Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #158
25 Novembre 2020
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Blog Projecte cooperació per la pau

Us presentem el projecte "Polítiques de cooperació per a la pau"

Blog cooperació per la pau
 

Impulsat per l'Escola de cultura de pau i l'Institut de Govern i Polítiques públiques, el projecte pregunta per l’evolució i adaptació de les polítiques de cooperació a la creixent inseguretat mundial, entenent com a "cooperació per a la pau” la política pública vinculada a la cooperació internacional que incideix en les causes o impactes de les tensions, conflictes armats i situacions de post-conflicte armat. I ho fa a partir d'una anàlisi comparada sobre les polítiques públiques de cooperació per a la pau de dos contextos subestatals (Catalunya, País Valencià, ciutats de Barcelona i València) en el període 2015-2019.

La investigació es guia per dues preguntes principals: Com han evolucionat les polítiques de cooperació a Catalunya i País Valencià en el període 2015-2019? En quina mesura s’han adaptat als nous contextos interns i internacionals de creixent violència armada?

El projecte es desenvolupa des del juny del 2020 fins al juny del 2021 i podeu obtenir-ne més informació a la seva pàgina web: https://blogs.uab.cat/cooperacioperalapau/

Presentación libro colectivo
Una iniciativa conjunta:

IGOP
GIGAPP
GEGOP
IPPDS
CLACSO

Streaming
Youtube Gigapp

+ info
Programa del Seminario

02/12/20 - 18h Presentación virtual libro colectivo
Presentación Seminario del libro "¿Una nueva democracia para el siglo XXI"?

Además de la crisis de salud, derivada de la pandemia de COVID-19, muchos países ya vivían crisis económicas, que acabaron profundizándose con la pandemia; y crisis políticas, que en varios lugares han provocado y provocan serios riesgos para el funcionamiento de la democracia. Tales riesgos se relacionan principalmente con el modo en el que algunos gobernantes intentan manipular y/o capturar los poderes legislativo y judicial, además de intentar capturar a la población con posturas consideradas por algunos como populistas, donde se busca devaluar a la propia democracia en su carácter representativo; y otras veces, con acciones explícitamente autoritarias de restricción de espacios de influencia ciudadana, de represión a los movimientos sociales, a los líderes de la oposición y el uso de las redes sociales para extender falsas informaciones y noticias, por ejemplo.

El seminario busca a partir de las contribuciones de la obra, reflexionar no solo sobre tal coyuntura, sino principalmente discutir lo que podemos hacer para que tengamos un escenario futuro más alentador para la democracia.

Jornades Nou Barris
+ info: 
Invitació a l'acte
Programa de l'acte
Inscripcions

3-4/12/20 - Jornades
El desenvolupament econòmic de Nou Barris: reptes i oportunitats

Ens plau convidar-vos a participar a les jornades “El desenvolupament econòmic de Nou Barris: reptes i oportunitats”, que tindran lloc els propers dies 3 i 4 de desembre organitzades pel Districte de Nou Barris i Barcelona Activa. Durant les jornades, diversos agents econòmics i socials de Nou Barris podran compartir reflexions, debatre propostes i definir reptes assolibles, cercant vies de cooperació publicoprivada des de l’àmbit d’actuació de cadascú. Trobada virtual a través de l'aplicació Teams.

L'Escola de l'IGOP i el PRUAB donen suport en l'organització de l'acte.

Jornades Compra pública ètica
+ info: 
Programa de l'acte
Inscripcions

10-11/12/20 - Jornada
Jornada universitària per a la Compra Pública Ètica

Les 3eres Jornades de Compra pública ètica es faran online els dies 10 i 11 de desembre i són d’assistència gratuïta.

Aquesta nova edició treballarà sota el lema "Administracions públiques, Universitats i Societat Civil avançant juntes per a la coherència de polítiques de respecte als drets humans", amb l'objectiu d'impulsar la contractació pública com a peça clau per promoure una producció i un consum sostenibles, respectuosos amb els drets de les persones i del planeta.

Se celebraran els dies 10 i 11 de desembre i estan dirigides a tota mena de públic interessat pel tema i, especialment aquest any, a estudiants, professorat i PAS del sector universitari. Són en format virtual i cal inscriure’s. L’assistència és gratuïta. 

Notícies IGOP
Nacho Ruiz
Nacho Ruiz

Nou gestor a l'IGOP 
Joan Josep Pancho substituirà a Nacho Ruiz

El passat 16 de novembre es va fer efectiva la substitució del Nacho Ruiz com a Gestor de l'IGOP. El nou gestor serà Joan Josep Pancho, que fins ara tenia responsabilitats a la Gestió Econòmica de Dret i de Ciències Polítiques i Sociologia.  
 
Des de l'IGOP volem aprofitar aquesta newsletter per agrair públicament al Nacho el seu compromís i la seva dedicació a l'institut durant tots aquests anys i per desitjar-li molts èxits en el desenvolupament de les seves noves responsabilitats a la Unitat de Despeses i Justificacions Econòmiques de l'Àrea d'Economia i Finances, on estem segurs que continuarà fent una tasca d'altíssima qualitat.


+ info
Projecte demopolis

Et vas perdre el Webinari Demopolis sobre Xile?
L’experiència xilena, llums i ombres sobre la democràcia directa

Momento del webinario sobre Chile
Si et vas perdre el webinari del passat 24 de novembre, amb la presència de David AltmanQuim Brugué i Arantxa Mendiharat pots recuperar-lo en el vídeo següent.

Primer webinario Demopolis de la Escuela del IGOP Con DAVID ALTMAN / QUIM BRUGUÉ / ARANTXA MENDIHARAT https://igop.uab.cat/demopolis/
Quartieri e Crisi
+ info

18/11/20 - Presentación Editorial
Presentación del volumen Quartieri e crisi a Urbanpromo

Blanco, Ismael e Nel·lo, Oriol; Quartieri e crisi. Segregazione urbana e innovazione sociale in Catalogna. (Edizione italiana a cura di Angelino Zazza e Raffaele Paciello). INU Edizioni, 2020. ISBN 978-88-7603-205-9 (print), 978-88-7603-206-6 (ebook).

El pasado día 18 de noviembre tuvo lugar la presentación de la versión italiana del libro Barrios y Crisis contando con la participación de uno de sus autores (Oriol Nel·lo). Puedes ver el acto en el vídeo siguiente (en italiano):

Presentación del volumen Quartieri e crisi a Urbanpromo (en italiano)
Raquel Gallego
Raquel Gallego
Lara Maestripieri
Lara Maestripieri

23/11/20 - Call for paper
Linking social innovation and empowerment: A public policy role?

Please consider submitting a proposal for the panel "T12P03 - Linking social innovation and empowerment: A public policy role?", scheduled at the next IPPA Conference ICPP5 Barcelona, to be held 6th-8th July 2021. The panel wants to investigate the role of social innovation in fostering women's empowerment, with a specific focus on public policies able to enhance citizens’ collective and individual capabilities.

The panel is coordinated by Raquel Gallego-Calderón (Universitat Autónoma de Barcelona) and Lara Maestripieri (Politecnico di Milano/Universitat Autònoma de Barcelona) and welcomes proposals assessing the capacity of social innovation to empower women and promote diversity, using an intersectional analytical framework.

Deadline for abstract proposal: January, 29th at the IPPA website: www.ippapublicpolicy.org

Please access the call for paper at this link: https://www.ippapublicpolicy.org/panel/pdfPanel.php?panel=1105&conference=13

Do not hesitate to contact lara.maestripieri@polimi.it for any information regarding this panel.
Thanks for your consideration,
Raquel&Lara

ICPP5 Barcelona 2021
Visit the dedicated webpage

30th June - 2nd July 2021 ICPP5
5th International Conference on Public Policy (Barcelona)

The 5th International Conference on Public Policy (ICPP5) is coming to Barcelona in 2021! Jointly organized with the Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI), the Conference will take place at the Raval Building of the University of Barcelona, from June 30th to July 2nd, 2021 with a pre-conference at IBEI's headquarters on June 29th. The Universitat de Barcelona (UB), the Universitat Pompeu Fabra (UPF) and the Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) also collaborate in the organization of this edition. As for the previous Conferences, we expect eminent researchers to present their work during plenary sessions and multi sessions. In the evening, social events will be organized, such as a Welcome Drink Reception or a Gala Dinner.
 
Following the success of the previous editions of the Biennial International Conference on Public Policy (ICPP) (Grenoble 2013, Milan 2015, Singapore 2017, Montreal 2019 with more than 1300 attendees), the ICPP5 will become the most important international conference for Policy Research. 


Solivid Project
https://www.solivid.org/

25/11/20 - Projecte Solivid
Us presentem els 5 darrers articles publicats de la seva secció de notícies


A Vaccine Won’t End Pandemic in Rural AmericaTara C. Smith (23/11/20)


COVID-19, ces questions qui font debatL’Obs Dossier (22/11/20)


Son remisos, no antivacunasJavier Sanpedro (19/11/20)


Los pandemials, ¿culpables o ignorados? Maria Ángeles Sallé et al. (18/11/20)


Our Plague Year. What Literature Tells Us about PandemicsArnold Weinstein (18/11/20)

El món de demà Monogràfic Segregació

Publicat un quadern online sobre segregació 
Monogràfic sobre l'espai de la segregació #47

El portal "El món de demà", que té per objectiu de produir i difondre idees innovadores i de ser un catalitzador del debat públic sobre qüestions rellevants per a la nostra societat, ha publicat un quadern monogràfic dedicat a l'espai de la segregació que creiem que pot ser del vostre interès. Hi podreu trobar les següents aportacions: 

1. Crisi econòmica, desigualtats en salut; Cristina Adroher i Anna Garcia-Altés
2. Dels barris segregats a la vitalitat urbana; Nel·la Saborit
3. La segregació. Una trampa per pobres; Benet Fusté
4. Segregació urbana; Helena Cruz

Novetats editorials
Nuevas políticas y acción comunitaria          

Novetat IGOP Consulta ]
Nuevas Políticas y Acción Comunitaria. ¿Qué impacto tienen en la salud de la población?

Barbieri, Nicolás, Gallego, Raquel y Pasarín, Maribel (Eds.); Nuevas Políticas y Acción Comunitaria. ¿Qué impacto tienen en la salud de la población? Tirant lo Blanch; Colección: Políticas de Bienestar Social; 1ª Edición / 170 págs. / Rústica / / Libro. ISBN Papel: 9788417973841 ISBN Ebook: 9788417973858

          

Novetat IGOP Descarrega ]
Più uguali, ma non troppo

Maestripieri, Lara and Insarauto, Valeria; Più uguali, ma non troppo. I problemi irrisolti del lavoro femminile tra fragilità territoriali e squilibri nella divisione dei lavori familiari. Fondazione Giangiacomo Feltrinelli, Milano, Collana: Utopie (2020). ISBN: 978-88-6835-405-3

Cambio Climático Icaria Editorial          

Novetat IGOP Consulta ]
El cambio climático y sus metáforas. Cómo dar sentido a las narrativas mediáticas sobre un riesgo global difuso e invisible

Espluga Trenc, J. (coord.); Gonzalo, J.; Prades, J.; Capdevila, A.; Farré, J.; López, B.; Moragas-Fernández, C.; Prades, A., Gómez-Puertas, L. (2020). El cambio climático y sus metáforas. Cómo dar sentido a las narrativas mediáticas sobre un riesgo global difuso e invisible. Barcelona: Icària. ISBN: 978-84-9888-945-1

Quartieri e Crisi          

Novetat IGOP Consulta ]
Quartieri e crisi

Blanco, Ismael e Nel·lo, Oriol; Quartieri e crisi. Segregazione urbana e innovazione sociale in Catalogna. (Edizione italiana a cura di Angelino Zazza e Raffaele Paciello). INU Edizioni, 2020. ISBN 978-88-7603-205-9 (print), 978-88-7603-206-6 (ebook).

Crisis y políticas sociales en el sur de Europa          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Crisis y Políticas Sociales en el sur de Europa

Margarita León (Universidad Autónoma de Barcelona) i Emmanuele Pavolini (Università di Macerata); Crisis y Políticas Sociales en el sur de Europa. VIII Informe Foessa. Documento de trabajo 4.2. Fundación Foessa. 

Memòria Activitats IGOP 2018
Descarrega't
Memòria IGOP 2018

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015
Memòria IGOP 2016
Memòria IGOP 2017

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2018

Us recordem que esta disponible la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2018. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

Actualment les nostres instal·lacions romanen tancades fins a nou avís.
IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP Twitter IGOP
Escola IGOP Escola IGOP
Website Website
Email Email
YouTube YouTube
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2020 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp