Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #74
25 Octubre 2016
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
share on Twitter    Google Plus One Button    Like Newsletter Corporatiu de l'IGOP #74 on Facebook
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats IGOP de la quinzena. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Portal noticias IGOP

L'IGOP a un clic...

Canals recollits:
twitter IGOP
web IGOP
web Escola de l'IGOP
webs grups de recerca
webs projectes formatius
webs projectes

l'IGOP a un clic, aqui

Hem unificat en un únic espai la informació generada a través de diferents canals de l'IGOP: el timeline de twitter, el web de l'Escola de l'IGOP, de projectes, etc... 

D'aquesta manera esperem millorar la vostra experiència d'usuari i navegació simplificant, estructurant i automatitzant les novetats generades a través de diferents canals en un únic punt. Gaudiu-ne!

AGENDA IGOP

27/10/16. Sessió informativa 
Programa de formació estArter (4a edició)

Properes sessions:
27/10 - 19h Escola de l'IGOP (Pg. Urrutia, 17 - BCN)
09/11 - 19h UIKU coworking El Prat (Pg. 1r de maig - El Prat)
10/11 - 18:30h Grup Ecos (c/ Casp, 43 - BCN)
29/11 - 19h Ateneu La Base (c/ Les Hortes, 10 - BCN)

Seminaris URGOCIS IGOP
Data: 
27 d’octubre 2016, a les 13h.

Lloc:
Edifici MRA (Campus UAB)

Organitzen:
ICTA-UAB
IGOP-UAB

27/10/16. Seminari Urgocis-ICTA
A Political Ecology of the P2P Economy: Capitalism, Commons and Scenarios of Transition

Vasilis Kostakis

Exposa: Vasilis Kostakis, Ragnar Nurkse School of Innovation and Governance

Summary: This presentation will discuss the political ecology of two different value models which are currently competing for dominance in the P2P/collaborative economy: the neo-feudal cognitive capitalism (NFCC) and the hypothetical case of mature peer production (HMPP). It will be argued that the two value models may share the same type of direct environmental effects associated with a similar technological infrastructure; however, their indirect effects differ in prospects of consumer behaviour, environmental awareness and product design. Likewise the difference in structural effects is significant as the NFCC is based on profit maximisation and an accumulation of capital, whereas the HMPP is oriented towards the commons. Hence, the latter is considered as the socio-environmentally auspicious choice, but comes not without transitional challenges of its own.Curso valorado en 4.8 sobre 5 por su alumnado

Más de 7.500 alumnos activos y 21.000 visitas.
7/11/16. Inicio Curso Gratuito Coursera
Democracia y decisiones públicas: introducción al análisis de políticas públicas

¿Qué son las políticas públicas? Son la plasmación más concreta de la política. Lo que los gobiernos hacen, y dejan de hacer, para hacer frente a los problemas colectivos. Este curso trata sobre cómo se decide qué problemas abordar y qué soluciones adoptar. Un proceso primordialmente político y social que suele escapar al análisis puramente racional.

+ información e inscripciones

Jornada Casos d'Exit DLAe
Programa de la Jornada (pdf)

Jornada tècnica adreçada a tècnics d'institucions i entitats catalanes que treballen en l'àmbit agroalimentari i del desenvolupament local.

Més informació a http://dlae.cat

18/11/16. Jornada DLAe
Casos d'èxit de Dinamització Local Agroecològica
 

Amb ponència central d'Olga Conde, de l'Ajuntament de Saragossa per exlicar el projecte de huertas Life km 0 i l'alumnat d'edicions anteriors del postgrau.

L'objectiu de la jornada és doble. Per una banda, donar a conèixer experiències de dinamització local agroecològica que estan tenint èxit a l'hora de reactivar el sector primari i promoure la transició agroecològica dels territoris on s'implementen. Per altra banda, reflexionar sobre com superar els reptes que planteja l'aplicació d'aquest nou paradigma de desenvolupament local en els àmbits rural i periurbà.

La sessió combinarà ponències i debats que serviran per seguir construint coneixement sobre la matèria, de manera col·lectiva i col·laborativa i es realitzarà en el marc del llançament de la III Edició de la Diplomatura de Postgrau en Dinamització Local Agroecològica, que s'impartirà a la UAB entre gener i juny del 2017.

Seminaris Grup Recerca AGAPP

21/11/16. Seminari AGAPP
Cross-border pathways to power: Legislative recruitment of special emigrant representatives

Exposen: Eva Ostergaard
Data: 21 de novembre de 2016, a les 13 h.
Lloc: Edifici MRA (Campus UAB)

Seminaris Grup Recerca AGAPP

28/11/16. Seminari AGAPP
Implicació ciudadana en l'elaboració de polítiques públiques. El cas de les polítiques de sostenibilitat

Exposa: Pep Espluga
Data: 28 de novembre de 2016, a les 13 h.
Lloc: Edifici MRA (Campus UAB)

NOTÍCIES IGOP

14/11/16. Seminari Doctorat
Empoderamiento y transformación de las relaciones de poder. Un análisis crítico de los procesos institucionales de participación ciudadana

Exposa: Ernesto Morales
Relatora: Marisela Montenegro (Dep. Psicologia Social UAB)
Data: 14 de novembre de 2016, a les 13 h.
Lloc: Edifici MRA (Campus UAB)

NOTÍCIES IGOP

Video Projecte Mestre Morera
Més informació
El projecte al Mestre Morera 
Video Alumnat M. Morera

Inscriu-te:
Vull participar-hi

Projecte Mestre Morera. T'apuntes?
Et convidem a formar part de l'equip de recerca-acció a les escoles

L’Escola de l’Igop des de fa tres anys esta impulsant una recerca-acció –participativa a una de les Escoles del Districte de Nou Barris (la Mestre Morera de Ciutat Meridiana). Enguany, volem ampliar l’experiència a d’altres Escoles.

A l’ampliar el número d’escoles en que treballarem, ampliarem també els equips de treball amb nous voluntaris als que formarem des de l’IGOP, acompanyarem en el desenvolupament de les seves pràctiques i atorgarem una certificació d’haver participat en el curs desenvolupat des de l’escola de l’IGOP.

Informació bàsica sobre el desenvolupament de la formació i pràctiques
Dates: Dimarts de novembre (1, 8, 15, 22, 29) i desembre (13, 20) de 2016 i gener de 2017 a la tarda
Durada: Formació de novembre del 2016 a gener del 2017 (30 hores en total) i desenvolupament de les pràctiques de gener a juny del 2017.
Objectiu: El curs pretén formar a persones en la metodologia de la Investigació (o Recerca) – Acció Participativa (IAP) per a, posteriorment (de gener a juny del 2017), aplicar-la a diverses Escoles del Districte de Nou Barris.

 

Projecte Territori Besòs

Projecte Territori Besòs
Inici del projecte

Un equip de recercadores de l’IGOP-UAB ha començat a treballar en el projecte “Territori Besòs”, centrat en la dimensió social, econòmica i comunitària del Pla Besòs. Territori Besòs és el resultat d'un conveni de col·laboració per tres anys entre l'IGOP-UAB, l’IERMB, Barcelona Regional  i el Consorci Besòs.

En la fase actual del projecte, s'està elaborant una diagnosi socioeconòmica i una radiografia del teixit social i de la trajectòria de les polítiques públiques en el territori. Territori Besòs abarca les localitats de Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Sant Adrià de Besòs i Barcelona (districtes de Sant Martí, Sant Andreu i Nou Barris). En fases posteriors, es treballarà amb els agents del territori per definir una agenda d'actuació, identificar projectes significatius i promoure noves dinàmiques de participació i de col·laboració.
Proyecto BITS
Más información del proyecto BITS
Presentación de BITS
Barcelona Initiative for Technological Sovereignty

El pasado 7 de octubre tuvo lugar la presentación de Barcelona Initiative for Technological Sovereignty (BITS), un esfuerzo conjunto interdisciplinario que analizará y dará forma a un programa tecnológico urbano arraigado en la democracia, la solidaridad y la autonomía.

BITS se origina a partir del interés por desarrollar una visión estratégica del uso de la tecnología en beneficio de un programa político alternativo, social y económico. Con sede en la ciudad de Barcelona, BITS reúne a intelectuales, académicos y una red de activistas procedentes de diferentes movimientos sociales con amplia trayectoria en el campo de la tecnología y la geopolítica. También cuenta con el Internet Interdisciplinary Institute (IN3 / UOC) y el Instituto de Gobierno y Políticas Públicas (IGOP / UAB). 

NOVETAT EDITORIAL IGOP
El poder de lo próximo
Novetat Editorial
El poder de lo próximo

Joan Subirats Humet. El poder de lo próximo. Las virtudes del municipalismo; Ediciones Catarata; ISBN: 978-84-9097-216-8; Octubre 2016
Innovación social y políticas urbanas
Article link ]
Social innovation, reciprocity and contentious politics

Blanco, Ismael & León, Margarita; Social innovation, reciprocity and contentious politics: Facing the socio-urban crisis in Ciutat Meridiana, Barcelona; Urban Studies Journal Limited 2016. Published online before print July 26, 2016, doi: 10.1177/0042098016659044 Urban Stud July 26, 2016 0042098016659044
Innovación social y políticas urbanas
Novetat Editorial descarregar pdf ]
Innovacion social y políticas urbanas en España. Experiencias significativas en las grandes ciudades

Joan Subirats Humet y Ángela García Bernados (ed.); Innovacion social y políticas urbanas en España. Experiencias significativas en las grandes ciudades; Barcelona: Icaria Editorial; Colección Ακαδημεια, 157; 2015, 336 pp.; ISBN: 9788498886818.
Memòria extensa IGOP 2010-13
Novetat link ]
Memòria d'activitats IGOP 2010-2013
Ja pots consultar la memòria d'activitats IGOP amb informació sobre l'Institut, activitats de recerca i formació, publicacions, etc...
Innovación social y políticas urbanas
Novetat editorial link ]
El municipalisme del bé comú

Blanco, Ismael i Gomà, Ricard; El municipalisme del bé comú; Barcelona, Icària Editoria; Ακαδημεια, 159; Participación democrática; Política; 2016, 184 pàg.
ESCOLA DEL IGOP
IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h

 
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.

 
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2016 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp