Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #125
19 Febrer 2019
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Debats pel Dret a la Ciutat
Cicle de debats pel Dret a la Ciutat (actualitzat)

Cicle debats 16 barris 1000 ciutats
Dates: tots els dijous del 21 de febrer al 28 de març 2019

Hora: de les 18 a les 20h

Lloc: edifici El Borsí (Pl. de la Verònica, Barcelona)

 

En el marc del Pla de Barris de Barcelona tindrà lloc el Cicle de debats pel Dret a la Ciutat entre el 21 de febrer i el 28 de març. El cicle, organitzat pel Consell Assessor del Pla de barris i Foment de ciutat, té per objectiu suscitar el debat sobre l’exercici del dret a ciutadania en els barris i el paper que l’organització del veïnat i les polítiques públiques han de jugar a l’hora de garantir-los.

El cicle consistirà en 6 debats temàtics que es realitzaran a El Borsí en el marc de l’exposició fotogràfica “Setze barris, mil ciutats” que s’ha inaugurat el dia 16 de febrer. En cada un d’aquests debats s’abordarà la discussió d’un dret i la forma com les actuacions del Pla de Barris, amb les seves potencialitats i les seves limitacions, hi estan relacionades. 

El cicle de debats constarà dels debats següents:

21 de febrer 2019 (18:00h)
EL DRET A L’EDUCACIÓ: igualtat d’oportunitats i palanca de canvi. Cancel·lat amb motiu de la Vaga General. Pendents de nova data

28 febrer 2019 (18:00h)
EL DRET A LA SALUT: equitat social i autonomia personal

7 març 2019 (18:00h)
EL DRET A L’HABITATGE: instrument per combatre la desigualtat i la segregació

14 març 2019 (18:00h)
EL DRET AL  PATRIMONI, A LA MEMÒRIA I AL PROJECTE: patrimoni i identitats col·lectives

21 de març 2019 (18:00h)
EL DRET AL MEDI AMBIENT: sostenibilitat i recursos

28 de març 2019 (18:00h)
EL DRET A LA CONVIVÈNCIA: interculturalitat i intergeneracionalitat

 

Consulta la programació detallada amb els ponents en el següent enllaç. La moderació i la presentació aniran a càrrec d’Oriol Nel·lo, president del Consell assessor, i Helena Cruz, investigadora de l’IGOP.

Agenda IGOP
LAB19 Serveis socials

06/03/2019 (13h) - Open Seminar Urgocis
Políticas públicas y Commons digitales: el caso del open source  / Marco Berlinguer (edifici MRA Campus Belletarra)

18/03/2019 (11h) - Open Seminar Urgocis
Collaborative housing (Cophab project)  / David Mullins (edifici MRA Campus Belletarra)

LAB19 Serveis socials
Data i hora:
21 març 2019 (16h)
Ubicació:
Escola del IGOP
Pg. Urrutia, 17 BCN


+ informació

21/03/2019 (16h) - Laboratori Serveis Socials
Polítiques publiques, polítiques socials i filantropia: on són els límits?

Quan parlem de polítiques socials, i de drets socials bàsics, quin paper pot jugar aquí la filantropia? Volem una societat civil “prestadora de serveis públics”, amb un pressupost del 99% procedent de fons públics? Volem deixar que els ciutadans decideixin on han d’anar part del seus impostos en polítiques socials, com ara el 5%/1000 a Itàlia, una versió més moderna del 0,7% del IRPF? Hi ha espais per la filantropia en un model social garantista de finançament públic dels serveis? Podem conjugar el finançament públic dels serveis amb ingressos privats procedents de donacions, llegats, fundacions o empreses? Necessitem un estat i uns partits que ho decideixin tot per nosaltres?

Transforming Care Conference
Calendar
:
Abstract submission will be open from November 1st to January 31st, 2019

24-26 June 2019 - Call for papers open
4th Transforming Care Conference – Copenhagen. Changing priorities: The making of care policy and practices

Call for Papers open
Information about Thematic panels (TP) of the Transforming Care Conference 2019 and other general information: http://www.transforming-care.net/.

We also invite scholars to express their interest in submitting an abstract to thematic panels 11 & 12 organized by our colleagues Marga León (Universitat Autònoma Barcelona), Emmanuele Pavolini (University of Macerata) and Stefania Sabatinelli (Politecnico di Milano).

Thematic Panel 11:  "Care as a labour market: Care occupations and professions between quality and contractual arrangements".  Conveners and Discussants Emmanuele Pavolini, and Margarita León.

Thematic Panel 22:  "What ECEC services in the context of rising child  poverty?". Conveners and Discussants: Margarita Leòn and Stefania Sabatinelli.

Notícies IGOP
PhD PPIR
Info

Admissions

15/02/19 - Obertes admissions al programa doctorat 
Polítics, Policies and International Relations (PPIR)

El procés d'admissió al programa de doctorat "Politics, Policies and International Relations" (PPIR) està obert des del 15/02. 
Interessats i interessades poden aplicar consultant la següent informació.

S'organitzaran dues rondes d'avaluació, les podeu consultar aquí:
http://ppir.uab.cat/index.php/news/item/161-the-admission-process-for-2019-2020-will-open-in-february-2019

Pel que fa al criteris d'admissió i com presentar candidatura, consulteu la pàgina web següent: http://ppir.uab.cat/index.php/faq-admission-process

Call for Papers ISA RC52
Lara Maestripieri

Puedes descargarte la convocatoria en este enlace

Hasta 15/03/2019 - Call for paper
Profesionalidad #Within and #Between en el Sur de Europa y America Latina

En el marco de la próxima conferencia ISA RC52 Interim Meeting (Florencia, 2019), la investigadora del IGOP Lara Maestripieri promueve un call for paper titulado “Varieties of Professionalism. Exploring heterogeneity within and between professions”.

En esta sesión se invita a trabajos teóricos y empíricos que tienen como objetivo investigar la heterogeneidad, diferenciación y cambio entre las profesiones tradicionales y emergentes Particularmente interesante sería recibir comunicaciones que exploren la precariedad, les desigualdades territoriales, de género y de edad dentro de las profesiones (#within) o contribuciones comparativas que exploren las diferencias de regulación entre profesiones emergentes y liberales, o entre diferentes países en la misma profesión (#between). También invitamos cálidamente a las contribuciones que exploran el profesionalismo y sus particularidades nacionales / locales / contextuales en el sur y este de Europa, así como en Asia, África y América Latina.

El plazo para enviar una contribución es el 15 de marzo de 2019 y las contribuciones deben dirigirse a rc52florence2019@gmail.com, especificando en asunto: “Session 1”. La sesión es organizada conjuntamente con A. Bellini, Assistant Professor – Universidad de Florencia y K. Parding Professor en la Universidad Tecnica de Luleå.

Promise en el Palau Macaya
Promise Macaya
Promise Macaya

Conoces el proyecto PROMISE?
Info bàsica

14/02/2019 - Seminario internacional
PROMISE: Jóvenes buscando respuestas

El pasado 14 de febrero tuvo lugar en el Palau Macaya de Barcelona el seminario final del projecto europeo PROMISE, un proyecto realizado entre mayo de 2016 y abril de 2019 por 12 centros de investigación en 10 países europeos, que explora maneras en que los jóvenes cuestionan determinadas normas e inercias sociales, entran en conflicto con ellas y/o son estigmatizados por ello. La investigación busca en estas experiencias y respuestas de los jóvenes, elementos que puedan ayudar a constituir mejoras sociales.

A lo largo de la jornada Clara Rubio y Zyab Ibañez presentaron 3 posters vinculados al proyecto, expusieron fotos de los estudios de caso y debatieron las propuestas políticas generadas por el estudio.

• NO-NINIS, desafiando a las estadísticas / Clara Rubio (IGOP)

• Protagonizando iniciativas de autoconstrucción, usos de espacios públicos y alternativas de alojamiento / Zyab Ibáñez (IGOP)

• El bienestar y autonomía de los jóvenes en el rediseño de las políticas públicas (laborales, educativas, vivienda, familiares, renta básica, y participación política) / Clara Rubio - Zyab Ibáñez

Ernesto Morales en Zaragoza

14/02/2019 - Jornada a Saragossa
Construyendo un modelo de servicios sociales para Zaragoza

El passat 14 de febrer va tenir lloc la Jornada: Construyendo un modelo de Servicios Sociales para Zaragoza. Al llarg de tot un dia de ponències i reflexions aportades per ponents i professionals de la ciutat i d’arreu de l’estat, es va treballar amb l’objectiu d’aprofundir sobre les possibilitats de transformació i millora del serveis socials.

Per part de l’IGOP van participar, en Quim Brugué fent un emmarcament de les polítiques socials actuals, i l’Ernesto Morales a la taula rodona “ De la necesidad individual a la respuesta col·lectiva. Acción Comunitaria y Servicios Sociales”. En aquesta taula de tancament es van poder compartir aprenentatges adquirits des de l’Escola de ‘IGOP en el suport a diferents equips de serveis socials. La intervenció es va centrar en la necessitat de transcendir la intervenció individual per generar consciencia per a l’organització col·lectiva partint de les desigualtats socials. Tot un repte per als serveis socials i els seus professionals.

Novetats editorials
Urban Affairs          

Novetat IGOP Consultar ]
Urban governance and political change under a radical left government: The case of Barcelona

Ismael Blanco, Yunailis Salazar & Iolanda Bianchi (2019) Urban governance and political change under a radical left government: The case of Barcelona, Journal of Urban Affairs, DOI: 10.1080/07352166.2018.1559648

Publicación Community action for health

Novetat IGOP Consultar ]
Community action for health in socioeconomically deprived neighbourhoods in Barcelona

Gallego, Raquel; Morales, Ernesto; Barbieri, Nicolàs et al: "Community action for health in socioeconomically deprived neighbourhoods in Barcelona: Evaluating its effects on health and social class health inequalities". Health Policy, Volume 122, Issue 12, December 2018, Pages 1384-1391
https://doi.org/10.1016/j.healthpol.2018.10.007

Publicación Barrios y Crisis

Novetat IGOP Consultar ]
Barrios y crisis

Blanco, Ismael; Nel·lo, Oriol (Eds.); "Barrios y Crisis. Crisis económica, segregación urbana e innovación social en Cataluña", 2018, Ed. Tirant lo Blanch, Colección: Crónica, 1ª Edición / 225 págs. ISBN13 9788417203313.

GAPP Article Blanco, Gomà, Subirats

Novetat IGOP Consultar ]
El nuevo municipalismo: derecho a la ciudad y comunes urbanos

Blanco, Ismael; Gomà, Ricard y Subirats, Joan: “El nuevo municipalismo: derecho a la ciudad y comunes urbanos” en GAPP. Nueva Época – N.o 20, noviembre 2018 – ISSN: 1989-8991 – DOI: 10.24965/gapp.v0i20.10491 – [Págs. 14-28] Número monográfico – Gobernanza y políticas de desarrollo urbano: teoría y práctica.

Book Chapter Mara Ferreri

Novetat IGOP Consultar ]
Refurbishment vs demolition? 

Ferreri, M. (2018) Refurbishment vs demolition? Social housing campaigning for degrowth, in Housing for Degrowth: Principles, Models, Challenges and Opportunities. Edited by A. Nelson and F. Schneider. Routledge: London, pp. 109-119.

City Journal Article Mara Ferreri

Novetat IGOP Consultar ]
This is a private-public park

Ferreri, M., & Trogal, K. (2018). ‘This is a private-public park’ Encountering architectures of spectacle in post-Olympic London. City, 22(4), 510-526. 

Memòria Activitats IGOP 2017
Descarrega't
Memòria IGOP 2017

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015

Memòria IGOP 2016

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2017

Us recordem que ja esta disponible online la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2017. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2019 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp