).

24/10/2018 - Open seminar
In the Name of Competitiveness: a Discursive Institutionalist Analysis of the EU’s Approach to Labour Market Structural Reform, 2007-2016

Open seminar Joan Miró
Joan Miro and Monica Clua-Losada (discussant)
“In the Name of Competitiveness: a Discursive Institutionalist Analysis of the EU’s Approach to Labour Market Structural Reform, 2007-2016”. 

IGOP PhD Seminars
Seminario abierto (castellano)

Edifici MRA - 12h
(Campus UAB, Bellaterra).

25/10/2018 - 12h Presentación Tesis doctoral
“Dentro, en contra, más allá y a través del Estado. Límites y posibilidades de los Comunes Urbanos en Barcelona”

Iolanda Bianchi ha realizado su doctorado entre la IUAV de Venecia (programa de Planificación Urbana y Políticas Públicas) y la Universidad Autónoma de Barcelona (programa de Política, Políticas Públicas y Relaciones Internacionales). Defenderá su tesis doctoral el próximo mes de Noviembre en Italia. Iolanda es licenciada en Arquitectura por la Universidad de Ferrara, especializada en Regeneración Urbana por la UCL-The Bartlett School of Planning e interesada en todos los aspectos críticos de la planificación. Se interesa por todos los aspectos críticos de la planificación y su tesis doctoral se centra en los bienes comunes en el entorno urbano barcelonés.

Share BCN

12-15/11/2018 - Sharing Cities Summit
L'IGOP, com a part del grup BarCola està contribuïnt a la seva organització

Del 12 al 15 de Novembre tindrà lloc a Barcelona la Sharing Cities Summit una cimera de ciutats i d'actors de l'ecosistema d'innovació socio econòmica en matèria de polítiques d'economia col.laborativa.

Aquesta serà la tercera edició després de les celebrades a Amsterdam 2016 i NY 2017. Alcaldes i vicealcaldes de les ciutats més punteres en aquesta matèria hi participaran, així com els principals actors locals i internacionals del món empresarial, de recerca i societat civil. El 12 de Novembre a la tarda al DHUB tindrà lloc un meet up públic.  

Notícies IGOP
IAP 9 Barris
Dossier del projecte

Projecte IAP a Nou Barris
Comença la formació al projecte recerca – acció participativa a centres educatius de Nou Barris

L’Escola de l’IGOPNUS Processos Socials i Creatius i la Fundació Autònoma Solidària estem impulsant, amb el suport del Districte de Nou Barris, el Projecte Recerca – Acció Participativa a diversos centres educatius del Districte de Nou Barris. Fins a desembre de 2018 hem iniciat la primera fase amb formació als participants que aniran a les aules al segon trimestre del curs.

L’objectiu principal del projecte és acompanyar als centres educatius en el vincle amb els seus territoris i comunitats properes, així com la voluntat de generar consciència crítica i reflexió entre les i els estudiants de primària i secundària. Posem en relació als infants i joves de 4 centres educatius dels barris de Roquetes, Ciutat Meridiana i La Guineueta amb el seu entorn, aproximant-los al seu territori en clau propositiva i de recerca.

Helena Cruz IGOP
Dra. Helena Cruz

Resum de la sessió:
Ciutat Oberta Barris

16 Octubre 2018 - Debat
Rehabilitació urbana i dret a la ciutat

La recercadora de l'IGOP Helena Cruz va moderar el debat "Sense barris no hi ha Barcelona. Rehabilitació urbana i dret a la ciutat”, que va tenir lloc el dia 16 d'octubre en el marc de la Bienna Ciutat Oberta i va comptar amb Oriol Nel·lo, Gaia Redalli, Jaime Palomera i Carme Trilla. Cruz va destacar la necessitat de polítiques de rehabilitació transformadores i canviar marcs culturals d'especulació en l'habitatge: "Necessitem acció institucional i acció ciutadana, a escala de barri, metròpoli i estatal".

Nicolas Barbieri Desigualtat Cultura
Dr. Nicolas Barbieri

Resum de la sessió:
Ciutat Oberta Cultura

20 Octubre 2018 - Debat
Drets culturals i desigualtats a la ciutat

El recercador de l'IGOP Nicolás Barbieri va moderar el debat "Els drets culturals a la ciutat: parlem de desigualtats", desenvolupat el dissabte 20 d'octubre en el marc de la Biennal Ciutat Oberta, de Barcelona. El debat va comptar la participació de César Rendueles, Marta Porto i Sylvie Duran i va convocar més de 150 persones a la Plaça Virreina. Aquesta activitat és una proposta del grup de treball sobre cultura i desigualtat a Barcelona.

Comité ISA 2018 Lara Maestripieri

octubre 2018 - Nombramiento
Asociación Internacional de Sociología

La doctora Lara Maestripieri ha sido elegida Secretaria y Tesorera del Comité Directivo del Research Committee 52 “Sociology of the Professional Groups” de la Asociación Internacional de Sociologia (ISA). Lara permanecerá en el cargo hasta el próximo congreso mundial de Sociologia que tendrá lugar en julio de 2020.

Novetats editorials
City Journal Article Mara Ferreri

Novetat IGOP Consultar ]
This is a private-public park

Ferreri, M., & Trogal, K. (2018). ‘This is a private-public park’ Encountering architectures of spectacle in post-Olympic London. City, 22(4), 510-526. 

Memòria Activitats IGOP 2017
Descarrega't
Memòria IGOP 2017

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015

Memòria IGOP 2016

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2017

Us recordem que ja esta disponible online la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2017. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2018 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp