Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #140
19 Novembre 2019
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Treballs finals màster polítiques socials i acció comunitària

Consulta les recerques del nostre alumnat del Màster en Polítiques socials i Acció Comunitària.

+ info:
Consulta els treballs disponibles
El màster PSiAC
 

L'IGOP ha defensat sempre el compromís de generar recerca per transformar la societat. En aquest sentit volem oferir-vos diferents treballs de final de màster que l'alumnat del Màster en polítiques socials i acció comunitària han presentat al llarg de les darreres edicions.

Aquesta divulgació està disponible a la secció Treballs de recerca del Màster en polítiques socials i acció comunitària al web de l'Escola de l'IGOP. Allà podràs accedir als darrers Treballs de Fi de Màster que anirem publicant. Ja pots consultar una primera selecció, amb temàtiques com la sostenibilitat a llarg termini de l’acció comunitària, la gestió de l’aigua, l’educació o les cures.

IGOP open seminars

04/12/2019 - Open seminar AGAPP-Urgocis
Unequal education: social selectivity in the access to school in Southern Europe

Costanzo Ranci Open Seminar
Activitat: Seminari obert sense inscripció prèvia
Data: 04/12/2019
Lloc: Edifici MRA Campus UAB (Bellaterra)
Hora: de 11 a 13h
Idioma: Anglès
Ponents: Margarita León (IGOP-UAB) i Costanzo Ranci (Polimi)

Notícies IGOP
Seminari Turquia
Ricard Gomà i Ismael Blanco

Drs. Gomà i Blanco

15/11/2019 - Participació a simposi internacional
Conferència d’Ismael Blanco (IGOP) i Ricard Gomà (IERMB) a Izmir (Turquia)

El Director de l’IGOP, Ismael Blanco, i el Director de l’IERMB, Ricard Gomà, han participat en un simposi sobre alternatives locals i cooperatives a la Mediterrània per invitació de la Izmir Mediterranean Academy, una institució vinculada a l’Ajuntament d’esquerres d’Esmirna (Turquia). Hi han presentar una ponència conjunta amb el títol “Building alternatives from below: social innovation and new municipalism in Barcelona”. El simposi s’ha celebrat entre el 15 i 16 de novembre. 

Podeu obtenir més informació i consultar-ne el programa en aquest enllaç: Izmir Mediterranean Academy.

Visita Institut Escola El Viver
Visita Institut Escola El Viver

Fotos: Escola El Viver.

12/11/19 - Visita escoles
En el marc de la fase formativa del projecte Recerca - Acció participativa

Des de fa unes setmanes està en marxa el Projecte Recerca - Acció Participativa a centres educatius liderat per l'Escola de l'IGOP, la cooperativa NUS Processos Socials i Creatius i l'entitat La Perifèrica. Actualment l'equip de persones participants s'està formant en diferents elements com la metodologia IAP i metodologies i estratègies participatives, i aquest procés continuarà fins a finals d'any.

Ens agradaria destacar, però, dins la formació, la visita a les escoles participants d'aquest curs. El dimarts 12 de novembre ens vam desplaçar a l'Institut - Escola El Viver del barri de Can Sant Joan (Montcada i Reixac) i a l'Escola Ciutat Comtal del barri de Vallbona per conèixer-les des de dins, la seva composició, els seus posicionaments i intencions, i també les seves motivacions per participar en el Projecte i per treballar de manera activa amb els seus territoris propers. A més, vam visitar també els dos barris i la connexió que tenen a través del Rec Comtal, eix central de la zona.

L'equip té moltes ganes de començar a treballar amb els infants i joves d'aquests centres educatius. Això, però, haurà d'esperar al gener.

Charlotte Fernández a Bratislava
Charlotte Fernández IGOP

Charlotte Fernandez.

12-13/11/19 - Projectes europeus
L’IGOP present a la trobada de networking a Bratislava

El passat 12 i 13 de novembre va tenir lloc a Bratislava la trobada internacional d’intercanvi per trobar possibles socis i conformar consorcis per la convocatòria de projectes europeus H2020 Reptes Socials Europa en un món canviant. Hi van assistir més de 300 persones procedents de diversos països d’Europa i també de Brasil, Uruguay, Uzbekistan, Marroc, Israel entre altres.

La coordinadora de recerca, Charlotte Fernández, va assistir a l’esdeveniment i va reunir-se amb diferents representants d’universitat, organismes de recerca i empreses per explorar possibles vies de col·laboració.

L’IGOP compta d’una amplia trajectòria de projectes finançats per la UE com per exemple: PROMISE, MATESCAPFLO, B-MINCOME o el recentment iniciat EUROSHIP.

La propera convocatòria tancarà el 12 de març de 2020. Podeu consultar programa de treball i les futures convocatòries aquí. Per més informació sobre l’H2020 podeu consultar el portal ESHORIZONTE.

Formació al programa Nous lideratges
Participants del Projecte Nous lideratges
Participants Projecte Nous lideratges

Participants del projecte Nous lideratges


 

19/11/19 - Projecte Nous lideratges
Testimonis de la III edició Nous Lideratges als Barris
 
Els i les joves participants en aquesta edició opinen sobre l’experiència viscuda amb les activitats organitzades en el marc del Pla de Barris, l'Escola de l’Igop i la Fundació Jaume Bofill:
 
“L'experiència comunitària dels Nous Lideratges als Barris és única i enriquidora, ja que ens permet als diferents joves que hi participem generar una xarxa i uns vincles amb altres persones que potser no hauríem conegut i que també són referents als seus barris i participen activament de diferents activitats-entitats.
 
També, ens formem en un munt de coses donant resposta a les nostres necessitats, ja que quasi tota la programació dels Nous Lideratges està enfocada a peticions nostres o pensades per nosaltres segons el nostre perfil. Així, hem pogut gaudir de xerrades sobre política, desigualtats, projectes socials, periodisme, feminisme, drets i habitatge, així com altres activitats enfocades a l'oci o dinàmiques de coneixença del propi grup.
 
Per tot això, és que cada dimecres previ al cap de setmana estem angoixats per descobrir les activitats, encara ens queda un cap de setmana més i tenim molta intriga per saber què farem i com acabarà la 3a edició dels Nous Lideratges! Encara que sabem que no és el final, doncs ja tenim unes quantes idees a desenvolupar quan acabi el programa. Gràcies per donar-nos l'oportunitat de créixer tant com a persones!”.

Els i les joves de la 3a Edició dels Nous Lideratges.

Moment de la Jornada Procomú 2019
La lleialtat saltenca: foto Simon García
La lleialtat saltenca.
Foto: Simon García.

22/10/2019 - Jornada Procomú 
Jornada de treball sobre procomú i polítiques públiques
 
Representants d’iniciatives del procomú i d’ajuntaments i equipaments públics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona van reflexionar sobre quines polítiques caldria implementar per garantir i facilitar l’activitat dels comuns, el passat 22 d’octubre a la Lleialtat Santsenca.
 
Aquesta sessió de treball va tenir lloc durant la jornada de presentació i debat dels primers resultats de la recerca Coproducció procomú i desenvolupament territorial a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que té per objectiu cartografiar i analitzar l’impacte territorial de les iniciatives del procomú, posant atenció a les relacions amb les institucions públiques i la dimensió de coproducció.
 
Col·lectius, recercadors, tècnics i polítics van reflexionar sobre l'impacte de la concentració i articulació d’iniciatives del procomú en el benestar dels territoris de l’AMB i van formular recomanacions de polítiques públiques per generar models alternatius orientats al bé comú, en les quals continuen treballant.

 
El projecte de recerca, finançat per la Càtedra Barcelona-UPF de Política Econòmica Local de la Universitat Pompeu Fabra, ha estat realitzat per un equip interdisciplinari integrat per membres de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) i l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Novetats editorials
Estudio 6: 'Derechos y deberes de las personas mayores en situación de dependencia y su ejercicio en la vida cotidiana'          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Derechos y deberes de las personas mayores en situación de dependencia y su ejercicio en la vida cotidiana

Antoni Vilà i Mancebo, Pilar Rodríguez Rodríguez y Víctor Omar Dabbagh Rollán (Coordinadores); Derechos y deberes de las personas mayores en situación de dependencia y su ejercicio en la vida cotidiana; Estudios de la Fundación Pilares para la autonomía personal. N.º 6, 2019, ISBN: 978-84-09-13045-0 | Depósito Legal: M-25014-2019.

Futur Serveis Socials 

Novetat IGOP Consulta ]
El futur dels serveis socials

Pelegrí, Xavier (comp.); El futur dels serveis socials; Col·lecció Textos de Política Social, Servei de publicacions de la Fundació Apip-Acam: Editorial Hacer, 2019, ISBN: 978-84-96913-57-7, 2019.

Policy Studies          

Novetat IGOP Consulta ]
Facilitators and challenges of community action for health. Comparative analysis of four case studies in neighbourhoods of Barcelona

Nicolás Barbieri, Raquel Gallego, Ernesto Morales, Carolina Muñoz-Mendoza & Bernat Quintana Terés (2019) Facilitators and challenges of community action for health. Comparative analysis of four case studies in neighbourhoods of Barcelona, Policy Studies. 
DOIhttps://doi.org/10.1080/01442872.2019.1645323

REIS          

Novetat IGOP Consulta gratuïta ]
La innovación social, ¿prácticas para producir autonomía, empoderamiento y nueva institucionalidad?

Martínez, Rubén; Cruz, Helena; Blanco, Ismael y Salazar, Yunailis; “La innovación social, ¿prácticas para producir autonomía, empoderamiento y nueva institucionalidad?”; Revista Internacional de Sociología, Vol 77, No 2 (2019) https://doi.org/10.3989/ris.2019.77.2.17.022

Geoforum Mara Ferreri          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Vacancy at the edges of the precarious city

Mara Ferreri, Alexander Vasudevan, Vacancy at the edges of the precarious city, Geoforum, 2019, ISSN 0016-7185, https://doi.org/10.1016/j.geoforum.2019.03.009.

Publication of the peer-reviewed article "Vacancy at the edges of the precarious city" in Geoforum, by Dr Mara Ferreri (IGOP, UAB) and Dr Alexander Vasudevan (University of Oxford), on Property Guardianship and historical short-life 'licensed squatting' as precarious inhabitation of vacancy at the 'edge' of wider urban transformations.

Berlinguer Repensar la Smart City          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Repensar la Smart City

Marco Berlinguer (ed.); Repensar la Smart City. Barcelona: ciudad abierta, colaborativa y democrática; Editorial Icària, 2019, 164 pàg.; ISBN: 978-84-9888-883-6

Subirats i Gomà Canvi Epoca          

Novetat IGOP Consultar ]
Canvi d'època i de Polítiques públiques a Catalunya

Subirats, Joan i Gomà, Ricard (coords.); Canvi d'època i de polítiques públiques a Catalunya; Ed. Galaxia Gutenberg, 2019, 568 pàg.; ISBN:9788417355074

Urban Affairs          

Novetat IGOP Consultar ]
Urban governance and political change under a radical left government: The case of Barcelona

Ismael Blanco, Yunailis Salazar & Iolanda Bianchi (2019) Urban governance and political change under a radical left government: The case of Barcelona, Journal of Urban Affairs, DOI: 10.1080/07352166.2018.1559648

Memòria Activitats IGOP 2018
Descarrega't
Memòria IGOP 2018

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015
Memòria IGOP 2016
Memòria IGOP 2017

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2018

Us recordem que esta disponible la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2018. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2019 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp