Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #154
14 Setembre 2020
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Màster Polítiques socials i Acció comunitària

Últimas plazas Máster Oficial en Políticas Sociales y Acción comunitaria 2020-21

Más información: 
igop.bcn@uab.cat 

Últimas plazas disponibles para cursar el Máster Oficial en Políticas Sociales y Acción Comunitaria (UAB-UdG-UdL-UVic). Las clases iniciaran el próximo mes de octubre. El Máster se imparte en la modalidad semipresencial, de manera que el primer semestre el alumno puede escoger seguir las clases presencialmente o por streaming y el segundo semestre la docencia es presencial, siempre siguiendo la normativa de salud para prevenir el Covid-19.

El máster oficial en Políticas Sociales y Acción Comunitaria aborda las políticas públicas y la acción comunitaria combinando conocimientos teóricos y prácticos con la participación de profesorado académico y profesional, y utiliza la metodología del análisis de casos para hacer una aproximación compleja y participativa a la realidad del territorio.

Se tratan varias áreas de conocimiento alrededor de la acción y las políticas sociales, la mediación, el desarrollo comunitario o el urbanismo, que se materializan en visitas, experiencias y proyectos.

Va dirigido a titulados universitarios en Sociología, Ciencia Política, Psicología, Trabajo Social, Educación Social, Pedagogía, Psicopedagogía, Economía, Derecho, Antropología, Geografía, Historia, Periodismo, Educación Primaria y Educación Infantil.

Más información: igop.bcn@uab.cat 

#reflexionscovid19

Volem compartir el coneixement de l’IGOP per entendre millor què està passant i com ens afecta. Per aquest motiu varem demanar a diferents experts la seva opinió i reflexions que ens ajudessin a copsar millor el que està passant al nostre voltant i com ens afecta la crisi del Covid-19. El seu missatge continua plenament vigent a data d'avui. Per aquest motiu a continuació trobareu totes les contribucions publicades:
Eva Anduiza

Bajo amenaza: percepciones sobre  el COVID-19
23/06/20
Eva Anduiza

Pep Espluga

Itàlia, Espanya i els altres
09/06/20
Josep Espluga

Ixchel Pérez

Els efectes de l’opacitat en la gestió de residències de majors abans de la COVID-19
03/06/20
Ixchel Pérez

Toni Vilà

Els serveis socials a la cruïlla
28/05/20
Toni Vilà

Yunailis Salazar

La contratación pública socialmente responsable como herramienta para abordar la crisis del Covid19
26/05/20
Yunailis Salazar

Delclós i Vidal

Sobre l’habitatge i la pandèmia
22/05/20
Carlos Delclós / Lorenzo Vidal

Chaimae Essousi

Vulnerabilitats i resiliències
19/05/20
Chaimae Essousi

Sheila Gonzalez

Las desigualdades educativas en tiempos de confinamiento
13/05/20
Sheila González

Oriol Nello

Ciutat i epidèmia
12/05/20
Oriol Nel·lo

Ricard Gomà

Postpandèmia: horitzons urbans d’esperança
04/05/20
Ricard Gomà

Quim Brugué

La cruïlla democràtica
02/05/20
Quim Brugué

Salvador Martí

COVID-19 a Amèrica Llatina… una pandèmia més?
24/04/20
Salvador Martí

David Palomera

El negocio de las residencias de mayores
22/04/20
David Palomera

Notícies IGOP
Podcast Margarita León Agenda pública
Podcast Margarita León

30/08/20 - Podcast Margarita León
La vuelta al cole, ¿una utopia?

La investigadora de l'IGOP va participar al podcast d'Agenda Pública en el que reflexiona sobre la tornada a l'escola a Espanya. León destaca la comprensió del risc sanitari i la seva intervenció posterior i ho contraposa amb la baixa percepció del risc social de les conseqüències de la pèrdua de presencialitat a les escoles.

Italian Journal of Sociology of Education
Italian Journal of Sociology of Education

Calling for contributions - Before October 30th
Mastering youth transitions: Italy as a case for the contemporary complexities

Lara Maestripieri announces a Special Issue on the Italian Journal of Sociology of Education, of which she is guest editor with Martina Visentin, Orazio Giancola, and Alan France. The call is entitled “Mastering youth transitions: Italy as a case for the contemporary complexities” and it aims at focusing on Italy as an emblematic case for analyzing the transitions towards adulthood.

They are calling for contributions that focus on Italy in a comparative perspective, welcoming all approaches – theoretical and empirical, micro and macro, qualitative and quantitative, as well as geographically specific research. Abstracts (500-750 words) should be sent to martina.visentin@unipd.it before October 30th.

Projecte Solivid

10/09/2020 - Projecte Solivid
El projecte es consolida i creix amb més de 1.800 iniciatives

Un mapa col·laboratiu online amb més de 1.800 iniciatives solidaries recollides de 27 països, 30 institucions internacionals implicades, 128 articles d'opinió sobre l'impacte de la Covid19, una web en 6 idiomes amb milers de visites i informació en obert i descarregable a l'abast de tothom...

Aquesta seria la carta de presentació del projecte Solivid als tres mesos del seu inici. Un projecte col·lectiu impulsat inicialment per l'IGOP, l'Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) i el Grup de Recerca Energia, Territori i Societat (GURB) per a la construcció d’un mapa col·laboratiu i d’un banc de recursos on-line sobre les iniciatives solidàries davant la crisi del COVID-19. Un projecte en actiu i en creixement.

Us presentem els 5 darrers articles publicats

The Pandemic Depression. The Global Economy Will Never Be the SameCarmen Reinhart & Vicent Reinhart (01/09/20)


Latin America’s COVID-19 Nightmare. Lessons from the World’s Hardest-Hit RegionDiana Enriquez, Sebastián Rojas & Miguel A. Centeno (01/09/20)


A cidade, a desigualdade e a pandemiaAlvaro Ferreira (19/08/20)


The Pandemic Hurts Countries That Don’t Value WorkersJakob Leibenluft (19/08/20)


Impact of COVID-19 outbreak by income: hitting hardest the most deprived.
Jose Miguel Baena-Díez, María Barroso, Sara Isabel Cordeiro-Coelho, Jorge L Díaz, María Grau (07/08/20)
Espanet online seminar
Espanet PhD Seminars
Un moment de l'emissió.

04/09/2020 Seminari Espanet online
Social Investment and inequality: exploring redistributive dilemmas

El passat quatre de setembre, les investigadores de l'IGOP Marga León i Lara Maestripieri varen coordinar la sessió "Social Investment and inequality: exploring redistributive dilemmas" en el marc dels seminaris online de la European Network for Social Policy Analysis (Espanet).

L'activitat va comptar amb les intervencions de: 

  • Janna Goijaerts – Health inequality in the social investment state.
  • Oda Nordheim – Social policy and its impact on self-rated health: How types of social spending affect health and health inequality.
  • Jacob Didia Jensen – Who are the unworthy and what to do with them? How white middle class Americans solve the moral dilemmas of government benefits.
Lara Maestripieri Article
Enllaç a l'article.

10/09/2020 Nou article a Journal of Professions&Organization de Lara Maestripieri
Quantes maneres hi ha de ser professional? Quatres discursos entre consultors de gestió

Els consultors de gestió són unes de les figures claus de la transformació postindustrial i financera de les societats del capitalisme avançat. La majoria dels CEOs de les grans impreses tenen un passat com a consultors i el seu impacte en l'economia contemporània és enorme i subestimat. No obstant això, aquesta no és una carrera definida: no hi ha cursos universitaris per esdevenir consultors, ni escoles de consultors, ni les barreres institucionals i normatives que tradicionalment associem a les professions i que sí que tenen els metges, els arquitectes o els advocats.

L'article que ha publicat Lara Ivana Maestripieri al Journal of Professions&Organization explora els discursos que els consultors associen a la seva professió, les normes implícites d'aquest món social i les diferents rutes que han portat 55 consultors de gestió italians a esdevenir el que són. Les entrevistes -conduïdes en el marc de la seva tesi de doctorat (2009-2010)- defineixen quatre trajectòries principals: el yuppie, el consultor forçat, l'autònom i el professional. I a aquests quatre perfils s'associen quatre maneres diferents de viure la seva professió, és a dir, quatre professionalismes diferents. 

Podeu obtenir-ne més informació en el següent enllaç: https://www.uab.cat/web/uabdivulga-1345468981732.html.

Novetats editorials
Cambio Climático Icaria Editorial          

Novetat IGOP Consulta ]
El cambio climático y sus metáforas. Cómo dar sentido a las narrativas mediáticas sobre un riesgo global difuso e invisible

Espluga Trenc, J. (coord.); Gonzalo, J.; Prades, J.; Capdevila, A.; Farré, J.; López, B.; Moragas-Fernández, C.; Prades, A., Gómez-Puertas, L. (2020). El cambio climático y sus metáforas. Cómo dar sentido a las narrativas mediáticas sobre un riesgo global difuso e invisible. Barcelona: Icària. ISBN: 978-84-9888-945-1

Quartieri e Crisi          

Novetat IGOP Consulta ]
Quartieri e crisi

Blanco, Ismael e Nel·lo, Oriol; Quartieri e crisi. Segregazione urbana e innovazione sociale in Catalogna. (Edizione italiana a cura di Angelino Zazza e Raffaele Paciello). INU Edizioni, 2020. ISBN 978-88-7603-205-9 (print), 978-88-7603-206-6 (ebook).

Afers          

Novetat IGOP Consulta ]
Reseña libro "La posverdad o el dominio de lo trivial"

Reguero, Núria; Reseña del libro: Flamarique, Lourdes y Carbonell, Claudia (eds.). La posverdad o el dominio de lo trivial. Ediciones Encuentro, 2019, 402 págs.
DOI: doi.org/10.24241/rcai.2020.124.1.204

Crisis y políticas sociales en el sur de Europa          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Crisis y Políticas Sociales en el sur de Europa

Margarita León (Universidad Autónoma de Barcelona) i Emmanuele Pavolini (Università di Macerata); Crisis y Políticas Sociales en el sur de Europa. VIII Informe Foessa. Documento de trabajo 4.2. Fundación Foessa. 

Estudio 6: 'Derechos y deberes de las personas mayores en situación de dependencia y su ejercicio en la vida cotidiana'          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Derechos y deberes de las personas mayores en situación de dependencia y su ejercicio en la vida cotidiana

Antoni Vilà i Mancebo, Pilar Rodríguez Rodríguez y Víctor Omar Dabbagh Rollán (Coordinadores); Derechos y deberes de las personas mayores en situación de dependencia y su ejercicio en la vida cotidiana; Estudios de la Fundación Pilares para la autonomía personal. N.º 6, 2019, ISBN: 978-84-09-13045-0 | Depósito Legal: M-25014-2019.

Memòria Activitats IGOP 2018
Descarrega't
Memòria IGOP 2018

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015
Memòria IGOP 2016
Memòria IGOP 2017

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2018

Us recordem que esta disponible la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2018. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

Actualment les nostres instal·lacions romanen tancades fins a nou avís.
IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP Twitter IGOP
Escola IGOP Escola IGOP
Website Website
Email Email
YouTube YouTube
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2020 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp