Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #127
19 Març 2019
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Dipòsit digital de documents IGOP
El fons documental IGOP disponible al Dipòsit Digital de Documents

DDD UAB
Dipòsit Digital de Documents

Ja està disponible el fons documental de l'IGOP al dipòsit digital de documents (DDD) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Hi podreu trobar Articles, Contribucions a congressos, Documents de treball (working papers), Informes de projectes, Informes de recerca, Llibres i capítols de llibre i Tesis doctorals.

L'IGOP promou la investigació, la capacitació i la transferència social en l'àmbit del govern i les polítiques públiques des d'un enfocament interdisciplinari i, sobretot, amb la capacitat de combinar l'excel·lència acadèmica amb un impacte en la realitat social. Aquests dos objectius es reflecteixen plenament en les seves activitats: investigació i capacitació. Amb una voluntat divulgativa i de transformació social.

Agenda IGOP
Debats Humanitats Margarita León
Data i hora:
19 i 20 març 2019 (19h)
Ubicació:
Palau Macaya
Pg. Sant Joan, 108 BCN


+ informació i inscripcions

20/03/2019 (19h) - Escola Europea d'Humanitats
Las políticas sociales y la crisis de los cuidados ante la transición ecológica

En el marco de la Escola Europea d’Humanitats (un espacio de divulgación, de formación y de debate cultural), los días 19 y 20 de marzo tendrá lugar el encuentro "Un futuro tras la gran crisis ecológica. ¿Colapso o justícia medioambiental?". Entre sus participantes, nombres como César Rendueles, Oriol Nel·lo, Brenda Chávez, Josep Ramoneda o Alicia Puleo...

El martes 20 de marzo, la investigadora del IGOP Marga León y la filósofa Alicia Puleo debatirán sobre "Las políticas sociales y la crisis de los cuidados ante la transición ecológica".

LAB19 Serveis socials
Data i hora:
21 març 2019 (16h)
Ubicació:
Escola del IGOP
Pg. Urrutia, 17 BCN


+ informació

21/03/2019 (16h) - Laboratori Serveis Socials
Polítiques publiques, polítiques socials i filantropia: on són els límits?

Quan parlem de polítiques socials, i de drets socials bàsics, quin paper pot jugar aquí la filantropia? Volem una societat civil “prestadora de serveis públics”, amb un pressupost del 99% procedent de fons públics? Volem deixar que els ciutadans decideixin on han d’anar part del seus impostos en polítiques socials, com ara el 5%/1000 a Itàlia, una versió més moderna del 0,7% del IRPF? Hi ha espais per la filantropia en un model social garantista de finançament públic dels serveis? Podem conjugar el finançament públic dels serveis amb ingressos privats procedents de donacions, llegats, fundacions o empreses? Necessitem un estat i uns partits que ho decideixin tot per nosaltres?

Jornada PATT Art i Transició agroecològica
Lloc de realització

Espai Cuina del MACBA
Plaça dels Àngels 1 08001 Barcelona

Inscripcions
Gratuïtes, però cal inscriure’s a través d’aquest enllaç: http://ves.cat/eoF7 

Organitza
Diplomatura de Postgrau en Dinamització Local Agroecològica (IGOP-ICTA/UAB). 

22/03/2019 (16:30h) - Jornada PATT
El paper de l'art en la transició agroecològica

En els darrers anys tant des de projectes agroecològics com des del món artístic s’ha posat èmfasis en la necessitat d’utilitzar diferents llenguatges per vincular el territori amb les persones, tant per revalorar el món agrícola, ramader i pesquer com per acostar las seva realitat als consumidors. Les intervencions artístiques que lliguen agricultura, territori i art poden ser accions que interroguen i analitzen la realitat a la vegada que la mobilitzen. Aquestes intervencions poden provocar canvis en l’imaginari col·lectiu que facilitin la dinamització del sector agrari cap a processos de transició agroecològica tot promovent un sistema alimentari més sostenible i culturalment vinculat al territori, a la vegada que contribueixen a la viabilitat econòmica dels projectes. 

L’objectiu d’aquesta jornada és el de donar a conèixer i reflexionar sobre com les intervencions artístiques poden catalitzar processos de transicions agroecològiques.

Consulta aquí la Jornada PATT (veure programa)

Debats Pla de Barris
Consulta la programació detallada amb els ponents en el següent enllaç

 

21/03/2019 (18h)- El dret al Medi Ambient
Cicle de debats pel Dret a la Ciutat

En el marc del Pla de Barris de Barcelona tindrà lloc el Cicle de debats pel Dret a la Ciutat entre el 21 de febrer i el 28 de març. El cicle, organitzat pel Consell Assessor del Pla de barris i Foment de ciutat, té per objectiu suscitar el debat sobre l’exercici del dret a ciutadania en els barris i el paper que l’organització del veïnat i les polítiques públiques han de jugar a l’hora de garantir-los.

21 març 2019 (18:00h). 
EL DRET AL MEDI AMBIENT: sostenibilitat i recursos.
Debat Medi Ambient

Open Seminars AGAPP

29/03/2019 (13h) - Open Seminar Agapp
Pensions and welfare reforms: redistribution or Redistribution?  / Matteo Jessoula (edifici MRA Campus Bellaterra)
Matteo Jessoula #agapp

LAB19 Serveis socials

11/04/2019 (13h) - Open Seminar Urgocis
Architecture and urban planning  / Doina Petrescu (edifici MRA Campus Bellaterra)
Doina Petrescu #urgocis

Notícies IGOP
Charlotte Fernández
BMINCOME

Charlotte Fernández

12/03/2019 - Jornada BMINCOME
L'IGOP participa en la taula d'avaluació del projecte

La recercadora de l’@igopbcn Charlotte Fernández comparteix els resultats preliminars de l’avaluació de la política de participació comunitària de #BMINCOME conjuntament amb altres estudis sobre felicitat, canvis en la percepció de la pobresa i efectes de la moneda ciutadana sobre el comerç.

L'acte va tenir lloc el passat dimarts 12 de març a la jornada de treball "Disseny, recerca i avaluació parcial del projecte pilot B-MINCOME". Aquesta trobada, organitzada pels diferents socis del projecte (Ivàlua, UPC, Novact, The Young Foundation i l'IGOP de la UAB) tenia per objectiu presentar resultats preliminars del projecte pilot que es va iniciar a finals de 2016 i que finalitzarà a l'octubre de 2019.  

Mara Ferreri Leeds
University of Leeds

 

11 a 15/03/2019 - Visiting Fellow
Mara Ferreri imparteix docència a Leeds

La recercadora Mara Ferreri ha estat de Visiting Fellow al departament de Geografia de la Universitat de Leeds (Regne Unit). Durant la seva estada ha impartit un parell de seminaris.

El primer en el marc del cluster "Research cluster Social Justice, Cities and Citizenship". La seva presentació, vinculada al projecte Commoning Housing, sobre formes d'habitatge en comú en Barcelona i Londres es titulaba: "From squats to co-ops? Commoning housing beyond temporary reclaiming"
i forma parte del proyecte .

El segon, va tenir lloc amb investigadors doctorals i postdoctorals sobre estudis crítics, metodologia i ètica en la recerca qualitativa, partint de la seva investigació sobre 'property guardianship' a Anglaterra.

Novetats editorials
Berlinguer Repensar la Smart City          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Repensar la Smart City

Marco Berlinguer (ed.); Repensar la Smart City. Barcelona: ciudad abierta, colaborativa y democrática; Editorial Icària, 2019, 164 pàg.; ISBN: 978-84-9888-883-6

Subirats i Gomà Canvi Epoca          

Novetat IGOP Consultar ]
Canvi d'època i de Polítiques públiques a Catalunya

Subirats, Joan i Gomà, Ricard (coords.); Canvi d'època i de polítiques públiques a Catalunya; Ed. Galaxia Gutenberg, 2019, 568 pàg.; ISBN:9788417355074

Urban Affairs          

Novetat IGOP Consultar ]
Urban governance and political change under a radical left government: The case of Barcelona

Ismael Blanco, Yunailis Salazar & Iolanda Bianchi (2019) Urban governance and political change under a radical left government: The case of Barcelona, Journal of Urban Affairs, DOI: 10.1080/07352166.2018.1559648

Solidarity Purchasing Groups Lara Maestripieri

Novetat IGOP Consultar ]
Solidarity Purchasing Groups in Italy : a critical assessment of their effects on the marginalization of their suppliers 

Maestripieri, Lara; Giroletti, Toa and Podda, Antonello; "Solidarity Purchasing Groups in Italy : a critical assessment of their effects on the marginalization of their suppliers"; International Journal of Sociology of Agriculture and Food, Vol. 24 Núm. 3 (2018) , p. 393-412, ISSN 0798-1759

Social innovation and Women Lara Maestripieri

Novetat IGOP Consultar ]
Does social innovation reduce the economic marginalization of women? insights from the case of italian solidarity purchasing groups 

Maestripieri, Lara; "Does social innovation reduce the economic marginalization of women? insights from the case of italian solidarity purchasing groups"; Journal of social entrepreneurship, Vol. 8 Núm. 3 (2017) , p. 320-337, ISSN 1942-0676

Memòria Activitats IGOP 2017
Descarrega't
Memòria IGOP 2017

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015

Memòria IGOP 2016

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2017

Us recordem que esta disponible online la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2017. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2019 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp