Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #119
20 Novembre 2018
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Share Barcelona
L’Escola de l’IGOP, al Sharing Cities Summit

L’Escola de l’Igop ha participat activament al Sharing Cities Summit 2018, la trobada anual de ciutats que vetllen pel desplegament de la tecnologia smart d’una forma més ètica i conscient, posant les persones al centre de l’economia. La cimera ha tingut lloc a Barcelona del 12 al 15 de novembre i ha aplegat 42 ajuntaments del món per impulsar mesures concretes sobre l'economia procomú i definir vies de col·laboració entre les ciutats.

Un dels principals resultats de la cimera ha estat la presentació d’una declaració pública de principis i compromisos de les Sharing Cities, que, entre altres aspectes, se centra en la prevenció dels efectes negatius de l’economia de plataforma. Com a novetat d’enguany destaca que les activitats en el marc de la trobada d’alcaldies s’han integrat a l’Smart City World Congress, podent així arribar a un públic més ampli. L’estand de la Sharing Cities Summit s’ha convertit en una àgora per promoure el diàleg entre les administracions locals, la societat civil, l’acadèmia, les plataformes digitals socialment responsables i altres agents del mercat.

Una de les activitats programades a l’àgora ha estat una trobada oberta d’investigadors del procomú, en la qual ha participat l’Escola de l’Igop. La investigadora Núria Reguero ha proposat algunes mesures que les Sharing Cities poden prendre per respectar i promoure els procomuns en l’àmbit audiovisual, com a forma de garantir la llibertat d’expressió.

L'organització de la Sharing Cities Summit 2018 estat a càrrec de l'Ajuntament de Barcelona i el grup de recerca Dimmons (IN3-UOC), amb la col·laboració de BarCola (node d'actors locals promotors dels Procomuns, del qual l’Igop forma part), Ouishare, Smart City Expo World Congress, Shareable i Sharing Cities Alliance.

Agenda IGOP
Housing for Degrowth
L'acte tindrà lloc a les 19h
c/ Roc Boronat 117,
08018, Barcelona

27/11/2018 - 19h Presentació llibre 
Housing for Degrowth: Principles, Models, Challenges and Opportunities

Us convidem a la presentació del llibre 'Housing for Degrowth: Principles, Models, Challenges and Opportunities´(Routledge, 2018)  que tindrà lloc en la seu de RMIT University en Barcelona el proper dimarts 27 novembre i comptarà amb la participació dels editors François Schneider i Anitra Nelson, i dels col·laboradors Joan Martinez-Alier i Mara Ferreri.

Margo Mecca Seminar
28/11/18 - 12h (IRMB)

Edifici MRA 2a planta
(Campus UAB, Bellaterra).

28/11/2018 - 12h  Seminari compartit Metropoli (IRMB) - Urgocis (IGOP)
Conflictes en l'espai públic a la ciutat de Florència

Margot Mecca (ponent)
Margot Mecca ha estudiat linguística, geografia i antropologia a la Universitat de Florencia on ha treballat com a investigadora del 2012 al 2013 i és doctora en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona. En la seva tesi doctoral ha investigat les pràctiques d'oci nocturn juvenil a Barcelona des d'una perspectiva de gènere, utilitzant mètodes qualitatius i visuals. Ha realitzat estades d'estudi i de recerca a Paris (Université Paris 7) i Lisboa (Universidade de Lisboa, ICS).
Margot Mecca Seminar

Seminari Marc Balaguer i Alcides Fernando
04/12/18 - 12h (Campus UAB)

Seminari “Avaluació de polítiques públiques”
Edifici MRA
(Campus UAB, Bellaterra)
Seminari obert del SGR AGAPP – IGOP (seminari en castellà)

4/12/2018 - 12h  Seminari Avaluació Polítiques
Amb Marc Balaguer (IVALUA) i Alcides Fernando (Universidad de Cealá, Brasil)

Programa
12.00: “Perspectives contra-hegemòniques en avaluació de polítiques públiques: altres epistemologies, metodologies i pràctiques” / Alcides Fernando Gussi.

12.30: “Enfocaments, mètodes i ús de les avaluacions de l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques” Marc Balaguer.

13.00: Discussió. Modera: Carolina Muñoz Mendoza (IGOP)

13.30: Presentació d’iniciativa “Eix Avaluació de Polítiques Públiques”
Seminari Marc Balaguer i Alcides Fernando

Transforming Care Conference
Calendar
:
Abstract submission will be open from November 1st to January 31st, 2019

24-26 June 2019 - Call for papers open
4th Transforming Care Conference – Copenhagen. Changing priorities: The making of care policy and practices

Call for Papers open
Information about Thematic panels (TP) of the Transforming Care Conference 2019 and other general information: http://www.transforming-care.net/.

We also invite scholars to express their interest in submitting an abstract to thematic panels 11 & 12 organized by our colleagues Marga León (Universitat Autònoma Barcelona), Emmanuele Pavolini (University of Macerata) and Stefania Sabatinelli (Politecnico di Milano).

Thematic Panel 11:  "Care as a labour market: Care occupations and professions between quality and contractual arrangements".  Conveners and Discussants Emmanuele Pavolini, and Margarita León.

Thematic Panel 22:  "What ECEC services in the context of rising child  poverty?". Conveners and Discussants: Margarita Leòn and Stefania Sabatinelli.

Notícies IGOP
Projecte Promise Palau Macaya 2018
 

28 Setembre 2018 - Projecte Promise
Segona trobada de la Xarxa d'experts en joventut al Palau Macaya

El passat 28 de setembre va tenir lloc al Palau Macaya de Barcelona la segona trobada de la Xarxa d’Experts en Joventut del projecte PROMISE amb actors vinculats a les polítiques juvenils (tant des de l’administració com també des del món acadèmic i de l’associacionisme). L’objectiu de la reunió va ser compartir els resultats obtinguts al llarg de la recerca i debatre sobre possibles polítiques juvenils que puguin millorar la situació dels joves catalans i espanyol.

Agenda Varsovia
 

8 Novembre 2018 - Trobada xarxa Net4Society
L’IGOP assisteix a la trobada de projectes europeus a Varsòvia

El passat 8 de novembre, la xarxa europea Net4Society va organitzar una trobada informativa i de networking sobre les properes convocatòries de projectes H2020 pel repte 6 “Societal challenges”. L’IGOP hi va ser present, mitjançant la coordinadora de recerca Charlotte Fernández que va presentar els interessos de l’Institut a diverses institucions de l’àmbit de la recerca.  Hi varen assistir més de 330 persones entre els quals representants d’universitats, institucions de R&D, petites i mitjanes empreses, fundacions i ONGs...etc.

Podeu consultar l’agenda de la trobada aquí . Si voleu més informació sobre la xarxa Net4Society clica aquí

Barbieri Cultura Granollers
Nicolàs Barbieri

8 Novembre 2018 - Xerrada Noves economies i cultura
Nous models de desenvolupament urbà

El recercador de l'IGOP Nicolàs Barbieri va prendre part de la tercera sessió del cicle de conferències "Ciutats sostenibles per transformar el món" que s'emmarca en el tancament del Pla Estratègic de Granollers. El debat va comptar amb la presència de Guernica Facundo, Barbieri i Montserrat Pareja, sobre com vincular l’economia social i la cultura a la definició de nous models de desenvolupament urbà.

Charlotte Fernandez IGOP
Charlotte Fernández

14 Novembre 2018 - Smart City Expo
Moderació del “Solution talk: Innovative Governance and Public Service Delivery” al Smart City Expo World Congress

El passat dimecres 14 de novembre, Charlotte Fernández (coordinadora de recerca de l’IGOP) va moderar el col·loqui sobre governança innovadora i prestació de serveis públics on varen participar representants internacionals del sector públic i sector privat. Entre les presentacions van ser-hi les ciutats de Guadalajara (Mèxic), Toronto (Canada), Heidelberg (Alemanya) i Dunkerque (França).

Novetats editorials
Publicación Barrios y Crisis

Novetat IGOP Consultar ]
Barrios y crisis

Blanco, Ismael; Nel·lo, Oriol (Eds.); "Barrios y Crisis. Crisis económica, segregación urbana e innovación social en Cataluña", 2018, Ed. Tirant lo Blanch, Colección: Crónica, 1ª Edición / 225 págs. ISBN13 9788417203313.
 

GAPP Article Blanco, Gomà, Subirats

Novetat IGOP Consultar ]
El nuevo municipalismo: derecho a la ciudad y comunes urbanos

Blanco, Ismael; Gomà, Ricard y Subirats, Joan: “El nuevo municipalismo: derecho a la ciudad y comunes urbanos” en GAPP. Nueva Época – N.o 20, noviembre 2018 – ISSN: 1989-8991 – DOI: 10.24965/gapp.v0i20.10491 – [Págs. 14-28] Número monográfico – Gobernanza y políticas de desarrollo urbano: teoría y práctica.

Book Chapter Mara Ferreri

Novetat IGOP Consultar ]
Refurbishment vs demolition? 

Ferreri, M. (2018) Refurbishment vs demolition? Social housing campaigning for degrowth, in Housing for Degrowth: Principles, Models, Challenges and Opportunities. Edited by A. Nelson and F. Schneider. Routledge: London, pp. 109-119.

City Journal Article Mara Ferreri

Novetat IGOP Consultar ]
This is a private-public park

Ferreri, M., & Trogal, K. (2018). ‘This is a private-public park’ Encountering architectures of spectacle in post-Olympic London. City, 22(4), 510-526. 

Memòria Activitats IGOP 2017
Descarrega't
Memòria IGOP 2017

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015

Memòria IGOP 2016

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2017

Us recordem que ja esta disponible online la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2017. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2018 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp