Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #166
20 Abril 2021
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Jornada Avenços i reptes en la política pública del 0-3

Tot a punt per a la jornada sobre la política pública del 0-3.

Jornada educació 0-3
Més informació
Programa de la Jornada
Inscripció a la jornada
Notícia al web


 

L’IGOP, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona organitzen la Jornada online “Avenços i reptes en la política pública del 0-3” per debatre els reptes de la política de la petita infància i aportar evidència a partir de diverses recerques sobre el tema. El debat es realitzarà a partir de les dades obtingudes en les recerques realitzades per dos equips universitaris, amb l’IGOP al capdavant.

En concret, aprofitarem el bagatge generat a través dels projectes "Models d’educació i cura de 0 a 3 anys i participació en el mercat laboral: Estudi de la innovació social a la ciutat de Barcelona" (Projecte Recercaixa) i Inversión en la temprana infancia: política, políticas y resultados (Ministerio I+D)

La trobada, que es realitzarà de forma virtual amb inscripció prèvia, comptarà amb dues taules rodones moderades per Sheila González i Lara Maestriperi. La primera versarà sobre la "Diagnosi de l’atenció a la primera infància: dades i discursos entorn el 0-3" i la segona sobre "Reptes de la política pública en educació i cura 0-3 en clau d’equitat".

 Master PSiAC 2021-22
Per accedir a última hora a la sessió informativa: Màster PSiAC news

28/04/21 - Sessió informativa
Màster Oficial de Polítiques Socials i Acció Comunitària

Ja està obert el període de preinscripció al Màster de Polítiques Socials i Acció Comunitària pel curs 21-22.

Si estàs interessat/da en cursar el Màster de Polítiques Socials i Acció Comunitària el proper curs, però necessites major informació sobre requisits d'accés, sortides professionals, objectius formatius, estructura, pla d'estudis o organització, pots connectar-te el proper dimecres 28 d'abril de 2021 a les 18h a la sessió informativa virtual. En el marc de la sessió atendrem tots els vostres dubtes i preguntes.

A través del següent enllaç pots inscriure't a la sessió informativa: https://www.eventbrite.es/e/150876382321

DEC Seminars Jordi Muñoz

Seminaris DEC
Democràcia, Eleccions i Ciutadania

21 Abril, 2021 13:00
Jordi Muñoz (UB)  
Presentació del paper: “Family, Gender Norms And Social Class: The Political Incorporation Of Women In Sweden (1921-1960)
” Venue: Online (Teams).

Els seminari tindrà lloc a la Sala de juntes de la Facultat de CCPP de la UAB (Campus Bellaterra) i també es podrà seguir online per Teams en aquest enllaç: Seminari Jordi Muñoz.

Dona treballadora
Inscripciones seminario

29/04/2021 - Webinar
Mujeres en las profesiones

Cuarto seminario web de la serie de seminarios web RC52 moderado por Lara Maestripieri. El seminario se titula “Mujeres en las Profesiones” y contará con la participación de la profesora Ana Sciammarella (Universidade Federal do Estado do Rio de Janeiro) y Lucía Artazcoz (Universitat Pompeu Fabra y Directora de la Agència de Salut Pública de Barcelona).

El seminario se llevará a cabo en línea el 29 de abril (20.00 CET). Este seminario se enmarca en la política de inclusión que RC52 ha puesto en marcha para favorecer un diálogo global sobre los Grupos Profesionales. El seminario se llevará a cabo en español.

DEC Seminars

Seminaris DEC
Democràcia, Eleccions i Ciutadania

May 20, 2021 16:00
María José Hierro (Yale)  
“Nationalism under economic adversity and recovery” Venue: Online (Teams) Discussant: Enrique Hernández

Els seminaris tenen lloc a la Facultat de CCPP de la UAB (Campus Bellaterra)

Portada memòria IGOP 2019-2020Plenari virtual IGOP
El passat 15 d'abril va tenir lloc la trobada anual de l'Institut que, un any més, ha estat virtual.  Cada any l'IGOP organitza el seu plenari on tots els membres es troben per fer balanç i presentar la Memòria de l'any anterior. L'IGOP està format per prop d'una cinquantena de persones que inclou des de personal docent i investigador, doctorands i doctorandes, investigadores i investigadors postdoctorals, en formació, personal administratiu, de gestió, de coordinació, de comunicació i persones recercadores en estada.

Enguany s'ha presentat la memòria bianual 2019-2020 seguit d'un moment de debat i reflexió. Properament anunciarem la publicació d'aquest document..
Solivid Project
https://www.solivid.org/

20/04/21 - Projecte Solivid
Us presentem els 5 darrers articles publicats de la seva secció de notícies


El hiperliderzago frente a la pandemiaAntoni Gutiérrez-Rubí & Pol Morillas (13/04/21)


A Dark Pandemic Year Could Still Portend Brighter FutureCharles Kenny (12/04/21)


Decisiones bajo el velo de la desinformaciónPau Marí-Klose (12/04/21)


Sandeces sobre la vacuna en EuropaXavier Vidal-Folch (29/03/21)


Por qué se retrasa la vacunaciónAnton Costas (26/03/21)


Cas pràctic Màster a Girona
Cas pràctic Màster a Girona
Cas pràctic a Girona i Salt

19/04/21 Polítiques Socials i Acció Comunitària
Seguim amb els casos pràctics del màster amb totes les mesures de seguretat

Després de l'èxit del primer cas pràctic impartit en el marc del Màster de Polítiques Socials i Acció Comunitària hem pogut gaudir del segon cas pràctic sobre "Iniciatives d'acció comunitària a Girona i Salt" dissenyat i organitzat per Carme Montserrat i Quim Brugué de la Universitat de Girona.

En el marc del cas, seguint amb totes les mesures de seguretat establertes en el Pla de contingència i protocol d'organització de la UAB, els alumnes han pogut visitar i conèixer de primera mà cinc projectes de l'entorn de Girona i Salt: Porta d'Accés de Salt (Fundació Ser.Gi), The Dreamers (Centre Cívic Barri Vell Mercadal), Ateneu Popular Coma Cros de Salt (amb membres de l'Ateneu), "Projecte juguem?" i Ateneu Eugenienc (amb membres de l'Ateneu) i Tarda Oberta (Fundació VINCLE). La darrera activitat que ha tancat el cas ha estat la jornada de presentació de La Revista de Girona, que acaba de publicar un dossier sobre “Desigualtat i vulnerabilitat” on els alumnes han pogut conversar amb varis dels seus autors com Toni Vilà i Dani Vivern (coordinadors del dossier), Xavier Besalú (mestre i pedagog) que ens ha parlat sobre pobresa i educació, Neus Juanola (educadora social) amb qui hem pogut conversar sobre la feminització de la pobresa i per acabar Marc Geronès (cap de serveis socials de l'Ajuntament de Girona) que ens ha fet una exposició sobre la desigualtat i vulnerabilitat des del món local.

En general els alumnes han fet una molt bona valoració de les experiències visitades i del debat creat al voltant de la panoràmica mostrada en relació a la situació de desigualtat i vulnerabilitat a les comarques Gironines.

Cristina Romero autora de l'estudi
Imatge: Cristina Romero.


 

19/04/21 Treball Final de Màster
Analitzades Solivid i quatre iniciatives solidàries de Barcelona impulsades per persones immigrants

La revista de la Fundació UAB, FUABnews s'ha fet ressó del projecte Solivid amb la notícia "Un any de Solivid, investigació i divulgació sobre iniciatives solidàries sorgides amb la COVID".

Cristina Romero, alumni del Màster en Polítiques Socials i Acció Comunitaria és l'autora del treball: "Les iniciatives solidàries en el context de la COVID-19 a Barcelona. Anàlisi de la capacitat de resposta de la comunitat migrada".

El treball ha estat una contribució a la difusió de la plataforma Solivid, on aquestes experiències del col·lectiu migrant s’han sumat a les més de 200 iniciatives registrades a la ciutat de Barcelona. “És un projecte internacional necessari i important perquè la pandèmia i les seves conseqüències són globals, per tant les respostes també ho han de ser”, expressa Cristina Romero.

Nous lideratges
Els "Nousli" en acció

 

17/04/21 Programa Nous lideratges als Barris
Reactivem les activitats del programa Nous Lideratges als Barris (en col·laboració amb Foment de Ciutat i el Pla de Barris de l'ajuntament de Barcelona)

El dissabte 17 d'abril van tornar  a trobar-se presencialment a l'escola de l'IGOP, després de gaire bé un any, membres del conjunt de les tres edicions del projecte "Nous Lideratges", formació orientada a l'empoderament comunitari dels joves, els quals han acabat autodenominant-se els "Nousli".

Aquesta trobada s'emmarca en procés de formació "Ártívista" realitzat en col·laboració amb el col·lectiu Enmedio (promotor de l'accció reivindicativa "Espanya campiona Europea de l'atur"). Què ens depararà la participació d'aquests joves en un procés d'Artivisme des dels barris? Ho sabrem aviat, de moment ens llencen una pregunta que des de l'escola de l'IGOP no entenem "què opinieu de les gallines de la ciutat"? Esperem que a mesura que vagi avançant aquest procés de formació-creació n'anirem traient l'entrellat.

IAP a les aules
 

Abril 2021 Trinitat Nova i Turó de la Peira
Avenços en la Investigació Acció Participativa (IAP) a les escoles.

En el marc del projecte d'IAP a l'Institut Escola Trinitat Nova van fer partícips al barri de la seva recerca sobre l'impacte de la COVID-19 a les relacions socials i al comerç realitzant entrevistes a diferents comerços i entitats rellevants com l'Associació de Veïns. Part d'aquestes entrevistes es van enregistrar en format "RADIO" per poder-les compartir més endavant!

A l'Escola el Turó, del Turó de la Peira (barri veí de l'escola de l'IGOP),  es va continuar amb la reflexió entorn a les violències i avançant amb l'identificació d'actors a entrevistar. Us seguirem informant.

Euroship Consortium Meeting
Ficha del proyecto Euroship

19-20/04/21 Proyecto Euroship
Discusión de los primeros hallazgos en el tercer encuentro virtual.

Los días 19 y 20 de abril se celebra en formato virtual la tercera reunión ordinaria de la Asamblea General del consorcio Euroship para tratar diversos temas como el Progreso de las actividades del proyecto; el Código de conducta de EUROSHIP sobre autoría o la elaboración de los informes de seguimiento. En la misma se contará con la participación de la investigadora del IGOP Margarita León comentando la intervención de Matteo Jessoula (University of MIlan): The institutional logics of minimum income schemes in seven European countries.

BMincome project
Consulta la Nota de Premsa de l'acte de presentació.
 

02/03/21 Projecte B-MINCOME
Disponibles els  informes de resultats de l'avaluació del Projecte B-MINCOME.

Durant els 3 anys de vida del projecte, l'IGOP s'ha encarregat de dur a terme l'avaluació d'una de les polítiques actives, el programa de participació comunitària i també el seguiment del procés d'implementació i de governança del projecte. Més recentment, l'IGOP també s'ha encarregat d'elaborar un informe d'integració de resultats de les diferents avaluacions dutes a terme pels diferents socis del projecte (Ivalua, The Young Foundation, ICTA).

Els informes estan publicats a la web municipal: 
Informes BMincome

 Portada Tras la indignación. El 15M: miradas desde el presente

Novetat IGOP Consulta ]
No olvidemos nunca quiénes somos ni por qué estamos aquí 

Bianchi, Iolanda; Salazar, Yunailis y Pera, Marina: «No olvidemos nunca quiénes somos ni por qué estamos aquí». Sobre Barcelona en Comú, movimientos sociales y cambio radical. En: Tras la indignación. El 15M: miradas desde el presente. Editores: Cristina Monge, Jose Ángel Bergua, Jaime Minguijón Pablo, David Pac Salas. Editorial Gedisa., 2021. ISBN 9788418525414.

 Dossier CIDOB Blanco Nello

Novetat IGOP Consulta ]
Pandemic, cities, and mutual support: The role of urban social innovation in the COVID-19 crisis  

Blanco, Ismael and Nel·lo, Oriol; Pandemic, cities, and mutual support: The role of urban social innovation in the COVID-19 crisis, 2021. Cidob Dossier. COVID BRIEFS BUILDING BACK BETTER:POST-PANDEMIC CITY GOVERNANCE.

CIDOB Carlos Delclós

Novetat IGOP Consulta ]
La vivienda en la era digital: tendencias e implicaciones  

Delclós, Carlos; La vivienda en la era digital: tendencias e implicaciones. CIDOB Notes internacionals 245 (12/2020). E-ISSN: 2013-4428; D.L.: B-8439-2012
disponible en castellano e inglés.

Frontiers Lara Maestripieri

Novetat IGOP Consulta ]
The Covid-19 Pandemics: why Intersectionality Matters  

Maestripieri, Lara; The Covid-19 Pandemics: why Intersectionality Matters. Front. Sociol., 26 March 2021 | https://doi.org/10.3389/fsoc.2021.642662

In the eye of the storm again   

Novetat IGOP [ Consulta ]
In the eye of the storm... again! Social policy responses to COVID19 in Southern Europe

Moreira, A, Léon, M, Coda Moscarola, F, Roumpakis, A. In the eye of the storm…again! Social policy responses to COVID19 in Southern Europe. Soc Policy Adm. 2021; 1– 19. 
https://doi.org/10.1111/spol.12681
First published: 29 December 2020. 

Comparative European Politics 

Novetat IGOP Consulta ]
Drivers of Integration? The Role of European Union Agencies in Transboundary Crises

Jordana, J., Pérez-Durán, I., and Triviño-Salazar, J.C. (2020). Drivers of Integration? The Role of European Union Agencies in Transboundary Crises. Comparative European PoliticsOnlinefirst, https://doi.org/10.1057/s41295-020-00221-6

Diaspora policies   

Novetat IGOP Consulta ]
Diaspora Policies, Consular Services and Social Protection for Turkish Citizens Abroad

Aydin S., Østergaard-Nielsen E. (2020) Diaspora Policies, Consular Services and Social Protection for Turkish Citizens Abroad. In: Lafleur JM., Vintila D. (eds) Migration and Social Protection in Europe and Beyond (Volume 3). IMISCOE Research Series. Springer, Cham. https://doi.org/10.1007/978-3-030-51237-8_25

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2021 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp