Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #45
26 de Maig 2015
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
share on Twitter    Google Plus One Button    Like Newsletter Corporatiu de l'IGOP #45 on Facebook
Hola <<Nombre>>, et presentem una nova newsletter amb les novetats de la quinzena i t'avancem el preprograma de la nostra 4a escola d'estiu...

El destacat /  La notícia de la setmana

Avancem el programa de la 4a escola d'estiu IGOP

Dates:
Del 29 de juny al 3 de juliol
+info: noticia web IGOP

Preprograma:
Descarregar el preprograma [pdf]

//////////////////////////////////////////////////////////

La 4a edició Cap a un nou municipalisme? succeeix les edicions anteriors dedicades a:


2014: Innovació Social.
link resum ]


2013: Empoderament ciutadà.
link materials ] 


2012: Commons i Bens comuns. [ link resum ]
Us proposem, com a les altres edicions, una escola d'estiu itinerant per parlar sobre municipalisme. T'avancem els temes clau sobre els que es parlarà cada dia...

Dilluns 29 de juny : Cap a un nou municipalisme?
 • L’estat de la qüestió: els nostres municipis i els nostres ajuntaments
 • Nou municipalisme?
 • El paper dels municipis en la construcció d’un nou estat
 • Repolitització municipal davant la crisis
 • La gestió municipal enfocada al client-ciutadà: nous escenaris?
Dimarts 30 de juny: Un nou paper de la ciutadania?
 • Repensar les polítiques de participació ciutadana
 • El paper de las associacions, els moviments socials i la participació comunitària.
 • Internet, Política i Ciutadania.
 • Diàleg a partir de experiències municipals de promoció de la participació ciutadna: Barcelona, Madrid, San Sebastián i Lleida.
Dimecres 1 de juliol: Noves polítiques locals?
 • L’estat de la qüestió de les polítiques locals
 • Les polítiques de desenvolupament local.
 • Les polítiques de cura i atenció a les persones.
 • Les polítiques de cohesió social i urbana.
Dijous 2 de juliol: reptes organitzatius en el pas del carrer a les urnes.
 • ¿Com es poden construir partits polítics o artefactes electorals que combinin de forma òptima qualitat democràtica amb operativitat?
 • ¿Com aconseguir que els models emergents basats en la cultura de descentralització i el treball en xarxa no posin en perill la coherència d’una acció política que ha de ser vista i percebuda com a integral/coherent? 
Divendres: 3 de juliol: Política és comunicació
 • El relat periodístic de les noves realitats municipals
 • Quan veïns i veïnes són notícia
 • Com ha anat la campanya, com estant anat els pactes
 • Nova política, nous mitjans
PISTA URBANA CATALUNYA PLURAL IGOP
Novetat 
 • La innovació a les portes d'un canvi social / Marc Parés - CAT  ES
Anteriors (articles publicats aquest 2015)
 • De ciutats, infraestructures i polítiques culturals / Nicolas Barbieri - CAT  ES
 • Eleccions Barcelona 2015: cinc preguntes per a una nova transició / Joan Frígols - CAT  ES
 • Feminismes, ciutat i radicalitat democràtica / Betlem Cañizar - CAT  ES
 • Quin poder polític per a les aglomeracions urbanes a Europa? / Mariona Tomàs - CAT  ES
 • De l'espai públic al lloc comú. El paper dels tècnics al nou espai públic / AAVV - CAT  ES
 • Buits urbans: on centrem la mirada? / Helena Cruz i Raül de Castro - CAT  ES
 • Cap a un municipalisme paritari? / Marta Cruells i Eva Alfama - CAT  ES
 • El Mobile World Congress a Barcelona: una oportunitat desaprofitada? / Francesc Magrinyà - CAT  ES
 • Los comercios que (se)fueron / Andres Walliser - CAT  ES
 • La ciutat emancipada / Moneyba Gonzalez - CAT  ES
 • Intel·ligència urbana? / Joan Subirats - CAT  ES
 • Crítica a la resiliència urbana: per una ciutat realment transformadora / Marc Parés - CAT  ES
 • Quin és el subjecte urbà de les nostres ciutats? / Marta Cruells i Ana Paricio - CAT  ES
 • Espacios refugio, espacios lejanos y espacios compartidos / Quim Brugué - CAT  ES
 • Límits salarials i política de personal en els ajuntaments: reflexions per a la nova esquerra urbana que aspira a governar / Ramon Canal - CAT  ES
AGENDA IGOP

Activitat: Seminari
Dia: 27/05/2015
Lloc: Facultat de Geografia i Història UB
Hora: 17h
_____
Programa: [ link ]
27 maig de 2015
Seminari sobre Resiliència Urbana
Ismael Blanco i Helena Cruz participaran en el Seminari de debat sobre Resiliència Urbana que tindrà lloc el dimecres 27 de maig a les 17h a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. En els darrers anys, el terme 'resiliència' s'ha convertit en una paraula de moda i en una resposta a tota mena de problemàtiques. La capacitat de resistir, adaptar-se i sobreposar-se als problemes sembla haver substituït aquella visió més tradicional que es centrava en evitar-los i prevenir-los. Aquesta jornada es proposa reflexionar sobre els usos del concepte de resiliència en l'àmbit urbà i en l'abordatge de la creixent desigualtat social i espacial en les ciutats. És un concepte aplicable a les ciutats? Té sentit i utilitat parlar de 'barris resilients'? O és una pantalla que amaga processos de despossessió i estigmatització territorial? Us esperem per a debatre-ho.
NOTÍCIES IGOP
21 a 23 maig de 2015
Encuentro internacional "Squatting Houses..."
Durante los días 21, 22 y 23 de mayo ha tenido lugar en la Escola del IGOP el encuentro internacional “Squatting Houses, Social Centres And Workplaces: A Workshop On Self- Managed Alternatives” (Ocupación de viviendas, centros sociales y espacios de trabajo) promovido por la red de investigación activista Squatting Europe Kollective y financiado por la Fundación Antipode.

Durante estos tres días, la escuela ha albergado un sin fin de debates distribuidos en tres ejes temáticos donde más de 50 activistas e investigadores de todo el mundo han compartido sus experiencias, reflexiones y análisis sobre diferentes cuestiones vinculadas a la okupación de viviendas y centros sociales. Pero además, el encuentro ha ofrecido la oportunidad de afrontar la cuestión laboral y económica desde el punto de vista de la desobediencia y el activismo.

La red Squatting Europe Kollective es un espacio de intercambio, análisis e investigación sobre la okupación de viviendas, centros sociales, la autogestión y los movimientos sociales. El encuentro de Barcelona es el sexto celebrado por la red y el primero con financiación externa y apoyo institucional.


+ INFO: web del encuentro
 
25 maig de 2015
Visita al CCCB amb els alumnes del Mestre Morera 
El propassat dilluns 25 de maig, l'IGOP va organitzar una visita al CCCB i a Can Batlló pels alumnes de 6è de l'escola Mestre Morera, en el marc de les colònies que cada any realitza aquesta escola a la ciutat de Barcelona. L'escola vol promoure d'aquesta manera el coneixement i el sentit de pertinença a la ciutat per part de l'alumnat. En el marc de la visita al CCCB, el David Bravo i la Masha Zrncic els van explicar diferents projectes premiats en el marc del Premi Europeu de l'Espai Públic Urbà. Més tard, de la mà de'n Santi Medina, vàrem fer una visita al Bloc Onze de Can Batlló, on l'alumnat descobrí el potencial de l'autogestió veïnal dels béns comuns urbans.


 
19 maig de 2015
Enquesta a 700 experiències del Mapa d'Innovació social 
El mes de febrer va iniciar-se el projecte Innovació Social i Polítiques Públiques: reptes i oportunitats (ISOP), coordinat per Ismael Blanco i amb el suport del Programa DEMOC2014 (AGAUR i Departament de Governació Relacions Institucionals, Generalitat de Catalunya). ISOP pretén aprofundir en el coneixement i la caracterització de les iniciatives identificades en el Mapa de la Innovació Social a Catalunya (elaborat en el marc del projecte Barris i Crisi); explorar les relacions que s’estableixen entre aquest tipus d’iniciatives i les administracions públiques; i fer propostes que permetin consolidar, enfortir i expandir els processos d’innovació social en el país. 

Per tal d'acomplir aquests objectius, aquest mes s'ha distribuït un qüestionari a les més de 700 experiències identificades en el Mapa de la Innovació Social per tal de recollir més informació sobre aspectes com els orígens de les experiències, els objectius, l'organització, i el tipus de relacions que estableixen amb altres col·lectius i amb les administracions públiques.


L'equip de recerca està conformat per Ismael Blanco (coord.), Helena Cruz, Rubén Martínez, Quim Brugué, Marc Parés, Gerald Kogler, Yuni Salazar i Valerie Vilacha.

Podeu obtenir més informació a l’espai-web Barris i Innovació.
 
29 maig de 2015
Jornades a Sevilla sobre Desenvolupament rural amb participació IGOP 
Daniel López, coordinador del Postgrau en Dinamització Local Agroecològica participarà a les jornades «Desarrollo Rural, Conocimiento y Formación. Jornada del Comité de Investigación en Sociología Rural de la Federación Española de Sociología» que es celebraran a Sevilla el proper 29 de maig. Les jornades estan organitzades per la Xarxa d'Excel·lència ISO‐RURAL (Departament de Sociologia I. UNED), el Departament de Sociologia de la Universitat Pablo de Olavide i la Universitat Internacional Menéndez Pelayo. La jornada explorarà diferents vies per apropar i connectar l'àmbit de la investigació, al formació i els estudis rurals amb les preocupacions, expectatives i àmbits en els que es delineen les polítiques públiques.


Podeu obtenir més informació al web de les Jornades.
 
Maig de 2015
Inscripcions obertes al Master en Polítiques socials i mediació comunitària 
Estan obertes les admissions per al Màster en Polítiques Socials i Mediació Comunitària, el qual es presenta com a una proposta de recerca i professionalitzadora construïda des de l’abordatge de les polítiques públiques i la mediació comunitària. Aquesta proposta formativa combina l’adquisició de coneixements teòrics i pràctics amb la participació de professorat acadèmic i professional i utilitza el treball de casos per fer una aproximació complexa i participativa a la realitat del territori.


Master Polítiques Socials i Mediació Comunitària IGOP
Organitzen: Univ. de Girona, Univ. de Vic, Univ. Rovira i Virgili, IGOP-UAB, Univ. de Barcelona i Univ. de Lleida

Inscripcions i + info:
 
T. 93 407 62 03 / igop.bcn@uab.cat

Per saber-ne més: 

http://bit.ly/PSiMC15-16
SESSIONS DOCTORAT IGOP
8 juny de 2015 / 13 a 14h
La evaluación de las políticas y los programas públicos de igualdad en Argentina
Presenter: Paula Amaya.
Discussant: Nicolás Barbieri.
Lloc: Sala de Reunions (Edifici MRA)
1 juny de 2015 / 13-14h
Reshaping Interregionalism: The European Union and emerging powers in a context of regionalization of world politics.
Presenter: Claudia Rives.
Discussant: Juan Pablo Soriano
Lloc: Sala de Postgrau (Facultat CCPP).
 
NOVETAT EDITORIAL IGOP
Debate Público
Novetat Editorial link ]
Cap a una atenció integrada social i sanitària
Canal, Ramon & Vilà, Toni; Cap a a una atenció integrada social i sanitària. Per un model centrat en les persones; Barcelona: Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. Dossier Catalunya Social, nº 43, Maig 2015.

[ Descarrega versió pdf  ]
Debate Público
Novetat Editorial link ]
El Debate público / 2
Fernando Pindado i Oscar Rebollo; El Debate Público; Barcelona, 2015 (edición propia).

[ Descarrega version 2015 pdf  ]

[ Versión 2012 ]
 
ACTIVITATS ESCOLA DEL IGOP
IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 9h - 14h i 15h a 17h

 
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Nous Horaris
Dilluns: 15:00 - 21:00h.
Dimarts: 10:00 - 14:00h i 15:00 - 17:00h
Dimecres: 10:00 - 14:00h i 15:00 - 21:00h
Dijous i Divendres: ESCOLA TANCADA.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2015 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp