Copy
Jan Kettelerij
Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>, 
  
Mijn deelname aan het Internationale beeldhouw symposium, in het Belgische Sprimont, is inmiddels een paar maanden geleden. Wat was het een mooie zomer. Ik kijk tevreden terug op de intensieve en leerzame weken, vol inspiratie en voldoening, met een groep gepassioneerde beeldhouwers. Dit brengt mij nog elke dag nieuwe inspiratie.


Mijn vrouw Jeanne verbleef samen met mij in Sprimont en maakte gedurende de week foto’s van het symposium. Fotograaf Fred Brekelmans, die al mijn fotowerk verzorgt, kwam elk weekend naar Sprimont om het werkproces van alle beeldhouwers te fotograferen. Fred heeft een beeldverslag gemaakt van de totstandkoming van mijn beeld Croissance et Mouvement, wat groei en beweging betekent. 
U kunt het verslag hier bekijken. Het geeft een goede weergave van het proces, van het uitzoeken van de steen tot het eindresultaat. Tegen het einde van het symposium kregen we bezoek van een regionale tv-ploeg en de Franstalige reportage die zij maakten, kunt u hier terugkijken.Grafobject
Na de zomer werkte ik aan een grafobject van Basralocus hout. Deze houtsoort wordt onder andere gebruikt voor meerpalen. 
Ik heb een zuil gemaakt van 90 cm hoog en daarin de namen, een zon, een kruissteek en een leliebloem gehakt. Deze is vervolgens op het graf in Noord-Holland geplaatst.


Mikado
In mei 2014 maakte ik een Mikado object van koperen buizen en gekleurde glazen punten voor de tuin van het verpleegcentrum Willibrord in Middelburg. Ik kreeg deze opdracht van de Cliëntenraad van het verpleegcentrum. Afgelopen september heeft Fred Brekelmans het beeldverslag hiervan voltooid. U kunt deze hier bekijken.


Expositie in Gent  
Samen met 15 leden van de Zeeuwse Kunstkring exposeer ik momenteel in Kasteel Claeys-Bouüaert te Gent. Deze tentoonstelling is nog tot 13 december te bezichtigen.


De Vleeshal
Op dit moment werk ik aan een nieuwe sculptuur voor de expositie in de Vleeshal te Middelburg, die van vrijdag 18 december 2015 tot en met zondag 3 januari 2016 te bezoeken zal zijn. 


Nieuw jaar
Voor 2016 staan er ook weer vele mooie exposities op mijn programma. Kijk voor het laatste nieuws over mijn werk en expositiedata op mijn website en facebookpagina.
Ik wens u fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar vol inspiratie.

 
Met vriendelijke groet,   


 
Copyright © Jan Kettelerij- beeldend kunstenaar,
All rights reserved.


website | www.jankettelerij.nl
e-mail    | info@jankettelerij.nl
telefoon | 06 19516926

www.facebook.com/jankettelerij