Copy
Newsletter de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
de la Universitat Autònoma de Barcelona
Visualitzar al meu navegador
Newsletter #111
06 Maig 2018
Newsletter Corporativa de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Share
Tweet
Forward
Hola <<Nombre>>, et presentem les novetats de la quinzena de l'IGOP. 

El destacat /  La notícia de la setmana

Projectes Actius IGOP 2018

Vols conèixer els projectes IGOP que estan en actiu?

Hem actualitzat i redissenyat l'apartat de projectes del nostre web per oferir-vos una informació més clara, estructurada i visual.

Us convidem a conèixer els principals projectes que estem desenvolupant actualment així com a descobrir la llarga feina feta en el període 1998-2018.


Cada projecte destacat esta vinculat a una fitxa resum així com a l'enllaç a la seva web corresponent. Es tracta d'un apartat viu i dinàmic que anirem actualitzant periòdicament.

AGENDA IGOP
IGOP seminars

 

20/06/2018 - 13h Open seminar AGAPP
Projecte PROMISE “Promoting Youth Involvement and Social Engagement”
Open seminar Podda Maestripieri
Zyab IBAÑEZ i Clara RUBIO
“Projecte PROMISE “Promoting Youth Involvement and Social Engagement”. 

Tota la info sobre el projecte i el seu equip a 
http://igop.uab.cat/es/promise/ 

Edifici MRA (Campus UAB, Bellaterra)
Seminari obert del SGR AGAPP IGOP

Pòster Cinquena Escola Estiu IGOP
Descarrega't el pòster de la Escola d'Estiu.

Formulari d’inscripció (activitat gratuíta):
Cinquena escola d'Estiu IGOP


 

25-28/06/2018 - 5a Escola Estiu IGOP
La dimensió de proximitat de les polítiques socials

Continuen obertes les inscripcions gratuïtes per la 5a Escola d'Estiu de l'IGOP. Posaren èmfasi en la necessitat de proximitat per a l’adaptació de les estratègies del canvi, tant des de la perspectives de la política pública i el serveis públics, com des de les lògiques comunitàries que busquen la col·laboració i co-producció per trobar millors respostes.

Programa 5a Escola Estiu IGOP

DLL 25/06 / Serveis socials i proximitat des de dins.
DM 26/06 / Cultura i desigualtat.
DX 27/06 / Medi obert i acció comunitària.
DJ 28/06 / L’Economia solidària com a política de proximitat.

NOTICIES IGOP

Plenari IGOP 2018

05/06/18. Plenari IGOP
Trobada anual a l'Escola de l'IGOP

El passat dimarts 5 de juny, l’IGOP va organitzar la seva trobada anual, el Plenari de l’IGOP a l’Escola de Polítiques Socials i Urbanes. Durant tot el dia, les diferents persones vinculades a l’Institut (investigadors i investigadores, membres d’equips de treball, doctorands i doctorandes, professat de la UAB amb recerca adscrita a l’IGOP) van fer balanç de la seva recerca, projectes i activitats.
 
Aprofitant la trobada també es va presentar la Memòria de l’IGOP per l’any 2017 que aviat estarà disponible a la nostra web.

Postgrau DLAe IGOP de congrés a Còrdova
Postgrau DLAe IGOP-ICTA

30/05/18. L'equip del postgrau DLAe a Còrdova
Participació activa al VII Congrés Internacional d'Agroecologia

Els passats dies 30 i 31 de maig i 1 de juny es va celebrar a Còrdova el VIIè Congrés Internacional d’Agroecologia. L’equip del postgrau en Dinamització Local Agroecològica de la UAB hi va ser per presentar una comunicació al Grup de Treball (GT) d’educació formal sobre “Xarxes multi-actor i nínxols d’innovació: formació universitària per a la dinamització local agroecològica”.

A més d’aquesta contribució col·lectiva, centrada en l’experiència del postgrau, les persones de l’equip van presentar investigacions pròpies en diferents grups de treball. Podeu consultar totes les aportacions en aquest enllaç: http://dlae.cat/participacio-del-postgrau-al-vii-congres-internacional-dagroecologia/

IAP als centres educatius
IAP als centres educatius
IAP als centres educatius

Taller amb Nus teatre i debat entre l'alumnat

06/06/18. Projecte Investigació Acció Participació
4 centres educatius de Nou Barris perfilen les seves conclusions

El Projecte IAP ja està arribant a la seva etapa final, si més no d'aquest curs escolar. L’objectiu principal del Projecte és acompanyar als centres eductius en el vincle amb els seus territoris i comunitats properes, així com la voluntat de generar consciència crítica i reflexió entre les i els estudiants de primària i secundària.

Els 4 centres educatius ja es troben acabant de perfilar les conclusions i les noves preguntes sorgides en tot aquest procés. Us n'avancem algun titular:

- A l'IE Turó de Roquetes hem conegut què opinen les i els joves de 12 a 16 anys sobre el barri de Roquetes. Hem realitzat més de 300 enquestes, i la majoria es senten molt a gust amb els seus centres educatius (tot i que creuen que el respecte entre joves i entre joves i professorat pot millorar molt). Tot i així, veuen complicat continuar estudiant o trobar feina al barri.

- A l'IE Antaviana hem mirat de conèixer quina percepció té la gent al voltant de la salut física i emocional de Roquetes. I ens hem adonat que és molt més fàcil parlar de la física (com per exemple els efectes de la contaminació) que la emocional.

- A l'Escola Mestre Morera hem parlat sobretot de cultura i tecnologia. Dels efectes a la nostra societat i de les desigualtats en l'accés i la participació. I com es tradueix això al barri de Ciutat Meridiana. Aquesta setmana passada vam anar de colònies a Barcelona i vam conèixer la Sala Beckett, i després, gràcies a la col·laboració de NUS processos socials i creatius, vam treballar elements de la nostra investigació a través del teatre. A més, com podreu veure a la newsletter, en presentarem alguns dels resultats a l'Escola d'Estiu de l'IGOP, també!

- I a l'Escola Àgora hem volgut conèixer quina és la percepció de la ciutadania de La Guineueta sobre la pobresa al barri.

Durant aquestes properes setmanes realitzarem les exposicions de resultats, una primera acció de difusió del que hem fet. Seguirem informant!

NOVETAT EDITORIAL IGOP
Revista Metamorfosis
Novetat [ Consultar ]
De trabajar sin cobrar a aprender ¿cobrando? Estrategias de "empoderamiento"/autonomía entre jóvenes

IBÁÑEZ, Zyab; RUBIO ROS, Clara. De trabajar sin cobrar a aprender ¿cobrando? Estrategias informales de "empoderamiento"/autonomía entre jóvenes. METAMORFOSIS, [S.l.], p. 101-111, ene. 2018. ISSN 2341-278X.
Revista Territorio
Novetat [ Consultar ]
Can Social Innovation be the Answer? The Role of Citizen Action in the Face of Increasing Socio-Spatial Segregation

Blanco, Ismael; Nel·lo, Oriol (2017) "Can Social Innovation be the Answer? The Role of Citizen Action in the Face of Increasing Socio-Spatial Segregation", Territorio, 83, pp. 7-16. DOI: 10.3280/TR2017-083001 
Austerity urbanism
Novetat [ Consultar ]
Austerity urbanism: Patterns of neo-liberalisation and resistance in six cities of Spain and the UK
Jonathan S Davies, Ismael Blanco; Austerity urbanism: Patterns of neo-liberalisation and resistance in six cities of Spain and the UK; Environment and Planning A: Economy and Space; Volume: 49 issue: 7, page(s): 1517-1536. Article first published online: April 10, 2017; Issue published: July 1, 2017
https://doi.org/10.1177/0308518X17701729
Social Indicators Research
Novetat [ Consultar ]
Measuring and Analysing Community Action for Health: An Indicator-Based Typology and Its Application to the Case of Barcelona
Barbieri, N., Gallego, R., Morales, E. et al. Soc Indic Res (2017). https://doi.org/10.1007/s11205-017-1703-4
Social Innovation and Democratic Leadership
Novetat [ Consultar ]
Social Innovation and Democratic Leadership. Communitites and Social Change from Below
Parés, M.; Ospina, S. & Subirats, J. (2017): Social Innovation and Democratic Leadership. Communitites and Social Change from Below; Published by Edward Elgar Publishing Limited, UK, ISBN 978 1 78536 788 5. 
Transformar la Ciutat amb la Ciutadania
Novetat [ Descarregar CAT ] [ Descargar ES ]
Transformar la Ciutat amb la Ciutadania
Consell Assessor del Pla de Barris (2017). Transformar la ciutat amb la ciutadania. Criteris i reflexions per al Pla de Barris de Barcelona. Barcelona: Ajuntament de Barcelona. Publicació elaborada pel Consell Assessor del Pla de Barris amb la coordinació de l'IGOP.
ESCOLA DEL IGOP
IGOP Campus UAB
Edifici MRA
+34 93 586 88 15
Horari (de setembre a juny)
Dll-Dv: 09:00h - 14:00h i 15:00h - 17:00h
Escola de l'IGOP
Urrutia, 17 - 08042 BCN
+34 93 407 62 03
Horari
Dilluns a divendres de 9 a 13h.
Twitter IGOP
Twitter Escola IGOP
Website
Email
Share
Tweet
Forward to Friend
+1
Share
Copyright © 2018 IGOP-UAB, sota llicència Creative Commons (CC BY-SA 3.0)
      
dona'm de baixa    actualitzar les meves dades   

Email Marketing Powered by Mailchimp