Copy
MÅNADSBREV juni 2018
Ser du inga bilder klicka här.
Hur hösten ska lösas

I början av september flyttar vårt pastorspar Anna och Henrik till Turkiet. Rekrytering av ny föreståndare/pastor pågår men har ännu inte resulterat i några konkreta namnförslag. Det innebär att till hösten står församlingen utan föreståndare/pastor.  Som framkom på sista församlingsmötet så kommer initialt ingen vakanspastor att kallas. Istället väljer vi en annan lösning.

Tre till fem predikanter avlöser varandra för söndagspredikningarna. Vi ser också hur våra smågrupper kan få ansvar för vissa gudstjänster. Tre församlingsgrupper bildas bestående av 6-8 personer där anställda, medlemmar och en representant från församlingsledningen ingår. Varje vecka (kanske två veckor i rad) träffas en av de tre församlingsgrupperna och ser över veckan, vad ligger i pipeline, vilka frågor och problem behöver lösas? Församlingsledningen kommer att träffas en gång i veckan och genom sin representant i församlingsgruppen snabbt kunna agera och återkoppla där så behövs.

Varför då inte anställa en vakanspastor utan istället välja en lösning som på papperet är bökigare? Ja, det innebär att fler måste trappa upp sitt engagemang i församlingen. Samtidigt tror vi att det finns, under en kortare tid, en viktig lärdom i detta arbetssätt. Vad innebär det att vara församling? Det finns ett "fostrande" moment att vara församling utan pastor. Att inte ha en pastor/föreståndare gör att vi alla måste ta ett större ansvar för församlingen och för varandra. Det är församlingsledningens förhoppning att fler personer får upptäcka eller återupptäcka sina gåvor som nu tydligare kan få blomma ut.

Kanske fungerar denna lösning bra där gåvor verkligen får komma i tjänst. Kanske blir det inte alls bra. Låt oss testa under hösten och upptäcka hur det går! Mycket mer finns att säga omkring hösten och många fler frågor finns att besvara. Därför bjuder församlingsledningen in till ”Bön och samtal inför hösten” tisdagen den 26 juni klockan 19.00 i Betaniasalen. Där kan vi i församlingsledningen tydligare beskriva höstens upplägg, vilka predikanter som kommer (två kära återseenden) och möjlighet för oss alla att ställa frågor och ge synpunkter.

 
Hur hösten förhoppningsvis kan lösas

Vi har i församlingen fyra medlemmar, en familj med två vuxna barn, som är asylsökande. De bor nu i en etta men till hösten står de utan boende. Finns det någon i församlingen som kan vara behjälplig med boende för denna familj? Eller har förslag på hur situationen kan lösas? Kontakta i så fall sociala gruppen, eller våra pastorer eller Patrik Rytterström för mer information. Jag, Patrik, kan till fullo gå i godo för denna familj. Att hjälpa den här familjen är att stå upp för det goda.

Patrik Rytterström

Familjegudstjänst 

Söndag den 17 juni kl. 16.00 får vi besök av Kul-Roffe och hans talande docka Intressante Ante.

Det blir super-final i tävlingen barn-vuxna. Barnen sjunger och dansar.

Efteråt blir det korvgrillning och hoppborg. Varmt välkomen!

HÄNDER NÄRMASTE MÅNADEN

Tis 12 juni
14.00 Dagledigträff med Henrik & Anna Thornell.

Sön 17 juni
16.00 GUDSTJÄNST. 
Familjegudstjänst. Rolf Ronestjärna. Hoppborg. Korvgrillning. Bön 15.00. Mingel 15.30.

Sön 24 juni
16.00 GUDSTJÄNST. 
Henrik Thornell. Happy Kids. Bön 15.00. Mingel 15.30.

Tis 26 juni
19.00 Bön & samtal inför hösten.

Sön 01 juli
16.00 GUDSTJÄNST. 
Gemensam gudstjänst i Stadsparken. Rimon Murad predikar.

Sön 08 juli
16.00 GUDSTJÄNST. 
Henrik Thornell.

Sön 15 juli
16.00 GUDSTJÄNST. 
Gemensam gudstjänst i Stadsparken. Jonthan Näsström predikar.
Copyright © 2018 Pingstkyrkan Katrineholm, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp