Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #120
04 Desembre 2018
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Curs BarcelonaGov
Curs Governança urbana i polítiques de ciutat

BarcelonaGov curs hivern
Informació rellevant
Programa provisional (CAT)
Programa provisional (ES)
23, 24 i 25 gener 2019

Data límit inscripcions
(s'obriran en breu):
15 gener 2019

Contacte i més informació a: Yunailis.Salazar@uab.cat

Us presentem un curs de tres dies per tal de reflexionar, intercanviar experiències i debatre al voltant de la producció de polítiques públiques a les ciutats.

Contrastarem l’experiència de Barcelona amb la d’altres ciutats de l’estat espanyol i d’arreu del món per tal de reflexionar sobre les oportunitats i els reptes que suposen les relacions público-privades i público-comunitàries en el procés de producció de les polítiques urbanes.

L’activitat es desenvoluparà al llarg de 3 dies, cadascun dels quals es dividirà en dues sessions (de matí i de tarda) articulades al voltant d’un eix temàtic concret: 1) gestió pública en el context de la governança plural; 2) governança metropolitana i desigualtats socials; 3) ciutat i globalització; 4) ciutats intel·ligents i empresarialisme urbà; 5) democràcia participativa i dret a la ciutat; 6) moviments socials i veïnals: economia social i comuns urbans.

Al llarg de les sessions es compaginaran tres tipus d’activitats: 1) Conferències magistrals a càrrecs de persones de gran renom en les matèries tractades; 2) Seminaris a càrrec d’experts i de persones de referència en el seu àmbit professional; 3) Taules rodones per a la presentació i el contrast d’experiències de Barcelona amb altres ciutats.

Agenda IGOP
Jornada PATT
13/12/18 - 17h 

Jornada PATT Informació i Inscripcions (veure programa)

13/12/2018 - 17h  Jornada PATT
Menjadors escolars ecològics o agroecologia escolar?

Actualment a Catalunya existeix un creixent volum d’experiències de menjadors escolars ecològics, uns projectes que aposten per la millora de la nutrició infantil i per la sostenibilitat ambiental i social, sovint acompanyades d’innovadores iniciatives pedagògiques en uns espais i temps tradicionalment no docents, com el pati o el menjador.

Amb aquesta jornada volem visibilitzar els punts forts i els obstacles d’aquestes experiències, així com les potencialitats de les noves tendències d’agroecologia escolar, que procuren anar més enllà de la simple compra d’aliments ecològics i dotar els centres educatius d’un projecte pedagògic i alimentari engrescador des d’una òptica agroecològica, de sostenibilitat i de transformació social.

Aquesta jornada tècnica es realitza en el marc de la V Edició del Postgrau en Dinamització Local Agroecològica de la UAB (gener – juny 2019), i va adreçada a tècnics d'institucions i entitats que treballen en els àmbits escolars, agroalimentari i del desenvolupament local.

Seminari Marc Balaguer i Alcides Fernando
19/12/18 - 12h (Campus UAB)

IGOP-UAB (Campus Bellaterra)
Idioma: Castellà

19/12/2018 - 12h  Presentació projecte
Coproducció procomú i desenvolupament territorial a l’AMB

El projecte “Coproducció pro-comú i desenvolupament territorial a l’AMB”, finançat per la Càtedra Política Econòmica Local de la UPF i impulsat conjuntament per l’IGOP i l’ICTA, pretén analitzar la concentració i articulació territorial d’iniciatives de coproducció pro-comú a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els seus efectes en termes de desenvolupament territorial i justícia sòcioambiental. Per fer-ho, es proposa dur a terme una cartografia analítica (a partir de les cartografies ja existents) i dos estudis de cas territorialitzats. En aquest seminari l’equip investigador del projecte presentarà breument la recerca que es vol dur a terme i s’obrirà el debat amb el públic assistent. L’objectiu és poder debatre i recollir aportacions al voltant dels principals conceptes amb els que treballa el projecte (coproducció pro-comú, concentració territorial, desenvolupament territorial…), les variables que s’utilitzaran i la metodologia.
Presentació Projecte Procomú AMB

Transforming Care Conference
Calendar
:
Abstract submission will be open from November 1st to January 31st, 2019

24-26 June 2019 - Call for papers open
4th Transforming Care Conference – Copenhagen. Changing priorities: The making of care policy and practices

Call for Papers open
Information about Thematic panels (TP) of the Transforming Care Conference 2019 and other general information: http://www.transforming-care.net/.

We also invite scholars to express their interest in submitting an abstract to thematic panels 11 & 12 organized by our colleagues Marga León (Universitat Autònoma Barcelona), Emmanuele Pavolini (University of Macerata) and Stefania Sabatinelli (Politecnico di Milano).

Thematic Panel 11:  "Care as a labour market: Care occupations and professions between quality and contractual arrangements".  Conveners and Discussants Emmanuele Pavolini, and Margarita León.

Thematic Panel 22:  "What ECEC services in the context of rising child  poverty?". Conveners and Discussants: Margarita Leòn and Stefania Sabatinelli.

Notícies IGOP
New Lara Maestripieri Article
El articulo esta accesible en inglés en este enlace:
Solidarity Purchasing Groups in Italy.

Noviembre 2018 - Nueva publicación
Innovación social y marginalización económica

La investigadora Lara Maestripieri acaba de anunciar una nueva publicación relacionada con su pasada experiencia en el proyecto FP7 CRESSI. El articulo, “Solidarity Purchasing Groups in Italy: a critical assessment of their effects on the marginalization of their suppliers“ ha sido escrito en colaboracion con Antonello Podda (University of Cagliari) y Toa Giroletti (University of Southampton). Se ha publicado en la revista “International Journal of Sociology of Agriculture and Food”, una revista a acceso abierto que es la revista oficial del Research Committee 40 “Sociology of Agricolture and Food” de la International Sociological Association.

El artículo pretende analizar el papel que una innovación social como los grupos de consumo solidarios italianos tienen en reducir la marginalización económica de sus proveedores y en favorecer su participación social. Para ello se usan datos cualitativos y cuantitativos en un marco teórico relacionado con las redes alternativas de comida (Alternative Food Networks).

Natàlia Rosseti a Madrid
 

21-23 Novembre 2018 - Ponència a Madrid
Resultats de l'avaluació del projecte Sempre Acompanyats

Els passats 21, 22 i 23 de novembre l'Ajuntament de Madrid va organitzar el Fòrum Internacional sobre la soledat, la salut i les cures, amb ponències i taules d'experiències d'arreu del món. Natalia Rosetti va participar amb una ponència sobre l'entorn relacional i condicionants a les experiències de soledat a les ciutats. Concretament, es van presentar els resultats de la recerca desenvolupada per un equip de l'IGOP sobre l'avaluació de programes per pal·liar la soledat no volguda de persones grans. El projecte va avaluar en tres fases (durant els anys 2105 fins 2018) tres proves pilot a Terrassa, Tortosa i Girona del programa Sempre Acompanyats, impulsats per la Fundació La Caixa. En aquest moment aquests programes que combinen atenció i acció comunitària estan en fase d'extensió a tot l'estat.

Novetats editorials
Publicación Barrios y Crisis

Novetat IGOP Consultar ]
Barrios y crisis

Blanco, Ismael; Nel·lo, Oriol (Eds.); "Barrios y Crisis. Crisis económica, segregación urbana e innovación social en Cataluña", 2018, Ed. Tirant lo Blanch, Colección: Crónica, 1ª Edición / 225 págs. ISBN13 9788417203313.
 

GAPP Article Blanco, Gomà, Subirats

Novetat IGOP Consultar ]
El nuevo municipalismo: derecho a la ciudad y comunes urbanos

Blanco, Ismael; Gomà, Ricard y Subirats, Joan: “El nuevo municipalismo: derecho a la ciudad y comunes urbanos” en GAPP. Nueva Época – N.o 20, noviembre 2018 – ISSN: 1989-8991 – DOI: 10.24965/gapp.v0i20.10491 – [Págs. 14-28] Número monográfico – Gobernanza y políticas de desarrollo urbano: teoría y práctica.

Book Chapter Mara Ferreri

Novetat IGOP Consultar ]
Refurbishment vs demolition? 

Ferreri, M. (2018) Refurbishment vs demolition? Social housing campaigning for degrowth, in Housing for Degrowth: Principles, Models, Challenges and Opportunities. Edited by A. Nelson and F. Schneider. Routledge: London, pp. 109-119.

City Journal Article Mara Ferreri

Novetat IGOP Consultar ]
This is a private-public park

Ferreri, M., & Trogal, K. (2018). ‘This is a private-public park’ Encountering architectures of spectacle in post-Olympic London. City, 22(4), 510-526. 

Memòria Activitats IGOP 2017
Descarrega't
Memòria IGOP 2017

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015

Memòria IGOP 2016

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2017

Us recordem que ja esta disponible online la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2017. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2018 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp