Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #155
06 Octubre 2020
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Projecte IAP escoles

T'esperem per a la nova edició del Projecte Recerca Acció Participativa 2020-21

IAPT'esperem: 
Inscriu-te a la formació semipresencial! 
(formulari inscripció)

+ info:
Formació IAP 2020 

FORMACIONS GRATUÏTES DE L'IGOP
Engeguem la nova edició del Projecte Recerca - Acció Participativa a centres educatius de Barcelona, una experiència d’aprenentatge i intercanvi que enguany farem semipresencial.

Enguany arribem a 7a edició de la IAP a les Escoles amb la novetat que la formació de formadors serà semipresencial. La primera part constarà de sessions online i presencials, i la segona tindrà lloc a diverses escoles de la ciutat.

L’objectiu principal del Projecte IAP és acompanyar els centres educatius en el vincle amb els seus territoris i comunitats properes, així com la voluntat de generar consciència crítica i reflexió entre les i els estudiants de primària i secundària.

Per fer-ho realitzem una recerca social on l’equip d’investigació el formem persones vinculades a l’IGOP i l’alumnat d’aquests centres educatius. Junts recorrem totes les fases d’una investigació i presentem els resultats obtinguts a la comunitat, amb la intenció de poder fer una acció per fer front a la situació estudiada i treballada.

L’alumnat amb qui hem treballat és el que cursa cicle superior de primària (sobretot 6è) i el primer cicle d’ESO (1r d’ESO).


Durada: Formació semipresencial gratuïta d’octubre a desembre de 2020 (25 hores en total) i desenvolupament de les pràctiques de gener a juny del 2021.

Smart Rural
Inscripcions

Més informació

09/10/20 - Smart Rural
Debat inscrit en els Brunchs d'Innovació organitzats pel Parc de Recerca de la UAB i el HUB B30

En temps de la COVID-19, l’establiment de relacions simbiòtiques i intel·ligents camp-ciutat pren més rellevància que mai.

El concepte #SmartRural té com a eix conductor la sostenibilitat i l’ús de les TIC al món #rural, però també es connecta amb l’#agricultura i la #ramaderia, els #aliments, el #comerç i la #logística, la generació de llocs de #treball, la #salut, l’educació, el risc d'incendis, l'aigua i #energia i la #biodiversitat.

Aquest brunch aportarà una visió de tendències i innovacions en Smart Rural, i les debatrà amb experts d’entitats, universitats i empreses

Els inscrits rebran un Informe de #VigilànciaTecnològica sobre #SmartRural, elaborat per @UABBarcelona i @PRUAB.

Uniu-vos a aquesta sessió per conèixer i debatre tendències i innovacions amb:

  • @SioJaume, sub-director general de Transferència i Innovació Agroalimentària de @agriculturacat
  • Josep Espluga, Investigador de l'IGOP i co-director del Postgrau dinamització local agroecològica @UABBarcelona @igopbcn
  • Gemma Safont, Gerent de @GallecsInfo
  • Xavier Montagut, President de #Consum, xarxa solidària.
Notícies IGOP
MPSiAC

07/09/20 - Formació
Comencem el Màster en Polítiques Socials i Acció comunitària

El proper dimecres 7 d’octubre s’inicia a l’Escola de l’Igop el curs 2020-21 del Màster en Polítiques Socials i Acció Comunitària. La Covid-19 no ens atura i comencem aquesta nova edició amb 35 estudiants de nou ingrés, els quals seguiran les classes de forma presencial i semipresencial.

El Màster en Polítiques Socials i Acció Comunitària es presenta com a una proposta professionalitzadora i de recerca construïda des de l’abordatge de les polítiques públiques i l’acció comunitària. Aquesta proposta formativa combina l’adquisició de coneixements teòrics i pràctics amb la participació de professorat acadèmic i professional i utilitza el treball de casos per fer una aproximació complexa i participativa a la realitat del territori.

Italian Journal of Sociology of Education
Italian Journal of Sociology of Education

Calling for contributions - Before October 30th
Mastering youth transitions: Italy as a case for the contemporary complexities

Lara Maestripieri announces a Special Issue on the Italian Journal of Sociology of Education, of which she is guest editor with Martina Visentin, Orazio Giancola, and Alan France. The call is entitled “Mastering youth transitions: Italy as a case for the contemporary complexities” and it aims at focusing on Italy as an emblematic case for analyzing the transitions towards adulthood.

They are calling for contributions that focus on Italy in a comparative perspective, welcoming all approaches – theoretical and empirical, micro and macro, qualitative and quantitative, as well as geographically specific research. Abstracts (500-750 words) should be sent to martina.visentin@unipd.it before October 30th.

Projecte Solivid

06/10/2020 - Projecte Solivid
Us presentem els 5 darrers articles publicats de la seva secció de notícies


Coronavirus: is Manaus, Brazil, the first city to reach herd immunityGordon Dougan (29/09/20)


COVID-19: Lessons from the “Spanish lifestyle” terminatorMiguel Otero-Iglesias & Ignacio Molina (28/09/20)


The Pandemic’s PandorasSiri Hustvedt (27/09/20)


Un millón de muertos (que són más de un millón)Borja Andriano et al. (27/09/20)


Lessons learnt from easing COVID-19 restrictions: an analysis of countries and regions in Asia Pacific and EuropeEmeline Han et al. (24/09/20)


Accedir al qüestionari

06/10/2020 Qüestionari online
Organització de les famílies durant els 3 primers anys de vida

Des de @igopbcn tornem a llençar l'enquesta per a mares d'infants nascuts entre 2016 i 2019. Volem conèixer com us heu organitzat aquests anys. Són 15 minuts! Ens ajudeu a arribar a mares molt diverses? Disponible en cat, cast i anglès.

L'enquesta esta adreçada a les dones d’infants entre 0 i 4 anys, és a dir, amb fills o filles nascuts/des en els anys 2016, 2017, 2018 o 2019.

El projecte de recerca té l’objectiu de conèixer l’organització de les famílies durant els primers tres anys de vida dels seus fills i filles, així com les trajectòries laborals de les mares. Atesa l’actual conjuntura, us volem preguntar també sobre la vostra situació durant el confinament.

Les dades recollides s’utilitzaran només per a la investigació universitària i es garantirà sempre l’anonimat de les persones enquestades d’acord amb la legislació sobre secret estadístic i protecció de dades personals. El qüestionari té una durada aproximada de 15 minuts. És molt important la vostra participació per tal d’obtenir una imatge completa de la diversitat de situacions en què es troben les mares amb infants petits.

ICPP5 Barcelona 2021
Visit the dedicated webpage

30th June - 2nd July 2021 ICPP5
5th International Conference on Public Policy (Barcelona)

The 5th International Conference on Public Policy (ICPP5) is coming to Barcelona in 2021! Jointly organized with the Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI), the Conference will take place at the Raval Building of the University of Barcelona, from June 30th to July 2nd, 2021 with a pre-conference at IBEI's headquarters on June 29th. The Universitat de Barcelona (UB), the Universitat Pompeu Fabra (UPF) and the Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) also collaborate in the organization of this edition. As for the previous Conferences, we expect eminent researchers to present their work during plenary sessions and multi sessions. In the evening, social events will be organized, such as a Welcome Drink Reception or a Gala Dinner.
 
Following the success of the previous editions of the Biennial International Conference on Public Policy (ICPP) (Grenoble 2013, Milan 2015, Singapore 2017, Montreal 2019 with more than 1300 attendees), the ICPP5 will become the most important international conference for Policy Research. 
 
The call for panels is currently open until October 26, 2020

Novetats editorials
Cambio Climático Icaria Editorial          

Novetat IGOP Consulta ]
El cambio climático y sus metáforas. Cómo dar sentido a las narrativas mediáticas sobre un riesgo global difuso e invisible

Espluga Trenc, J. (coord.); Gonzalo, J.; Prades, J.; Capdevila, A.; Farré, J.; López, B.; Moragas-Fernández, C.; Prades, A., Gómez-Puertas, L. (2020). El cambio climático y sus metáforas. Cómo dar sentido a las narrativas mediáticas sobre un riesgo global difuso e invisible. Barcelona: Icària. ISBN: 978-84-9888-945-1

Quartieri e Crisi          

Novetat IGOP Consulta ]
Quartieri e crisi

Blanco, Ismael e Nel·lo, Oriol; Quartieri e crisi. Segregazione urbana e innovazione sociale in Catalogna. (Edizione italiana a cura di Angelino Zazza e Raffaele Paciello). INU Edizioni, 2020. ISBN 978-88-7603-205-9 (print), 978-88-7603-206-6 (ebook).

Afers          

Novetat IGOP Consulta ]
Reseña libro "La posverdad o el dominio de lo trivial"

Reguero, Núria; Reseña del libro: Flamarique, Lourdes y Carbonell, Claudia (eds.). La posverdad o el dominio de lo trivial. Ediciones Encuentro, 2019, 402 págs.
DOI: doi.org/10.24241/rcai.2020.124.1.204

Crisis y políticas sociales en el sur de Europa          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Crisis y Políticas Sociales en el sur de Europa

Margarita León (Universidad Autónoma de Barcelona) i Emmanuele Pavolini (Università di Macerata); Crisis y Políticas Sociales en el sur de Europa. VIII Informe Foessa. Documento de trabajo 4.2. Fundación Foessa. 

Estudio 6: 'Derechos y deberes de las personas mayores en situación de dependencia y su ejercicio en la vida cotidiana'          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Derechos y deberes de las personas mayores en situación de dependencia y su ejercicio en la vida cotidiana

Antoni Vilà i Mancebo, Pilar Rodríguez Rodríguez y Víctor Omar Dabbagh Rollán (Coordinadores); Derechos y deberes de las personas mayores en situación de dependencia y su ejercicio en la vida cotidiana; Estudios de la Fundación Pilares para la autonomía personal. N.º 6, 2019, ISBN: 978-84-09-13045-0 | Depósito Legal: M-25014-2019.

Memòria Activitats IGOP 2018
Descarrega't
Memòria IGOP 2018

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015
Memòria IGOP 2016
Memòria IGOP 2017

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2018

Us recordem que esta disponible la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2018. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

Actualment les nostres instal·lacions romanen tancades fins a nou avís.
IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP Twitter IGOP
Escola IGOP Escola IGOP
Website Website
Email Email
YouTube YouTube
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2020 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp