Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #143
28 Gener 2020
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Mesa 7.2 Educación infantil y Equidad

Investigadoras del IGOP coordinaran la mesa Educación infantil y equidad en el congreso REPS Bilbao 2020.

Lara Maestripieri & Margarita León
Dra. Maestripieri y Dra. León

(@laramaest / @leon_marga)

REPS Bilbao 2020
Congreso REPS Bilbao

Os animamos a participar.
Envío de propuestas hasta el 31 de enero:

Paneles y mesas de trabajo: 
http://bit.ly/2CCynH8

Instrucciones para el envío: 
http://bit.ly/35dMDlT

Presentación de ponencias hasta el 31/01/2020 - Congreso REPS Bilbao 2020

Las investigadoras del IGOP Margarita León y Lara Maestripieri coordinaran la Mesa 7.2 Educación infantil y equidad del Panel 7. Familias, cuidados e infancia en el marco del Congreso de la Red Española de Política Social (REPS) que tendrá lugar en Bilbao del 1 al 3 de julio de 2020.

Resumen. 
La cobertura de servicios a la temprana infantil ha aumentado en prácticamente todos los países de la Unión Europa a lo largo de los últimos años. En España, la escolarización de niñas y niños por debajo de los tres años ha aumentado incluso durante los años e recesión económica. Sin embargo, la expansión de estos servicios puede tener un impacto sobre la equidad en la medida en que no son servicios gratuitos y por lo tanto su acceso puede estar condicionado por toda una serie de factores. Este panel quiere ser un espacio de encuentro para estudios empíricos que desde análisis de caso único o de manera comparada explore las variables que mejor expliquen el desigual acceso a los servicios de atención a la temprana infancia según diferentes grupos socio-económicos, de origen y tipologías de familia. Tienen también cabida estudios que investiguen la relación entre acceso a los servicios de temprana infancia y su interacción con otras políticas de familia (desde prestaciones, desgravaciones fiscales o permisos parentales) y la desigualdad. por último, el panel también invita análisis que exploren diferentes diseños de políticas de atención a la temprana infancia desde el ámbito municipal o autonómico con el objetivo de favorecer el acceso a estos servicios de niños y niñas provenientes de entornos social y económicamente desfavorecidos.

Notícies IGOP
Blogs UAB
Blogs.uab.cat

22/01/2020 - Recerca a la Xarxa
Migrem les webs IGOP a l'espai virtual de Blogs.uab.cat

Ens adaptem als nous temps i centralitzem els projectes de recerca dispersos a la xarxa a l'entorn de la UAB. Estem en procés de migració però ja podeu consultar algunes de les noves adreces web

Projectes migrats

capflo.net es troba ahttps://blogs.uab.cat/capflo/
laramaest.org ara és: https://blogs.uab.cat/laramaest/
salutcomunitaria.com és: https://blogs.uab.cat/salutcomunitaria/
socrisis.net passa a: https://blogs.uab.cat/socrisis/


Ja es troben a Blogs.uab.cat

Primera infància https://blogs.uab.cat/primerainfancia/
Investing in chlidren: https://blogs.uab.cat/investinginchildren/

Coproducció procomú: https://blogs.uab.cat/coproduccioprocomu/
Postgrau DLAe
Més informació

22/01/2020 - El Postgrau DLAe s'atura un any
El Postgrau en Dinamització Agroecològica funcionava ininterrumpudament desde 2013

El curs 19/20 el Postgrau en Dinamització Local Agroecològica no ha arrencat. L'equip coordinador s'ha près un any acadèmic per poder actualitzar materials i repensar la proposta general del Postgrau. Un exercici necessari després de cinc anys de recorregut, en paral·lel al propi recorregut que han tingut les iniciatives agroecològiques i els debats associats a la Dinamització Local Agroecològica.

Així, la propera edició del Posgrau en Dinamització Local Agroecològica tindrà lloc el curs 2020-2021. Per a l'equip coordinador també serà estimulant refrescar-nos i treure'ns inèrcies de sobre.

Meeting Ismael Blanco
Dr. Ismael Blanco
Dr. Ismael Blanco

22/01/2020 - l'IGOP a Milà
Ismael Blanco parla sobre nou municipalisme al Polimi

Ismael Blanco, Director de l'IGOP, va impartir la sessió “Barcelona in the (post)crisis years: socio-spatial inequalities, social innovation and the New Municipalism” a la Universitat Politecnico di Milano. Es tractava de la conferència inaugural del cicle de seminaris "El costat urbà de les polítiques socials. Els trets socials i espacials de la desigualtat: projectes i experiències.

Durant les mateixes es varen discutir els impactes de la crisi econòmica en la configuració socioespacial urbana de Barcelona i les potencialitats i els reptes de l’acció política local en l’època de la postcrisi, amb les contribucions de la professora Lavinia Bifulco (Università degli Studi di Milano- Bicocca) i la professora Carolina Pacchi (DAStU - Politécnic de Milano).

Màster PSiAC 2020-21

27/01/2020 - Màster
Iniciem inscripcions al #MasterPSAC

Iniciem inscripcions al #Master Oficial Interuniversitari de Polítiques Socials i Acció Comunitària. Recerca acció vinculada al territori, aprenentatge basat en casos, metodologies participatives, i molt més! Visita la nostra web per saber-ne més: Màster Polítiques Socials i Acció Comunitària 2020-21.

I consulta els Treballs finals de màster de l'alumnat d'anterirors edicions a l’apartat Treballs de recerca, del web de l’Escola de l’IGOP.

Victor Mirete
Victor Mirete

 

20/01/2020 - Nova incorporació
Victor Mirete entra a formar part de l'Escola de l'IGOP

Víctor Mirete s’incorpora a l’Escola de l’Igop amb el contracte Garantia Juvenil 2019 MICIU. El Víctor ha cursat els estudis de Batxillerat artístic a l’institut Infanta Isabel d’Aragó i ha estat impulsor del Cau La Trini (Trinitat Nova), des de l’any 2018. Durant els dos anys de contracte, es dedicarà a implementar el projecte Moguda Jove, cercant l’empoderament de joves de la perifèria i fer front a les desigualtats socials en què es troben. També donarà suport al projecte Investigació Acció Participativa a les Escoles, concretament als centres El Viver i Ciutat Comtal.

IAP El Viver
IAP Vallbona

24/01/19 - Projecte IAP a les escoles
Arrenquem als centres El Viver i Ciutat Comtal.

Els investigadors responsables del projecte Investigació Acció Participativa a les Escoles van conèixer els estudiants d’El Viver (barri de Can Sant Joan, Montcada i Reixac) i Ciutat Comptal (Vallbona), el passat divendres dia 24 de gener. Les sensacions van ser bones, ja que els infants van estar receptius i motivats d’investigar sobre el Rec Comtal, abastidor d'aigua cabdal fins el segle XIX i que encara roman descobert al seu pas entre els barris d’ambdues escoles.

Per altre banda, els investigadors de l’Escola Ciutat Comtal de Vallbona, ja van preparats a la seva segona sessió amb els alumnes de 5è i 6è, a on, igual que a l’escola El Viver, investigaràn envers el REC Comtal.

Novetats editorials
Estudio 6: 'Derechos y deberes de las personas mayores en situación de dependencia y su ejercicio en la vida cotidiana'          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Derechos y deberes de las personas mayores en situación de dependencia y su ejercicio en la vida cotidiana

Antoni Vilà i Mancebo, Pilar Rodríguez Rodríguez y Víctor Omar Dabbagh Rollán (Coordinadores); Derechos y deberes de las personas mayores en situación de dependencia y su ejercicio en la vida cotidiana; Estudios de la Fundación Pilares para la autonomía personal. N.º 6, 2019, ISBN: 978-84-09-13045-0 | Depósito Legal: M-25014-2019.

Futur Serveis Socials 

Novetat IGOP Consulta ]
El futur dels serveis socials

Pelegrí, Xavier (comp.); El futur dels serveis socials; Col·lecció Textos de Política Social, Servei de publicacions de la Fundació Apip-Acam: Editorial Hacer, 2019, ISBN: 978-84-96913-57-7, 2019.

Policy Studies          

Novetat IGOP Consulta ]
Facilitators and challenges of community action for health. Comparative analysis of four case studies in neighbourhoods of Barcelona

Nicolás Barbieri, Raquel Gallego, Ernesto Morales, Carolina Muñoz-Mendoza & Bernat Quintana Terés (2019) Facilitators and challenges of community action for health. Comparative analysis of four case studies in neighbourhoods of Barcelona, Policy Studies. 
DOIhttps://doi.org/10.1080/01442872.2019.1645323

REIS          

Novetat IGOP Consulta gratuïta ]
La innovación social, ¿prácticas para producir autonomía, empoderamiento y nueva institucionalidad?

Martínez, Rubén; Cruz, Helena; Blanco, Ismael y Salazar, Yunailis; “La innovación social, ¿prácticas para producir autonomía, empoderamiento y nueva institucionalidad?”; Revista Internacional de Sociología, Vol 77, No 2 (2019) https://doi.org/10.3989/ris.2019.77.2.17.022

Geoforum Mara Ferreri          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Vacancy at the edges of the precarious city

Mara Ferreri, Alexander Vasudevan, Vacancy at the edges of the precarious city, Geoforum, 2019, ISSN 0016-7185, https://doi.org/10.1016/j.geoforum.2019.03.009.

Publication of the peer-reviewed article "Vacancy at the edges of the precarious city" in Geoforum, by Dr Mara Ferreri (IGOP, UAB) and Dr Alexander Vasudevan (University of Oxford), on Property Guardianship and historical short-life 'licensed squatting' as precarious inhabitation of vacancy at the 'edge' of wider urban transformations.

Berlinguer Repensar la Smart City          

Novetat IGOP Descàrrega gratuïta ]
Repensar la Smart City

Marco Berlinguer (ed.); Repensar la Smart City. Barcelona: ciudad abierta, colaborativa y democrática; Editorial Icària, 2019, 164 pàg.; ISBN: 978-84-9888-883-6

Subirats i Gomà Canvi Epoca          

Novetat IGOP Consultar ]
Canvi d'època i de Polítiques públiques a Catalunya

Subirats, Joan i Gomà, Ricard (coords.); Canvi d'època i de polítiques públiques a Catalunya; Ed. Galaxia Gutenberg, 2019, 568 pàg.; ISBN:9788417355074

Urban Affairs          

Novetat IGOP Consultar ]
Urban governance and political change under a radical left government: The case of Barcelona

Ismael Blanco, Yunailis Salazar & Iolanda Bianchi (2019) Urban governance and political change under a radical left government: The case of Barcelona, Journal of Urban Affairs, DOI: 10.1080/07352166.2018.1559648

Memòria Activitats IGOP 2018
Descarrega't
Memòria IGOP 2018

Memòries anteriors
Memòria IGOP 2010-2013
Memòria IGOP 2014-2015
Memòria IGOP 2016
Memòria IGOP 2017

Memòria d'activitats IGOP
Recull la feina feta al llarg de l'any 2018

Us recordem que esta disponible la memòria d'activitats de l'IGOP de l'any 2018. Es tracta d'un document clau per rendir comptes i fer visible la quantitat i diversitat d'activitats desenvolupades pel nostre institut.

Al document podreu trobar informació sobre l'equip humà que constitueix l'IGOP, els diferents projectes de recerca bàsica i aplicada en que ha participat; les activitats formatives realitzades; una anàlisi dels ingressos i la producció bibliogràfica en forma de llibres, capítols de llibre i articles a revistes indexades tant d'àmbit nacional com internacional.

IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2020 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp