Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #137
01 Octubre 2019
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Màster PSiAC
Últimes places per al Màster de Polítiques Socials i Acció Comunitària! Inscripcions obertes fins el 8 d’octubre.

Opinió alumnat MPSiAC
Opinen els i les alumnes de la darrera promoció (vídeo):

El nivell del professorat és espectacular
(Ariadna, Catalunya)

El cuerpo docente son referencias en lo que estan enseñando 
(Miguel, Xile)

Molt complet a nivell de continguts amb un professorat molt potent
(Hug, Catalunya)

Combina lo teórico, con lo práctico y lo vivencial (Pilar, Argentina)


+ info:
igop.bcn@uab.cat
o bé trucant al 93 407 6203.

El Màster en Polítiques Socials i Acció Comunitària és a punt de començar la seva quarta edició, es tracta d’un Màster Interuniversitari en el que participen la Universitat Autònoma de Barcelona (a través de l’IGOP), la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida i la Universitat de Vic.

El programa del Màster PSAC, amb més d’una dècada de trajectòria en la formació arrelada al territori, s’ha consolidat com a proposta professionalitzadora i de recerca en l’àmbit de les polítiques públiques i l’acció comunitària.

Les matèries del primer semestre es poden seguir a distància i en el segon semestre la metodologia del Màster té com a centre els estudis de cas per tal de reflexionar i aprendre entorn a experiències concretes, a partir de l’aproximació complexa i participativa a la realitat del territori. L’adquisició de coneixements teòrics i pràctics es combina amb la participació de professorat acadèmic i professional.

Un altre dels trets distintius del Màster PSAC és que la formació en acció comunitària s’enfoca des d’una mirada transdisciplinar a través de la comprensió de la convivència, de la comunicació i del conflicte, per a la seva aplicació a la intervenció social i la recerca.

A més l’alumnat pot vincular-se a recerques o projectes que s’estan desenvolupant en l’entorn proper de Nou Barris i de l’Escola de l’IGOP. Si esteu interessats no dubteu en contactar amb nosaltres a través de igop.bcn@uab.cat o bé trucant al telèfon 93 407 62 03.

Agenda IGOP
Dr. Bruno Dente
Dr. Bruno Dente
Dente serà investit el proper 7 d’octubre en el marc de l’Acte Inaugural del Curs 2019-2020. Us hi esperem!

 

Ubicació: Sala d'actes de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Data: Dilluns 7, Octubre de 2019 - 12:00h

7/10/2019 - Visita Bruno Dente
Lliurament del titol de Dr. Honoris Causa a Bruno Dente

Bruno Dente, professor d’anàlisi de polítiques públiques del Politècnic de Milà, ha estat nomenat doctor honoris causa pel Consell de Govern de la UAB a proposta de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia, amb la qual ha col·laborat des de 1985. Dente està considerat un dels analistes més destacats de polítiques i organitzacions públiques.

Bruno Dente va ser un dels primers impulsors a Europa de l’anàlisi de les polítiques públiques des d’una perspectiva pròpia de la Ciència Política. A diferència d’altres aproximacions més eficientistes i pretesament objectives, Dente segueix la línia d’autors com Lindblom o Wildavsky, que entenen que no és possible separar les polítiques (policies) de la política (politics). Dente va ser convidat a la UAB a impartir alguns seminaris introductoris d’aquesta perspectiva a mitjans dels anys 80, i també va ajudar a construir el que seria posteriorment el programa, encara vigent, del Master en Gestió Pública. L’IGOP inscriu la seva aproximació teòrica i sobretot la seva voluntat aplicada i d’incidència en l’anàlisi concret de les polítiques públiques en aquesta tradició que Dente representa. D’aquí la significació que la UAB hagi decidit atorgar-li el Doctorat Honoris Causa en el marc de la Facultat de Ciències Polítiques.

Entre les seves obres, destaquen El govern local a Europa (1977), Governar la fragmentació: Estat, regions i ents locals (1985) i Understanding Policy Decisions (2014; edició espanyola en coautoria amb Joan Subirats), així com una multitud d’articles en revistes especialitzades. El 2012, l’Associació Italiana de l’Avaluació li va concedir la distinció “Precursor de l’Avaluació a Itàlia”.

Notícies IGOP
PPIR inici de curs
Politics, Policies and International Relations (PPIR)

14/10/2019 - Inici curs
Programa de doctorat PPIR (Politics, Policies and International Relations)

Us informem que el proper dilluns 14 d'octubre a les 11h tindrà lloc al sessió de Benvinguda del Programa de Doctorat PPIR adreçat als doctorands i doctorandes que inicien el programa aquest curs. El primer semestre del PPIR continuarà amb sessions temàtiques com "What is a dissertation" i diferents sessions metodològiques sobre com fer recerca. 

Aprofitem per informar que el proper procés de selecció de candidatures al programa de doctorat obrirà a inicis de 2020 i s'anunciarà a la pàgina del programa: 
http://ppir.uab.cat/index.php

Recerca IAP
Si vols més informació del projecte descarrega’t el nostre dossier


 

Octubre 2019 - Recerca - Acció participativa
Obertes inscripcions gratuïtes al projecte Recerca-Acció participativa a centres educatius de Nou Barris

L’Escola de l’IGOPNUS Processos Socials i Creatius i la Fundació Autònoma Solidària estem impulsant, amb el suport del Districte de Nou Barris, el Projecte Recerca – Acció Participativa a diversos centres educatius del Districte de Nou Barris.

Així doncs, l’objectiu principal del Projecte és acompanyar als centres educatius en el vincle amb els seus territoris i comunitats properes, així com la voluntat de generar consciència crítica i reflexió entre les i els estudiants de primària i secundària.

Des del Projecte oferim una formació gratuïta per a construir un equip de persones que acompanyaran a aquests infants en el procés.


LES INSCRIPCIONS PER PARTICIPAR-HI ESTAN OBERTES: Formulari Inscripció

Si ets estudiant de Grau de la UAB i vols participar al projecte, inscriu-te al formulari, i si a més vols aconseguir crèdits ECTS, posa’t en contacte amb la FAS:

Tel. 93 581 24 85
fas@uab.cat
Web del FAS

Novetats editorials
Policy Studies          

Novetat IGOP Consulta ]
Facilitators and challenges of community action for health. Comparative analysis of four case studies in neighbourhoods of Barcelona

Nicolás Barbieri, Raquel Gallego, Ernesto Morales, Carolina Muñoz-Mendoza & Bernat Quintana Terés (2019) Facilitators and challenges of community action for health. Comparative analysis of four case studies in neighbourhoods of Barcelona, Policy Studies. 
DOIhttps://doi.org/10.1080/01442872.2019.1645323

REIS          

Novetat IGOP Consulta gratuïta ]
La innovación social, ¿prácticas para producir autonomía, empoderamiento y nueva institucionalidad?

Martínez, Rubén; Cruz, Helena; Blanco, Ismael y Salazar, Yunailis; “La innovación social, ¿prácticas para producir autonomía, empoderamiento y nueva institucionalidad?”; Revista Internacional de Sociología, Vol 77, No 2 (2019) https://doi.org/10.3989/ris.2019.77.2.17.022

Geoforum Mara Ferreri          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Vacancy at the edges of the precarious city

Mara Ferreri, Alexander Vasudevan, Vacancy at the edges of the precarious city, Geoforum, 2019, ISSN 0016-7185, https://doi.org/10.1016/j.geoforum.2019.03.009.

Publication of the peer-reviewed article "Vacancy at the edges of the precarious city" in Geoforum, by Dr Mara Ferreri (IGOP, UAB) and Dr Alexander Vasudevan (University of Oxford), on Property Guardianship and historical short-life 'licensed squatting' as precarious inhabitation of vacancy at the 'edge' of wider urban transformations.

Berlinguer Repensar la Smart City          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Repensar la Smart City

Marco Berlinguer (ed.); Repensar la Smart City. Barcelona: ciudad abierta, colaborativa y democrática; Editorial Icària, 2019, 164 pàg.; ISBN: 978-84-9888-883-6

Subirats i Gomà Canvi Epoca          

Novetat IGOP Consultar ]
Canvi d'època i de Polítiques públiques a Catalunya

Subirats, Joan i Gomà, Ricard (coords.); Canvi d'època i de polítiques públiques a Catalunya; Ed. Galaxia Gutenberg, 2019, 568 pàg.; ISBN:9788417355074

Urban Affairs          

Novetat IGOP Consultar ]
Urban governance and political change under a radical left government: The case of Barcelona

Ismael Blanco, Yunailis Salazar & Iolanda Bianchi (2019) Urban governance and political change under a radical left government: The case of Barcelona, Journal of Urban Affairs, DOI: 10.1080/07352166.2018.1559648

Memòria Activitats IGOP 2018
Descarrega't
Memòria IGOP 2018

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015
Memòria IGOP 2016
Memòria IGOP 2017

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2018

Us recordem que esta disponible la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2018. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2019 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp