Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #172
27 Juliol 2021
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Memòria IGOP 2019-2020

Marxem de vacances amb la memòria bianual 2019-2020

Portada memòria IGOP 2019-2020
Descarrega't
Memòria IGOP 2019-20

Us presentem la memòria d'activitats de l'IGOP del bienni 2019-20. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015
Memòria IGOP 2016
Memòria IGOP 2017
Memòria IGOP 2018

Ernesto Morales a Vic
Ernesto Morales

28/07/21 - Congrés Inclusió
L'Escola de l'IGOP participa a la sessió final del Congrés d'Inclusió de Catalunya

El passat 9 de Juliol, a la seu de la Universitat de Vic, l’Ernesto Morales de l’IGOP va compartir taula rodona amb la Judith Font, activista social del municipi de Salt i l’Enric Canet, Director de Relacions Ciutadanes del Casal dels Infants del Raval, amb la moderació de l’Ismael Peña-Lopez Director de l’Escola d’administració Pública de Catalunya (EAPC).

El debat va girar entorn a la necessitat de generar espais de relació, referència i conscienciació per al canvi social, en un context de desigualtats creixents on l’individualisme preval sobre la cooperació, i on el paper dels professionals i de la ciutadania organitzada haurà de jugar un paper determinant per a la preservació dels drets socials i l'articulació de respostes efectives a les necessitats socials.

Euroship project

Más información en:
https://igop.uab.cat/es/euroship/
https://euroship-research.eu/ 

13/07/21 - Proyecto Euroship
Publicada la tercera newsletter: La situación social en Europa

Se ha publicado la tercera newsletter del proyecto europeo Euroship  con un resumen de lo que ha estado sucediendo con el proyecto y con los derechos sociales dentro de la UE.

El boletín se hace eco de la presentación del proyecto durante el periodo de la cumbre Social de la UE bajo presidencia portuguesa a los responsables políticos y la sociedad civil. También se informa de las reuniones con el comité de protección social de la UE sobre indicadores para la revisión de indicadores y datos sobre probreza y exclusión así como de los diferentes informes de investigación disponibles en la web del proyecto.

En este enlace puedes consultar la newsletter Euroship.

Dra. Eva Anduiza
Més informació:
Anunci guardonats

21/07/21 - Article premiat
Affective polarization and the salience of elections

La recercadora vinculada a l'IGOP Eva Anduiza (@Evaanduiza), juntament amb Enrique Hernández (@EHernandezPe) i Guillem Rico (@GRicoCamps) han estat els guanyadors del premi GESIS Klingemann 2021 pel seu article "Polarització afectiva i rellevància de les eleccions" a la revista "Electoral Studies" (@ElectoralStdies!) 

Nota:
The GESIS Klingemann Prize for the Best CSES Scholarship is awarded for the best CSES scholarship (paper, book, dissertation, or other scholarly work, broadly defined) published or finalized in the calendar year prior to the award. The prize is named in honor of Professor Doctor Hans-Dieter Klingemann, an internationally renowned political scientist, major contributor to comparative research, and co-founder of the CSES project.

L'Institut d'Estudis Catalans ha editat i posat en línia la presentació d'Efecto Barrio que va tenir lloc el passat 14 de juny de 2021.
Solivid Project
https://www.solivid.org/

27/07/21 Projecte Solivid
Us presentem els 5 darrers articles publicats de la seva secció de notícies


The Founders’ Plague- and Ours. Race, Partisanship and Fake News at the Dawn of the RepublicStephen Fried (20/07/21)


Crónica de una ola anunciadaJosep Corbella (14/07/21)


The Forever Virus. A Strategy  for the Long Fight Against COVID-19Larry Brilliant et al. (July 2021)


La variante delta y la protección vacunalMagda Campins (06/07/2021) 


Quan el procés és troba amb la pandèmiaLucía Medina i Maria Freixenet (Juny 2021) 

8a edició projecte IAP a les escoles
8a edició projecte IAP a les escoles
8a edició projecte IAP a les escoles

27/07/21 Nova edició IAP
Projecte Investigació Acció Participativa a les escoles

Donem la benvinguda a la 8ª edició del projecte IAP (Investigació Acció Participativa). Aquest any, comencem durant els mesos d'octubre i novembre a les escoles El Til·ler (Bon pastor) i El Turó (Turó de la Peira), amb qui vam participar l'any passat amb bones sensacions finals per part del equip coordinador del projecte i l'equip docent de l'escola.

L'objectiu del projecte IAP és acompanyar als centres educatius en el vincle amb els seus territoris i comunitats properes, així com la voluntat de generar consciència crítica i reflexió entre les i els estudiants de primària i secundària. Per fer-ho realitzem una recerca social on l’equip d’investigació el formem persones vinculades a l’IGOP i l’alumnat d’aquests centres educatius. Junts recorrem totes les fases d’una investigació i presentem els resultats obtinguts a la comunitat, amb la intenció de poder fer una acció per fer front a la situació estudiada i treballada.

Aquelles persones interessades en participar del projecte, cal que contacteu amb Víctor Mirete (victor.mirete@uab.cat) o Núria Reguero (igop.bcn@uab.cat), abans del 9 de setembre a les 15:00h.

Vídeo explicatiu de la IAP als centres educatius
Master PSiAC 2021-22
Més informació
@EscolaIGOP
@univgirona
@UdL_info
@uvic_ucc

#MasterPSAC

27/07/21 Inscripcions obertes
Màster en Polítiques socials i Acció Comunitària

Inscriu-te al Màster Oficial en Polítiques Socials i Acció Comunitària de l'Escola de l'IGOP, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida i la Universitat de Vic. Combinem teoria i casos pràctics, mètodes de recerca, vinculació amb el territori i molt més. T’esperem!

El màster oficial en Polítiques Socials i Acció Comunitària aborda les polítiques públiques i l’acció comunitària combinant coneixements teòrics i pràctics amb la participació de professorat acadèmic i professional, i utilitza la metodologia de l’anàlisi de casos per fer una aproximació complexa i participativa a la realitat del territori. Es tracten diverses àrees de coneixement al voltant de l’acció i les polítiques socials, la mediació, el desenvolupament comunitari o l’urbanisme, que es materialitzen en visites, experiències i projectes.

Tanquem per vacances
 

Agost - Tanquem per vacances
Reprendrem l'activitat al mes de setembre

Us informem que l'IGOP tanca les seves instal·lacions durant el mes d'agost per vacances d'estiu. Reprendrem l'activitat a partir del setembre.

AGENDA
Convocatòries Postdoc
Postdocs Zambrano i Salas
Guia de presentació de candidatures
Més informació

26/07/21 - Convocatòries postdoc
Margarita Salas i Maria Zambrano

La Universitat Autònoma de Barcelona va publicar la resolució de 2 de juliol de 2021 del Rector, mitjançant la qual, es convoquen els ajuts per a la requalificació del sistema universitari espanyol, que contemplen les següents modalitats i que us obren les portes a l'IGOP: 

- Ayudas Margarita Salas para la formación de jóvenes doctores durada 2 anys.
- Ayudas Margarita Salas para la formación de jóvenes doctores durada 3 anys.
- Ayudas para recualificación del profesorado universitario funcionario o contratado. 
- Ayudas María Zambrano para la atracción de talento internacional. 

Margarita Salas: si ets un/a jove post docs (màxim 2 anys des de la obtenció del Phd) i vols venir a l'IGOP via els nostres grups especials de recerca URGOCIS o AGAPP per 2 anys.

Maria Zambrano: per aquells investigadors/es que tenen almenys 24 mesos d'experiència investigadora i que estan fent recerca i docència a l'estranger.

Feltrinelli Camp
Feltrinelli Camp
European FeltrinelliCamp

For further information:
feltrinellicamp@gmail.com

26/07/21 European FeltrinelliCamp
Call for proposals: Open until 30th July

On 30th March 2021 Fondazione Giangiacomo Feltrinelli inaugurated Sarabanda 2021, our season of research and public iniatiatives. The International Colloquium will take place on December 1st 2021 and will be focused on three priorities: cities and territories, work and new economies.

These issues are also at the centre of three new call for proposals addressed to young reseachers and practitioners from all over Europe within three European FeltrinelliCamp that will take place in Autumn 2021:
 
European FeltrinelliCamp “Broken Cities” - (8-9 October)
Participants include: Isabelle Anguelovski, Barcelona Lab for Urban Environmental Justice and Sustainability, Ananya Roy, UCLA Luskin School of Public Affairs, Richard Sennett, University College London, Ricky Burdett, London School of Economics, Saskia Sassen, Columbia University, Eric Klinenberg, New York University.

European FeltrinelliCamp “For a New Globalization” - (29-30 October)
Participants include: Celso Amorim, Diplomat, former Foreign Minister of Brazil, Giacomo Corneo, Freie Universitat Berlin, Moniza Rizzini Ansari, King's College London.

European Feltrinelli CampNext Generation Labour” - (12-13 November)
Participants include: Alec Ross, Bologna Business School, Francesco Saraceno, Observatoire Français des Conjonctures Economiques, Sarah Abdelnour, European Network on Digital Labor, Alain Supiot, Collège de France, Maurizio Landini, Segretario Generale CGIL.
 
The call for proposal to take part in the workshops is open until 30th July.
 
Watch the video and download here the call for participation of your interest.
 
Expenses for travel and accommodation up to 250 euros will be refunded.
Meetings will be held in English, in Milan. It i salso possible to join the meetings online.

 Globalización neoliberal

Novetat IGOP Consulta ]
Conflictividad asociada a la turistificación: Machu Picchu y Venecia


Perez C, Bianchi I, Busacca M (2021) Conflictividad asociada a la turistificación: Machu Picchu y Venecia. In Romero L, Castro H y Valera A (eds) (2021). Globalización neoliberal, extractivismos y conflictividad ambiental y territorial en américa latina y europa. Valencia: Tirant lo Blanch, ISBN 9788418534218, págs. 331-380.

 Coproducció d'habitatge a Catalunya

Novetat IGOP Consulta ]
La coproducció d’habitatge a Catalunya: orientacions per al món local.


Marc Parés, Mara Ferreri i Eduard Cabré. La coproducció d’habitatge a Catalunya: orientacions per al món local. Sèrie Urbanisme i Habitatge 3; Col·lecció Estudis. 1a edició: juny de 2021; Diputació de Barcelona.

Efecto Barrio

Novetat IGOP Consulta ]
Efecto Barrio. Segregación residencial, desigualdad social y políticas urbanas en las grandes ciudades ibéricas.


Nel.lo, Oriol (ed.); Efecto Barrio. Segregación residencial, desigualdad social y políticas urbanas en las grandes ciudades ibéricas; 2021 Valencia: Editorial Tirant lo Blanch, 1ª edición, ISBN 978-84-18614-47-7

 Public cooperative policy mechanisms for housing commons

Novetat IGOP Consulta ]
Public-cooperative policy mechanisms for housing commons.


Ferreri, Mara & Lorenzo, Vidal (2021) Public-cooperative policy mechanisms for housing commons, International Journal of Housing Policy, DOI: 10.1080/19491247.2021.1877888

 Derechos y deberes personas mayores

Novetat IGOP Consulta ]
Ejercicio de derechos y deberes de las personas mayores en la vida cotidiana.


Rodríguez, Pilar; Ramos, Clarisa y Vilà, Toni (Ed.): Ejercicio de derechos y deberes de las personas mayores en la vida cotidiana. Guías de la Fundación Pilares para la Autonomía Personal. N.º 7, 2021.

 Portada Tras la indignación. El 15M: miradas desde el presente

Novetat IGOP Consulta ]
No olvidemos nunca quiénes somos ni por qué estamos aquí 

Bianchi, Iolanda; Salazar, Yunailis y Pera, Marina: «No olvidemos nunca quiénes somos ni por qué estamos aquí». Sobre Barcelona en Comú, movimientos sociales y cambio radical. En: Tras la indignación. El 15M: miradas desde el presente. Editores: Cristina Monge, Jose Ángel Bergua, Jaime Minguijón Pablo, David Pac Salas. Editorial Gedisa., 2021. ISBN 9788418525414.

 Dossier CIDOB Blanco Nello

Novetat IGOP Consulta ]
Pandemic, cities, and mutual support: The role of urban social innovation in the COVID-19 crisis  

Blanco, Ismael and Nel·lo, Oriol; Pandemic, cities, and mutual support: The role of urban social innovation in the COVID-19 crisis, 2021. Cidob Dossier. COVID BRIEFS BUILDING BACK BETTER:POST-PANDEMIC CITY GOVERNANCE.

CIDOB Carlos Delclós

Novetat IGOP Consulta ]
La vivienda en la era digital: tendencias e implicaciones  

Delclós, Carlos; La vivienda en la era digital: tendencias e implicaciones. CIDOB Notes internacionals 245 (12/2020). E-ISSN: 2013-4428; D.L.: B-8439-2012
disponible en castellano e inglés.

In the eye of the storm again   

Novetat IGOP [ Consulta ]
In the eye of the storm... again! Social policy responses to COVID19 in Southern Europe

Moreira, A, Léon, M, Coda Moscarola, F, Roumpakis, A. In the eye of the storm…again! Social policy responses to COVID19 in Southern Europe. Soc Policy Adm. 2021; 1– 19. 
https://doi.org/10.1111/spol.12681
First published: 29 December 2020. 

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2021 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp