Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #102
30 Gener 2018
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Projecte infancia ECECWEL 2018-21
Seleccionado proyecto sobre inversión en la temprana infancia

Abstract ECECWEL project
Abstract del proyecto en castellano e inglés

El Departamento de Derechos Sociales del Gobierno de Navarra; el Comité Español UNICEF y el Area Metropolitana de Barcelona son entidades interesadas en el proyecto.

El proyecto de investigación "Inversión en la temprana infancia: política, políticas y resultados (ECECWEL)" ha sido seleccionado en la Convocatoria 2017 del Programa Estatal de Investigación, Desarrollo e Innovación Orientada a los Retos de la Sociedad, del Ministerio de Economía, Industria y Competitividad.

El proyecto, de cuatro años de duración e inicio en enero del 2018, busca estudiar cómo interactúan igualdad y calidad en la expansión de políticas de la temprana infancia a través del análisis de a tres ejes principales: (1) Política (politics) (2) Políticas (policies) y (3) Resultados (outcomes). Se abordarán las condiciones políticas bajo las cuales se desarrolla el paradigma de la inversión en la temprana infancia, las tensiones y contradicciones entre distintos actores, los diseños de políticas públicas y mecanismos de implementación a escala multinivel y los resultados de estas políticas poniendo énfasis en las condiciones de acceso de grupos de distinto perfil socio- económico.

El equipo de investigación está dirigido por Marga León (IGOP/UAB) e integrado por Sebastián Sarasa (UPF); Olga Salido (UCM); Lucía Martínez (Universidad Navarra); Daniel Gabaldón (Universidad de Valencia); Zyab Ibáñéz, Lara Maestripieri y Alejandra Peña (IGOP/UAB); Ricard Gomà y Lara Navarro (IERMB/UAB); Gabriela Carvalho y Joan Miró (UAB). Como expertos extranjeros el proyecto integra a Mary Daly (University of Oxford); Chjristina Morabito (UNESCO), Costanzo Ranci (Politecnico de Milano), Emmanuele Pavolini (Universitat Macerata).

AGENDA IGOP

IGOP Open Seminars 4T 2017
Consulta aquí els seminaris realitzats el 4rt trimestre de 2017

1rt trimestre 2018. Open Seminars
En obert i sense inscripció prèvia

Els seminaris són en obert, sense inscripció prèvia i s'imparteixen al Campus UAB (Edifici MRA - Bellaterra) o a l'Escola de l'IGOP (Pg. Urrutia, 17 BCN)

Seminaris oberts confirmats 1rt trimestre 2018

Open seminar
13/02/18, 13h - Edificio MRA .
Maria Jose Paviotti (Doctoranda en estadía)
Políticas sociales, familias y primera infancia. Las experiencias de educación y cuidado 0-3 en las ciudades de Barcelona y Santa Fe (Argentina).

Open Seminar Sorrenti i Leon
21/03/18, 13h - Edificio MRA (seminari en anglès)
Antonino Sorrenti (doctorand de la universitat de Milà, en estada a l'IGOP) i Marga León (investigadora IGOP)
The Politics of Childcare and the different Childcare Policy Trajectories in Italy and Spain.

NOTICIES IGOP

Projecte Austerity
Més informació:
Centre for Urban Research on Austerity

Twitter: @CURA2015

Gener 2018. Projecte europeu
Reunió final del projecte ‘Collaborative Governance under Austerity: an 8 Case Comparison’

Els dies 21 i 22 de gener es va realitzar a la ciutat d'Atenes, la reunió final dels equips que han participat en el projecte ‘Collaborative Governance under Austerity: an 8 Case Comparison’. La investigació, finançada pel Economic and Social Research Council del Regne Unit, sota la coordinació del Prof. Jonathan Davies (De Montfort University) analitza l'impacte de la crisi estructural i les polítiques d'austeritat a vuit ciutats: Atenes, Baltimore, Barcelona, Dublin, Leicester, Melbourne, Montreal i Nantes.
 
L'estudi de cas de Barcelona ha estat realitzat per l'equip de l'IGOP: Ismael Blanco, Helena Cruz, Iolanda Bianchi i Yuni Salazar. 
 
Els resultats inicials de la recerca, es poden trobar en l'informe "Governant en i contra l'austeritat: lliçons internacionals des de vuit ciutats" disponible en anglès, castellà, grec i francès.

Postgrau DLAe

Gener 2018. Inici Postgrau DLAe
Visita al Parc Agrari del Baix Llobregat

La IV edició del postgrau en Dinamització Local Agroecològica de la UAB s'ha iniciat com ja és habitual amb el primer cap de setmana presencial, que es va celebrar el 12, 13 i 14 de gener. Aquest any el curs compta amb 25 estudiants procedents d’arreu de Catalunya, del País Valencià, Euskal Herria i Madrid.

Transformar la Ciudad con la Ciudadanía
Pots veure el vídeo de la presentació de l'obra a Madrid en aquest enllaç.

Podeu descarregar-vos la publicació "Transformar la ciudad con la ciudadanía" en aquest enllaç.

2018. Publicació bilingüe
Criteris i reflexions per al Pla de Barris - traducció al castellà

Un any després de la publicació Transformar la Ciutat amb la ciutadania: criteris i reflexions per al Pla de Barris de Barcelona, el Consell Assessor del Pla de Barris de Barcelona ha publicat la traducció del document al castellà amb la coordinació de l'IGOP, i juntament amb l'Ajuntament de Barcelona i Foment de Ciutat SA.

L'obra recull una sèrie de criteris generals i reflexions per al desenvolupament del Pla de Barris que el Consell posa a disposició de l'Ajuntament i de la ciutadania a mode de suggeriments per al debat i l'actuació amb la voluntat de contribuir a les finalitats del Pla. El volum integra fins a quinze criteris, referits a cadascuna de les qüestions principals que el Pla ha de tractar, els quals han estat redactats per a un membre del Consell Assessor.

El passat 16 de gener la publicació fou presentada a Madrid per part de Jordi Martí, Gerent de l'Ajuntament de Barcelona, i d'Oriol Nel·lo, president del Consell Assessor del Pla de Barris, en l’acte “Los problemas de la regeneración urbana. Experiencias de Barcelona y Madrid”, organitzat pel Club de Debates Urbanos, i en el qual també van participar Pilar Pereda, Assessora del Regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible de l’Ajuntament de Madrid, i Silvia Villacañas, Directora General d’Estratègia de Regeneració Urbana de l’Ajuntament de Madrid. L'acte es pot visualitzar en el següent vídeo, així com descarregar la publicació en aquest enllaç.

Xarxa cultura IGOP
Xarxa d'estudis sobre l'aportació de la cultura per al desenvolupament social

2018. IGOP interconnectat
Xarxa d'estudis sobre Cultura

L’IGOP forma part de la Xarxa d’estudis sobre l’aportació de la cultura per al desenvolupament social a Amèrica Llatina. Aquesta xarxa està integrada per universitats d’Argentina, Brasil i Ecuador, a més de la Universitat Autònoma de Barcelona. Per part de l’IGOP, l’investigador principal és Nicolás Barbieri, que va participar en les jornades “Indicadores en Arte y Cultura. Desafíos en la Evaluación de Proyectos, Programas e Instituciones”, organitzades recentment per aquesta xarxa a la ciutat de Buenos Aires. Més informació a: https://www.coloquiociac.com.ar/.


 

12/01/2018. Obert termini Doctorat PPIR
Podeu presentar candidatura al Programa de doctorat

Des del 12 de gener està obert el termini per presentar candidatures pel programa de doctorat Phd Studies in Politics, Policies and International Relations (PPIR). Aquest any 2018 hi haurà dues rondes de presentació de candidatures: del 12/01 al 9/03 i del 12/03 al 30/04.  Es pot consultar tota la informació sobre el programa de doctorat a la següent pàgina: http://ppir.uab.cat/index.php

També us recomanem consultar la secció de les preguntes freqüents aquí: http://ppir.uab.cat/index.php/faq-admission-process.

NOVETAT EDITORIAL IGOP
Urbanistica Tre
Novetat [ Consultar ]
Beyond ‘Staying put’: reflections on discursive strategies in recent anti-gentrification movements
Ferreri Mara: Beyond ‘Staying put’: reflections on discursive strategies in recent anti-gentrification movements; Giornale on-line di urbanistica. Journal of urban design and planning ISSN: 2531-7091. May_august 2017 issue thirteen year five.
Social Indicators Research
Novetat [ Consultar ]
Measuring and Analysing Community Action for Health: An Indicator-Based Typology and Its Application to the Case of Barcelona
Barbieri, N., Gallego, R., Morales, E. et al. Soc Indic Res (2017). https://doi.org/10.1007/s11205-017-1703-4
Journal of Social Entrepreneurship
Novetat [ Consultar ]
Does Social Innovation Reduce the Economic Marginalization of Women? Insights from the Case of Italian Solidarity Purchasing Groups
Lara Maestripieri; Journal of Social Entrepreneurship; Pages 1-18 | Published online: 23 Aug 2017
http://dx.doi.org/10.1080/19420676.2017.1364289
Cultural Geographies
Novetat [ Consultar ]
Self-precarization and the spatial imaginaries of property guardianship
Ferreri, M. and G. Dawson (2017) Self-precarization and the spatial imaginaries of property guardianship, Cultural Geographies. 
DOI: https://doi.org/10.1177/1474474017724479.
PACO Review
Novetat [ Consultar ]
Crisis, Urban Segregation and Social Innovation in Catalonia
Cruz, H.; Martínez Moreno, R.; Blanco, I. (2017). “Crisis, Urban Segregation and Social Innovation in Catalonia”, PACO, Issue 10 (1), pp. 221-245.
Challenging collaborative urban governance under austerity
Novetat [ Consultar ]
Challenging collaborative urban governance under austerity
Parés, M.; Boada, J.; Canal, R.; Hernando, E.; Martínez, R. 2017. "Challenging collaborative urban governance under austerity: how local governments and social organizations deal with housing policy in Catalonia (Spain)" Journal of Urban Affairs.
Social Innovation and Democratic Leadership
Novetat [ Consultar ]
Social Innovation and Democratic Leadership. Communitites and Social Change from Below
Parés, M.; Ospina, S. & Subirats, J. (2017): Social Innovation and Democratic Leadership. Communitites and Social Change from Below; Published by Edward Elgar Publishing Limited, UK, ISBN 978 1 78536 788 5. 
Transformar la Ciutat amb la Ciutadania
Novetat [ Descarregar CAT ] [ Descargar ES ]
Transformar la Ciutat amb la Ciutadania
Consell Assessor del Pla de Barris (2017). Transformar la ciutat amb la ciutadania. Criteris i reflexions per al Pla de Barris de Barcelona. Barcelona: Ajuntament de Barcelona. Publicació elaborada pel Consell Assessor del Pla de Barris amb la coordinació de l'IGOP.
ESCOLA DEL IGOP
IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2018 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp