Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #99
28 Novembre 2017
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Trobada Exalumnes Escola de l'IGOP
Sessió alumni Escola de l'IGOP - 30/11/2017 (19h)

Trobada Alumni Escola IGOP
Descarrega el pòster de la Jornada aqui.

Si us plau confirmeu la vostra
assistència a l’enllaç:

http://bit.ly/igopalumni

Aquest any és el 10è aniversari de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) i hem pensat que pot ser una molt bona excusa per retrobar-nos...

L’objectiu de la trobada entre els diferents exparticipants de l'Escola de l'IGOP és compartir què estem fent i compartir possibles idees per impulsar junts, així com passar una bona estona mentre fem un pica pica.

Adreçat a exparticipants de:

  • Postgrau en Economia Cooperativa
  • Postgrau de Dinamització Agroecològica
  • Màster de Polítiques Socials i Mediació Comunitària
  • Màster de Polítiques Socials i Acció Comunitària
  • Projecte IAP a les escoles (Mestre Morera)
  • Programa EstArter
AGENDA IGOP
LAB Serveis Socials 17 IGOP
L’entrada és lliure.

Data: Dimarts, 12/12/17, 16h
Lloc: Escola de l’IGOP – Urrutia, 17 – Barcelona. Telf. 93 407 62 03

Acte retransmés per streaming al canal de Youtube de l'IGOP.

12/12/2017. Sessió Laboratori Ciències Socials
Polítiques per a la infancia vulnerablea

Presentació i coordinació: Margarita León (IGOP-UAB)
 
Participants:

  • Mikel Gurbindo (Responsable de la Subdirecció de Família i Menors del Govern de Navarra). “Model i senyes d’identitat del II Pla Integral de Suport a la Família, la Infància i l’Adolescència a Navarra 2017-2023″.
  • Alba Castejón (Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social de la UAB). “Desigualtat i escola”.
  • Eloi Mayordomo (Tècnic de polítiques socials especialista en Infància). “Polítiques per a la infància vulnerable des del món local”

Idioma de la sessió: castellà.

IGOP Open Seminars 4T 2017
Al finalitzar les sessions a Urrutia continuarem amb la Ruta de Tapes “Pinxu-Panxo” de Nou Barris de 19 a 22h.

A la ruta “Pinxu-Panxo” es pot gaudir de les especialitats de diversos establiments de Nou Barris en format de tapa i acompanyades de beguda per un preu de 2,25 eur.

4rt trimestre 2017. Open Seminars
En obert i sense inscripció prèvia

Els seminaris són en obert, sense inscripció prèvia i s'imparteixen al Campus UAB (Edifici MRA) i a l'Escola de l'IGOP (Pg. Urrutia, 17 BCN)

Seminaris oberts pendents 4rt trimestre 2017

Open Seminar Lara Maestripieri
5/12/17, 13h-14h. MRA
Lara Maestripieri + Antonio Firinu (IGOP + Università di Cagliari). Discussant: Oscar Molina (sociology, UAB)
The Jobs (F)act: marginalisation processes and flexicurity in Italy
Campus Bellaterra, MRA (seminari en anglès)

Open Seminar Ernesto Morales
11/12/17, 13h-14:30h. MRA
Ernesto Morales + equip Escola IGOP
Projectes recerca Escola IGOP. Una proposta de marc d’anàlisi per a l’acció comunitària institucional i una proposta de recerca inspirada en la IAP

Open Seminar Vitor Peiteado
14/12/17, 17:30h-19:00h. URRUTIA
Vítor Peiteado (Doctorand en estada).
Institucionalización de la movilización social después del 15-M: De la PAH y la lucha por el derecho a la vivienda, al nuevo municipalismo y lucha por el derecho a la ciudad.

Capflo project
Brussels
European Commission
DG European Civil Protection & Humanitarian Aid Operations – ECHO
Rue Jozef II-79, 1049 Brussels/Belgium

12 December 2017. CAPFLO project: final Open Seminar (Brussels)
Local Resilience Capacity Building For Flood Risk Mitigation (CAPFLO)

Objective: The purpose of the final open seminar is to present the main results of the CAPFLO project, among which Guidelines for participatory social capacity building for flood risk mitigation.

Participants: The event is open to the general public, but we particularly welcome EU policy and decision makers, stakeholders and professionals on flood risk management, public participation, risk governance and capacity building.

Please, register at: https://goo.gl/fYvtsp, or contact alba.ballester@uab.cat for any question. The conference language will be English.

Programme: Targeted presentations on the relevance of social capacities for flood risk mitigation and the link between social capacities and civil protection comprises the first part of the program. The second part of the program introduces the CAPFLO project and presents the 5 case studies and the main results of the implemented participatory social capacity building processes. Finally, Guidelines for participatory social capacity building for flood risk mitigation are illustrated along with future research needs in this domain.

NOTICIES IGOP

Ernesto Morales IGOP Jalisco
El Dr. Ernesto Morales

"Los presupuestos participativos exigencias y desafíos en su implementación".

Jornada en Jalisco

23-24/11/2017. Foro Internacional México
Participación del IGOP en el Foro Internacional Hablemos de Presupuestos Participativos - Jalisco 2017

Los pasados 23 y 24 de noviembre tuvo lugar en Guadalajara (México) el primer Foro Internacional sobre presupuestos participativos organizado por el gobierno del estado de Jalisco, con el soporte del Colegio de Jalisco y la Escuela de Administración Pública de Ciudad de México. En este encuentro participaron más de 300 personas entre responsables políticos, funcionarios, referentes académicos y experiencias procedentes tanto de América como de Europa, así como de la organización internacional OIDP (Observatorio Internacional de Democracia Participativa).

En la sesión inaugural, Ernesto Morales (IGOP-UAB) participó de la ponencia “Los presupuestos participativos exigencias y desafíos en su implementación” donde, con el fin de realizar un análisis crítico sobre las transformaciones de las relaciones de poder y el empoderamiento ciudadano y comunitario, presentó una comparación entre la experiencia inicial de Porto Alegre (1989) y las experiencias actuales.

Más información en:
Web: http://hablemosjalisco2017.com/
Facebook: Foro Internacional Hablemos de Presupuestos Participativos 2017

Twitter: #HablemosJalisco2017

Jornada Navarra IGOP
El IGOP en Navarra
Podeu seguir els avanços del Projecte IAP a través del twitter de l'Escola de l'IGOP (@EscolaIGOP) i a les newsletters de l'IGOP.

Més informació a
Twitter: #CreaKomun

16-17 Novembre 2017. Jornades a Pamplona
L’IGOP participa amb varies ponències a les Jornades #CreaKomun de Pamplona - 2017

El passats 16 i 17 de novembre tingueren lloc les segones jornades sobre participació ciutadana i apoderament ciutadà organitzades per l’ajuntament de Pamplona sota el títol, “Crear comunitats col·laboratives. La construcció de polítiques públiques d’acció comunitària”.

La participació de l’IGOP es va donar en la dinamització de l’Eix de Treball d’Acció Social Comunitària a càrrec de l’Ernesto Morales, i en la presentació de l’experiència de l’Escola de l’IGOP en l’impuls de la Recerca-Acció Participativa (IAP) a centres educatius del Districte de Nou Barris a càrrec d’en Bernat Quintana (en l’Eix de treball d’educació i comunitat).

En aquest darrer cas, l’IGOP va intentar respondre a sí projectes com el que està desplegant a 4 centres educatius del Districte de Nou Barris possibiliten l’enfortiment del vincle escola - família - comunitat, compartint aquest reflexió amb d’altres experiències, com les de la Comunitat d'Aprenentatge La Paz, d'Albacete; i la Plataforma Jurídica Ocean que vincula la Universitat de Bordeus i la UPV/EHU.

Molt agraïts d'haver-hi pogut participar en un espai tant ric d'intercanvi.

Lara Maestripieri
Dra. Lara Maestripieri

El plazo para enviar contribuciones finaliza el 30 de noviembre y las contribuciones deben dirigirse a andrea.bellini@unifi.it, especificando en asunto: “CfP CAMBIO – Paper proposal”.

Call for papers (hasta 30/11/17).
Varieties of Professionalism in a Globalising World 

La revista italiana CAMBIO (revista open source que está indexata en ERIN Plus) va a promover un número especial dedicado a los grupos profesionales titulado “Varieties of Professionalism in a Globalising World: New Theoretical Perspectives and Analytical Approaches”. Los editores invitados son Lara Maestripieri, investigadora del IGOP y Andrea Bellini, investigador postdoctoral de Universidad de Florencia.

Esto número especial pretende recoger contribuciones sobre las tendencias emergentes en las profesiones y en particular investigar la precariedad, desregulación/regulación, las desigualdades territoriales, de género y de edad entre los profesionales. El call for paper esta accesible en researchgate.

El plazo para enviar contribuciones finaliza el 30 de noviembre y las contribuciones deben dirigirse a andrea.bellini@unifi.it, especificando en asunto: “CfP CAMBIO – Paper proposal”.

NOVETAT EDITORIAL IGOP
Social Indicators Research
Novetat [ Consultar ]
Measuring and Analysing Community Action for Health: An Indicator-Based Typology and Its Application to the Case of Barcelona
Barbieri, N., Gallego, R., Morales, E. et al. Soc Indic Res (2017). https://doi.org/10.1007/s11205-017-1703-4
Social Indicators Research
Novetat [ Consultar ]
Does Social Innovation Reduce the Economic Marginalization of Women? Insights from the Case of Italian Solidarity Purchasing Groups
Lara Maestripieri; Journal of Social Entrepreneurship; Pages 1-18 | Published online: 23 Aug 2017
http://dx.doi.org/10.1080/19420676.2017.1364289
Cultural Geographies
Novetat [ Consultar ]
Self-precarization and the spatial imaginaries of property guardianship
Ferreri, M. and G. Dawson (2017) Self-precarization and the spatial imaginaries of property guardianship, Cultural Geographies. 
DOI: https://doi.org/10.1177/1474474017724479.
PACO Review
Novetat [ Consultar ]
Crisis, Urban Segregation and Social Innovation in Catalonia
Cruz, H.; Martínez Moreno, R.; Blanco, I. (2017). “Crisis, Urban Segregation and Social Innovation in Catalonia”, PACO, Issue 10 (1), pp. 221-245.
Social Innovation and Democratic Leadership
Novetat [ Consultar ]
Challenging collaborative urban governance under austerity
Parés, M.; Boada, J.; Canal, R.; Hernando, E.; Martínez, R. 2017. "Challenging collaborative urban governance under austerity: how local governments and social organizations deal with housing policy in Catalonia (Spain)" Journal of Urban Affairs.
Social Innovation and Democratic Leadership
Novetat [ Consultar ]
Social Innovation and Democratic Leadership. Communitites and Social Change from Below
Parés, M.; Ospina, S. & Subirats, J. (2017): Social Innovation and Democratic Leadership. Communitites and Social Change from Below; Published by Edward Elgar Publishing Limited, UK, ISBN 978 1 78536 788 5. 
Transformar la Ciutat amb la Ciutadania
Novetat [ Descarregar ]
Transformar la Ciutat amb la Ciutadania
Consell Assessor del Pla de Barris (2017). Transformar la ciutat amb la ciutadania. Criteris i reflexions per al Pla de Barris de Barcelona. Barcelona: Ajuntament de Barcelona. Publicació elaborada pel Consell Assessor del Pla de Barris amb la coordinació de l'IGOP.
ESCOLA DEL IGOP
IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2017 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp