Copy
View this email in your browser

Månadsbrev februari (alpha-edition)

  Halva februari har redan passerat så det är verkligen inte för tidigt med ett församlingsbrev för februari månad. När jag skriver det här månadsbrevet är jag nyss hemkommen från söndagens gudstjänst där Mulugieta Aregai predikade ett klockrent evangelikalt budskap om Guds ord, våra handlingar och hur våra attityder kan förändra oss själva och de personer vi möter. Förlåt ett slitet uttryck men jag menar det från hjärtat; jag var fylld av tacksamhet när jag tog cykeln hem från kyrkan.

Vill ni ha flera saker att glädja er åt?

Glädjeämne 2: Församlingen startar upp Alpha-kurser!
Jag låter Katarina och Alexander själva komma till tals:

Hej,
 Vi står i startgroparna för att hålla en Alpha-kurs på söndagskvällar under våren.
Tanken är att vi ska göra detta så enkelt som möjligt med så lite förberedelser som bara går. Vi kommer därför använda oss av fikat efter söndagsmötet som start, sedan går vi  upp till Betaniasalen och tittar på svensktextade filmer från Alpha i England under ca 25min och efter det samtalar vi i grupper om dagens tema.
 
Vi söker nu fler samtalsledare som kan hålla samtalen vid liv i gruppen efter filmen, det kommer inte vara betungande och du kommer inte vara ensam.
Känner du som vi för att ha goda, spännande och utvecklande samtal med människor både i och utanför församlingen så hör av dig till någon av oss så berättar vi mer om hur vi tänker jobba med detta.
 
Och snälla, tänk nu inte att detta är för någon annan, nej det är DIG vi vill ha med!
Med vänliga hälsningar
Alexander Forss 07082812549
Katarina Thuresson 0739652680

 
Från församlingsledningens stöttar vi det här initiativet till fullo. Vi har länge saknat ett verktyg som vi kan erbjuda  människor som är nyfikna på den kristna tron. Apha—konceptet är svaret på den saknaden. Vi ber dig att hörsamma Katarinas och Alexanders uppmaning om samtalsledare.
 
Glädjeämne 3: Stötta Hannah
Vi fick till församlingsledningen ett brev från Hannah Söderström som går på bibelskola på Mariannelunds folkhögskola. Tanken var att gå en termin men hon tyckte det var så roligt att hon nu läser en termin till med inriktning på bibeln,  församling och evangelisation. Inom ramen för utbildningen ska de genomföra en missionsresa till Litauen där de bland annat ska volontärarbeta på ett daghem för barn och ungdomar. De måste själva betala omkostnaderna för resan men vi som församling går nu in och tar denna kostnad på 2500 kronor. Vi ser det som självklart att stötta ekonomiskt när församlingsmedlemmar vill avsätta tid för att studera Bibeln och gå ut i mission.
 
Låt dessa glädjeämnen inspirera oss alla att fundera på vad jag kan göra i församlingen. Har du en idé, gör precis som Katarina, Alexander och Hannah gjorde, kontakta oss i församlingsledningen så hjälper vi till att realisera idéerna och skapa ett naturligt församlingsengagemang i dessa frågor.I smått som i stort. Gud gör ingen skillnad
 
På agendan framöver
24/2 klockan 16.00. David Yanon predikar på gudstjänsten.
3/3 klockan 16.00. Ungdomarna ansvarar för gudstjänsten
5/3 klockan 19.00. Bön och informationsmöte

Shalom
Församlingsledningen via Patrik Rytterström
 

Copyright © 2019 Pingstkyrkan Katrineholm, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp