Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #133
18 Juny 2019
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Plenari IGOP 2019
El Dr. Ismael Blanco, escollit nou director de l'IGOP

Director de l'IGOP Ismael Blanco
Dr. Ismael Blanco 

El passat 14 de juny va tenir lloc el plenari de l'IGOP en el que es va fer balanç de la feina feta i es va presentar la memòria provisional de l'activitat desenvolupada al llarg del 2018. Durant la mateixa sessió es va escollir com a nou director de la institució al Dr. Ismael Blanco que succeeix en el càrrec a la Dra. Raquel Gallego. El nou director va mostrar el seu agraïment a la feina feta per la seva predecessora com a Directora de l'Institut en aquest darrer mandat.

L'Ismael va expressar la seva voluntat de dirigir l'Institut des de la proximitat amb les persones que conformen l'organització i des de l'horitzontalitat, compartint decisions amb tot l'equip. Així mateix, va identificar alguns reptes a encarar en aquests propers anys com són: mantenir l'excel·lència i la internacionalitat de la recerca i les publicacions, tot reforçant-ne la seva difusió pública i el seu impacte social; promoure la incorporació de nous investigadors posdoctorals a través de programes com Juan de la Cierva, Ramon y Cajal i Marie Curie; reforçar la integració dels estudiants de doctorat els grups i les activitats de recerca de l'IGOP; i impulsar una política d'aliances amb altres organitzacions afins dins i fora de la UAB. 

Agenda IGOP
LAB19 Serveis socials

19/06/2019 (13h) - Open Seminar Urgocis
New Emerging Municipalism and Democratic Deepening: The Paradigmatic Case of Decidim Ripollet (2015-2019) / Miriam Ureta (edifici MRA Campus Bellaterra).

Open Seminar Miriam Ureta

Seminari Urgocis (IGOP)
Edifici MRA, 1a planta.
Campus UAB, 08193 Bellaterra

Programa provisional Escola Estiu 2019
VINE project

Lloc:
Escola de l’IGOP.
Passeig Urrutia, 17 BCN

17 al 21 juny 2019 - Escola Estiu IGOP
Desigualtat i barris, com fer-li front? 

Des de fa 9 anys, l’escola d’estiu de l’IGOP intenta ser un espai de reflexió col·lectiva i aprenentatge orientat a intentar donar respostes als reptes actuals. Les desigualtats socials al nostre sistema econòmic i social són cada cop més evidents i es veuen traduïdes en clars processos de segregació urbana, on els recursos i possibilitats es distribueixen de forma desigual als barris, posant en qüestió les capacitats de les administracions per a garantir la igualtat d’oportunitats.

Territori i recerca acció. 19 de juny
Horari de matí: 11:30h a 13:30h

Aquesta activitat te format taller i esta orientada a la definició de recomanacions per a la política pública, intentant donar resposta a: “Dones i treball a temps parcial involuntari. Quin ha de ser el paper dels ajuntaments?’” El projecte VINE “Social Vulnerability and its Intersections: The role of gender in a comparative perspective” es un projecte de recerca finançat pel programa Marie Skłodowska-Curie Fellowship, promogut per la Comissió Europea. Concretament, l’objectiu del projecte és analitzar com el context institucional i les característiques individuals com el gènere poden influenciar el risc de vulnerabilitat de les famílies i la inseguretat econòmica, des d’una perspectiva d’anàlisi multidimensional i comparada. Més informació aquí: http://www.laramaest.org/vine/el-proyecto-vine/

Col·loqui internacional Municipalisme Transformador
DADES D'INTERÈS:

Què: Escola Estiu IGOP
Quan: 20 i 21 juny 2019
On:
Escola de Polítiques Socials i Urbanes de l’IGOP
Passeig d’Urrútia, 17 Barcelona

Inscripció: 
gratuïta via formulari per temes d'aforament

+ informació:
Jornada 20-21 juny

Programa:
Jornada 20-21 juny

 

20-21 juny 2019 - Escola Estiu IGOP
Un municipalisme transformador? Col.loqui internacional 

Aquest col·loqui internacional pretén analitzar la capacitat transformadora del "nou municipalisme", tot tenint en compte les pressions i les limitacions a les que es troba sotmesa la gestió local, però també les seves múltiples potencialitats i oportunitats. El col·loqui prendrà com a referència principal el cas de Barcelona en el mandat 2015 – 2019, però es contrastarà aquesta experiència amb la d’altres ciutats europees. La discussió sobre les oportunitats i els límits del nou municipalisme es farà tot centrant l’atenció en tres eixos temàtics: la relació entre el nou municipalisme i les lluites socials pel dret a la ciutat; el paper de les polítiques de proximitat en la lluita contra la desigualtat i la segregació urbana; i les polítiques de contenció i regulació de la turistificació de la ciutat.

  • El nou municipalisme i les lluites socials pel dret a la ciutat
  • Segregació i desigualtat urbana: el paper de les polítiques de proximitat
  • Impactes de la turistificació en el dret a la ciutat
Notícies IGOP
Associació Lola no estás sola
Llegir article Associació

18/06/2019 - Mirador de l'acció comunitària
Associació Lola, no estás sola: “Ens trobem davant la invisibilització del sense-llarisme femení”

Les cures, els salaris i l’increment dels preus de lloguer són les principals causes que dificulten a les dones accedir a l’habitatge. Lola, No Estás Sola és una associació que es va crear el 2016 a Nou Barris per ajudar aquelles dones sense una llar digna o un lloc on sentir-se segures per tal que puguin generar mecanismes d’autoajuda, des d’una perspectiva feminista i comunitària. 

Raquel Gallego Estudi models de previsió de cures
Descarregar estudi comparatiu


 

Maig 2019 - Publicada recerca.
Publicat l’estudi “Models de provisió de les cures a les persones i suport a la llar”

L'Ajuntament de Barcelona acaba de publicar el seu darrer estudi que porta per títol “Estudi comparatiu: Models de provisió de les cures a les persones i suport a la llar”. El document explora i analitza diferents models d’intervenció en l’economia de les cures i la llar amb l’objectiu de generar nous models d’intervenció i abordatge que promoguin la universalitat, dignificació i sostenibilitat d’aquests serveis.

L'estudi s’ha realitzat conjuntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) i analitza sis casos que representen formes jurídiques i societàries diferents; així com una gran diversitat en la seva trajectòria i l’entorn territorial on s’ubiquen. Les experiències escollides són el Grupo SSI (cooperativa de segon grau del País Basc), Mujeres Pa’lante (cooperativa de treball i provisió de cures de Barcelona), Senda de Cuidados (associació sense afany de lucre de Madrid), les cooperatives de mares i pares de Suècia, les cooperatives socials de serveis assistencials d’Itàlia, i els serveis d’ajuda a domicili de França. Aquests heterogeneïtat ha permès fer una exploració comparada de les fortaleses, oportunitats i febleses dels diferents instruments i de la seva relació amb l’entorn.

Novetats editorials
Geoforum Mara Ferreri          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Vacancy at the edges of the precarious city

Mara Ferreri, Alexander Vasudevan, Vacancy at the edges of the precarious city, Geoforum, 2019, ISSN 0016-7185, https://doi.org/10.1016/j.geoforum.2019.03.009.

Publication of the peer-reviewed article "Vacancy at the edges of the precarious city" in Geoforum, by Dr Mara Ferreri (IGOP, UAB) and Dr Alexander Vasudevan (University of Oxford), on Property Guardianship and historical short-life 'licensed squatting' as precarious inhabitation of vacancy at the 'edge' of wider urban transformations.

Berlinguer Repensar la Smart City          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Repensar la Smart City

Marco Berlinguer (ed.); Repensar la Smart City. Barcelona: ciudad abierta, colaborativa y democrática; Editorial Icària, 2019, 164 pàg.; ISBN: 978-84-9888-883-6

Subirats i Gomà Canvi Epoca          

Novetat IGOP Consultar ]
Canvi d'època i de Polítiques públiques a Catalunya

Subirats, Joan i Gomà, Ricard (coords.); Canvi d'època i de polítiques públiques a Catalunya; Ed. Galaxia Gutenberg, 2019, 568 pàg.; ISBN:9788417355074

Urban Affairs          

Novetat IGOP Consultar ]
Urban governance and political change under a radical left government: The case of Barcelona

Ismael Blanco, Yunailis Salazar & Iolanda Bianchi (2019) Urban governance and political change under a radical left government: The case of Barcelona, Journal of Urban Affairs, DOI: 10.1080/07352166.2018.1559648

Memòria Activitats IGOP 2017
Descarrega't
Memòria IGOP 2017

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015

Memòria IGOP 2016

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2017

Us recordem que esta disponible online la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2017. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2019 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp