Copy
MÅNADSBREV januari 2018
Ser du inga bilder klicka här.

Ordföranden har ordet 

Valberedningen
För knappt ett år sedan på administrationsmötet beslutade församlingen att personer från församlingsledningen inte ska ingå i valberedningen. I församlingens stadgar framkommer att församlingsledningen ska finnas med i valberedningen men detta är inte sedvanlig föreningspraxis. Så vi går på församlingsbeslutet och testar detta! Att ingå i valberedningen innebär att hitta och föreslå personer i församlingen som kan ingå i de olika råden och verksamhetsområdena. Så var finns du som skulle vilja ingå i valberedningen? Hör av dig till mig eller expeditionen med ditt intresse eller frågor. Valberedningen väljs på administrationsmötet.

Församlingsmöten
Vi har flera gånger fått förslag på att ändra tidpunkten för våra församlingsmöten. Nu kommer vi att pröva att ha våra församlingsmöten kl 11.00 på söndagar under våren för att sedan utvärdera det. Administrationsmötet kommer att äga rum söndagen 18 mars 11.00 och nästa församlingsmöte söndagen 6 maj 11.00.    
 
Finansiering av ventilation och dränering
På årsmötet beslutade församlingen att rusta upp ventilationen för upp till 110 000 kronor samt dränera grunden för upp till 600 000 kronor. När det gäller dräneringen kommer den troligtvis inte att genomföras förrän sensommaren/hösten 2018. Finansieringen av dräneringen återkommer vi till när vi vet exakt vad den kommer att kosta.

Däremot är det brådskande att rusta upp ventilationen. Ni som varit uppe på expeditionen de senaste åren vet hur kallt det kan vara på vintern och hur varmt det kan vara på sommaren. Det har varit en mycket urusel arbetsmiljö för de personer som arbetar på expeditionen. Nu har det blivit än värre då hela ventilationen i kyrkan i princip inte går att använda. Vi lever på nåder och hoppas att det inte blir några större köldgrader under den här vintern. Då får vi fira gudstjänst med vinterkläder på. Charmigt på vinterläger men mindre roligt på vanliga gudstjänster. Vi kommer därför rusta upp ventilationen så snart som VESAM kan rycka in.

Vi har i församlingsledningen beslutat att vi försöker att samla in 110 000 kronor utöver det som kommer in via offrandet. Vi lyckades på ett fantastiskt sätt samla in nästan lika stor summa till ljudanläggningen förra året. Vi tror vi kan upprepa detta. Så under vintern kommer vi att göra riktade insatser på några gudstjänster och du kan alltid sätta in pengar för detta ändamål via församlingens bankgiro 625-0658 eller via Swish 123 363 41 28. Märk inbetalningen med "Ventilation".     

Patrik Rytterström

Välkommen till bibelstudier om Jesus

Jesus är huvudperson i Nya testamentet, som alltså blir grunden för våra studier. Vi ska också söka efter honom i Gamla testamentet.

Jesus mötte mycket olika reaktioner från människor. Många blev glada för hans hjälp. Andra blev djupt upprörda och ville röja honom ur vägen. Han blev dömd och avrättad. När han uppstod från de döda, var meningarna också då delade. Men lärjungarna var fyllda av tro och ville berätta de goda nyheterna.

Vem var Jesus egentligen, och vem är Han? Vi ska se vad som döljer sig bakom de titlar han och hans lärjungar använde.

Jesus – Människosonen
Jesus – Guds Son
Jesus – Kristus, Messias

Vi frågar också: Vad kan Jesus betyda för oss idag? Hur kan vi lära känna Jesus? Vad innebär Jesu ord ”Jag ska vara med er alla dagar till tidens slut”?

Varannan torsdag kl. 18.30 – 20.30

25 januari, 8 februari, 22 februari

Pingstkyrkan, Katrineholm

Kenneth Walve undervisar. 

Tillfälle ges till frågor och samtal.

Välkommen, ingen anmälan.

Följ med till Rumänien i maj

Vi besöker Ana och Ovidiu som är missionärer i Medgidia i Rumänien där de startat en församling som bedriver ett socialt arbete för utsatta barn bland turkar och romer. De har flera projekt och aktiviteter för barnen såsom Kids club, After school, skolundervisning och barnmöten. Vi får se deras projekt, medverka i olika aktiviteter och besöka byar.

Datum: 7-14 maj 2018

Pris: 1900 kr + flygbiljett (från 1200 kr) I priset ingår boende och mat på plats i Rumänien. Resor till och från flygplatserna. Matkostnader under resan till och från Rumänien och under den lediga dagen ingår inte. Just nu är priset för flygbiljett ca. 1200 kr men stiger ju längre man väntar med att köpa.

Anmälan: Begränsat antal platser. Klicka här för att anmäla dig. Efter att du anmält dig får du information om hur du själv köper din flygbiljett.

Frågor: Kontakta Henrik Thornell. 0768720052 eller henrik@pingstkholm.se

Afghanträff

En söndag innan jul så bjöd vi några afghaner på mat innan gudstjänsten. De flesta av dem bor på flyktingförläggningen i Flen. En del av dem har kommit till tro här i Sverige. På gudstjänsten berättade sedan Shah Agha om sin flykt från Afghanistan där han var mujahhedinkrigare och hur han kom till tro i Indien och senare kom till Sverige. 

HÄNDER NÄRMASTE MÅNADEN

Tors 25 januari
14.00 Tempelsångarna på Lövåsgården.

Sön 28 januari
16.00 GUDSTJÄNST. 
Henrik Thornell. Happy Kids. Bön 15.00. Mingel 15.30.

Sön 04 februari
16.00 GUDSTJÄNST. 
Anna Thornell. Nattvard. Happy Kids. Bön 15.00. Mingel 15.30.

Ons 07 februari
15.00 Tempelsångarna på Strandgården.

Sön 11 februari
11.00 Ekumenisk gudstjänst i Katrineholms kyrka.
15.00 Tempelsångarna på Igelkotten.
16.00 GUDSTJÄNST. 
Henrik Thornell. Happy Kids. Bön 15.00. Mingel 15.30.

Tis 13 februari
14.00 RPG. Penionärsgemenskap i Pingstkyrkan.

Sön 18 februari
16.00 GUDSTJÄNST. 
Joel Backman. Happy Kids. Bön 15.00. Mingel 15.30.


Utöver dessa samlingar har vi varje vecka:
Tis 10.00 & 19.00 Bön 
Tor 18.30 Celebrate Recovery 
Fre 19.00 Ungdomssamling
Copyright © 2018 Pingstkyrkan Katrineholm, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp