Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #173
15 Setembre 2021
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Projecte polítiques de cooperació per a la Pau

Presentat l'informe sobre Cooperació per a la Pau


Descarrega't l'informe
Polítiques de cooperació per a la Pau

S'ha presentat l'estudi "Polítiques de cooperació per a la pau. Anàlisi comparada de les polítiques públiques catalanes i valencianes (2015-2019)" elaborat per l'IGOP i l'Escola de Cultura de la Pau de la UAB.

Segons l'estudi, elaborat per les investigadores Míriam Acebillo i Cécile Barbeito, les polítiques públiques de cooperació a Catalunya i València haurien de reforçar l'atenció als seus impactes sobre conflictes i pau. També destaquen que les polítiques d'ajut oficial al desenvolupament de les administracions públiques intervenen majoritàriament en contextos de conflicte armat però estan poc adaptats a les necessitats específiques que suposa aquest fet. Podeu consultar-ne l'informe complert al blog del projecte: https://blogs.uab.cat/cooperacioperalapau/informe/

L'acte de presentació va ser moderat pel president de l'Institut Català Internacional per la Pau, Xavier Masllorens, i va coincidir amb la celebració del Dia Internacional de les Persones Cooperants. Masllorens va destacar, en la seva presentació, que les polítiques públiques "no són mai neutrals" i que qualsevol iniciativa que eviti un "punt de vista de dominació" i estigui "enfocat a la dignificació de la vida de les persones" contribueix "molt positivament a la construcció de pau".

Presentació de l'informe Polítiques de cooperació per a la Pau. Anàlisi comparada de les polítiques públiques catalanes i valencianes (2009-2019)


 

15/09/21 - Formació Postgrau
Torna el Postgrau en Dinamització Local Agroecològica (VII Edició; UAB)

Després de la sisena edició i de l’excel·lent valoració realitzada per l’alumnat de les edicions anteriors, entre els mesos de gener i juny de 2022 tindrà lloc la VII edició d’aquesta diplomatura semipresencial de postgrau. Les inscripcions es van obrir el passat 10 de juliol.

http://dlae.cat/alumnat/inscripcions/

La DLAe és una estratègia innovadora de desenvolupament local i, alhora, una proposta metodològica que integra tècniques participatives, quantitatives i qualitatives d’anàlisi i intervenció en la realitat, i que respon a l’objectiu de promoure la Transició Agroecològica dels nostres territoris i sistemes alimentaris locals, per tal de fer-los més saludables, més justos i més sostenibles.

La VII Edició del postgrau està organitzada i coordinada per un equip de cinc persones vinculades a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP-UAB), l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (ICTA-UAB), la Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris (UVic), la Universitat Oberta de Catalunya i la cooperativa de treball associat Arran de terra SCCL.

Euroship project

Más información en:
https://igop.uab.cat/es/euroship/
https://euroship-research.eu/

20-21/09/21 - Proyecto Euroship
Cuarto encuentro del proyecto en Florencia

Los dias 20 y 21 de septiembre tendrá lugar el cuarto encuentro de la Red Euroship en Florencia. El proyecto EUROSHIP tiene como objetivo proporcionar una evaluación original y sensible al género de las brechas actuales en la protección social contra la pobreza y la exclusión social en Europa así como desarrollar recomendaciones políticas sobre cómo fortalecer la ciudadanía social a nivel nacional y de la UE.

Miembros del equipo IGOP-UAB que toman parte en el proyecto participaran en diferentes espacios de trabajo, en concreto:

20/09/21

  • (9h) The process of preparing the life-course interviews – Status, experiences and lessons learned
  • (11h) Fostering work-life balance for precarious workers: culture and social protection systems in comparative perspective / Marga León & Zyab Ibanez
  • (15h) Preparation of the national expert interviews – Objectives, needs and next steps. Input from WP4: Matteo Jessoula (UMIL) & Marga León (UAB)

21/09/21

  • (12h) Preliminary findings from work in progress. Employment precariousness and work-life balance in Europe 2005-2018 / Marga León & Zyab Ibanez (UAB)
  • (15:30h) Outlook Barcelona: the next consortium meeting / Margarita Leon, UAB
Master PSiAC 2021-22
Master PSiAC 2021-22

8/09/21 - Defensa de Treballs finals
Màster de Polítiques Socials i Acció Comunitària

El passat 8 de setembre els alumnes del Màster de Polítiques Socials i Acció Comunitària que entregaven les seves recerques en la convocatòria de setembre van defensar el seu treball davant el tribunal avaluador. El Treball Final de Màster serveix per a que cada alumne pugui recollir el conjunt d’aspectes teòrics i experiències pràctiques analitzades al llarg del curs i articular-ho en un document basat en el seu propi treball personal i en les seves pròpies opcions d’interès. Serveix per concloure el Màster de manera integrativa i transversal, permetent posar en relació els coneixements adquirits sobre polítiques socials i acció comunitària, a partir del seu contrast amb experiències reals. 

En general es van presentar bons Treballs Finals de Màster, alguns dels quals es publicaran a la pàgina web de l'Escola de l'IGOP.

8a edició projecte IAP a les escoles
8a edició projecte IAP a les escoles
8a edició projecte IAP a les escoles

15/09/21 Nova edició IAP
Projecte Investigació Acció Participativa a les escoles. Busquem Voluntaris/es!

Donem la benvinguda a la 8ª edició del projecte IAP (Investigació Acció Participativa). Aquest any, comencem durant els mesos d'octubre i novembre a les escoles El Til·ler (Bon pastor) i El Turó (Turó de la Peira), amb qui vam participar l'any passat amb bones sensacions finals per part del equip coordinador del projecte i l'equip docent de l'escola.

L'objectiu del projecte IAP és acompanyar als centres educatius en el vincle amb els seus territoris i comunitats properes, així com la voluntat de generar consciència crítica i reflexió entre les i els estudiants de primària i secundària. Per fer-ho realitzem una recerca social on l’equip d’investigació el formem persones vinculades a l’IGOP i l’alumnat d’aquests centres educatius. Junts recorrem totes les fases d’una investigació i presentem els resultats obtinguts a la comunitat, amb la intenció de poder fer una acció per fer front a la situació estudiada i treballada.

Si vols participar del projecte com a voluntari/a rebràs formació teòrica gratuïta (20h) amb el suport dels nostres especialistes en acció comunitària, desigualtats educatives i noves metodologies en Investigació Acció. 

Aquelles persones interessades en participar del projecte, cal que contacteu amb Víctor Mirete (victor.mirete@uab.cat) o Núria Reguero (igop.bcn@uab.cat).  Si voleu aprofitar aquesta oportunitat grautïta, encara queden places!.

Vídeo explicatiu de la IAP als centres educatius
AGENDA
Nou cicle seminaris IGOP presencials

Octubre 2021 - Seminaris presencials
Torna la programació de seminaris a l'IGOP

Estem preparant un nou cicle de seminaris presencials per aquesta tardor i us recomanem apuntar les següents dates:

6/10 de 12:30h a 14h. Presentació del llibre "Vidas en transición: reconstruir la ciudadanía social" per Ricard Gomà i Gemma Ubasart. Seminari conjunt amb l'IERMB.

20/10 de 12:30h a 14h. Presentació del llibre "Vidas segregadas: reconstruir fraternidad" per Ismael Blanco i Ricard Gomà (Pendent de publicació). Seminari conjunt amb l'IERMB.

15/12 de 12:30h a 14h. Presentació del projecte P-CUBE amb Ixchel Pérez i Miriam Acebillo.

Més dates i més informació properament.

Escola de Tardor

26/10/21 - Escola de Tardor IGOP
Reptes locals i comunitaris en temps de pandèmia 

Estem preparant la primera edició de l'Escola de tardor de l'IGOP recuperant el format presencial. L'eix conductor seran els reptes locals i comunitaris en temps de pandèmia. S'articularà en diverses sessions monogràfiques i començarem el proper dia 26 amb el tema "Innovacions i respostes post-pandemia. Una visió des dels governs locals". 

Reserveu-vos la data del 26/10/21 que aviat podreu consultar tota la programació. 

Ok Europe
Ok Europe Partners
 

22/09/21 - Encuentro OK Europe en BCN
Centro de la ciudad / Suburbios. ¿Qué tipo de Europa para las ciudades?

Fondazione Giangiacomo Feltrinelli (Milan) - un centro de documentación e investigación en el campo de historia social, económica y política - promueve Ok Europe: un taller y conferencias públicas, que se llevará a cabo en cuatro ciudades europeas (Barcelona, París, Berlín y Bruselas) para escuchar, aprovechar y compartir soluciones activas.

El primer encuentro tendrá lugar en Barcelona el 22 de septiembre (18:30h) y contará con una conversación entre Ada Colau, alcaldesa de Barcelona, Saskia Sassen de la Columbia University y Stefano Boeri, arquitecto y presidente de la Triennale de Milano. Moderación por Beniamino Pagliaro La Repubblica. El tema: Centro de la ciudad / Suburbios. ¿Qué tipo de Europa para las ciudades?

Lugar: El Born Centre de Cultura i Memòria (Pl. Comercial, 12)
Inscripciones para asistencia presencial en el siguiente enlace

También se podrá hacer seguimiento en directo en la página Facebook y en la web de la Fondazione.

 Local Environment Journal

Novetat IGOP Consulta ]
Policing the stigma in our waste: what we know about informal waste pickers in the global north


Porras Bulla, J.; Rendon, M.; Espluga Trenc, J. (2021). “Policing the stigma in our waste: what we know about informal waste pickers in the global north”. Local Environment, Ahead-of-print, 1-14. 
https://doi.org/10.1080/13549839.2021.1974368 

 Waste Management Journal

Novetat IGOP Consulta ]
Assessing the functional relationship between the formal and informal waste systems: A case-study in Catalonia (Spain)


Rendon, M.; Espluga-Trenc, J.; Verd, J.M. (2021) “Assessing the functional relationship between the formal and informal waste systems: A case-study in Catalonia (Spain)”. Waste Management 131: 483–490. 
https://doi.org/10.1016/j.wasman.2021.07.006 

 Globalización neoliberal

Novetat IGOP Consulta ]
Conflictividad asociada a la turistificación: Machu Picchu y Venecia


Perez C, Bianchi I, Busacca M (2021) Conflictividad asociada a la turistificación: Machu Picchu y Venecia. In Romero L, Castro H y Valera A (eds) (2021). Globalización neoliberal, extractivismos y conflictividad ambiental y territorial en américa latina y europa. Valencia: Tirant lo Blanch, ISBN 9788418534218, págs. 331-380.

 Coproducció d'habitatge a Catalunya

Novetat IGOP Consulta ]
La coproducció d’habitatge a Catalunya: orientacions per al món local.


Marc Parés, Mara Ferreri i Eduard Cabré. La coproducció d’habitatge a Catalunya: orientacions per al món local. Sèrie Urbanisme i Habitatge 3; Col·lecció Estudis. 1a edició: juny de 2021; Diputació de Barcelona.

Efecto Barrio

Novetat IGOP Consulta ]
Efecto Barrio. Segregación residencial, desigualdad social y políticas urbanas en las grandes ciudades ibéricas.


Nel.lo, Oriol (ed.); Efecto Barrio. Segregación residencial, desigualdad social y políticas urbanas en las grandes ciudades ibéricas; 2021 Valencia: Editorial Tirant lo Blanch, 1ª edición, ISBN 978-84-18614-47-7

 Public cooperative policy mechanisms for housing commons

Novetat IGOP Consulta ]
Public-cooperative policy mechanisms for housing commons.


Ferreri, Mara & Lorenzo, Vidal (2021) Public-cooperative policy mechanisms for housing commons, International Journal of Housing Policy, DOI: 10.1080/19491247.2021.1877888

 Derechos y deberes personas mayores

Novetat IGOP Consulta ]
Ejercicio de derechos y deberes de las personas mayores en la vida cotidiana.


Rodríguez, Pilar; Ramos, Clarisa y Vilà, Toni (Ed.): Ejercicio de derechos y deberes de las personas mayores en la vida cotidiana. Guías de la Fundación Pilares para la Autonomía Personal. N.º 7, 2021.

 Portada Tras la indignación. El 15M: miradas desde el presente

Novetat IGOP Consulta ]
No olvidemos nunca quiénes somos ni por qué estamos aquí 

Bianchi, Iolanda; Salazar, Yunailis y Pera, Marina: «No olvidemos nunca quiénes somos ni por qué estamos aquí». Sobre Barcelona en Comú, movimientos sociales y cambio radical. En: Tras la indignación. El 15M: miradas desde el presente. Editores: Cristina Monge, Jose Ángel Bergua, Jaime Minguijón Pablo, David Pac Salas. Editorial Gedisa., 2021. ISBN 9788418525414.

 Dossier CIDOB Blanco Nello

Novetat IGOP Consulta ]
Pandemic, cities, and mutual support: The role of urban social innovation in the COVID-19 crisis  

Blanco, Ismael and Nel·lo, Oriol; Pandemic, cities, and mutual support: The role of urban social innovation in the COVID-19 crisis, 2021. Cidob Dossier. COVID BRIEFS BUILDING BACK BETTER:POST-PANDEMIC CITY GOVERNANCE.

CIDOB Carlos Delclós

Novetat IGOP Consulta ]
La vivienda en la era digital: tendencias e implicaciones  

Delclós, Carlos; La vivienda en la era digital: tendencias e implicaciones. CIDOB Notes internacionals 245 (12/2020). E-ISSN: 2013-4428; D.L.: B-8439-2012
disponible en castellano e inglés.

In the eye of the storm again   

Novetat IGOP [ Consulta ]
In the eye of the storm... again! Social policy responses to COVID19 in Southern Europe

Moreira, A, Léon, M, Coda Moscarola, F, Roumpakis, A. In the eye of the storm…again! Social policy responses to COVID19 in Southern Europe. Soc Policy Adm. 2021; 1– 19. 
https://doi.org/10.1111/spol.12681
First published: 29 December 2020. 

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2021 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp