NYHEDSBREV NR.2, SEPTEMBER 2011

Velkommen til nyhedsbrevet om Ellund-Egtved-projektet

Kære læser

Siden vores sidste nyhedsbrev blev sendt ud, har speederen virkelig været i bund på vores store anlægsprojekt - det ekstra gasrør mellem Ellund og Egtved og kompressorstationen i Egtved.

Arkæologerne er godt i gang med at finkæmme den 94 km. lange strækning for fortidsminder, og kommissarius har også fastlagt principperne for, hvor meget erstatning de godt 250 lodsejere, der skal lægge jord til gasrøret, skal have. Samtidig er der også fuld tryk på byggeriet i Egtved.

Vi håber, at nyhedsbrevet bidrager til, at du og alle andre, der er berørt af anlægsarbejdet føler sig godt informeret om, hvad der kommer til at ske, og håber, at du vil kontakte os, hvis der er noget, du er i tvivl om eller gerne vil have uddybet.

Samtidig vil vi også gerne opfordre til, at du "tipper en ven", hvis du kender nogen, der kunne tænkes at have lyst til at følge med i nyhedsbrevet.

Med venlig hilsen

Stig Richard Hansen, Torsten Hasle Nielsen og Nina Frøkjær Vendelboe 

Fire in the top - gasafbrænding i Egtved

Folk i Egtved har i et par omgange lagt ører til noget, der minder om jetmotorstøj. Lyden skyldes, at Energinet.dk brænder restgas af i forbindelse med opførelsen et nyt kompressoranlæg i Egtved.
 Læs mere

Fortiden vælter op af mulden 

For mere end 3000 år siden blev en velstående kvinde stedt til hvile i en grav ved Bremershus nær Hellevad i Sønderjylland. Med sig havde hun to smykkeplader, tre armringe og et dragtspænde - alt sammen af bronze.
 Læs mere

Erstatninger på vej til lodsejerne 

En lodsejer, der lægger mark til 100 meter gasrør vil samlet set få ca. 14.500 kroner i erstatning. Kommissarius har nu fastlagt principperne for, hvordan erstatningen beregnes.
 Læs mere

Samfinansieret af EU

EU-Kommissionen støtter projektet med 740 mio. kr. fra den EU's økonomiske genopretningsplan.

Kontakt

Nina Frøkjær Vendelboe
Gas
+45 44 87 33 39
niv@energinet.dk

Links