Copy

Nieuws over Alfred Oosterman Fotografie
November 2018

Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>

Het is op overtuigende wijze herfst geworden en er komt een interessante culturele binnenactiviteit aan die ik graag met je wil delen. Houd je van dichtkunst in woord en beeld? Kom dan ergens tussen 10 november en 2 december 2018 naar de expositie waarover ik in deze nieuwsbrief vertel. Verder tref je twee korte berichten aan over recente projecten. Ik zie je graag in het komende seizoen!

 

De leestijd van deze nieuwsbrief bedraagt minder dan 3 minuten.

 

Novatec | Boekpresentatie 60 jaar passie

 

Eind oktober werd tijdens een door sociaal werkbedrijf Novatec georganiseerd symposium het thema ‘De waarde van werk’ behandeld. Aan het einde van het congres bood directeur Henk Hofman het eerste exemplaar van het boek ‘60 jaar passie’ aan aan oud-burgemeester van Amsterdam, Job Cohen. 

Symposium en boek markeren het 60-jarige bestaan van Novatec. Een organisatie waar ik al vanaf 2005 voor fotografeer. In 2005 zijn we begonnen met een serie portretten van Novatec medewerkers in woord en beeld. De interviews bij de portretten werden geschreven door Elke Beekman. Ontwerpbureau Staal en Duiker tekent voor de fraaie vormgeving van het boek.

De ondertitel van het boek luidt: ‘Het leukste vind ik de sfeer en de mensen, dat kan ik niet uitleggen dat moet je meemaken.’ Dat is precies hoe ik de samenwerking met Novatec ervaar. De motivatie van de mensen en de betrokkenheid bij het bedrijf zijn groot en waarachtig. Zo hechtte Aad Woelders van Novatec zoveel belang aan de totstandkoming van het boek over ‘de passie van’ dat het er dankzij zijn niet aflatende inspanningen ook is gekomen. Ik prijs me gelukkig dat ik zo intensief mag samenwerken met deze prachtige organisatie.

LEAVES

Ben Clevers is een internationaal vermaard bloemist. Met zijn bladobjecten toont hij op kunstzinnige wijze aan dat er geen luxe bloemen nodig zijn om begerenswaardige objecten te maken. Het materiaal dat Ben gebruikt wordt bij de meeste bloemisten als groenafval weggegooid. Ben Clevers heeft als streven om esthetische objecten te maken met blad van meer dan vijftig verschillende planten. Dit maakt hem nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de verschillende soorten bladen. De vorm en kleur van een blad zijn richtinggevend voor de uiteindelijke vorm. 

In de afgelopen periode heb ik zestien objecten van Ben gefotografeerd en in de tweede helft van volgend jaar hopen we genoeg beeld te hebben om een boek te realiseren. Grafisch ontwerper Dick Rutgers (lid BNO) gaat de typografie en het design van dit boek verzorgen. 


10 november t/m 2 december 2018 | Peter van der Velde in Woord en Beeld

In de Gemeente Noordenveld wordt dit jaar op allerlei plaatsen aandacht besteed aan de 100-jarige geboortedag van de bekende Drentse dichter Peter van der Velde.  Hij is bekend als auteur van korte verhalen, gedichten, cabaretteksten en liedjes was tevens medeoprichter van de muziek- en cabaretgroep De Bekketrekker.
Op vrijdag 9 november om 16.15 uur wordt door burgemeester Klaas Smid een expositie in het Kunstencentrum K38 in Roden geopend waar kunstenaars en dichters hun op gedichten van Peter van der Velde geïnspireerde werk tonen.
Als deelnemer aan dit project is mij gevraagd om een groep van 25 middelbare schoolleerlingen van de Ronerborg te begeleiden om beeld te maken bij de gedichten van Peter van der Velde. De leerlingen zijn op bezoek geweest in mijn studio om kennis te maken en ik heb twee workshops verzorgd op hun school. Ik heb de samenwerking met de leerlingen als bijzonder prettig ervaren en hun resultaten zijn indrukwekkend. Komt dat zien!

Locatie | Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, Roden
Data | 10 november t/m 2 december 2018
Openingstijden | woensdag t/m zondag
van 13.00 tot 17.00 uur
Entree  | € 2,00 (tot 18 jaar gratis)

Fijn dat je de moeite nam om mijn nieuwsbrief te lezen. Ik zie je graag bij de expositie, of een andere keer!

 

Alfred Oosterman

Contactgegevens


Wil je een wijziging aangeven in hoe je de mail ontvangt?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven uit deze lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp