Copy
Månadsbrev November 2012
November 2012

GENEROSITET
Vi närmar oss jul. Julens budskap handlar om att Gud oss gav det bästa han hade - sin egen Son. Gud är en generös Gud. Han har gett oss en hel skapelse att njuta av. Han har gett oss livet som en gåva. Om vi tänker efter så finns det mycket vi har fått som vi kan vara tacksamma över.
 
Med allt som vi har fått kommer också ett ansvar att förvalta, att vi i vår tur är generösa och delar med oss. I december kommer vi att tala om generositet på våra gudstjänster. Vi tror att det är ett  tydligt drag hos en troende att dela med sig och vara generös. Det finns också en stor källa till glädje i att dela med sig. Jesus själv sa: Det är saligare att ge än att få.
 
Varje månad är vi som församling beroende av att du som ser Pingstkyrkan som ditt andliga hem är med och bidrar ekonomiskt. Ditt bidrag är viktigt. Var med och ge varje månad så att vi kan ge vidare den tro som vi har fått till nya människor i vår stad.
 
HÄLSNING FRÅN CHATERINE CARLSSON PROJEKTLEDARE FÖR PINGST LEDARUTVECKLING
Det finns inget som den lokala församlingen, när den fungerar som Gud har tänkt! Och vad vore församlingen utan alla fantastiska ideella ledare!? Att vara ledare i en församling är en stor förmån och oerhört utmanande och avgörande för församlingens framtid. Vi tror att det är viktigt att få tränas för den uppgiften och att kontinuerligt få utvecklas tillsammans med andra. Pingst Ledarutveckling, som förbereds just nu för start i april 2013, vill vara en sådan träning och mötesplats. Målsättningen är att ge bättre förutsättningar att leda i utveckling, förändring och svårigheter. Med detta brev vill vi uppmuntra dig och din församling att vara med i denna tvååriga utvecklingsprocess, som riktar sig till ideella ledare och pastorer. Vi tror att ni kommer att få stor hjälp i de utmaningar ni står i och vi är övertygade om att er närvaro och deltagande i kursen kommer att berika oss andra.
 
Varma hälsningar, Chatrine Carlson Projektledare Pingst Ledarutveckling
 
Vi har som mål att vara 30 ledare från vår församling. Vi kommer att skicka ut en inbjudan till dig som är ledare. Camilla Wennerholm kommer att ansvara och hålla ihop utbildningen i vår församling. För mer information: Hemsida. Facebook
 
BÖN
Vi tror att bönen är viktig och uppmuntrar dig att komma med på våra bönesamlingar.
Tisdagar har vi bön kl 10. Varje söndag kl 15 har vi bön innan gudstjänsten. Vi kommer även att börja året med bönedagar 8-11  januari.
 
PREDIKAN PÅ HEMSIDAN
Missade du söndagens predikan? Gå in och lyssna på vår hemsida:
www.pingstkholm.se
 
FÖRSTA ADVENT
Den första advent blir det högtid i kyrkan. En adventskör sjunger och det kommer att bli dop. Missa inte det!
 
GRÖTFEST
Vi hälsar alla seniorer välkomna till grötfest lördagen den 8 december kl 13.00. Andrei Dahsko pastor i Filadelfia i Julita kommer att sjunga och tala. Anmälan på info@katrineholm.pingst.se eller 504 20 (mån 13.30-15-30, fre 9-13).


JUL & NYÅR
På julafton är det gemensamt julfirande i Mariakyrkan med start kl 11 med samling kring krubban. 30 december och på Nyårsdagen har vi gemensamma gudstjänster med Mariakyrkan.
 
VISIONSGUDSTJÄNST MED ÅRSMÖTE
Vi hälsar alla välkomna till söndagen den 13 januari kl 15.00 då vi blickar framåt inför det nya året. Vi kommer bland annat att välkomna nya medlemmar.
 

INGEN BARNKYRKA
Vi har tyvärr haft dåligt med ledare i barnkyrkan under hösten och nu blir vi tvungna att ställa in de närmaste söndagarna fram till jul. Barnen är välkomna att leka i vår barnvåning. Be gärna om nya barnledare i vår kyrka.
 
NY PERSONALANSVARIG
Anita Hummerdal går in som ny personalansvarig efter Patrik Rytterström.
 
GE EN GÅVA
Vårt bankgiro: 625-0658

NYÅRSFEST

År 2012 går mot sin ända – vi tänkte nåt roligt på nyårs afton ska hända
Klockan 18.00 kör vi igång – och trivs med varann kvällen lång
Vi är en liten fest kommitté – som tänkte att ALLA som vill får va mé
Men under kvällen hjälps vi ALLA åt – med bland annat disk och städning efteråt
Priset tänkte vi som så – 150 för dom stora o 50 för dom små (7-13 år)
Godis och snacks av olika slag – får alla ta med som ett litet bidrag
Anmälan vill vi självklart ha – 9 december är anmälans sista dag
Mejla 
info@katrineholm.pingst.se – eller ring exp. 50420 om du hellre vill dé
UTBILDNINGSDAG FÖR SMÅGRUPPSLEDARE I OKTOBERHemsida: www.pingstkholm.se  E-post: info@katrineholm.pingst.se

Tfn: 0150 - 540 20  Adress: Linnévägen 24 B, 641 32 Katrineholm