Copy
MÅNADSBREV MAJ 2017
Ser du inga bilder klicka här.

Ett team i församlingen har precis kommit hem från en missionsresa i Rumänien där vi har besökt våra missionärer Ana och Ovidiu. Vi bodde på deras center i Medgidia där de hjälper fattiga barn i området med mat, kläder och utbildning och fick delta i deras aktiviteter där. Vi följde med dem till de byar som de besöker varje vecka för att hålla barnmöten. Vi medverkade också på en konferens med de troende turkarna i området.

En dag besökte vi byn Valeni, dit Ana och Ovidiu åker en dag i veckan. En vacker by som låg i en dal, men också fattig. Vi träffade flera barn som var smutsiga och inte alls väl omhändertagna. Flera föräldrar åker iväg för att jobba och lämnar sina barn till släktingar och många har inte möjlighet att ta hand om sina barn. När vi åkte därifrån kände vi att här skulle det behövas en insats för dessa barn för att ge dem en bättre framtid. Vi samtalade med Ana och Ovidiu på vägen hem om detta. Tänk om man kan ha ett center där, liknande det som finns i Medgidia, dit barnen kan komma och få mat, duscha och hjälp med undervisning.

Det har varit en mycket givande resa där vi har vi berörts av nöden hos barnen men också imponerats av Ana och Ovidius och deras teams fantastiska arbetsinsats. Genom vår Second Hand möjliggör vi detta värdefulla arbete och hjälper dessa barn till en bättre framtid. Du kan se bilder och videoklipp och läsa mera om vår resa på Facebook och Instagram. På gudstjänsten 4 juni berättar teamet om sina upplevelser av resan.

Här hemma har vi precis avslutat vår kvällsbibelskola som varit mycket uppskattad. En av deltagarna tyckte att vi kunde ha samma undervisning igen i höst för att det var så bra.

Nya människor fortsätter att komma till våra gudstjänster och till Celebrate Recovery. På fredag går vi ut på stan för att bjuda på kaffe och samtala med människor och på söndag har vi glädjen att ha dop igen. 

Tack för att du är med och tjänar och bidrar med det som Gud har gett dig!

Med önskan om Guds rika välsignelse,

Henrik & Anna Thornell 

Vi har nu utformat ett samarbete med Nikodemusinstitet som är Pingstkyrkan i Linköpings bibelskola. I höst kan du alltså läsa på bibelskola tre förmiddagar i veckan med klassrum i Pingstkyrkan i Katrineholm. Undervisningen sänds via videolänk från Nikodemusinstitutet i Linköping. Det blir interaktion mellan klassrummen och vissa gemensamma kursdagar i Linköping.

Gå in på www.nikodemusinstitutet.se för att läsa mer om bibelskolan.

Vill du veta mer kontakta Henrik Thornell (henrik@pingstkholm.se eller 0768-720052).

Kyrkorna på stan

Vi fortsätter att gå ut på stan varannan fredag tillsammans med de andra kyrkorna. De senaste två gångerna har vi träffat många personer som vi fått bjuda på kaffe eller te och samtala med. Några har sedan kommit till vår gudstjänst på söndagen.

Välkommen med 26 maj och 9 juni. Vi samlas i foajén i Pingstkyrkan 19.30.

Sommarläger

Nu är det dags att anmäla sig till sommarens barn- och ungdomsläger på Hampetorp. Ungdomslägret (13-19 år) är den 3-9 juli och barnlägret (7-12 år) är den 12-15 juli. Här hittar du anmälan: ungdomsläger
och barnläger.

Copyright © 2017 Pingstkyrkan Katrineholm, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp