Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #54
03 de Novembre 2015
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
share on Twitter    Google Plus One Button    Like Newsletter Corporatiu de l'IGOP #54 on Facebook
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena...

El destacat /  La notícia de la setmana

projecte estArter IGOP al latituds Canal33

estArter al programa Latituds del Canal33

Propera sessió informativa de la 3a edició del projecte estArter:

Dia: 4 novembre 2015
Lloc: Seu del Grup Ecos
(c/ Bailén, 5 - Barcelona
)
Hora: 18:30h

Si coneixes el projecte estas convidat igualment. Serà l'excusa perfecta per fer una trobada de la comunitat #estarter
El programa Latituds del Canal33 va estrenar el 29 d'octubre l'emissió de "Emprenedoria col.lectiva", un reportatge sobre el nostre projecte estArter. 

L’emprenedoria col•lectiva és una manera d’engegar projectes alternativa a la de l’emprenedor individual i que posa en valor la cooperació, la relació entre iguals i la transformació social.

Una idea que es treballa a #estarter, un programa de formació on s'han trobat, entre d'altres, l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, moviments socials com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, el món de l'economia social solidària, l'associacionisme o experiències com la de Can Masdeu.
FORMACIO
Alumni Postgrau Economia cooperativa
Banc Bones pràctiques
estArter en una paraula
FORMACIO

+info:  web escola del IGOP


Inscripcions i més informació: 
T. 93 407 62 03 / igop.bcn@uab.cat / guernica@labcoop.coop

Article: L’economia cooperativa necessita el Postgrau (Diari ARA)
Postgrau en Economia Cooperativa (7a edició). Inscripcions prorrogades fins el 10 de novembre.

Programa d’especialització sobre economia cooperativa que s’adapta a la realitat actual, comptant amb docents i experts tant en el contingut com en la metodologia, així com amb els actors del món cooperatiu (empreses, associacions, federacions, etc.), que també aporten oportunitats per a la docència, la recerca i l’experimentació pràctica.

Calendari: Novembre 2015 – Març 2016

Horari: Dilluns i Dimecres de 16h a 20h

Organitzen:
El postgrau ha estat concebut i impulsat inicialment per l’IGOP-UAB i Aposta SCCL – Escola Empresarial Cooperativa. Enguany es coordina des de Labcoop, sccl. 

Preu: 1.750€ + Taxa de 30,21€ de la UAB
Postgrau DLAe IGOP-ICTA
Interessat/da en la Dinamització Local Agroecològica? (2a edició)

Obert el període d'inscripcions a la Segona Edició de la Diplomatura de Postgrau en Dinamització Local Agroecològica, que organitzem des de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) i l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). 

+info:  web postgrau DLAe

Inscripcions: postgrado.dlae.uab@gmail.com
Curs gestió cooperativa IGOP

+info:  web escola del IGOP

Inscripcions i més informació: 
T. 93 407 62 03 / igop.bcn@uab.cat / guernica@labcoop.coop
Curs de Gestió Cooperativa (1a edició)

Us oferim la primera edició del Curs de Gestió Cooperativa. El seu principal objectiu és formar persones expertes en cooperativisme en particular, i en economia social i solidària en general, que estiguin capacitades per constituir amb èxit la pròpia empresa cooperativa o per ajudar d’altres a crear-la.

Aquest programa d’especialització sobre l’empresa cooperativa compta amb un equip d’experts docents, molts d’ells també cooperativistes, i amb la col•laboració de cooperatives i entitats vinculades al moviment cooperatiu.


Calendari: Novembre 2015 – Març 2016
Horari: Dilluns i Dimecres de 16h a 20h
Organitzen:
IGOP-UAB i Labcoop, sccl. 
Preu: 1.000€ 
AGENDA IGOP


 
FESC2015

L'IGOP va estar present a la  Fira d'Economia Solidària (FESC) celebrada a la seu de Fabra i Coats els dies 24 i 25 d'octubre.

Els eixos temàtics de la Fira giraven al voltant del desenvolupament comunitari i el mercat social; el consum responsable i la sobirania alimentària, les economies feministes i el lligam entre els drets fonamentals i l’economia social i solidària.

A l'estand de l'IGOP podia trobar-s'hi informació del Postgrau d'Economia Cooperativa (7a edició), el projecte estArter (3a edició) i el postgrau de Dinamització Local Agroecològica (2a edició).

LAB escola igop
Web laboratori: link ]
27 octubre de 2015
Les Bones Pràctiques com a criteri motor de la innovació. 

En el marc del laboratori de serveis socials de l'Escola de l'IGOP es va debatre sobre la rellevància dels bancs de bones pràctiques com a motors de la innovació, a través de l’anàlisi de tres projectes actualment en desenvolupament. Es varen presentar les experiències de Carmina Català i Yolanda Fierro (Ajuntament de Barcelona); Leonardo Díaz (Fundació Pi i Sunyer) i Pep Montes (Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut)

23 octubre de 2015
Jornada PATT: Casos d'èxit de Dinamització Local Agroecològica
El passat 23 d'octubre es va celebrar a la seu del DARP la jornada tècnica "Casos d'èxit de Dinamització Local Agroecològica".

La sessió tenia dos objectius. Per una banda, donar a conèixer experiències de Dinamització Local Agroecològica (DLAe) que estan tenint èxit a l’hora de reactivar el sector primari i promoure la transició agroecològica dels territoris on s’implementen. Aquest va ser el cas de la Red Terrae, l'Espai Agrari de Gallecs i l'experiència d'Ekoizpen Orduña. Per altra banda, es pretenia reflexionar sobre com superar els reptes que planteja l’aplicació d’aquest nou paradigma de desenvolupament local en els àmbits rural i periurbà. Mitjançant la presentació de Treballs Final de Postgrau per alumnat de la I Edició, es van identificar aquests reptes i es van discutir en petits grups: el territori, la cultura local, les estructures administratives, les eines i el disseny dels processos van ser alguns dels elements que es van debatre.

La jornada també va servir per presentar la II Edició del Postgrau en Dinamització Local Agroecològica, el qual està a punt de tancar inscripcions: http://dlae.cat
AGENDA IGOP
Octubre de 2015
Coursera: Democracia y decisones públicas
Abierto curso gratuito online "Democracia y Decisiones Públicas. Introducción al Análisis de Políticas Públicas".  

Los objetivos de este curso son:
1. Mostrar a los alumnos un número de casos reales que ilustran la complejidad de los procesos de adopción de las políticas públicas, y cómo estos procesos pueden ser incoherentes con los modelos racionales de toma de decisiones.
2. Transmitir a los alumnos los fundamentos e instrumental del análisis de políticas públicas para que puedan afrontar creativamente problemas del mundo real.
3. Contribuir a que los alumnos sean ciudadanos conocedores del funcionamiento de los sistemas democráticos.

Horari: 18:30 a 20h
Lloc: Palau Macaya
Passeig Sant Joan, 108 (Barcelona)
Inscripcions: link inscripcions
5 novembre de 2015
Debat: El dret a la salut, en perill a causa de les desigualtats socials?
El context actual de crisi i la inestabilitat laboral han afectat les condicions d'habitatge, treball, alimentació i benestar d'una part important de la població, un fet que té repercussions sobre la seva salut i ha incrementat les desigualtats socials. Què s'està fent per combatre aquest problema, i com podem garantir un nivell adequat de qualitat de vida per a tothom?

Modera: Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País
Hi participaran: Noemí Amorós, Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), Joan Benach, Grup de Recerca en Desigualtats en Salut, GREDS/EMCONET- UPF; Carme Borrell, Agència de Salut Pública de Barcelona, Raquel Gallego, Institut de Govern i Polítiques Públiques IGOP-UAB. Pilar Millán, Observatori de la Vunerabilitat de Creu Roja a Catalunya
Seminaris IGOP campus UAB
Horari: 12h o 13h
Lloc: Edifici MRA Campus UAB
novembre a febrer de 2015
Cicle de seminaris IGOP

11 novembre, 12 h. 
Tomás Guevara, Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (Argentina)
Gobernanza y políticas urbanas en América Latina y España en el marco de procesos de impugnación al neoliberalismo. 
 
11 novembre, 13 h.
Daniella Gac, CISPO, Universidad de los Lagos (Chile)
Modos de inclusión / exclusión social en los territorios agronidustriales de Chile: los impactos sociales de la re-conversión productiva vitivinícola del Valle de Colchagua".

2 desembre, 13 h.
Zuriñe Rodríguez, Euskal Herriko Univertsitatea/ Universidad del País Vasco
Proyectos de participación de las mujeres activistas en contextos en conflicto armado: un análisis de las realidad de las mujeres de/en ETA
NOTÍCIES IGOP
17 novembre de 2015
What kind(s) of Localism(s) will come out of Crisis and Reform? Two exercises in mapping and interpreting the beliefs of local actors on Local Autonomy and Local Governance
Doctoral research in progress seminars*
Ramon Canal / Discussant: Ricard Gomà
Tue 17 Nov, 13-14h Sala de Postgrado.
10 novembre de 2015
New networked movements: heralds of a renewed democracy? Analysis of the impact of new networked movements on political discourse in the EU
Doctoral research in progress seminars*
Nuria Suero 
Tue 10 Nov, 13-14h Sala de Postgrado.
NOVETAT EDITORIAL IGOP
Innovación social y políticas urbanas
Novetat Editorial link ]
Innovacion social y políticas urbanas en España. Experiencias significativas en las grandes ciudades
Joan Subirats Humet y Ángela García Bernados (ed.); Innovacion social y políticas urbanas en España. Experiencias significativas en las grandes ciudades; Barcelona: Icaria Editorial; Colección Ακαδημεια, 157; 2015, 336 pp.; ISBN: 9788498886818.
Revista IVAP
Novetat Editorial link ]
Ética y altruismo
Margarita León y Joan Subirats; "Solidaridad y reciprocidad en época de crisis" pp. 80-97 en AAVV; Ética y altruismo. Cuadernos de la Fundació Víctor Grífols i Lucas, n. 36; Barcelona, 2015

[ Descarrega versió pdf  ]
Ya nada será lo mismo
Novetat Editorial link ]
Ya nada será lo mismo

Subirats, Joan (dir.); Ya nada será lo mismo. Los efectos del cambio tecnológico en la política, los partidos y el activismo juvenil; Madrid, Centro Reina Sofía sobre Adolescencia y Juventud, FAD 2015. ISBN: 978-84-92454-36-5

Descargar Ya Nada Sera Lo Mismo (pdf 5MB)

Welfare Rescaling in Italy and Spain
Novetat Article link ]
Welfare Rescaling in Italy and Spain

León, M.; Pavolini, E.; Guillén, A.M. (2015) Welfare Rescaling in Italy and Spain. Political Strategies to deal with harsh austerity European Journal of Social Security Vol. 17 (2): 182-201

ACTIVITATS ESCOLA DEL IGOP
IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h

 
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Nous Horaris
Dilluns a dijous: 09:00 - 14h i 15 a 21h.
Divendres:
09:00 - 14:00h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2015 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp