Copy
View this email in your browser

Månadsbrev maj


Gniste kommer
Allt har sin tid och tiden är nu redo för Gnistes som församlingens pastorer. Josefina och Lukas Gniste har tackat ja till vår förfrågan om att tjäna som församlingens föreståndare/pastorer. Det är ett bönesvar och ett tacksägelseämne. Klart är också att  de börjar 1 januari 2020. Under hösten kommer de dock att besöka församlingen vid ett flertal tillfällen. De letar nu hus i Katrineholm. Har du tips och idéer på boende så hör av dig!
 
Att plantera ett träd
Den som planterat ett träd har inte levt förgäves. Bästa tiden att plantera ett träd var för tjugo år sedan. Den näst bästa tiden är nu på tisdag den 28/5 klockan 13.00 då vi ska plantera fyra nya träd på kyrkans gräsmatta. Det behövs hjälp att gräva och plantera lindarna och har du möjlighet att hjälpa till vid den tiden så är du varmt och tacksamt välkommen.

Sommaren
Sommaren kommer att gå i ekumenikens tecken då vi tillsammans med andra kyrkor firar gudstjänst. Många gudstjänster kommer att firas i Stadsparken. Ha koll på kyrkans almanacka så att du går till rätt kyrka vid rätt tidpunkt. Från midsommar och framåt så gör vi som tidigare år, kyrkfikat blir något enklare. Inger Björklund köper in det som behövs till kyrkfikat så att det går smidigt att ansvara för fikat.
 
Datum och tid Plats Övrigt
23 juni klockan 16.00 Pingstkyrkan Göran Skoog predikar
30 juni klockan 16.00 Pingstkyrkan David Yanon predikar
7 juli klockan 10.00 Mariakyrkan  
14 juli klockan 16.00 Stadsparken David Thornell predikar
21 juli klockan 15.00 Berga, Floda Trädgårdsmöte hemma hos Nils-Erik Brandin. Gemensam avfärd från kyrkans parkering 14.30. Ta gärna med stol
28 juli klockan 16.00 Stadsparken Agape predikar
4 augusti klockan 16.00 Pingstkyrkan  
11 augusti klockan 11.00 Stadsparken KSR
 
Församlingsmöte
Tisdagen den 11 juni klockan 19.00 har vi församlingsmöte. Då samtalar vi bland annat om återställande av kyrkans trädgård, plattläggning av uteplatsen och fördelar och nackdelar med delat föreståndarskap. Ledsen att församlingsmötena annonseras så sent. Bättring lovas till hösten.

Till sist
Under sommaren och hösten fortsätter vi att bygga församlingen. När familjen Gniste kommer ska de mötas av en församling som redan är på gång och på väg.
 
 
Copyright © 2019 Pingstkyrkan Katrineholm, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp